Diskusní fórum
Společný chov Tropheusů
Zdravím,zaujíma ma Váš názor na spoločný chov Tropheusov, v jednom akva 140x65x60/d,š,v/ 22ks Dubois Maswa+21ks Kachese yellow a v druhom akva 150x60x55 25ks Ikola+20ks Kasanga Red Rainbow.Krížiť by sa nemali,ide mi o nejakú príp.agresivitu a vyfarbenie skupín,proste nejakú skúsenosť.Ďakujem
Založil: vilbel
» více k tématu (počet reakcí 28)
Bublinky při výměně vody
Zdravím, chtěl bych se zeptat jestli nějak řešíte malé bublinky které vznikaji při napouštění vody do akvária při výměně vody.Vodu dopouštím přimo z kohoutku a nevím jestli ty mikrobublinky můžou rybám škodit.
Založil: Ondřej
» více k tématu (počet reakcí 8)
kalná voda v aq
Mám 240l akva v něm 10ks Elongatus a 5ks yellow. filtrace vnější od Tetry 700l/h. Děla se mi bílý povlak a menší krupičky ve vodě. Občas je voda čistá,ale většinou to vypadá tak jak to píšu. 1/3 vody měním každý týden. nemáte s tím někdo nějaké zkušenosti? předem děkuji za rady
Založil: jarda 220
» více k tématu (počet reakcí 4)
rozmnožování
Mám samičku tlamovce včera se my vytřela a nyní má jikry v tlamě ,přendala jsem jí samostatně do druhého akvária ale nyní mám pocit že v tlamě nic nemá je možné že by je snědla?
Založil: Jana
» více k tématu (počet reakcí 14)
Potrhaná ryba
Potřebuju rychle řešit jeden problém. Kamarád mi donesl potrhaného samce J. Trancriptus. Dostal slušně do těla od samce Zebry. Zřejmě měli Julidky mladé a samec to při bránění odnesl. Samička je taky vzatá, ale není to hrozné. Samec přišel v podstatě o ocas. Je zavěšení pod hladinou. Jsou to moje odchovy a chtěl bych se ho pokusit zabránit. Poradí někdo co s potrhanou rybou? Doufám, že nebude třeba utracení.:(
Založil: RUMburak123
» více k tématu (počet reakcí 11)

Pseudotropheus demasoni - co vlastně žerou?
Ahoj, ve všech odkazech na netu co jsem našel, se uvádí že tento druh je všežravec - tedy jí jak rostlinou, tak masitou potravu. Na druhou stranu zkušenosti některých chovatelů, kdy se jim po masité potravě zduly, nebo článek tady v radách a zkušenostech hovoří jen pro rostlinou potravu. Jak to tedy je - může poradit někdo, kdo je doopravdy doma má už třeba několik let ?
Založil: akva
» více k tématu (počet reakcí 31)
Osádka pro 500 l akvario - po úpravě
Zdravím všechny, děkuji za odpovědi a diskusi. Po radách vyvarovat se křížení aulonocar se sciaenochromisem a nebát se toho, či redukovat navrhovaných počet ryb z 50 na 40, nebo naopak tam dát rovnou 60 a počkat co přežije jsem aktualizoval seznam a prosím vás ještě jednou o názor: Sciaenochromis fryeri "likoma Is." 5 ks Pseudotropheus sp. Acei ´Msuli´ 6 ks Cynotilapia pulpican (afra) "Hkhata Bay" 8 ks Iodotropheus sprengerae 8 ks Pseudotropheus flavus 6 ks Labidochromis caeruleus "Lions Cove I" 7 ks Děkuji
řasa v akva a likvidace
Zdravím,dokáže mi někdo poradit co s tou řasou,jak se jí zbavit,popř.co udělat aby nerostla.Přikládám foto rostliny,která byla pod světlen v akva.Už je v koutku ale začíná se mi tvořit na kamenech a písku.Řasa se evidentně tvoří ve středu akva pod světlem. Mám ji jen v jednom akva z 5.Něco o nádrži:500l,200x50x50cm,svítím 10 hod,1ks zářivka sera sky blue 36w,9ks dospělých Cyathopharynx foai,5ks ancistrusů,10 malých Cyprichromis microlepidotus. Akva jede 3 měsíce,pravidelná nedělní výměna vody 2/3,ph cca 8,před výměnou měřeno no2 a no3-téměř žádné hodnoty. Předem všem děkuji za příspěvky. Dalibor
Založil: daliborz
» více k tématu (počet reakcí 13)

RADA OHLEDNĚ VODY
Můžu se zeptat na vodu,mám nové akva,ale už zajeté,dlouho nepoužívané.Voda se mi začala kalit,znamená to že se v akva teprv ta voda vytváří pro ryby a pak bude zase čirá nebo to tak nemá být? A jestli tam mám dát už tu sodu nemám s tím zkučenosti a na kolik litrů se dává soda? A třetí dotaz mám nechat filtr aby jen čistil vodu nebo tam mám dát i tu hadičku ven,aby mi dělala v akva bublinky byl tam přísun vzduchu? Já tu hadičku vyndala a nechala jen cilkurovat vodu aby se filtrovala není to špatné Děkuji moc za radu...
Založil: Kukunak
» více k tématu (počet reakcí 17)
Mí tlamovci :D
Jak dlouho mohou žít Labidochromis c. yellow a Ps. lombardoi,?
Založil: raper8
» více k tématu (počet reakcí 1)
Jsem začáteční prosím o radu...!!!!!!!!!!!!!!!
Chtěla jsem se zeptat,mám menší akvárko a koupila jsem si tlamovce co mi poradili v krámě. Vůbec nemám s nimi zkušenosti,můžete mi poradit jak mám poznat zda mám dobrou vodu pro ně,čím se nejlépe krmí,jak dlouho žijí a čtu zde něco o sodě,to se dává do vody? Slyším to poprvé,to musí být? Jinak posílám foto a ještě jeden dotaz mám jednu závojnatku je i na fotu,může být spolu s nimi,nemám jí kam dát děkuji moc za radu. Děkuji Monika
Založil: Monunek
» více k tématu (počet reakcí 11)

Identifikace nemoci
Zdravím, rád bych rozluštil pro mě záhadu?Chovám v 385l nádrži Tropheus Duboisi (maswa) a jedna z ryb mi snad už tři týdny polehává na dně a opírá se vždy o jednu prsní ploutev.Ryba normálně přijímá potravu a občas i plave, ale v okamžiku jak přestane mrskat celým tělem, jde ke dnu a zas leží.Jeden můj kamarád měl něco podobného u Frontozy, ale časem se z toho dostala.Říkal mi něco o poruše plynového měchýře???Jinač ostaní ryby jsou v pohodě, žádné jiné příznaky jsem nepozoroval.Používám kvalitní vločkové krmivo od Sery, výměna 2/3 každý týden.Hodnoty vody OK.
Založil: Jira
» více k tématu (počet reakcí 2)

ryba u dna a v rohu
PROSÍM O RADU MÁM TLAMOVCE A UŽ ASI MĚSÍC JSOU POŘÁD NA JEDNÝ STRANĚ AKVARIA A LEŽÍ U DNA NEZNÁ NĚKDO PŘÍČINU?
Založil: CHLE
» více k tématu (počet reakcí 4)

Melanochromis Cyaneorhabdos (Maingano)
Chtěl bych se zeptat jestli se dá ve velikosti 5-6 cm rozeznat samec od samičky.Případně podle čeho.Nevíte o někom kdo tenhle druh chová?Okolí Plzně.
Založil: Sikkki
» více k tématu (počet reakcí 21)
Vhodná kombinace ryb - doplnění posledního druhu
Zdravím, v současné době dokončuji 3D pozadí do nového akva 420l (150x50x56). Pevně jsem se rozhodl pro následující složení ryb: Ps. demasoni - 18ks lab.yellow - 8-10ks Stále se ale nemůžu rozhodnout jaký zvolit poslední druh k výše uvedeným. Nejvíce uvažuji o ps.acei 10ks nebo ps.polit 8-10ks. Pomůžete mi poradit, který z uvedených, či vámi vytipovaný druh byste zvolili vy do této nádrže, aby byla co nejzajímavější? Předem děkuji za všechny tipy
Založil: PETR - Č.Budějovice
» více k tématu (počet reakcí 6)
Co je to za druh
Potřeboval bych poradit s určením druhu tlamovce.
Založil: losos23
» více k tématu (počet reakcí 2)

Hnědý sliz ve filtrech
Aho všem, poslední dobou se mi v biomolitanech tvoří takovej hnědej sliz, kterej z toho vůbec nejde vyprat a ucpavá to póry. Nikde v akva se to neobjevuje, tam mám jen zelenou řasu, hnědou vůbec. Dá se s tím něco dělat? Dříve jsem vypral molitany ve vodě, byl tam jen detrit a šlo to v pohodě. Teď se s tím peru, a vůbec to z toho nejde. Před 14 dny jsem to už z mechanickýho filtru měl i v pračce. Tedy jen ve vodě bez prášků. Ta to z toho celkem dostala, ale úplně taky ne. V fom filtru se to utvoří klidně za tejden a je to neprůchodný. Kýblovej bio filtr jsem čistil taky před 14 dny, dneskal jsem to otevřel a zase šílenost. Filtr úplně ucpanej. Co s tím? Vůbec to z toho nejde dostat. Nejhorší je to ve spodní části filtru.
Založil: karbi01

Osádka pro 500l akva, dotaz na prodejny.
Ahoj všem, dávám k diskusi seznam osádky nového akvária, kterou jsem pečlivě :-) vybíral. Jsou to všežravci a masožravci veskrze mírumilovné povahy, nebo mírně agresivní - dle literatury. A udržel jsem se i co do počtu druhů - 7 snad na 500l akav není moc. Můžu Vás poprosit o názor a radu na zvolený výběr a zda víte o nějaké dobré prodejně, kde by tyto ryby měly, abych je nemusel v mrazech postupně objednávat po jednotlivém druhu z různých míst ČR? Jsem z Brna. Sciaenochromis fryeri "likoma Is." 6 ks Labidochromis sp. "Mbamba" 8 ks Cynotilapia pulpican (afra) "Hkhata Bay" 8 ks Aulonocara stuartgranti "German red" 6 ks Aulonocara stuartgranti "Ngara" 6 ks Pseudotropheus flavus 8 ks Labidochromis caeruleus "Lions Cove I" 6 ks
» více k tématu (počet reakcí 7)
Fluval 305 vnější filtr pro akva do 300l
kDYBY STE NĚKDO SHÁNĚLI TENTO VNĚJŠÍ FILTR TAK HO MAJÍ V KAPLICI V EUROTEKU ZA AKČNÍ CENU 1375 KČ 2ROKY ZÁRUKA NĚKDE SE LIKVIDOVAL SKLAD A JÁ SEM SI TU KOUPIL FLUVAL 405 ZA 1735KČ STAČÍ MNĚ KONTAKTOVAT NA MEIL neolamprologus1@seznam.cz můžu ho zamluvit a poslat kdo má zájem
Založil: leleup
» více k tématu (počet reakcí 13)
krycí sklo pod plastovým krytem
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jak máte vyřešen kryt na akváriu? Mám standartní akvarijní set s plastovým krytem se světly - zářivky 2 x 18W ( vše je dělané do vlhkého prostředí) a přemýšlím jestli mám nebo nemám dat krycí skla, kvůli tvorbě vodního kamene uvnitř krytu a kyslíku v akváriu. Děkuji
Založil: Michal27
» více k tématu (počet reakcí 3)
Nemoc a nafouklé břicho
Zdravím, vím že diskusí na podobné téma tu bude mnoho, ale dneska jsem obejvil svého nejhezčího samce ps. demasona jak plave s tlamou nad vodou, má nafouklé břicho, ztratil úplně koordinaci pohybu, když už zaplave níž do akva tak bourá do věcí.Taky jsem si všiml že ztratil barvu a na kůži má malé bublinky vzduchu(aspoň to tak vypadá)
Založil: Bedna
» více k tématu (počet reakcí 15)

jedlá soda u tlamovců
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, zda můžu přidat jedlou sodu do akvária, který je dva dny po kompletní výměně vody. Jinak ph mám 7,5. A kolik té sody na 320 litrové akvárium
Založil: Hamih
» více k tématu (počet reakcí 15)
Kolik váží ?
Rozhodl sem si pořídit akvarko s rozměry 120x40x50 to je 240 l, ale bydlím ve třetím patře a mám obavy jestli se s novým akvárkem po naplnění nepropadnu k sousedum pod náma.Kolik váží takové akvárko ? Má někdo dvěstěčtyřicítku a bydlí v bytě ?
Založil: Pablo
» více k tématu (počet reakcí 20)
Tlamovci a Kančici.
Tady se na uvodní straně píše,že lze chovat tyto ryby společně.No nevím,já bych řekl,že Tlamovci potřebují vodu středně tvrdou a však s vysokou alkalitou.Já na 10l vody přidaval 1 kavovou lžičku,kuchyňské soli a jedlé sody.No nevím jak by se citily v tom Kančici,proto si myslím že ryby s Afrických jezer neměly míchat.Chtěl bych vědět jestli je ejště někdo stejného názoru.Luky
Založil: Lumír poštulka
» více k tématu (počet reakcí 1)
žiarivky osram
Možete prosím poradiť e-shop, kde zohnať žiarivky OSRAM LUMILUX SKYVWITE 35 W/880 HE l-1449?
Založil: majo
» více k tématu (počet reakcí 5)