Diskusní fórum

Stránky 1 ............... 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 ............... 288

rady pre filtráciu

Ahoj rád by som sa niekoho spýtal aký filter mám použiť do akvária rozmerov 150/80/56 cca 670litrov. Odporučili by ste mi radšej externý lepený alebo radšej kúpený originál. Nerád by som sa z práce vrátil do vytopenej obyvačky. Ak máte aj nejaký tip dajte vedieť ďakujem

Založil: Peter » více k tématu (počet reakcí 18)

krmení pro pseudotropheus saulosi

Dobrý den, mám akvárium ve fázi zabíhání (bez ryb!!!!!), krmím běžným vločkovým krmivem "naprázdno" a chtěl bych koupit nějaké kvalitní krmení pro pseudotropheus saulosi, které plánuji koupit až bude dostatečně zaběhnuté, tady na fóru jsem četl, že tyto ryby jsou bíložravci. Můžete mi něco doporučit? Díky

Založil: Michal27 » více k tématu (počet reakcí 3)

Které krmivo se spirulinou má nejmíň bílkovin

Ahoj, krmím mbuny Sera Flora. Prokládal jsem to Tropical super forte spirulinou. Ta mi teď dochází a tak se chci zeptat: - má smysl střídat Floru s něčím jiným? - které krmivo má vedle vysokého obsahu spiruliny málo bílkovin a tuků? Odstaršující mě přišla třeba spirulina od EasyFish Ideální krmivo pro všechny druhy ryb (od potěru až po dospělé ryby). Podporuje reprodukci. Posiluje imunitní systém a zlepšuje krvetvorbu. Se zvláštní živinou P.D.P. pro intenzivní jas barev s vyváženou kombinací hodnotných, životně důležitých vitamínů. Složení: řasa SPIRULINA 35%, ryby a vedlejší produkty z ryb, obiloviny, rostlinné proteinové koncentráty, sušené kvasnice, oleje, tuky, vitamíny a minerály. Hrubá analýza: SPIRULINA .............35% Proteiny ......... > 52.0% Tuk................ > 8.0% Vlhkost ........... < 7.0% Vláknina .......... < 5.0% Vápník .............. 2.0% Fosfor ............ > 0.9% Sůl ................. 2.6%

Založil: rach x » více k tématu (počet reakcí 59)

osádka 400 l

Zdravim, jsem začínající cichlidář a rád bych vás poprosil o radu ohledně rybí osádky akvária. Rád bych se věnoval rybám pouze z Tanganiky a jako hlavní rybu jsem si zvolil Altoamprologus calvus, a tak bych se chtěl zeptal, jaké ryby z tohoto jezera by se k nim hodily, pokud bych nechtěl chovat calvuse pouze v páru nýbrž ve skupině...Přemýšlel jsem ještě o jednom druhu nějakého pestřence z rodu Neolamprologus, dále o Cyprochromisech nebo Julidochromisech a Xenotilapiích... Jemopžné že taková kombinace je slušně řečeno volovina ale nerad bych to zjistil až při osazení akvária rybami.Zároveň bych se rád zeptal na nějaké počty jednotlivých druhů.

Založil: NApo » více k tématu (počet reakcí 4)

Jak se zbavit šneků

Jak se mám zbavit šneků (dorustají tak do 8mm) Děkuji

Založil: losos23 » více k tématu (počet reakcí 9)

Kryt akvária 120x50 cm

Nevíte o prodejci nebo výrobci, který prodává kryty s osvětlením na akvárium s rozměry 120x50 cm za přijatelnou cenu. Většinou jsou rozměry jen 120x40 cm. Dík

Založil: Ali » více k tématu (počet reakcí 3)

Metriaclima estherae

Chci se zeptat na zkušenosti s Metriaclima estherae ( někde uváděná jako Maylandia zebra ). Hlavně na temperament, protože někde jsem četl, že je klidná a někde zase, že je agresivní.

Založil: Ali » více k tématu (počet reakcí 2)

Co je to za druh

Poradte prosím o jaký druh tlamovce se jedná je to samec 10 cm, samice jsou také žluté a o něco menší. dík.

Založil: Rody » více k tématu (počet reakcí 3)

Co je to za druh

vysoké NO3 v akváriu

co by jste mi poradili, po napuštění vody mám No3 10mq/l a po týdnu mám 50mg/l v 320 litrovém akváriu. Co s tím mám dělat?

Založil: Hamih » více k tématu (počet reakcí 13)

uhyn mladeho demasoni

Tak uz zacina druhy problem. Dnes jsem objevila v akvariu uhynuleho demasoni. Docela me to mrzi. Rybky jsou mrstne a vypadaji spokojene. Krmim vlockama Malawi Nyasa Mbuna jednou denne, novy filtr se uz zajizdi a mam ho tam i s puvodnim, ktery byl malo vykony. Vodu menim 1|3 za 14 dni. Zkusim tedy menit 1 za tyden. Ani jsem nepozorovala zadne znamky v chovani. Cim by to mohlo byt. Dekuju za jakoukoli odpoved. Delam neco spatne

Založil: heeeli » více k tématu (počet reakcí 9)

Jaké použít náplně do filtru ?

Mám Fluval 405 se 4 koši.Jaká je nejlepší skladba filtračních náplní od spodního koše ? Mám T.B.Orange a T.D.Maswa-400 L. Děkuji za odpovědi.

Založil: Stan » více k tématu (počet reakcí 1)

Zdravotní problémy zeber

Ahoj, potřebuju trošku poradit. Mám plné akvárko prcků malawek, všechny druhy prospívají, jen zebry postupně odchází. Možná mají smůlu že jsou nejmenší (teď jich mám z původních 10ti 6ks tak mezi 3 až 4 cm) a ostatní rostou rychleji. Co jsem si všiml tak jedné vyhřezla střeva bokem, druhá měla dírku do těla za prsní ploutví. Teď má další takovou černou tečku na boku - bohužel plavou tak rychle že se to nedá ani prohlídnout ne tak nafotit.... Teď mám poslední rozumnou šanci na doplnění stavu zpátky na 10 kousků a udělám to. Jen mi vrtá hlavou jestli jim třeba něco nesedí co bych mohl změnit. Současná obsádka (v 500 litrech) Aceiky 11 ks, 2 nosící samice (acei jsem vzal větší od V. Malawi) Zebra R/R 6 ks Maingano 14 ks (5 - 6 cm) Yellow 9 ks (cca 5cm) Trewasky 10 ks (3,5 - 5 cm)

Založil: rach x » více k tématu (počet reakcí 3)

prosim o radu

Dobry den mam male tlamovce mam je odelit od matky anebo nechat je u ni.dekuji

Založil: feri » více k tématu (počet reakcí 5)

osádka 370-ky

ahoj kluci, chtěl bych do aq šoupnout tyto ryby: ps. zebra r+r ps. elong. mpanga melan. chipokae lab. yellow ps. socofoli ps. saulosi chci vědět jestli to je dobrá kombinace a kdyžtak poradte s počtem nebo změnou osádky, moc dík

Založil: elvis123 » více k tématu (počet reakcí 1)

Pseudotropheus lanisticola

O této rybě jsem nenašel žádné informace v češtině. Máte jí, jaká je ?

Založil: Maják » více k tématu (počet reakcí 4)

Ryby u dna...

Dobry den, mam takovej dotaz .Mam založený Malawi asi pul roku a zadný problemy sem nemel az na to ze rybky jsou prevazne u dna a posledni dobou plavou vys jen kvuli krmeni. Muze te mi poradit cim to můze byt? Akva 240l ,20 tlamovcu ,vymena vody 25% kazdych 14 dni.Diky za napady.

Založil: Spanky5 » více k tématu (počet reakcí 4)

Tetra tec ex700

Dobry den chcem sa spitat,mam aqa 160l a chcel by som si kupit tento filter a tak sa chcem spitat ci ma niekto s tymto filtrom skusenosti ohladne funkcnosti a spolahlivosti alebo ci mam kupit radsej nieco ine.Dakujem

Založil: Ronie18 » více k tématu (počet reakcí 5)

Osvetleni na 6x2x2 akvarium

zdravim, Uz pomalu dochazim ke konecne fazi a rad bych slysel Vase nazory co se tyce svetla v akvariu. Mam tam : 1x Dennerle trocal african (mam jeste jednu v rezerve) 150 cm 58 W 2x Aqua Glo 120 cm 40 W 1x Marine blue actinic 150 cm 58 W Nevim jestli by to mohlo stacit. Modrou tubu jsem tam dal pro nocni sviceni a k celkovemu lepsimu odstinu. V akva jsou i Anubiase a nechci, aby nebyly skodne. jak byste to upravili Vy ?

Založil: melanochromis » více k tématu (počet reakcí 10)

PH METRY-jaký si mám pořídit.

Dobrý den. Poradí mi někdo ohledně koupení PH metru? Když jsem se díval na net tak ceny se pohybují asi od 900 Kč až po 5000 Kč.Chovám Tropheusy-maswy a orange. Předem děkuji.

Založil: Stan » více k tématu (počet reakcí 4)

P. Saulosi vs. P. Demasoni

Ahoj! Má někdo zkušenost s chovem obou druhů v jedné nádrži?? Kříží se?? Podle mě budely v nádrži dostatek ryb od obou hruhů. Mělo by to být ok. Vo vy na to?

Založil: RUMburak123 » více k tématu (počet reakcí 3)

3D pozadí- barva

zdárek, chtěl bych se zeptat jesli u 3D pozadí z polyesteru je potřeba ho nejprve natřít tou barvou nebo nemusím? jaký to má výsledný význam? děkuji

Založil: Lity » více k tématu (počet reakcí 12)

HAPS - rady a postřehy

Už dlouho pročítám toto fórum a zdá se , že většina lidí chová tlamovce skupiny mbuna, já se chci, ale zaměřit jen na haps skupinu ( aulonocary, protomelas fenestratus, placidochromis milomo... ). Mělo by jít především o masožravce ( chci dát nějaké rostliny) a měli by být klidnější a méně agresivní. Chci se zeptat jaké máte s těmito rybami zkušenosti? Jaké značky krmiva s podílem masa? Případně jaké hapky by jste ještě doporučovali? Vzájemná promiskuita aulonocar mi nevadí. díky

Založil: Kondor » více k tématu (počet reakcí 14)

krupičky na rybkách

prosím o radu.Mám elongatusy a udělala se mi na nějakých rybkách bílá krupička. A krupičky mi plavou i v aq. filtrace vnější,s dobrým výkonem.

Založil: jarda 220 » více k tématu (počet reakcí 16)

Tanganika 180l osádka, výběr

Prosím poraďte, protřiťe, případně nahraďte druhy. Akva - bohužel pouze 180l, dno 100x40 výška 50, hodně úkrytů-jeskyněk, ulity a volný písek, nedávala jsem 3D pozadí, abych neubírala prostor(vodu) Lamprologus occelatus 3x Eretmodus cyanosticus 2x Neolamprologus leleupi 2x Altolamprologus calvus 2x Nechtěla bych jen šnekáče, půjde k nim ještě něco? Předem děkuji za připomínky a nápady!!!

Založil: zeicul » více k tématu (počet reakcí 3)

Můžu je dát k sobě ??

ZDravím,chci se zeptat,mám zajeté 450L rohové akva (hodně úkrytů a šnečích ulit)a momentálně v něm dohromady cca 30ks 1,5cm velkých demasonek a yelow-ek, můžu k nim dát 3-5ks Neolamprologus multifasciatus(pestřence proužkovaného) ?? NEpožerou ty malé ? Nebo mám raději počkat až narostou do cca 3cm ? Díky za odpověď Jirka

Založil: kartacek » více k tématu (počet reakcí 1)