Diskusní fórum
Co se hodí k Nimbochromis Venustus ?
Dobrý večer,píši svůj první dotaz,tak snad nikoho nepobouřim svou neznalostí.Mám akvárium s tlamovcema - Malawi 340 L.Hrozně mě nadchli Venustus a zakládám další akvárko a nevim co k nim když docela narostou.Prosím poradte nebo aspon inspirujte ,díky
Založil: Dyx
» více k tématu (počet reakcí 32)
Jak zjistit, že se ryby rozmnožují?
Zdravím všechny, dnes jsem zjistila, že samička má něco v tlamce. Myslela jsem, že se mi to zdá,ale nezdá,že by jikry?( bílé kuličky )- vidím to opravdu poprvé, tak se omlouvám letitým akvaristům, jestli je to zas nějaká hloupá otázka.
Založil: heeeli
» více k tématu (počet reakcí 37)
nedonošené jikry Pulpicana
Zdravím, chtěl jsem se zeptat na radu .. mladá samička mi vyplivla zatím nedonošené jikry (uz se hýbou, ale váček je este celkem velká kulička). Co se s nimi má udělat, aby přežili? Pokud teda jde s tím něco udělat. Zatím jsem je odlovil do velké síťky, která je v akváriu.
Založil: adriano5
» více k tématu (počet reakcí 7)
Vallisneria gigantea ..
Mám dotaz na všechny co rozumí rostlinám. Objednala jsem si rostliny Vallisneria gigantea, ale vzhledem mi to giganteu nepřipomíná viz foto. Na můj mail zpochybňující druh Vallisnerie jsem dostala následující odpověď: "rostlinky nam prisly skutecne pod nazvem Vallisneria gigantea,a to, ze nejsou hladke je zpusobeno tim, ze jsou to cerstve sazenice (rychlene, obvykle nepestovane ve vode, ale jen ve vzdusne vlhkosti - proto maji listy jiny tvar), ktere se sem dopravuji letecky primo z Asie. Samozrejme listy, ktere Vam narostou v akvariu budou dlouhe a hladke." Tak poraďte, je to "pohádka"?:-)
Založil: sarka.x
» více k tématu (počet reakcí 18)
Výměna vody,Akutní.
Dobrý den,takovej akutní dotaz .Měnil sem pozadi a tak sem vypustil polovinu vody do sudu.Vyměnil pozadí a napustil zpátky.Dopustil novou.Jenže rybky to nějak nezkousli 2 umřeli a zbytek je u dna a nyvypadaj nějak dobře.Co teď vypustit celou vodu a dat novou?
Založil: Spanky5
» více k tématu (počet reakcí 7)
Písek na dno
Chtěl bych poradit , jaký mám použít písek na dno (velikost,barvu).Děkuji
Založil: losos23
» více k tématu (počet reakcí 6)
Malawi + Viktorka
Vím, že ve směs nemáte rádi míchání biotopů, ale níže uvedené ryby se mi líbí a chci znát váš názor jestli mohou být spolu, snažil jsem se spojit stejné nebo podobné nároky. - Pundamilia nyererei - Cynotilapia afra (cobue) - Iodotropheus sprengerae Akva 300 litrů ( víc nemohu ), více ryb nechci. Děkuji
Založil: Neználek
» více k tématu (počet reakcí 8)
Je to kříženec?
Může mi někdo pomoci s určením této samičky Aulonocary.
Založil: Ostravák
» více k tématu (počet reakcí 6)
Krupička - 100L
Ahojte. Chtel bych se vas zeptat na jednu otazku, ktera mozna tolik nesouvisi s tlamovci, je toho o ni na netu dost, ale vypovedy se znacne lisi a mam za to, ze jsem zde mezi nejlepšími akvaristy v republice. Jedná se o krupicku, s niz mam nyni velmi nedobre zkusenosti. Asi takhle: Zaridil jsem 100l akva pro neonky, pridal jsem 6 pancernicků a ancistruse. Vhledem k tomu, ze jsem původně planoval i nějaké ty pokusy o odchov neonek, chtel jsem udrzet teplotu do 24 stupnu (pri vyssich teplotach k rozmnozovani nemusi dojit). Nicmene, behem nekolika malo dni se objevili první tecky na několika neonkách, kdy jsem okamzite zacal lecbu - sůl plus 24 stupnu plus malachiatova zelen. Davkoval jsem presne mnozstvi dle navodu, kazdy den, nesvitil, silne filtroval a nekrmil. Krupicka se ale rozsirila na vsechny neonky a zhorsovala se tak dlouho, nez mi dnes vsechny neonky umrely - zbyly jen pancernicci a ancistrus. Chci se zeptat: Kde je chyba? A predevsim: Je mozne podobnym katastrofam predejit? Existuje 100% prevence proti krupičce? Nechci se uz do niceho poustet, nebude li zarucen uspech na dalsi pokus. Diky moc za kazdou odpoved.
Založil: Crash
» více k tématu (počet reakcí 15)
OTÍRÁNÍ RY B O KAMENY A PÍSEK
AHOJKY LIDI.CHCI SE ZEPTAT ZDA NĚKDO NEVÍ PROČ SE MI POŘÁD RYBY OTÍRAJÍ O ŠUTRY A PÍSEK.A TAKY JEJICH AKTIVITA JE MIZERNÁ-DÝCHÁNÍ ZRYCHLENÉ.TESTY VODY VCELKU V NORMĚ-PH 7.7 TVRDOST 8.1 FILTRACE BĚŽÍ NAPLNO AVŠAK NEMÁM PŘÍDAVNÝ MOTOREK NA KYSLÍK NA TĚC H 375 L. NA 50L VODY DÁVÁM 1 LŽÍCI SODY A 1 SOLI-POLÉVKOVOU. PŘI VÝMĚNĚ VODY -STÁHNU 100L TAK DÁM ZPĚT 2 LŽIČKY SODY A 2 SOLI. TAKŽE CO JE ŠPATNĚ.PS. VÝMĚNA VODY 1X ZA 14 AŽ 3 TÝDNY.ZATÍM DÍK ZA ODPOVĚD RONI
Založil: RONNIE
Aulonacora + rostlinky?
Dobry den, chci se zeptat na tuto kombinaci... Chtel bych jednodruhove akva aulonacor, 330L silně zasázet květinami, bude jim to naobtíž nebo to bude v poradku? Vim, ze nepotrebuji tolik ukrytu, jako mbuny, ale jak je to s kvetinami? A jako masozravci je ani neokusuji, ne? Diky moc za info.
Založil: Set
» více k tématu (počet reakcí 1)
rady pro začátečníka
Ahoj,začínam s chovem tlamovcu a potreboval bych poradit.Táta mě přivez z Itálie lávu tak sem se chtěl optat jestly je vhodná k tlamovcum.A náký rady čeho bych se měl vyvarovat a ta. Děkuji
Založil: KarelBohm
» více k tématu (počet reakcí 2)
Vyber ryb do 160L
Potreboval by som vybrat ryby do 160L (100x40x40). Ide o tanganyiku ...mam nieco vybrate ale bol by som rad keby ste mi k tomu napisali co konkretne dat. Moj vyber je tento: Lamprologus similis Neolamprologus multifasciatus Lamprologus ocellatus (Gold) neolamprologus caudopunctatus Neolamprologus Daffodil Neolamprologus brichardi Altolamprologus calvus Julidochromis marlieri Paracyprichromis nigripinnis Co z toho vybrat a v akom pocte.
Založil: Marlo
» více k tématu (počet reakcí 14)
co pak je to za tlamovce?
nemohl by ste mi někdo poradit co je tohle za tlamovce.V prodejně mi tvrdí že je to labidochromis aurotus,jenže to my moc nesedí,díky všem,přikládám foto.Jinak mám na mysly ty krásný flekatý
Založil: ferda
» více k tématu (počet reakcí 60)
popularni ryby Malawi
Dobry den, ja dlouho ziji Anglia a rad znam skusenosti o tropical ryby Malawi a Tanganyika. Czechoslovakia hodne popularni tady v Anglii a hodne ryb tu mame od vas. Ja nemam aquarium ale chci koupit. Libi se mi Tropheus a demasoni. Mohu chovat spolu ? Dekuji moc.
Založil: Martin Agaas
» více k tématu (počet reakcí 15)
Keramické válečky
Ahojte,chci se vás zeptat,zda je potřeba časem mněnit ve filtru keramické válečky, a nebo zda je stačí jen při čištění proprat a mohou sloužit třeba 10 roků,a nebo je potřeba je co cca 3 roky obmněnovat. Dík za odpověďi.
Založil: Rosta
» více k tématu (počet reakcí 11)
onemocnění tlamovce
chci se zeptat co mám dělat,když mám tlamovce lombardův a samičce se zvětšilo a zkalilo oko.každý týden vyměňuju polovinu vody,přidávám sůl.a jak často krmíte?děkuji za odpověď
Založil: swoxina
» více k tématu (počet reakcí 4)
Jikry tlamovce
Ahojte, mám v akvárku jikry (viz. foto). Myslela jsem, že je tlamovci mívají v tlamě? Nebo tyto jikry jsou neoplodněné a mám je z akvárka vyhodit? Čímpak to je...???
Založil: Lenula
» více k tématu (počet reakcí 11)
muže byt nebo blbost ?
nazdar lidi mam 300l akva a v tom najake malawi a nejake kančíky tet jsem si donesl vetve z vrby celkem pekne rostle hodil jsemje do akvarka a zatížil kamenama ale asi po 3 dnech sem vydel jak vetve pouštijou mízu tak jsem je vyndal. mel jsem strach že my pokapou ryby vadí to nebo je tam mužu dat spatky ?
Založil: Jurass
Schválení osazentstva 300 l Malawi, čistý objem cca 200 l
Ahoj, chtěl bych tam dát afry a fire fish, tahle kombinace by mela být ok, ne? A co se počtů týče, přemýšlel jsem tam 12 a 12, co vy na to? Myslíte, že by to fungovalo?
Založil: Dalamánek
» více k tématu (počet reakcí 9)
Saulosi coral red
Zdravím, mám doma 15ks těchto mladých ryb ještě nemají "doslpělou barvu" a chtěl bych se zeptat, asi tak 8 rybek začíná mít modročerné lemování hřebtní a prsních ploutví. Myslíte že to budou samci? rybky jsou v průměru cca 5cm velké. Díky
Založil: MGee
» více k tématu (počet reakcí 1)
poměr ryb ku počtu
Ahoj, chci se zeptat, na jednom internetovem serveru jsem nasel, ze idealni pomer pohlavi se meni s poctem ryb v akvariu (napr. kdyz chovam celkem 4 ryby, je vhodne je mit v pomeru 1:3, paklize jich chovam 16, je vhodné udržovat poměr 1:1)... funguje to tak doopravdy? Diky moc.
Založil: Longstad
» více k tématu (počet reakcí 17)
Nemoc nebo co ?
Vcera jsem pozoroval jak některé rybky útčí na jinou, největší v akvariu - stáří 2 roky. Dnes jsem ji ráno našel jak poleháva na dně, teď je schovaná v pozadí. Její šupiny jsou ale nějaké divné. Buďto je nemocná nabo ji ožrali ryby. Co s tím? Díky za jakoukoliv pomoc.
Založil: Zviry
Pomoc pri uprave korenu
Potreboval by som radu . V akva mam koren , ktory mi vzdy zafarbi vodu na zlto co s nim mam spravit aby to nerobil mam ho prevarit ?alebo nieco ine? ci ho mma clei vybrat ale to by som nerad lebo je tam celkom pekny
Založil: Sk8_is_Gr8
Nové akva-hlenovité pozadí
Pořídil jsem konečně 500l akva pro malawi. Pozadí z pěny, natřeno balakrylem, epoxy jsem posypal pískem,neutralizoval octem. Napustil studniční vodou-používám do 3 dalších bez problémů.Po 2.dnech filtrování vodu vyměnil, napustil novou vymačkal filtry, přidal pro jistotu aquatan a bakterie. Po 2 dnech vpustil nejagresivnějšího samce mbuny...je aktivní, žere, ale na pozadí se mi udělali mléčné hlenovité klky. Docela drží, špatně se odstraňují a kalí vodu. Na kamenech nejsou.Mám strach, že to souvisí s pryskyřicí. Snad špatné vytvrzení...Už přemýšlím o tom, že to budu muset předělat.Filtr mám TETRA TEC 1200, přidal jsem raději i aktiv.uhlí. U ostatních akvarek se mi to nikdy nestalo. Má někdo s tím zkušenosti?
Založil: Petka