Diskusní fórum

Stránky 1 ............... 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 ............... 288

dotaz na soužití

Dobrý den, chtěl bych se optat, zda je možné dát do zaběhnutého akvárka s mladými tlamovci asi 3-6cm i dospělé ryby tlamovců. jedná se o mladé zebry red-red a dospělé demasonky. Děkuji předem za pomoc

Založil: MIREK MASOPUST » více k tématu (počet reakcí 1)

Mužou být spolu?

Mohu dát do 480 l akvárka 15 ks Cyrtocara moori, 20ks Aulonocara fire fish a 20ks labidochromis yellow budou se tyto rybky tolerovat? Co se týče potravy tak to sedí ne??? Děkuju za radu.

Založil: Tománek Honza » více k tématu (počet reakcí 4)

Mopani kořeny

Ahoj, chtěl bych poprosit o několik rad ohledně tohoto druhu kořene. Vodu prý po vložení do akvária trochu zbarví, po několikanásobné výměně vody, by zbarvení mělo ustupovat? Především se mi ale nelíbí skutečnost, že tyto kořeny prý snižují ph v akváriu. Mohl by mi někdo poradit, do jaké míry? Je to až příliš velký faktor pro Malawi akvária? Dočetl jsem se, že louhovina kořene je pro tyby dokonce blahodárná, je to tak i u malawi cihlid? Děkuji mnohokrát za rady.

Založil: Dannny » více k tématu (počet reakcí 10)

dotaz na velikost akvaria pro treni

ahoj mam dotaz,postacilo by tlmovcum pro vytreni akvarium 20 litru? Mam tam 1 samici a 3 samce do 5 cm. V jakem stari by se mohli uz zacit trit?moc dekuji za odpovedi.

Založil: franta1004 » více k tématu (počet reakcí 13)

dotaz na velikost akvaria pro treni

Azotin - problém s etiketami

Ahoj, prosím vás, koupil jsem si tenhle test, ale když jsem otevřel krabičku tak etikety Roztok A a Roztob B byly od lahviček odlepené takže nwevím který je který...Můžete mi někdo pomoct? (Je tam bílý a černý roztok)

Založil: Andrew » více k tématu (počet reakcí 4)

Křížení druhu

Pánové,ještě mám dotázek. Jak je to z křížením druhu?Budou se křížit tyto ryby? Pseudotropheus socolofi Labidochromis c. yellow moc díky,přemýšlím ještě o dodání tech socolofi.. PS: Demasonky již plavou v hojném počtu celkem 23ks a 8ks Labidochromis c. yellow :) Díky za rady

Založil: audibus » více k tématu (počet reakcí 7)

Jaké sklo musím použít na výrobu akvária 300x60x48cm

Nemáte někdo zkušenost s tak velkým akváriem? 48cm je hloubka. Nevím jestli musím použít např. kalené sklo, nebo jestli stačí třeba 15 nebo 19mm silné sklo normální.

Založil: Radmann » více k tématu (počet reakcí 9)

Pomůžete mi určit druh ryby?

Chci se zeptat, sehnal jsem kančíky a prodejce mi sdělil, že se nejedná o červenooké, ale já mám stále za to, že to jsou červenoocí. Vyhrkl na mě nějaký latinský název, ale Heros severus to nebyl a já si jej nezapamatoval. Dále uvedl, že u nás se nejedná o běžný chovaný druh, ale o dovoz ze zahraničí. Díky za odpovědi.

Založil: Lukino » více k tématu (počet reakcí 5)

Pomůžete mi určit druh ryby?

Rozvoj webu - články

Ve fóru vystupuje mnoho zkušených akvaristů, nebylo by od věci napsat nějaké články o rybách ( zkušenosti s chovem, profily ryb apod.) na tento web a přispět tak k jeho rozvoji a předejít mnoha stále se opakujícím dotazům ve fóru. Co myslíte ??

Založil: Neználek » více k tématu (počet reakcí 5)

KDO POZNÁ TENTO DRUH TLAMOVCE?

PROSÍM O POMOC S IDENTIFIKACÍ TOHOTO DRUHU. MOC DĚKUJI ZA POMOC

Založil: Kalousková Simona » více k tématu (počet reakcí 17)

KDO POZNÁ TENTO DRUH TLAMOVCE?

Má někdo zkušenosti s filtrem Aqua Nova řady NCF

Vlastní někdo vnější filtr od Aqua Novy NCF-1500,nebo NCF 1200.Prosím Vás sdělte jaké zkušenosti s nimy máte(hlučnost,filtrační media,provoz atd.)

Založil: zdenek V.Z » více k tématu (počet reakcí 2)

Tr.D.Maswa a prostor pro žití.

Kamarád chová Tr.D.Maswa.V 300L akva jich má 50 ks.Jsou asi 4-5 cm velcí.Zatím je vše ok,ryby jsou opravdu zdravé,já si ale myslím že mu nedorostou-s ohledem na prostor.Co vy na to?

Založil: Stan » více k tématu (počet reakcí 4)

Osaádka akvária 720 litrů malawi

Po mám stěhování, které dopadlo pro ryby hooodně špatně budu zakládaz znovu akva. Rozhodl jsem se pro malawi(mbuny): Potřebuju poradit, aby se ryby nevymlátily a nekřížily. Jisou představu mám . Pseudotropheus demasoni Melanochromis auratus Labidochromis Hongi Melanochromis maingano Pseudotropheus flavus Pseudotropheus acei Pseudotropheus saulosi Tohle je tak zheuba výčet ryb které bych chtěl chovat, je mně jasné že je to dost, ale nechám si poradit a klidně nějaké vyřadím.. zatím děkuju za rady.

Založil: diskoclub nepřihálšen » více k tématu (počet reakcí 24)

Acriflavin - užití

Zdravím a přeji pěknou neděli. Nevíte někdo jak to je s uvedeným přípravkem od fa.Dajanapet. Na etiketě obalu přípravku píší nesvítit v akva při užití ale na jejich stránkách www.dajanapet.cz -podrobný návod naopak píšou po celou dobu svítit.Tak nevím co si mám vybrat. Děkuji

Založil: Heduška » více k tématu (počet reakcí 5)

Vnitrni komorovy filtr seriove vyrabeny

Zdravim vsechny, po stehovani a nove stene zbyl prostor pro akvarium, ktery neni uplne idealni-neni totiz kam dat filtr (dostane ho tatik do sveho akva). Takze jiny prostor nepripada v uvahu a kybl i s hadicema ma smulu:( (stejne jako ja). Zacal jsem tedy resit problem a nalezl v podstate pouhe 2 reseni- sera biofilter b 400 a nebo filtr od ferplastu bluwave 07. Akvarium je male-240 l. Ma s tim nekdo zkusenosti/videl to v akci, pripadne videl jeste jine reseni? Musi se bohuzel jednat o vnitrni filtr. Moje postrehy ziskane hledanim po netu: sera je nemec, ferplast ital. Sera ma siporax, ferplast neco vlastniho. Sera se do akvaria musi lepit, ferplast je na prisavky. Sera ma polovicni prikon cerpadla alespon co jsem vycetl nez ital. Ital je cca +- o500 drazsi. Penizky neresim, chci pro rybky to nejlepsi co se da poridit do tech omezenych prostor. Oboji ma moznost upichnout dovnitr topeni, ale prijde mi ze to neni az takova vyhoda- jenom esteticka. Predpokladam, ze v nejhorsim se da cerpadlo vymenit u obou (kvuli hluku). Takze vase nazory, pripadne zkusenosti a navrhy? Diky predem vsem.

Založil: Kolemjdouci » více k tématu (počet reakcí 12)

Test NO3 Rataj pomoc

Ahoj, prosim o radu od nekoho, kdo tento test pouziva. Dle navodu jsem dal 1 ml akva vody, 9 ml destilky, pridat a to je ten problem spetku prasku (nevim, zda davam moc ci malo), 5 minut pockat, pak 10 kapek A roztoku, 5 minut pockat a nakonec 10 kapep B roztoku a po 5ti minutach mam uplne cirou vodu, coz je blbost. Diky za jakoukoliv pomoc.

Založil: Troph3us » více k tématu (počet reakcí 5)

dospělost ryb

...Ahoj,potřeboval bych vědět kdy jsou pohlavně zralé Altolamprologus compressiceps Gold Head,Neolamprologus Leleupi a taky Cyprichromis leptosoma mpulungu...Mam je cca 4 měsíce....A dostal jsem je když měli asi 2-4cm...Díky

Založil: Dan » více k tématu (počet reakcí 3)

RAID a jiné odpuzovače hmyzu

Jsou opravdu pro ryby tak nebezpečné jak se mnohdy uvádí ?

Založil: Lejla » více k tématu (počet reakcí 2)

nafouklé břicho

Zdravím všechny Asi mám problém ale zatím nevím jaký )-: Prosím poraďte. Jak je vidět na fotografii, rybka má tlusté bříško a je jak otylá. Zatím se chová normálně ale snaží se někdy drbat o písek nebo skalky. Potravu přijímá a musím podotknout že patří mezi nenažrance. Taky lapá po dechu a drží se u dna nádrže.Vylučuje celkem normálně ale možná jí to dělá problémy a hlen v tom vylučování není. Taky mi už dvě rybky nedávno uhynuli a ta jedna taky měla to břicho větší. Předem děkuji za každou. Bojím se abych časem nepřišel o další ryby. Dvě rybky mi už uhynuli a ta jedna taky měla takové břicho.

Založil: AlexX » více k tématu (počet reakcí 15)

nafouklé břicho

Identifikacia

Prosim vas newiete co je to za druh ? nemoze to byt krizenec socolfi ? ... pôvodne je modra ale fotak ju neak sfarbil

Založil: Sk8_is_Gr8 » více k tématu (počet reakcí 3)

Identifikacia

Kokosové ořechy

Dobrý den, mohl bych se zeptat, zda-li je potřeba nějak povrchově upravit dutiny kokosových ořechů před vložením do akva? Děkuji mockrát.

Založil: Dannny » více k tématu (počet reakcí 8)

Pseudotropheus zebra - žlutá

Dobrý den. Chci se jen zeptat kde se dají sehnat žluté zebry. Viděl jsem je na fotkách a moc se mi líbí.

Založil: lol » více k tématu (počet reakcí 23)

POMOC co je to za TROPHEUSE

Chěl bych si pořídit další tropheuse,jelikož mi zustal jen 1 kousek a nevím co je to zač. Díky a snad mi někdo poradí,jinak zustane sám. Zdarec. Omlouvám se za foto,je to z telefonu.

Založil: dawidov » více k tématu (počet reakcí 15)

POMOC co je to za TROPHEUSE

Výroba KOŘENU 3D - foto

Jak jsem to tady napsal před několika dny,tak to plním.Chci se s váma podělit o práci na akva kořenu z hrnčířské hlíny.Tento nápad mě napadl,když jsem byl u známého akvaristy,který chová 120 druhu ryb a bočák má hrnčířskou práci.Tehdy mě napadlo,udělat si kořen z jeho hlíny,jelikož mám zkušenosti,že pravé dřevo dost černá vodu a to jsem nechtěl.Takže jsem koupil od něj hlínu a hurá na to.Ještě ten den (nebo v noci) jsem to měl hotové,vymodelované,dělal jsem to od oka,bez žádné dokumentace.Druhý den jsem mu to donesl a on to vypálil,naglazuroval a opět vypálil,za týden jsem měl hotovo.Musel jsem to udělat z nekolika kusu a potom slepil silikonem,dodnes to drží. Tady je foto,mužete se vyjádřit. Je to muj PRVNí kousek.

Založil: dawidov » více k tématu (počet reakcí 6)

Výroba KOŘENU 3D - foto

Tanganika v akva

Zdravím,po vašich názorech,jsem dal pryč copadichromise a Dimidiochromis compressiceps taky nebudu brát,takže mám ted v akva tanganiku a to 5 ks Altolamprologus calvus a 5ks calvus balığı žluta forma.Mohl bych ještě něco k nim dát na oživeni? akva 250,jestli jo,tak jaky druh,dík za radu

Založil: roman one » více k tématu (počet reakcí 2)