Diskusní fórum
Zeolit frakce
Zdravím vás, jakou frakci zeolitu používáte ve filtrech? Děkuji
Založil: Ondřej
» více k tématu (počet reakcí 5)
Ploutev tlamovce
Ahojte, prosím vás o radu. Před týdnem jsem si koupila tlamovce a jeden z nich po pár dnech má ztuhlou ocasní ploutev, vypadá jak ochrnutá. Při koupi to určitě rybka neměla, nevíte čím to může být....Děkuji
Založil: Lenula
» více k tématu (počet reakcí 7)
Kolko tlamovcov
Prosim prosim, taka otazka tu este urcite nebola, kolko tlamovcov mozem chovat v 100 litrovom akvariu? :)
Založil: 1. april :)
» více k tématu (počet reakcí 5)
JUWEL 250L FILTR
Mám prosbičku JUWEL 250L,v akváriu mám vnitřní filtr-vše je značka juwel a vše originál.Problém je že vnitřek filtru už origo neni, nakoupil jsem do něj obyčejné houby-molitany, bioaktivní uhlí a takové ty plastové kroužky. poraďte mi někdo co přesně se má do toho dát, kdybyste to někdo čistil taak mi pošlete klidně i fotku, už bych si nějak poradil. Byl jsem v jedné akvaristice a tam mi moc neporadily.Potřeboval bych nejlépe origo díly.Díky za pomoc.
Založil: Sprlli
» více k tématu (počet reakcí 2)
eSHa Protalon 707
Máte někdo zkušenosti s tímto lékem na černou řasu?
Založil: tomzarka
» více k tématu (počet reakcí 1)
Neolamprologus Brichardi
Nevíte, kde by se dala tato ryba sehnat v Praze?
Založil: TtKk
SOUŽITÍ TLAM A JINÝCH RYB
ZDRAVÍM VŠECHNY-MENŠÍ DOTAZ-JAKÉ RYBY LZE PŘIDAT DO AKVÁRIA PRO OKRASU MIMO ANCÍKŮ-PŘEMÝŠLEL SEM O DVOU KUSECH TRNOVCŮ BĚLOPÁSÝCH- JE TO MOŽNÉ NEBO RADĚJI NE? NEBO NĚJAKÉ JINÉ KTERÉ PLAVOU PO DNĚ ? DÍKY ZA ODPOVĚD
Založil: RONNIE
» více k tématu (počet reakcí 8)
Čím krmit ryby
Jaké krmivo mi doporučíte? Cyrtocara Aulonocara Sciaenochromis
Založil: Lubo
» více k tématu (počet reakcí 27)
chlazení akvária
Zdravím. Chtel bych se zeptat, jestli nevite o nejakem zpusobu chlazeni akvaria... Nechovam tlamovce, ale neonky, nybrz myslim, ze sem chodi velmi zkuseni akvariste, jez by mi mohl pomoct. Prave z toho duvodu, ze neonky pro treni atd. potrebuji teplotu do 24 st. C(pak jim zatuhnou vajecniky) potrebuji nejak teplotu vody snizovat (teplota v dome muze dosahnout lehce 25 st C, v lete jeste o mnoho vice.) Dokazal by nekdo poradit? Diky moc...
Založil: Daminen
» více k tématu (počet reakcí 6)
... druh osvětlení nádrže ...
Zdravím všechny! Předběžně vymýšlím osvětlení do nové nádrže. Chtěl bych docílit krásného "kružkujícího" dna jako je v jezeře či moři když se potopíte. Zářivkami to v současných nádržích moc nedociluji. Zřejmě by bylo potřeba světlo umístit víše a hladina by musela být více čeřena. Nebo jaké světlo použít? Žárovky či něco jiného? Poraďte, napište vaše nápady a připomínky. Předem děkuji :-)
Založil: Ondrášovi
» více k tématu (počet reakcí 6)
Jaké byste doporučili ryby do cca 100L?
Zdravím! Před časem jsem se musel bohužel zbavit většího akvária, a zbylo mi pouze 100L. Je mi jasné, že do takového akva tlamovci nepatří - bohužel :-( Jaké jiné ryby byste do takhle velkého (spíš malého) akva doporučili? Líbí se mi např. Neolamprologus brichardi, nejsem si ale jistý zda jsou do téhle velikosti vhodní. Pak jsem ještě zvažoval Akaru hnědou... Nebo vás někoho napadá něco dalšího?
Založil: TtKk
» více k tématu (počet reakcí 15)
1 jihočeská akvaburza
První Jihočeská aquaburza se koná v 17.4.2010 prostorách Domova mládeže a školní jídelny,U Hvízdala 4 v Českých Budějovicích Pro veřejnost je otevřeno od 9.00 -12.00 hod.
Založil: ikola12
» více k tématu (počet reakcí 9)
Nové akvárium - biofiltr
Zdravím, zakládám nové akvárium (280 litrů), filtr tetra tec ex - vnější. Dostal jsem od kamaráda, jež končí s akvaristikou 13 ks sp. yellow a 16 ks fire fish. Ryby mám zatím v provizorním akva, jež jsem dostal od něj, je to ovšem jenom 150 l nezařízená (pouze filtr a topítko). Teď jsem dodělal veškeré úpravy v nové 280, napustil vodu a zapojil elektroniku. Chci se ale zeptat hned na tři věci. 1. Vzhledem k tomu, že ryby jsou v provizorním akva dost stísněné, potřebuji co nejrychleji ryby přendat. Bojím se ale "syndromu nové akvária" - procesu nitrifikace. Na radu prodejce akvaristy jsem si koupil Biofiltr od Dajany - bakterie, potřebné k nitrifikaci. Onen syndrom, jež zde popisujete bude opět zabírat asi měsíc nebo užitím těchto bakterií nemusím měsíc čekat? 2. Pakliže užívám vnější filtr, mám bakterie vlít do celého akvária nebo stačí jen do vnejšího filtru? A poslední otázka 3. Novou vodu musím nechat alespoň dva dny odstát. Pakliže ale užívám vodu ze studny - nechlorovanou, nezávadnou, musím tento interval dodržet? (popřípadě musím do ní také lít ony AkvaStarty tyto jedy neutralizující?) Za každou pomoc jsem moc vděčný.
Založil: Triangl
» více k tématu (počet reakcí 12)
labidochromis yellow
Zdravím,dokáže mi někdo poradit,jaké mírumilovné ryby mohou být ve společném akva s labidochromis yellow. Děkuji.
Založil: Daliborzez
» více k tématu (počet reakcí 9)
Otírání o dno
Dobrý den, dnes jsem si dovezl 15ks pseudotropheus saulosi a pozoruji na nich že se mi někteří otírají o dno a tak nějak se občas třesou a je to častěji než jednou za 15 minut. Akvárium je nově zřízené cca měsíc a dnes ráno ještě než jsem si pro ně jel k chovateli jsem měřil hodnoty vody a PH kolem 7,5, dusitany nezměřitelné a dusičnany cca 20mgNO3/L. Vodu jsem měnil před 3 dny cca 50% protože jsem myslel, že pro ryby pojedu dříve. Jo teplota vody je 25-26°C a vzduchuji filtrem dost protože v celém akva poletují maličké buklinky vzduchu. Testy jsou kapkové od rataje cca 5 měsíců staré. Akvárium jsem zabíhal od 5.2. bez ryb jen sem krmil na prázdno a proběhl celý cyklus zabíhání podle článku "syndrom nového akvária". Myslíte že to muže být problém? V akváriu bylo trochu zelené řasy na kamenech a ta už je pryč a to jsou v akvariu cca 6 hodin. Z tepelného šoku to být nemohlo protože jsem je dal do akva na cca 20 minut v sáčku s vodou ve které jsem si je dovezl a až pak jsem je vypustil. Díky za odpovědi, nerad bych se díval jak se jim nedaří. Jo a ještě akva má 250 litrů.
Založil: MGee
» více k tématu (počet reakcí 13)
rak mramorovy a tlamoun mosambbicky souziti???
chci se zeptat muzou bez ujmy spolu zit v aq tlamoun mosambicky a rak mramorovy.dik za odpoved
Založil: Marek Soběslavský
Změna času na letní
Zdravím,měníte čas i rybkám? Nebo? Díky
Založil: aaa
pohlaví - tlamovec lombardův
Dobrý den, nedávno jsem od končícího akvaristy dostal 2 roky starého tlamovce lombardového jasně zlutý s malbou jiker na ocasní ploutvy, takže jasně samec. doobjednal jsem k němu z www.aquarium.cz 3ks 8cm stejného druhu a napsal jim do poznámky pouze samice (jsou modré). dnes mi přišli a jsou všechny žluté na ploutvy maj taky malbu a mají jen malinko odstín do modra a silnější proužky na těle. pokud se nemýlím poslali mi opět samce? nebo se pohlaví ještě v tomto věku nedá rozeznat?
Založil: Petr Svoboda
» více k tématu (počet reakcí 4)
rozdil saulosi a saulosi coral red?
Dobrý den, jsem začátečník, rád bych se zeptal, jaké jsou konkrétně rozdíly mezi P. saulosi a P. saulosi coral red.Jde jen o zbarvení? Děkuju
Založil: zacatecnik
Keramické filtry používané ve slévárenství
Zdravím všechny, narazil jsem na tyto keramické filtry, které se používají ve slévárenském průmyslu a u nás v práci se objevilo několik stovek kusů na vyzkoušení. Kontaktoval jsem pana ing. Šaldu ze společnosti, která tyto filtry vyrábí (www.keramtech.cz) a ten mě ujistil, že jsou vodě nezávadné a že v jejich městě je používají v biologické čističce vody, jako filtrační médium. Na omak je to stejný materiál, jako keramika akvaristických výrobců keramických filtračních médií. Co Vy na to?
Založil: Jonathane
Dlouhé výkaly
Ahoj, mám 50 rybek v Malawi nádrži a za polovinou z nich se táhnou několikacentimetrové výkaly. Krmím 36% spirulinou od tropicalu a občas granulemi od Tropicalu určené pro cichlidy. Chtěl jsem se zeptat, jestli je to prostě normální a stává se to, nebo je potřeba něco změnit. A co? Esteticky to moc tedy nevypadá.... Děkuji Vám
Založil: akva
» více k tématu (počet reakcí 3)
Ryby do 300 L s pozadím
Ahoj, chtěl bych se zeptat, zda bude fungovat tato kombinace ryb ve 300 L (120x50x50) s pozadím, filtr venkovní Tetratec ex 1200 + jestli byste mi mohli poradit počet ryb (odkupovat budu odchovy velikosti cca 4 cm.) Haplochromis(Pundamilia) nyererei + Metriaclima zebra LUNDO + jednu z těchto ryb: Pseudotropheus daktari nebo Pseudotropheus saulosi nebo Pseudotropheus zebra B+R Díky moc.
Založil: Blembas
» více k tématu (počet reakcí 10)
kříženci???????????
melanochromis maingano x melanochromis auratus Zdravím,už se stalo,vím,že je to špatně ale nakřížily se mi tyto dva druhy.Je to takové žluté maingano,velikost cca 3-4 cm. Nemám srdce je spláchnout do wc,přeci jenom to jsou rybky,živý tvorové. Dospělé jsou už oddělené,už nehrozí křížení.Co s nimi. Děkuji
Založil: aaa
» více k tématu (počet reakcí 8)
malanochromis auratus
Zabarvila se mi samička,mněla už mladé,nechápu proč,máte s tím někdo zkušenosti?Díky.
Založil: šebeček
» více k tématu (počet reakcí 16)
Okusování rostlin
Dobrý den, mam problem s okusováním rostlin, v akvarku mi plave Pseudotropheus demasoni, Labidochromis caerurleus a okusuji rostliny. Je nějaká možnost tomu zabránit? Předem děkuji
Založil: Pozďa
» více k tématu (počet reakcí 15)