Diskusní fórum
Bude stačit Filtr Tetra Tec EX 1200 vnější?
Vybírám mezi filtry a moc se mi zamlouvá tento filt, tak se chci zeptat jaké s ním máte zkušenosti ,zda je tak tichý a hlavně jestli do budoucna bude stačit na akva 340l zatím 23 krasvců o velikosti 5-9 cm ,ale teď mám nějaké prcky takže počet ryb ještě stoupne. Nebo jestli už osádku akva nezvedat? Labeotropheus trewavasae 5ks Labidochromis caeruleus 5ks Labidochromis hongi 4ks Melanochromis chipokae 5ks Metriaclima estherae 4ks
Založil: KENYHO
» více k tématu (počet reakcí 18)
AXOLOT MEXICKÝ
CHTĚL BYCH SE ZEPTAT JESTLI AXOLOT MEXICKÝ MŮŽE BÝT S TLAMOVCEMA.
Založil: jenda
» více k tématu (počet reakcí 14)
cyathopharynx furcifer
zdravim prosim vas nevite o nekom kdo dela tyhle rybky schanim CYATHOPHARYNX FURCIFER a ENANTIOPUS MELANOGENYS hlavne v okoli Prahy a Mělníka
Založil: mataobicek
» více k tématu (počet reakcí 1)
Pomůžete mi určit druh ryby?
pomůže prosím někdo určit druh? je to P.Saulosi RED ?VELIKOST 10-12 CM dÍKY ZA RADY
Založil: mirekriox
» více k tématu (počet reakcí 33)
Prevence proti nemocem při výměně vody
Ahoj všichni, používáte do akva nějaký preventivní prostředek po výměně vody? Já dával Multimedikal nebo Anti-ichtin, bál jsem se krupičky z čerstvé vody, ale nevím jestli to ryby moc nezatěžuje, když jim týdně kapu do vody léky (dle návodu jen dávku pro prevenci). Díky.
Založil: Kozlik
» více k tématu (počet reakcí 10)
musí se pokaždé odlovyt aby přežili?
čau lidi včera jsem se kouknul do akvarka a nadně mezi kamenama jsem vyděl male rybky tlamovca nejak jsem propásl kdy je vypustila z tlamky ale je asi nereálné je mezi těma kamenama odchytit tak co myslíte můžou tam přežít ? nebo ne ?
Založil: Jurass
» více k tématu (počet reakcí 4)
Pomalý růst mladých ryb.
Přidal jsem mezi dospělé ryby pěti - šesti centimetrové Aulonocary Fire Fish,celkem osm nových, ryby zbledly a rostou pomalu. Myslíte, že se časem vybarvení a růst zlepší, máte zkušenost? Jinak ryby jsou v klidu, od ostatních mají pokoj, žerou dobře, nádrž pětset, týdenní výměna dvou třetin, osádka prosperuje.
Založil: neil
» více k tématu (počet reakcí 2)
Eretmodus cyanostictus Zambia
Ahoj. Chci se optat zda někdo nevíte o chovately co by měl tyhle ryby na prodej, nebo jiný druh. Asi bych o někom věděl. Tím chovatelem je Hynek Dařbuján. Obávám se však, že se se mnou nebude kvůli 6 rybkám ani bavit. Proto bych měl další dotaz. Šel by někdo do nákupu Ereťáků od pana Dařbujána se mnou? Jsem z Plzně. Takže asi spíše někdo z regioni.
Založil: RUMburak123
» více k tématu (počet reakcí 25)
Kontakt a A+I
Dobrý den, sháním kontakt na A+I. Předem děkuji. Jirka
Založil: Rorejs
plakát x foto malawi
Zdrravím, chtěl bych si nad akvarium dat nejaky pekny obrazek z krajiny u malawi, hladinu, breh .... Hledam na netu, ale asi jsem tupej, ale zadny poradny nemuzu najit. Nemate nekdo doma v PC neco takoveho, nebo nevite kde je to na netu? Pak si jen vytisknout a zaramovat. Dekuju
Založil: lubnek
» více k tématu (počet reakcí 5)
lapání po vzduchu
Chtěl bych od vás poradit.Mám mladé Copadychromis Red Fin a po každém nakrmení,krmivo Tropical Biovit a Ovovit,JBL a jaké koliv jiné krmivo které používám,Sera a granule,plavou ryby u hladiny a dýchají. Už jem je přelovil do většího akva,vyměnil vodu,filtruji vnitřním čerpadlem se vzduchem a je to pořád stejné. Prostrě po každém krmení jsou u hadiny. Nejhorší je na tom to,že mám i jiné akvária a tam je vše v pořádku a krmivo je totožné.UŽ PROSTĚ NEVIM CO DAL.
Založil: dawidov
» více k tématu (počet reakcí 9)
Nemocná závojnatka
Ahoj, prosím, poradí mi někdo? mám doma závojnatku a mám pocit, že není uplně ok. Podle mě má problém s plaváním, špatně se ovládá, chvílema se točí na bok, když jde ke dnu, tak se tam nemůže udržet a táhne ji to na hladinu, tak že občas přepadává na znak. Taky pořád divně otevírá tlamu, jako by lapala po dechu. Když jim nasypu žrádlo, tak norámálně jí. Přijde mi, že kdyby neplavala, tak jí to vynese na hladinu břichem nahoru. Nevim, jestli to s tim souvisí, ale občas mi ze dna bere do tlamy kamínky a zase je vyplivne. Nechápu to, mám tu ještě jednu a ta je normální. Poraďte mi prosím někdo, jsem už z ní nešťastná. Děkuju
Založil: Markéta
Nudní tlamovci
Prosím o radu dostali jsme tlamovce vůbec se v nich nevyznám.Pořád jsou zalezlí a vylezou jen ke krmení nebo když se perou. Dali jsme k nim antistrusi a ti byli schovaní a tlamovci je docela šikanovali tak jsme je přendali do jiného akvaria a tam úplně ožili. A tlamovci mají nějakou krupičku v barvě těla na ploutvích. Jsme znich nějací nešťastní. Prosím o radu jak oživit akvarium.
Založil: Kačka
» více k tématu (počet reakcí 14)
Pár fotek 3D pozadí
Pozadi je vyrobeno na zakazku. Je pouzit specialni Epoxid nater s barvivem A1 pondpaint od firmi Antel na zahradni bazenky.
Založil: melanochromis
» více k tématu (počet reakcí 126)
Vnitřní filtr pro 250 litrové akvárium
Zdravim vsechny, vim ze o filtrech uz toho bylo napsano nespocetne, do sve male nadrzky (100x50x50 cm) jsem nucen dat vnitrni filtr - prostor okolo na externi neni.. chtel jsem se poradit s Vami, jaky byste mi doporucili ? Na penezich zas tak moc nezalezi, chtel bych kvalitu... ale na druhou stranu bych chtel i aby se ty penize nekde projevily...ve smyslu vetsi filtracni objem, pripadne kvalitni provedeni..znacka je mi jedno, dulezite je pro me to, aby to samozrejme co nejmin "zralo", co nejmin se s tim muselo manipulovat a samozrejme, kdyz uz se to musi cistit, tak ne ze mi veskery bordel utece ven do akvaria pri vyndavani pro cisteni.. diky za rady vsem. P.S: jeste jsem videl nekde slepeny ze skla filtr...melo by to vyznam ? pripadne jake to ma nevyhody ?
Založil: nekkdo
» více k tématu (počet reakcí 55)
Láva v akváriu
Zdravím, chtěl bych se zeptat, zda když jste někdy předělávali kameny v akvu, jestli jste odlovili rybky kvůli stresu nebo jste je nechali plavat pod rukama? Jak jsem psal tady na fóru v tématu "Hodnoty NO2 v akva 250L", mám problém s NO2 a jediný co jsem ještě nezkusil, je vyhodit lávové kameny a dat jiné.
Založil: Michal27
» více k tématu (počet reakcí 18)
Dokument tanganika
Něco pro vaše oko...Jistě se vám to bude líbit... http://www.youtube.com/watch?v=wonYRF4e4sI&feature=fvw http://www.youtube.com/watch?v=6X_KD8ZSBy0&feature=related http://www.youtube.com/watch?v=wqDVzH5W_4Y&feature=related http://www.youtube.com/watch?v=aUykCGDyMFs&feature=related
Založil: Ondrášek
ondra.malawi@seznam.cz
Zdravím,nemáte někdo prosím tel. kontakt na Ondru a Pavla Slaninovi,rád bych si od nich bude-li to možné pořídil nějaké Trophíky,ale bohužel na e-mail nereagují,snad jsou v pořádku a nic zlého se jim nepřihodilo,za případnou pomoc děkuji.
Založil: L.Čech
» více k tématu (počet reakcí 3)
černé okraje listů
po týdením hnojeni PMDD se začalzy objevovat černé skvrny na zkroucených okrajích listů.Je to po hnojení nebo ne?.Máte někdo zkušenost
Založil: tomzarka
žádost o pomoc v rozjezdu akvaristy
Dobrý večer,chci začít s akvaristikou,ale nemám ideální podmínky na nějaká velká akvária,spíše by bylo možné mit doma několik malých.Momentálně má doma akvárko 60x30x35 což má 64 litrů,vím že to není moc ale dpoufám že mi někdo z vás poradí co bych tam mohl chovat.Představy mám o tom co by se mi líbylo za druh rybek a potom a6 se pro daný druh rozhodnu vybuduji akvárko jim šité na míru.Jen bych chtěl dodat pár svých postřehů co by se mi líbylo.Určitě chov jednoho druhu ryb +např.párek ancistrusů,klidně i jen 1 pár?pokud by to mohlo být,moc by se mi líbyl právě 1 pár tlamovců ale nevím zatím jakých.A pokud mi řeknete že je to úplná blbost že akvárko nevyhovuje ani 1 páru tak potom prosím o radu co tam dát,klidně i paví očka to mi nevadí,nepohrdám ničím živým ale ti tlamovci,prostě jsem se do nich zamiloval.Děkuji za každý příspěvek.S pozdravem Ladik.
Založil: ladik
» více k tématu (počet reakcí 11)
Ph-snížení Ph
Zdravím, chci se zeptat jaký je nejlepší přípravek pro snižování Ph. Nechci ho snižovat tlamovcům jen hledám vhodný přípravek pro snížení Ph na 5-7° Děkuji všem kteří poradí.
Založil: Péháček
» více k tématu (počet reakcí 12)
prosim neznam druh
Prosim neznam druh v předu samec a v zadu samice. děkuji
Založil: hoopee
» více k tématu (počet reakcí 2)
mušky pod krycím sklem
Dobrý večer všem.Mám takový nepříjemný problém.Když jsem dnes zvedl krcí sklo akva,tak se na mě vyvalilo hejno mušek.Jak na ně?Chemii použít nemůžu,tak jsem vše jen vydrhnul čistou vodou a tlamky z toho měli asi radost,protože mušky napadali do akva a hned se na ně vrhli.Žena se zas tak moc nadšeně netvářila :-)
Založil: Dyx
» více k tématu (počet reakcí 10)
Denitrifikace - odstranění dusičnanů
Velice mě zaujal tento příspěvek, pokud to funguje tak je to mnohem lepší než iontoměniče. Zkopíruji článek. Sírový denitrátor Tento systém osobně využivám k plné spokojenosti. Jeho výhoda je absolutní bezúdržbovost. Využívá bakterie Thiobacillus denitrificans. 5S + 2 H2O + 6 NO3- -> 5 SO4-2 + 4 H+ + 3 N2 Jinými slovy:): Bakterie exiduje síru a v prostřední bez kyslíku si bere potřebný kyslík z dusičnanů a vyvázaný dusík uniká v bublinkách z akvaria. Na odstranění 1g dusičnanů z vody je potřeba 0.43g síry a tím vznikne 1.29g síranů. Síranů ve vodě se nemusíte bát, protože přirozené minerání vody obsahují řádově až tisice mg síranů na litr vody. Síra se dá pořídit do cca 100Kc za 1 Kg síry. Síra je ovšem pražková, proto je nutné je rozehřát a rychle schladit(do vody). Pokud to budete provádět, tak u toho větrejte a nedýchejte výpary. Vzniklé útvary se rozbijí na velikost cca 1 cm. Použil jsem 0,5l takového substrátu na 100l vody. Průtok se pohybuje zase mezi několika málo litry za hodinu, nebo mužete zaexperimentovat a sírový substrát vložit na do dna. Výstup vody z filtru je kyselejší než vstup. Pokud to chcte použít pro mořské akvárium zařaďte za síru ještě nejakou vápenatou horninu. Kyselá voda rozpusti vápník a tim se dostane do vody a zárovveň se tim zvýsí pH. S tímto filtrem jsem absolutně spokojen a hladina dusičnanů se u mě pohybuje mezi 0-5 mg/l (testem neměřitelné). Doporučuji!
Založil: Pavel 86
» více k tématu (počet reakcí 6)
Tropheus sp. black Bulu Point
Kolik může stát tenhle druh Tropheusky a kde by se dal sehnat,mlade kusy,okolo 4cm? Děkuji
Založil: Marcel
» více k tématu (počet reakcí 7)