Diskusní fórum

Stránky 1 ............... 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 ............... 288

Kokosové ořechy

Dobrý den, mohl bych se zeptat, zda-li je potřeba nějak povrchově upravit dutiny kokosových ořechů před vložením do akva? Děkuji mockrát.

Založil: Dannny » více k tématu (počet reakcí 8)

Pseudotropheus zebra - žlutá

Dobrý den. Chci se jen zeptat kde se dají sehnat žluté zebry. Viděl jsem je na fotkách a moc se mi líbí.

Založil: lol » více k tématu (počet reakcí 23)

POMOC co je to za TROPHEUSE

Chěl bych si pořídit další tropheuse,jelikož mi zustal jen 1 kousek a nevím co je to zač. Díky a snad mi někdo poradí,jinak zustane sám. Zdarec. Omlouvám se za foto,je to z telefonu.

Založil: dawidov » více k tématu (počet reakcí 15)

POMOC co je to za TROPHEUSE

Výroba KOŘENU 3D - foto

Jak jsem to tady napsal před několika dny,tak to plním.Chci se s váma podělit o práci na akva kořenu z hrnčířské hlíny.Tento nápad mě napadl,když jsem byl u známého akvaristy,který chová 120 druhu ryb a bočák má hrnčířskou práci.Tehdy mě napadlo,udělat si kořen z jeho hlíny,jelikož mám zkušenosti,že pravé dřevo dost černá vodu a to jsem nechtěl.Takže jsem koupil od něj hlínu a hurá na to.Ještě ten den (nebo v noci) jsem to měl hotové,vymodelované,dělal jsem to od oka,bez žádné dokumentace.Druhý den jsem mu to donesl a on to vypálil,naglazuroval a opět vypálil,za týden jsem měl hotovo.Musel jsem to udělat z nekolika kusu a potom slepil silikonem,dodnes to drží. Tady je foto,mužete se vyjádřit. Je to muj PRVNí kousek.

Založil: dawidov » více k tématu (počet reakcí 6)

Výroba KOŘENU 3D - foto

Tanganika v akva

Zdravím,po vašich názorech,jsem dal pryč copadichromise a Dimidiochromis compressiceps taky nebudu brát,takže mám ted v akva tanganiku a to 5 ks Altolamprologus calvus a 5ks calvus balığı žluta forma.Mohl bych ještě něco k nim dát na oživeni? akva 250,jestli jo,tak jaky druh,dík za radu

Založil: roman one » více k tématu (počet reakcí 2)

Krmivo pro tropheuse

zdravím máte někdo zkušenosti tady s tím krmivem http://www.mamejeradi.cz/vlockova-krmiva-pro-akvarijni-rybky-aqua-szut/3346-vlockove-krmivo-pro-akvarijni-ryby-vegetal-11-l.html

Založil: ikola12 » více k tématu (počet reakcí 55)

Zářivky - s předřadníkem nebo bez

Chci se zeptat na Vaše zkušenosti, jestli je lépe si kupovat kryt se zářivkama s el. předřadníkem nebo stačí o obyčejný na startér?

Založil: Lejla » více k tématu (počet reakcí 3)

Pseudotropheus Lombardoi

Ahoj, když jsem začínal s tlamovci tak jsem si koupil tyto ryby. Pouze a jedině díky mé neznalosti a blbosti jsem tyto ryby dal do 200l akvária s ostatními (Labidochromis caeruleus, Aulonocara Fire fish) a samozřejmě že pro lombarďáky je to málo a dominantní samec si zabral 3/4 akvária a společně s největší samicí ostatní ryby těžce terorizuje. Jelikož nechci aby ani jedna strana trpěla a nemohu si dovolit větší akva (současné 138x50x32), rád bych někomu nabídl zadarmo za odvoz 1x dominantního samce 1x samice (cca 6-7cm, 1rok stáří) + 3 mladší jedince (zřejmě 2x samec a 1x samice 3-4cm, 1/2 roku staré) Vetší samice už jednou nosila, ale nedonosila (vyplivala to a šla bytkařit) Jsou to krásné ryby. Pokud by mi za ně někdo nabídl (doplatím) nebo poradil kde sehnat Cynotilapia afra byl bych mu vděčný. Jde mi opravdu jen o dobro ryb a teď už mám lecos nastudováno tak snad podobné chyby neudělám. Jsem z Mostu. kontakt mcgogo66@gmail.com díky

Založil: mcgogo » více k tématu (počet reakcí 2)

Podložka pod 400 l akvárium.

Jak to řešíte v praxi. Vcelku,nebo na několika bodech?

Založil: tomzarka » více k tématu (počet reakcí 17)

Chci zelenou řasu v akváriu

Možná vám to přijde jako špatný vtip,ale je to tak.Mám Tropheusi a chtěl bych jim dopřád zelenou řasu,ale nedaří se mi to.Svítím 12h 2 X Zářivka 180cm Arcadia Tropical a Arcadia Freswater a mám tady puze tmavou a hnusnou řasu,která těm tropheusum nechutná.Díky za rady. Olomouc Já vím,mám tam Malawky i Thangaiky,ale jde to,500litru.

Založil: dawidov » více k tématu (počet reakcí 47)

Chci zelenou řasu v akváriu

nemoc tlamovcu?

mám už druhou rybku zranenou u oka,je taková nemoc,nebo je to zranění?je to jako odtržené oko,část,díky

Založil: šebeček » více k tématu (počet reakcí 2)

Po 4 měsících

Už jsem vyrostl z toho prezentovat nově založenou nádrž, jednu fotku po 4 měsících si ale neodpustím.....

Založil: rach x » více k tématu (počet reakcí 4)

Po 4 měsících

Výběr ryb do malawi

Ahoj, může mi někdo pomoct s výběrem ryb do 300l malawi? Vybírám z těchto ryb: Astatotilapia burtoni Cynotilapia afra Haplochromis nyererei Haplochromis obliquidens ZEBRA Labeotropheus trewavasae ROSY Melanochromis auratus Melanochromis interruptus Metriaclima estherae RED-RED Metriaclima zebra LUNDO Pseudotropheus aurora Pseudotropheus elongatus NEON SPOT Pseudotropheus flavus Pundamilia sp. CRIMSON TIDE Favorité: Pundamilia nyererei Astatotilapia burtoni Haplochromis nyererei Pseudotropheus aurora Melanochromis auratus Počítám, že některé z rodů pospolu ani být nemohou, ale nějaký bližší popis Haplochromis nebo Astatotilapia jsem například nesehnal, budu moc vděčný za každou pomoc. Díky moc.

Založil: Dannny » více k tématu (počet reakcí 14)

kolik stojí rybičky scalar

kolik stojí scalary nevím kolik stojí potřebuji zjistit cenu kdo poradí děkuji

Založil: david2375 » více k tématu (počet reakcí 11)

Nemoc demasonky-je roztřepaná

Ahoj, Prosím o radu ohledně nemocné demasonky. Co s ní? Moc díky

Založil: audibus » více k tématu (počet reakcí 59)

Nemoc demasonky-je roztřepaná

Léčivé krmení?

Dobrý den,chtěl bych se prosím zeptat,jestli není možné sehnat krmení pro ryby,které by obsahovalo látky na odstranění případných vnitřních parazitů.Gynekologovi pro entizol se mi opravdu nechce.Děkuji.

Založil: mylda » více k tématu (počet reakcí 4)

Dotaz na 3D pozadí

Ahoj! Chtěl jsem se zeptat na něco ohledně pozadí. Lepil někdo z vás na vytvarované, opálené atd. pozadí černý akvarijní silikon a sypal na něj bílí křemičitý písek který máme mnozí jako dno v nádržích? Mám na mysli frakci 0,8mm. Zajímala by mě konečná barva. Bude šedé? Odhadne někdo množství silikonu na plochu 150* 60cm? Sype- li se písek přímo do silikonu kolik je zapotřebí vrstev? Děkuji za rady a přeji hezké sobotní odpoledne. Ať to plave!

Založil: RUMburak123 » více k tématu (počet reakcí 11)

Aulonocary - malý počet

Dobrý den, chci se zeptat jestli lze chovat aulonocary v menším množství , jen 2-4. Nebo je potřeba je chovat ve větší skupině? Nejsou agresivní tak by nebylo třeba tříštit agresivitu, ale zase nevím jestli nebude ryba trpět tím, že je sama, nebo třeba jen dvě. Děkuji

Založil: Karafiát » více k tématu (počet reakcí 1)

Pomůžete mi určit druh ryby?

Ahoj, mohl by mi někdo pomoct s určením barevné variace této zebry? Díky moc.

Založil: Sorrow » více k tématu (počet reakcí 5)

Pomůžete mi určit druh ryby?

Koupe akvaria

Prosim nevite nekdo nejake dobre stranky na zakoupeni starsiho akvaria???

Založil: Milhausman » více k tématu (počet reakcí 5)

Dusičňany ve vodě

Zdravím. Jak již jsem napsal v jednom příspěvku chovám malawu, nádrž 250 litrů 18 kousků ryb ale z toho 2x mřenky a 2 x ancitrus a 2 x ptrigoplichtis. Mám problém s černou nízkou řasou. Dostal jsem jistou zajímavou radu jak se té černé mrchy mechanicky zbavit. Ale to neřeší problém, že vyroste znovu. Zjistil jsem měřením EASY TESTEM že kvalita vody je v globálu dobrá, ale dělají problém dusičňany NO3. Mám naměřenou hodnotu 100mg na 1 litr. Voda je čistá udržovaná, pravidelně jednou týdně měním cca 1 třetinu. Filtr fluval 305 čistím pravidelně 1 x za měsíc. Na dně mám jemný písek a není zaneřáděný výkali. Skusím dát do posledního stupně filtrace pitlík amoniakové drtě od fluvalu. Myslíte, že to pomůže? Nebo co radíte abych provedl.Nepřekrmuji, krmím 3x denně a v sobotu mají půst. Je možné že dávám velké porce. Krmím převážně mraženou stravou ( artémie, bílé a černé pakomáří larvy, patentky a strouhané dovězí srdce, někdy s karotenem nebo špenátem )Děkuji za odpověď.

Založil: AlexX » více k tématu (počet reakcí 8)

Filtr Eheim profesionel thermofiltr 2329

Zdravím pánové, Včera jsem si konečně pořídil lepší filtr a chtěl bych se poptat zkušených,jak ho pořádně odvzdušnit.Je celkem hlučný... :(

Založil: audibus » více k tématu (počet reakcí 7)

pH v akváriu

Dobrý den, chtěl bych poprosit o radu ohledně zvýšení pH v akváriu trvalým způsobem. Existuje ještě něco jiného nežli bílý písek, coby substrát? Předpokládám, že některé druhy nerostů, nejspíš vápenec, ale nejsem si jistý. A měl bych ještě jednu otázku ohledně lávových kamenů (červených). Ovlivňují ty nějakým způsobem pH? Děkuji za Vaše názory a pomoc. Cloude

Založil: Cloude » více k tématu (počet reakcí 5)

Musí se 3D pozadí lepit

Zdravím, zkouším opravdu laicky lepit 3D pozadí. Je to spíš roh akvária, abych zamaskovala filtr a molitan. Mám už slepeny cely díl a chci se jen zeptat, zda ho musím nalepit, nebo ho můžu vložit do akva, kde se zapře o vzpěry a dole utěsním kamenama. Bude to fungovat? A ještě pár otázek, dnes jsem nalepila, zítra můžu natřít epox.pryskřicí a posipat pískem? Pak to mám nechat ve vodě jak dlouho, nebo jen stačí opláchnout vodou? Po jak dlouhé době bych to mohla vložit do akvaria mezi rybky? Teda jestli můžu. Poradíte mi?

Založil: heeeli » více k tématu (počet reakcí 21)

Musí se 3D pozadí lepit

nízká černá slizká řasa

Mám akvárko na 250 litrů. Chovám Malawu cca 3 roky a daří se jim. Na celé akvárko mám dvě rostliny Anubiase barteri. Na řasy mám 2x ancitruse a 2x Pterygoplichthyse a s osazenctvem se snášejí bez problémů. Sežerou veškerou řasu zelenou ale tohohle černého svinstva se netknou. Akvárko je zajeté udržované, voda kontrolovaná. Filtr používám venkovní Fluval 304. Svítím dvěma zářivkama DENNERLE 30 Watt TROCAL - de luxe african - lake 11 hod. denně a teplotu vody mám 26 °C. Když jsem akvárko zajížděl tak jsem měl problém z nízkou hnědou řasou ale při prodloužení svícení časem zmizela a chvíli byl klid potom pomalu nastoupila tahle černá mrcha, je na skalkách a pozadí. Nemá štětinky je to spíše hrubší povlak. Opravdu nevim jak se jí zbavit. Prosím o radu. Děkuji

Založil: AlexX » více k tématu (počet reakcí 4)

nízká černá slizká řasa