Diskusní fórum

Stránky 1 ............... 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 ............... 288

Hlasité vrčení filtru po čištění akvária.

Mám v záhlaví uvedený problém. Vypínáte na čištění akvária filtr? Občas mi po čištění začne hlasitě vrčet a hučet, a někdy přestane a někdy ne. Mám filtr ve stejné výšce jako akvárium a po odkalení hladina klesá zhruba na úroveň hlavy filtru - může to mít příčinou následného hučení? Pomohlo by vypínání? Díky

Založil: jíša » více k tématu (počet reakcí 3)

Krmení - masožravci a všežravci

Budu mít Iodotropheus sprengerae, Cynotilapia axelrodi , Aulonocara sp. Rubin Red. Jsou to masožravci nebo všežravci. Jaké byste mi poradili krmivo ke koupi ? Dík

Založil: Kalgonit » více k tématu (počet reakcí 10)

Prosím poraďte.

Dobrý den mám zaběhlé 200 L akva vím není to moc pro tlamovce ale přesto bych si tam rád dal 2 druhy Demasoni/Labidochromis yellow myslíte že je to v pořádku.Děkuji za odpověď

Založil: Kenny » více k tématu (počet reakcí 3)

Osádka 360L Malawi

Dobrý den, chci si zařídit 360L Malawi akva (120x60x50). Chtěl bych se zeptat na osádku, kterou jsem si vybral. Pseudotropheus elongatus 'Mpanga', Pseudotropheus demasoni, Copadichromis borley "Red fin", Pseudotropheus acei a Pseudotropheus zebra red-red. Chci vědět, jestli se tyto druhy budou respektovat, protože jsem četl, že třeba demasoňáci jsou dost teritoriální. Přemýšlím, že bych do základu vzal od každého druhu 1-2 páry. Pro filtraci zvolím Fluval 404. Dobrá volba, ne? Za rady moc díky.

Založil: Vašek J. » více k tématu (počet reakcí 7)

JBL CristalProfi 900, Fluval 305, EHEIM PROFESSIONEL 2224, Tetra Tec EX 1200

Zdravím všechny, který z venk. filtrů uvedených v titulku (příp. jiný typ) by jste mi doporučili (nebo máte zkušenost) pro klasické akvárium o rozměrech 120x40x50 (240L), je umístěno 70cm nad zemí (klasický komplet se skříňkou), osazení biotop Amazonie (středně nebo pomalu tekoucí voda), jde mi o hlučnost, obsluhu a hlavně o to jak hodně bude honit vodu v akváriu, nerad bych měl rybky jako na tobogánu :-). Díky všem za názor, Pavel.

Založil: rubens3 » více k tématu (počet reakcí 12)

Sera blue sky Royal 58W - 150cm

Zdravím,poradíte mi někdo,jestli existuje tato zářivka,popř.kde bych ji mohl sehnat.Předem děkuji,na netu ji nemohu najít.

Založil: lombardak » více k tématu (počet reakcí 46)

potřeboval bych raru ohledně krmení

nazdar lidičky začínam s tlamovcama mam cca v 250l akvarku 8 mladych tlamovců po dvou do parku (snat) chtěl jsem se zeptat kolikrat deně se ma posprávnu krmyt a co je nejlepší aby pěkne rostli ?

Založil: Jurass » více k tématu (počet reakcí 2)

prosim o radu ake tlamovce do 450l akvarka

chcel by som pokial mozno vaš nazor ake tlamovce do akvarka moja predstava nejake pestrofarebné nie agresivne vopred dik.

Založil: rudy » více k tématu (počet reakcí 2)

chovtlamovcu

ahoj pravě se my vytřeli tlamovci,mam je zvlašt v akvariu přesto je vydět že mlade ubyvaji je možne že je žere samec?

Založil: holis » více k tématu (počet reakcí 1)

moc hlasitá hlava ext. filtru

Zdravim všechny, před nějakým rokem jsem sem mezi vás taky relativně přispíval, bohužel teď už není moc času. S čím bych teď ale potřeboval poradit: Mám externí filtr Tetra tec 1200 a vlastně už skoro od začátku se mi zdá dost hlučnej. Teďko po posledním čištění filtru se to ještě nějak víc zhoršilo a celkem mě to už štve. Nechce se mi ale hned kupovat jinej filtr a tak mě napadlo, že bych koupil čerpací hlavu s odpovídajícím průtokem , dal bych jí do nádrže a hadicí bych jí propojil se vstupem ext. filtru a ten samotnej filtr vypnul. Co si o tom myslíte, fungovalo by to jak má? podle mne by v tom neměl být žádný problém. Možná ještě vyndat vrtulku, aby tam nepřekážela, ale jinak by to mohlo fachčit. Díky moc Jenda

Založil: Jenda » více k tématu (počet reakcí 2)

přehnaná plachost ryb

Zdarec všichni. Začal jsem pozorovat u mých frontos nadměrnou plachost možná až strach. Jsou roztěkané, drží se hodně u dna a k hladině nechtějí vůbec jít. Aní na krmení je tam nedostanu. Berou jen to, co začne padat ke dnu. Jakoby se báli snad odrazu na hladině či co. Nikdy jsem se s tím nesetkal, tak se obracím na Vás. Toto chování se projevilo včera a dnes je to ještě horší. Týká se to všech ryb v nádrži včetně aulonocar. Nejeví žádně známky nemoci. Neměřil jsem teda ještě PH a ostatní. Vypadají naprosto zdravě i o krmení se perou jen se prostě bojí. Jakoby je něco k smrti vyděsilo.

Založil: Whitelion » více k tématu (počet reakcí 11)

3D pozadí - fixace k zadní stěně

Četl jsem mnoho návodů na výrobu 3D pozadí do akvária, vše jsem myslím pochopil. Není mi však jasná jedna věc, jakým způsobem pozadí přichytit k zadní stěně. Mám se snažit silikononem udělat "neprostupnou hráz", aby voda za pozadí nepronikala, nebo je to zbytečné, stejně - kde budou vývody z externího filtru - za pozadím, tím pádem tam voda přece bude stejně, nebo je to jinak ?

Založil: Kamilovič » více k tématu (počet reakcí 4)

Desinfekce nových ryb

Dobrý den, zajímalo by mě co používáte za desinfekci, když koupíte nové ryby? Plánuju koupit tlamovce od chovatele a k nim bych chtěl koupit ancíky nebo přísavku tchajskou, který budou zase od někoho jiného. Myslíte že sůl by mohla stačit? Hledal jsem tady na fóru, ale v souvislosti s deinfekcí jsem našel jen jak desinfikovat kořeny. Díky

Založil: Michal27 » více k tématu (počet reakcí 11)

Prosim Vas o identyfikace - N. Brevis

Napiste mi prosim ci je to samec ci samice.

Založil: ptr74 » více k tématu (počet reakcí 1)

Prosim Vas o identyfikace - N. Brevis

Výměna tlamovců

Dobrý den,mám v akváriu 5ks Pseudotropheus elongatus chewere a nemůžu je tam mít kvůli křížení s jiným druhem. Nevyměnil by mi je někdo za Pseudotropheus zebra R+R, nebo nějaké jiné tlamovce s oranžovočervenou barvou barvou?

Založil: Martina Hejduková » více k tématu (počet reakcí 2)

jaké druhy tlamovců mohou být spolu prosím

Dobrý den chtěla jsem se zeptat jak dlouho mám mít zajetou vodu mám 300L akvárko,abych tam mohla vložit tlamovce prosím? A jaké druhy tlamovců můžou být spolu? Děkuji Káta

Založil: Kate » více k tématu (počet reakcí 1)

Rada ohledně filtru

Můžu se zeptat,mám nové akvárko zhruba 14 dní a voda není čistá,můžu omýt filtr?Četl jsem zde v radách,že po dobu 1 měsíce se teprve vytváří dusišnany tak ted nevím jestli ta voda k tomu patří takhle zkalená,mám vnitřní filtr a jak často se čistí filtr a jak?Díky všem za radu Radek

Založil: riska » více k tématu (počet reakcí 27)

rada pre krmeni

prosim poradte mi ci nekrmim zbytocne prilis vela. mam priblizne 35-40 ryb z toho 2 velke prisavniky /30cm/v 600 litroch.. davam im rano vlocky Malawi a 2 tabletky a vecer mrazenu patentku priblizne 17g a 2 tabletky..ma sa niektore dni nekrmit vobec?

Založil: srubo » více k tématu (počet reakcí 8)

křemičitý substrát

Koupil jsem si křemičitý písek v balení po třech kilech. Několikrát se ho propláchnul ale voda je stále špinavá. Newím jestli ho mám dát do akvária a počkat až to sedne a nebo pořád vymývat. Dělal jsem to aspoň desetkrát. Poraďte prosím Vás.

Založil: Jakub » více k tématu (počet reakcí 3)

Nevím co s rybama

Jak na to? Akvárko mám 130x50x50 tři D pozadí,dost členíté.Původně jsem měl třikrát po osmi malých tlamovcích.Yelov,Maingana,Pseudotropheus zebra rubín red.Nyní to odhaduji 70 až80 kouskú různých velikostí.Bylo mi řečeno že se vyselektují,přičemž mi za dva roky odešla jedna ryba.Tak se ptám jak je odlovit.Při jednom pokusu se síťkou by se pomlátily,nevím jak na to.Akvárko mám jen pro zábavu,ne na kšeft.Dík za radu Martin

Založil: V.Malawi » více k tématu (počet reakcí 10)

rady pre filtráciu

Ahoj rád by som sa niekoho spýtal aký filter mám použiť do akvária rozmerov 150/80/56 cca 670litrov. Odporučili by ste mi radšej externý lepený alebo radšej kúpený originál. Nerád by som sa z práce vrátil do vytopenej obyvačky. Ak máte aj nejaký tip dajte vedieť ďakujem

Založil: Peter » více k tématu (počet reakcí 18)

krmení pro pseudotropheus saulosi

Dobrý den, mám akvárium ve fázi zabíhání (bez ryb!!!!!), krmím běžným vločkovým krmivem "naprázdno" a chtěl bych koupit nějaké kvalitní krmení pro pseudotropheus saulosi, které plánuji koupit až bude dostatečně zaběhnuté, tady na fóru jsem četl, že tyto ryby jsou bíložravci. Můžete mi něco doporučit? Díky

Založil: Michal27 » více k tématu (počet reakcí 3)

Které krmivo se spirulinou má nejmíň bílkovin

Ahoj, krmím mbuny Sera Flora. Prokládal jsem to Tropical super forte spirulinou. Ta mi teď dochází a tak se chci zeptat: - má smysl střídat Floru s něčím jiným? - které krmivo má vedle vysokého obsahu spiruliny málo bílkovin a tuků? Odstaršující mě přišla třeba spirulina od EasyFish Ideální krmivo pro všechny druhy ryb (od potěru až po dospělé ryby). Podporuje reprodukci. Posiluje imunitní systém a zlepšuje krvetvorbu. Se zvláštní živinou P.D.P. pro intenzivní jas barev s vyváženou kombinací hodnotných, životně důležitých vitamínů. Složení: řasa SPIRULINA 35%, ryby a vedlejší produkty z ryb, obiloviny, rostlinné proteinové koncentráty, sušené kvasnice, oleje, tuky, vitamíny a minerály. Hrubá analýza: SPIRULINA .............35% Proteiny ......... > 52.0% Tuk................ > 8.0% Vlhkost ........... < 7.0% Vláknina .......... < 5.0% Vápník .............. 2.0% Fosfor ............ > 0.9% Sůl ................. 2.6%

Založil: rach x » více k tématu (počet reakcí 59)

osádka 400 l

Zdravim, jsem začínající cichlidář a rád bych vás poprosil o radu ohledně rybí osádky akvária. Rád bych se věnoval rybám pouze z Tanganiky a jako hlavní rybu jsem si zvolil Altoamprologus calvus, a tak bych se chtěl zeptal, jaké ryby z tohoto jezera by se k nim hodily, pokud bych nechtěl chovat calvuse pouze v páru nýbrž ve skupině...Přemýšlel jsem ještě o jednom druhu nějakého pestřence z rodu Neolamprologus, dále o Cyprochromisech nebo Julidochromisech a Xenotilapiích... Jemopžné že taková kombinace je slušně řečeno volovina ale nerad bych to zjistil až při osazení akvária rybami.Zároveň bych se rád zeptal na nějaké počty jednotlivých druhů.

Založil: NApo » více k tématu (počet reakcí 4)

Jak se zbavit šneků

Jak se mám zbavit šneků (dorustají tak do 8mm) Děkuji

Založil: losos23 » více k tématu (počet reakcí 9)