Diskusní fórum

Stránky 1 ............... 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 ............... 288

Chov tropheusů

Ahojte,chci se zeptat,zda li je možné chovat v akva tropheusy,míry 200x40x50 D,H,V,jedná se mi o to,zda li to neni málo hluboké.

Založil: Petráš » více k tématu (počet reakcí 50)

Piskořka věžovitá

Zdravím, mám ještě jeden dotaz. Někde jsem se dočetl že spolu s tlamovcema je vhodné kvůli čištění dna chovat piskořky. Máte s tím někdo nějakou zkušenost? Předem díky Petr

Založil: Pitr » více k tématu (počet reakcí 17)

Thiosíran sodný

Dobrý den, chtěl bych se zeptat nejlépe nějakého zdejšího chemika, která z těchto dvou chemikálijí je ta pro úpravu vody pro tlamovce, nebo jestli se jedná o jednu a tu samou. http://www.thermofisher.cz/eshop/10630_10.html http://www.thermofisher.cz/eshop/60896_1000.html Díky

Založil: MGee » více k tématu (počet reakcí 21)

Nemoc očí u tlamovců

Dobrý den, našla jsem tu již podobný dotaz,ale jsem zmatená z odpovědí.minulý týden jsem si všimla, že má jedna rybka zvětšené oko, ale protože už delší dobu ji ostatní šikanovali, tak jsem si myslela, že už asi bude brzo po ní a zřejmě měla nějakou nemoc a ostatní to vycítili, taky už je dost stará. Ale dneska asi po týdnu jsem zjistila, že vypouklé oči má i další do včerejška naprosto zdravá rybka a zdá se mi, že to postihuje i mladší rybičky. Poradíte co s tím? Mám jen malé akvárko asi 6Ol, rybky jeví zájem o potravu, vodu jsem teď nijak čerstvě neměnila ani nepřidávala nic nového, nedokážu si vysvětlit, čím by to mohlo být způsobené a v případě že to zasáhlo celé akvárko, je lepší utratit všechny ryby nebo nasadit nějakou hromadnou terapii?

Založil: Tereza » více k tématu (počet reakcí 8)

úprava vody pro tlamovce

Dobrý večer,z této diskuse jsem se dozvěděl,že úpravou vody místo NaCl lze nahradit obyčejnou Vincentkou.Rád bych se dozvěděl,v jakém množství ( nebo % )ji mám ředit.Pro informaci mám 100 l akvátium.Děkuji za odpovědi.

Založil: Honza495 » více k tématu (počet reakcí 3)

filtrace pro tlamovce

Dobrý den, V chovu tlamovců jsem začátečník a proto prosím o pomoc. zatím se mi daří úspěšně chovat 15 tlamovců, kteří mají dnes asi 7cm. Akvárium má kolem 140 litrů. Rozhodl jsem se zakoupit a vybudovat větší akvárium pro úspěšný chov. Mám ale obavu o kvalitní filtraci. Nyní používám filtr Fluval U2 spolu s ještě jením filtrem. Funguje to zatím skvělě, ale čím jsou ryby větší, tím více ryjí a stěhuji písek a akalí vodu. Proto přemýšlím o nějakém externím filtru(písek + uhlí) ale s výrobou takového filtru nemám žádné zkušenosti. Proto prosím o radu a případnou pomoc pokud by se našel Olomoučák. Předem všem moc díky! Petr

Založil: Pitr » více k tématu (počet reakcí 12)

Tlamovci+šneci

Dobrý den, ahoj. Chtěl bych se zeptat, jestli některé druhy mbun nebo peacock požírají šneky... Mám v akváriu menší přemnožení bahenky živorodé a plovatky bahenní. Akva se teprve zabíhá, je to můj první rostlinný malawi pokus, ale nechci tam lít nějaké molucidy a podobné biodestruktory... Díky moc.

Založil: 0loud3 » více k tématu (počet reakcí 5)

450 l,akvárim ve 4patře poraďte.

Zdravím,Chci si pořídit akvárium 180x50x50 tedy o objemu 450 litrů.Bydlím v panelovém domě ze 60let ve 4patře.Mám určité obavy z váhy tohoto kompletu.Máte někdo zkušenosti a můžete poradit?

Založil: Ostravák » více k tématu (počet reakcí 17)

Velikost Pseudotropheus demasoni

Zdravim všechny S chovem tlamovců nemám moc velké zkušenosti tak poprosim o radu zdejší profíky.Všude se píše,že ryby dorůstají do různé velikosti podle velikosti nádrže.Kamarád rušil chov,tak jsem od něj koupil 20 Demasonů.Měl je v malé nádrži,bylo mi jich líto a tak jsem vlastně začal s tlamovcema.Má otázka je :Vyrostou ještě když byli podtržený ve vývoji?Prý je pořizoval půlroční a já je mam 5 měsíců.Některý maj jen 3 cm

Založil: Dyx » více k tématu (počet reakcí 22)

epoxy1200 na pozadí

zdar chlapi, předevčírem jsem natřel pozadí pryskyřicí přesně podle návodu, dneska ráno jsem do akva nalil vodu a tedka večer je kalná a ta pryskyřice jde trošku cítit, co s tím, vylít vodu a nechat ještě proschnout nebo nový nátěr, dík za rady

Založil: dadin26 » více k tématu (počet reakcí 10)

osádka 450l akva

Zdravím,založil sem nové akva a potrebujem poradit s vyberom osadky.moja predstava je takáto Labidochromis Yellow,Metriaclima estherae red red,aulonocara fire fish,Pseudotropheus saulosi a Aulonocara stuartgranti alebo cirtocara moori.

Založil: jaraa » více k tématu (počet reakcí 8)

Studniční voda

Zdravím, mohl bych poprosit o radu, jestli je nutno nechat odstát studniční vodu dva dny v jiné nádobě, pakliže neobsahuje chlor? NEbo jí můžu rovnou pouštět do zaběhlé nádrže? Díky moc

Založil: Hlousek » více k tématu (počet reakcí 11)

jikry v treci nadrzi

poradte mi, mame jikry v samostatnem akvariu se samickou a jelikoz jsem zacatecnici, nevime, zda-li mame jeste nechat samicku s jikry dokud z nich nebude poter a nebo ji uz muzeme vyndat?z jiker uz obcas koukaji rybicky, ale nevime zda-li je nutne jim samiccu nechat do te doby nez vyrostou nebo ne:) dekuju moc za odpoved

Založil: aja » více k tématu (počet reakcí 1)

jikry v treci nadrzi

poradte mi, mame jikry v samostatnem akvariu se samickou a jelikoz jsem zacatecnici, nevime, zda-li mame jeste nechat samicku s jikry dokud z nich nebude poter a nebo ji uz muzeme vyndat?z jiker uz obcas koukaji rybicky, ale nevime zda-li je nutne jim samiccu nechat do te doby nez vyrostou nebo ne:) dekuju moc za odpoved

Založil: aja » více k tématu (počet reakcí 9)

krmení cihlidek

Mám jeden dotaz- a to,proč se nedoporučuje krmení cihlidek afrických nitěnkami ? Děkuji za odpověď.

Založil: Honza495 » více k tématu (počet reakcí 2)

nemocné oko cyathopharynxe

Zdravím,dokáže mi někdo poradit?Moje samička cyathopharynx,původně byla slepá na oko (oko bylo takové jakoby vyschlé a propadlé)ale ted se jí takhle moc vypoulilo. Nechci aby trpěla,ale aby zároven nenakazila ostatní ryby. Děkuji za rady a za příspěvky.

Založil: daliborzez » více k tématu (počet reakcí 7)

nemocné oko cyathopharynxe

Záložní vzduchování

Ahoj všem, minulý týden se mi přihodila nepříjemná věc, na delší dobu nešla elektřina (nějaká větší havárie). Nešel tím pádem filtr i vzduchování. Samozřejmě jsem šílela :-), nakonec proud zapli po 3 hodinách. Bydlím v Praze, takže nepočítám, že by proud nešel dlouho (v Praze se energetici snaží) Vím, že jsou Tropheusy citliví na nedostatek kyslíku ve vodě, tak bych chtěla nějak vyřešit záložní vzduchování na baterie. Na netu jsem jich našla poměrně dost od 170,- kč asi do 500,- kč např. http://www.ryba-de.cz/?263,vzduchovac%ED-motorek-5-cormoran Ale jak výkoné jsou tyto motorky? Máte někdo nějakou zkušenost s bateriovými motorky, případně můžete poradit model? Díky :-)

Založil: sarka.x » více k tématu (počet reakcí 12)

Tropheus moorii, Ilangi Yelow

Zdravím všechny akvaristy a chtěl bych se zeptat,proč je tenhle druh tlamovce tak drahý. Mimochodem moc krásná ryba!!! Děkuji za odpovědi

Založil: roman one » více k tématu (počet reakcí 101)

Tropheus moorii, Ilangi Yelow

mohou být spolu

chtěl bych se zeptat: mohou být spolu cirtocara moorii a nimbochromis venustus v 500l akváriu?

Založil: jenda » více k tématu (počet reakcí 9)

Cyphotilapia frontosa - blue zaire

Máte někdo zkušenosti z rozmnožováním těchto ryb???Mám 3 samice-15-17cm.Samec má 27cm.A stále se nemá k páření,spíš je odhání.Mají už 2,5roku.Mají pro sebe akva 500l.Krmení-sak55,vipan,mražené koretry-komáří larvy-krevety a když je čas tak i živé(buchanka)

Založil: Ondrášek » více k tématu (počet reakcí 19)

Cyphotilapia frontosa - blue zaire

Cyprichromis leptosoma Mpulungu

Ahoj! Měl bych dotaz. Dá se chovat tento druh v nádrži o rozměrech 100*40*50 výška? Nebo něco podobného co vyplní vrchní část nádrže?

Založil: Sikkki » více k tématu (počet reakcí 3)

Amazonka bez tiketu

Pri shlednuti tohoto videa jsem na tocumel s otevrenou pusou. Nemcinu neovladam a jestli nekdo umi alespon neco s toho prelozit budu jen rad, hlavne tloustka skla mne zajima. Vazne tohle mit doma, tak ven nejdu. Posudte sami. http://www.youtube.com/watch?v=sq_8tV3tbRk&feature=related

Založil: melanochromis » více k tématu (počet reakcí 6)

vysoké hodnoty NO3

Prosím o radu, mám asi dva měsíce osazené nové akva (cca 200 l ) tlamovci,vodu měním jednou týdně vždy cca1/3 až 1/2 nádrže všechny ostatní hodnoty jsou v pořádku ale neustále mi lítá NO3. JInak filtr - Fluval 305 - zajetý ,dva vzduch kamínky.Ryby se chovají normálně ale mě to přece jenom dělá hlavu. Před tím jsem měla pět let jiný chov tlamovců v tomtéž akváriu, byly v pohodě, odchovávály mladé ale pak díky výpadku proudu přes celé svátky jsem o ně přišla. Nechtěla bych si to zopakovat.Počet ryb nyní je cca 40 - vím že je to hodně ale jsou zatím velmi malé cca 3 cm. Pak počítám s tím že je proberu - jestli se tedy nevytlučou samy.

Založil: hanyk » více k tématu (počet reakcí 8)

krmění - aulonocary

Dobrý den, co byste mi poradili pro jednodruhové akva aulonocary? Je to stejné jako ty frontosy atd.? Nebo tam jsou nějaké rozdíly? Díky moc.)

Založil: Crash » více k tématu (počet reakcí 10)

Aulonocara +Cyprichromis+Labidochromis

Zdravím.Myslíte si, že by v nádrži 300l mohlo být toto složení-Fire Fishe- Cyprichromis Jumbo a Labidochromis Yelow.Vím, že jsou to ryby z různých lokalit a chci znát váš názor, jestli by to mohlo fungovat.Ať se vám všem daří.

Založil: martin m » více k tématu (počet reakcí 1)