Diskusní fórum

Stránky 1 ............... 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 ............... 288

Společný chov Tropheusů

Zdravím,zaujíma ma Váš názor na spoločný chov Tropheusov, v jednom akva 140x65x60/d,š,v/ 22ks Dubois Maswa+21ks Kachese yellow a v druhom akva 150x60x55 25ks Ikola+20ks Kasanga Red Rainbow.Krížiť by sa nemali,ide mi o nejakú príp.agresivitu a vyfarbenie skupín,proste nejakú skúsenosť.Ďakujem

Založil: vilbel » více k tématu (počet reakcí 28)

Bublinky při výměně vody

Zdravím, chtěl bych se zeptat jestli nějak řešíte malé bublinky které vznikaji při napouštění vody do akvária při výměně vody.Vodu dopouštím přimo z kohoutku a nevím jestli ty mikrobublinky můžou rybám škodit.

Založil: Ondřej » více k tématu (počet reakcí 8)

kalná voda v aq

Mám 240l akva v něm 10ks Elongatus a 5ks yellow. filtrace vnější od Tetry 700l/h. Děla se mi bílý povlak a menší krupičky ve vodě. Občas je voda čistá,ale většinou to vypadá tak jak to píšu. 1/3 vody měním každý týden. nemáte s tím někdo nějaké zkušenosti? předem děkuji za rady

Založil: jarda 220 » více k tématu (počet reakcí 4)

rozmnožování

Mám samičku tlamovce včera se my vytřela a nyní má jikry v tlamě ,přendala jsem jí samostatně do druhého akvária ale nyní mám pocit že v tlamě nic nemá je možné že by je snědla?

Založil: Jana » více k tématu (počet reakcí 14)

Potrhaná ryba

Potřebuju rychle řešit jeden problém. Kamarád mi donesl potrhaného samce J. Trancriptus. Dostal slušně do těla od samce Zebry. Zřejmě měli Julidky mladé a samec to při bránění odnesl. Samička je taky vzatá, ale není to hrozné. Samec přišel v podstatě o ocas. Je zavěšení pod hladinou. Jsou to moje odchovy a chtěl bych se ho pokusit zabránit. Poradí někdo co s potrhanou rybou? Doufám, že nebude třeba utracení.:(

Založil: RUMburak123 » více k tématu (počet reakcí 11)

Potrhaná ryba

Pseudotropheus demasoni - co vlastně žerou?

Ahoj, ve všech odkazech na netu co jsem našel, se uvádí že tento druh je všežravec - tedy jí jak rostlinou, tak masitou potravu. Na druhou stranu zkušenosti některých chovatelů, kdy se jim po masité potravě zduly, nebo článek tady v radách a zkušenostech hovoří jen pro rostlinou potravu. Jak to tedy je - může poradit někdo, kdo je doopravdy doma má už třeba několik let ?

Založil: akva » více k tématu (počet reakcí 31)

Osádka pro 500 l akvario - po úpravě

Zdravím všechny, děkuji za odpovědi a diskusi. Po radách vyvarovat se křížení aulonocar se sciaenochromisem a nebát se toho, či redukovat navrhovaných počet ryb z 50 na 40, nebo naopak tam dát rovnou 60 a počkat co přežije jsem aktualizoval seznam a prosím vás ještě jednou o názor: Sciaenochromis fryeri "likoma Is." 5 ks Pseudotropheus sp. Acei ´Msuli´ 6 ks Cynotilapia pulpican (afra) "Hkhata Bay" 8 ks Iodotropheus sprengerae 8 ks Pseudotropheus flavus 6 ks Labidochromis caeruleus "Lions Cove I" 7 ks Děkuji

Založil: akva » více k tématu (počet reakcí 8)

řasa v akva a likvidace

Zdravím,dokáže mi někdo poradit co s tou řasou,jak se jí zbavit,popř.co udělat aby nerostla.Přikládám foto rostliny,která byla pod světlen v akva.Už je v koutku ale začíná se mi tvořit na kamenech a písku.Řasa se evidentně tvoří ve středu akva pod světlem. Mám ji jen v jednom akva z 5.Něco o nádrži:500l,200x50x50cm,svítím 10 hod,1ks zářivka sera sky blue 36w,9ks dospělých Cyathopharynx foai,5ks ancistrusů,10 malých Cyprichromis microlepidotus. Akva jede 3 měsíce,pravidelná nedělní výměna vody 2/3,ph cca 8,před výměnou měřeno no2 a no3-téměř žádné hodnoty. Předem všem děkuji za příspěvky. Dalibor

Založil: daliborz » více k tématu (počet reakcí 13)

řasa v akva a likvidace

RADA OHLEDNĚ VODY

Můžu se zeptat na vodu,mám nové akva,ale už zajeté,dlouho nepoužívané.Voda se mi začala kalit,znamená to že se v akva teprv ta voda vytváří pro ryby a pak bude zase čirá nebo to tak nemá být? A jestli tam mám dát už tu sodu nemám s tím zkučenosti a na kolik litrů se dává soda? A třetí dotaz mám nechat filtr aby jen čistil vodu nebo tam mám dát i tu hadičku ven,aby mi dělala v akva bublinky byl tam přísun vzduchu? Já tu hadičku vyndala a nechala jen cilkurovat vodu aby se filtrovala není to špatné Děkuji moc za radu...

Založil: Kukunak » více k tématu (počet reakcí 17)

Mí tlamovci :D

Jak dlouho mohou žít Labidochromis c. yellow a Ps. lombardoi,?

Založil: raper8 » více k tématu (počet reakcí 1)

Jsem začáteční prosím o radu...!!!!!!!!!!!!!!!

Chtěla jsem se zeptat,mám menší akvárko a koupila jsem si tlamovce co mi poradili v krámě. Vůbec nemám s nimi zkušenosti,můžete mi poradit jak mám poznat zda mám dobrou vodu pro ně,čím se nejlépe krmí,jak dlouho žijí a čtu zde něco o sodě,to se dává do vody? Slyším to poprvé,to musí být? Jinak posílám foto a ještě jeden dotaz mám jednu závojnatku je i na fotu,může být spolu s nimi,nemám jí kam dát děkuji moc za radu. Děkuji Monika

Založil: Monunek » více k tématu (počet reakcí 11)

Jsem začáteční prosím o radu...!!!!!!!!!!!!!!!

Identifikace nemoci

Zdravím, rád bych rozluštil pro mě záhadu?Chovám v 385l nádrži Tropheus Duboisi (maswa) a jedna z ryb mi snad už tři týdny polehává na dně a opírá se vždy o jednu prsní ploutev.Ryba normálně přijímá potravu a občas i plave, ale v okamžiku jak přestane mrskat celým tělem, jde ke dnu a zas leží.Jeden můj kamarád měl něco podobného u Frontozy, ale časem se z toho dostala.Říkal mi něco o poruše plynového měchýře???Jinač ostaní ryby jsou v pohodě, žádné jiné příznaky jsem nepozoroval.Používám kvalitní vločkové krmivo od Sery, výměna 2/3 každý týden.Hodnoty vody OK.

Založil: Jira » více k tématu (počet reakcí 2)

Identifikace nemoci

ryba u dna a v rohu

PROSÍM O RADU MÁM TLAMOVCE A UŽ ASI MĚSÍC JSOU POŘÁD NA JEDNÝ STRANĚ AKVARIA A LEŽÍ U DNA NEZNÁ NĚKDO PŘÍČINU?

Založil: CHLE » více k tématu (počet reakcí 4)

ryba u dna a v rohu

Melanochromis Cyaneorhabdos (Maingano)

Chtěl bych se zeptat jestli se dá ve velikosti 5-6 cm rozeznat samec od samičky.Případně podle čeho.Nevíte o někom kdo tenhle druh chová?Okolí Plzně.

Založil: Sikkki » více k tématu (počet reakcí 21)

Vhodná kombinace ryb - doplnění posledního druhu

Zdravím, v současné době dokončuji 3D pozadí do nového akva 420l (150x50x56). Pevně jsem se rozhodl pro následující složení ryb: Ps. demasoni - 18ks lab.yellow - 8-10ks Stále se ale nemůžu rozhodnout jaký zvolit poslední druh k výše uvedeným. Nejvíce uvažuji o ps.acei 10ks nebo ps.polit 8-10ks. Pomůžete mi poradit, který z uvedených, či vámi vytipovaný druh byste zvolili vy do této nádrže, aby byla co nejzajímavější? Předem děkuji za všechny tipy

Založil: PETR - Č.Budějovice » více k tématu (počet reakcí 6)

Co je to za druh

Potřeboval bych poradit s určením druhu tlamovce.

Založil: losos23 » více k tématu (počet reakcí 2)

Co je to za druh

Hnědý sliz ve filtrech

Aho všem, poslední dobou se mi v biomolitanech tvoří takovej hnědej sliz, kterej z toho vůbec nejde vyprat a ucpavá to póry. Nikde v akva se to neobjevuje, tam mám jen zelenou řasu, hnědou vůbec. Dá se s tím něco dělat? Dříve jsem vypral molitany ve vodě, byl tam jen detrit a šlo to v pohodě. Teď se s tím peru, a vůbec to z toho nejde. Před 14 dny jsem to už z mechanickýho filtru měl i v pračce. Tedy jen ve vodě bez prášků. Ta to z toho celkem dostala, ale úplně taky ne. V fom filtru se to utvoří klidně za tejden a je to neprůchodný. Kýblovej bio filtr jsem čistil taky před 14 dny, dneskal jsem to otevřel a zase šílenost. Filtr úplně ucpanej. Co s tím? Vůbec to z toho nejde dostat. Nejhorší je to ve spodní části filtru.

Založil: karbi01 » více k tématu (počet reakcí 8)

Hnědý sliz ve filtrech

Osádka pro 500l akva, dotaz na prodejny.

Ahoj všem, dávám k diskusi seznam osádky nového akvária, kterou jsem pečlivě :-) vybíral. Jsou to všežravci a masožravci veskrze mírumilovné povahy, nebo mírně agresivní - dle literatury. A udržel jsem se i co do počtu druhů - 7 snad na 500l akav není moc. Můžu Vás poprosit o názor a radu na zvolený výběr a zda víte o nějaké dobré prodejně, kde by tyto ryby měly, abych je nemusel v mrazech postupně objednávat po jednotlivém druhu z různých míst ČR? Jsem z Brna. Sciaenochromis fryeri "likoma Is." 6 ks Labidochromis sp. "Mbamba" 8 ks Cynotilapia pulpican (afra) "Hkhata Bay" 8 ks Aulonocara stuartgranti "German red" 6 ks Aulonocara stuartgranti "Ngara" 6 ks Pseudotropheus flavus 8 ks Labidochromis caeruleus "Lions Cove I" 6 ks

Založil: akva » více k tématu (počet reakcí 7)

Fluval 305 vnější filtr pro akva do 300l

kDYBY STE NĚKDO SHÁNĚLI TENTO VNĚJŠÍ FILTR TAK HO MAJÍ V KAPLICI V EUROTEKU ZA AKČNÍ CENU 1375 KČ 2ROKY ZÁRUKA NĚKDE SE LIKVIDOVAL SKLAD A JÁ SEM SI TU KOUPIL FLUVAL 405 ZA 1735KČ STAČÍ MNĚ KONTAKTOVAT NA MEIL neolamprologus1@seznam.cz můžu ho zamluvit a poslat kdo má zájem

Založil: leleup » více k tématu (počet reakcí 13)

krycí sklo pod plastovým krytem

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jak máte vyřešen kryt na akváriu? Mám standartní akvarijní set s plastovým krytem se světly - zářivky 2 x 18W ( vše je dělané do vlhkého prostředí) a přemýšlím jestli mám nebo nemám dat krycí skla, kvůli tvorbě vodního kamene uvnitř krytu a kyslíku v akváriu. Děkuji

Založil: Michal27 » více k tématu (počet reakcí 3)

Nemoc a nafouklé břicho

Zdravím, vím že diskusí na podobné téma tu bude mnoho, ale dneska jsem obejvil svého nejhezčího samce ps. demasona jak plave s tlamou nad vodou, má nafouklé břicho, ztratil úplně koordinaci pohybu, když už zaplave níž do akva tak bourá do věcí.Taky jsem si všiml že ztratil barvu a na kůži má malé bublinky vzduchu(aspoň to tak vypadá)

Založil: Bedna » více k tématu (počet reakcí 15)

Nemoc a nafouklé břicho

jedlá soda u tlamovců

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, zda můžu přidat jedlou sodu do akvária, který je dva dny po kompletní výměně vody. Jinak ph mám 7,5. A kolik té sody na 320 litrové akvárium

Založil: Hamih » více k tématu (počet reakcí 15)

Kolik váží ?

Rozhodl sem si pořídit akvarko s rozměry 120x40x50 to je 240 l, ale bydlím ve třetím patře a mám obavy jestli se s novým akvárkem po naplnění nepropadnu k sousedum pod náma.Kolik váží takové akvárko ? Má někdo dvěstěčtyřicítku a bydlí v bytě ?

Založil: Pablo » více k tématu (počet reakcí 20)

Tlamovci a Kančici.

Tady se na uvodní straně píše,že lze chovat tyto ryby společně.No nevím,já bych řekl,že Tlamovci potřebují vodu středně tvrdou a však s vysokou alkalitou.Já na 10l vody přidaval 1 kavovou lžičku,kuchyňské soli a jedlé sody.No nevím jak by se citily v tom Kančici,proto si myslím že ryby s Afrických jezer neměly míchat.Chtěl bych vědět jestli je ejště někdo stejného názoru.Luky

Založil: Lumír poštulka » více k tématu (počet reakcí 1)

žiarivky osram

Možete prosím poradiť e-shop, kde zohnať žiarivky OSRAM LUMILUX SKYVWITE 35 W/880 HE l-1449?

Založil: majo » více k tématu (počet reakcí 5)