Diskusní fórum
Arogance samců Pseudotropheus elongatus Mpanga
V nádrži mám 13 Pseudotropheus elongatus Mpanga,9 samic a 4 samce.Samci se mezi sebou neustále perou,ale proč napadaj vlastní samice,mi je záhadou.Jsou docela pěkně pokousaný,to neni dobrý.Dál tam mám 5 Yellow a 5 Aulonocar,ty jsou v pohodě.Rok to bylo o.k,problém nastal asi před týdnem.Nádrž má 240l.Dokáže někdo poradit?
Založil: Sony12345
» více k tématu (počet reakcí 7)
Vyroba osvetleni do akva
Myslim, ze zrovna Wladys psal, ze mu tatka instaloval osvetleni do jeho nadrze, tak bych byl moc rad za nejake info nebo i fota. Popripade link kam nabrat inspiraci atd. Za ty trafa od Arcadia jsou neuveritelne drahy, tak hledam jiny zpusob, tak jestli vite o necem levnejsim, sem s nim.
Založil: melanochromis
» více k tématu (počet reakcí 12)
Prosím o radu-kalná voda
Zdravím.Může mi prosím někdo poradit??Udělal jsem si pod velkým akva ještě jedno malé na potěr.Mám tam topení,filtr,pár šutrů s anubiasema a dvě zebry s plnejma papulkama.Vodu dolejvám z horního 450l.akva a stále se mi v tom malim kalí voda.A to že už tak po dvou dnech je jak mlíko.Díky za rady.Milhaus
Založil: Milhaus
» více k tématu (počet reakcí 5)
Tlamovci -kombinace druhů
Mám dotaz, jsou některé druhy tlamovců, které se nedají společně kombinovat v akváriu? nebo je to jedno? Mám na mysli Tropheus duboisi maswa,pestřenec příčnopruhý,Tropheus moorii bemba orange,Otopharynx roxy.
Založil: axis
» více k tématu (počet reakcí 1)
Operace Duboisi?
Ahoj, na videu cislo 1 je videt muj problem s Duboisi, po shlednuti videa cislo 2 se Vas ptam, sli by jste do toho? Popripade diky za nazory a pomoc. http://www.youtube.com/watch?v=-6JTN-0TEek http://www.youtube.com/watch?v=K3nvuNYNt8A
Založil: Troph3us
» více k tématu (počet reakcí 13)
Epoxidova pryskyrice
Zdravim vsechny, Tak me akvario 6x2x2 prinesou ve ctvrtek a tak se tesim, ze se to ani vydrzet neda))) Muj kamarad mne prijde navstivit a chce mi koupit epoxidovou pryskyrici, ale nevi kde ji ma sehnat. Nevi jestli ji maji v Obi a kolik stoji aby vedel kolik mu mam poslat £££. Kolik epoxidu vlastne potrebuji na 183x61x61 cm ? Dekuji za odpovedi a mej te se.
Založil: melanochromis
» více k tématu (počet reakcí 20)
Chov tlamovce
Zdravím, chtěl bych se zeptat, jestli by talmovci napadli ancistruse 3-4cm, nebo pancéříčky 5cm a skaláry 10cm, díky za odpověď
Založil: Eko
» více k tématu (počet reakcí 10)
Připomínky k článku "Základy chovu tlamovců"
Dobrý den. Mohu někam vložit nebo zaslat své připomínky k článku "Základy chovu tlamovců"? Prostým vložením připomínek do článku a zkopírováním celku sem, se mi to nezdařilo. Zřejmě velký počet znaků. Děkuji.
Založil: miroslav kraut
» více k tématu (počet reakcí 8)
samec a samice
Jak poznám samici peseudotothorpheus socolofi a semce téhož druhu
Založil: vratislav hlavac
» více k tématu (počet reakcí 12)
Chovatele okolí Uh.Hradiště
Zháním kontakty v okolí Uh.Hradiště na chovatele tlamovců-Malawi.
Založil: Zdenda
» více k tématu (počet reakcí 2)
sklo 8 mm a kameny na dně
zdravim, predem se omlouvam, jestli tady uz nejake takove tema je, ale nenasel jsem nic podobneho. Mam prosbu o radu. Moje akva ma sklo 8 mm. Na dne mam kameny, zadne prcky, proste kameny z reky. Chtel bych na jedne strane pridat, vyhnat vice do vejsky, aby meli jakoby takovou "skalu". Jenomze nevim, jestli to sklo na dne vydrzi. Mam pod to neco dat? Polystyren? Ale to asi bude zahnivat ze? Nebo muzu byt v klidu a proste tam udelat tu skalku v pohode? Vahu typuju tech kamenu celkove v te skalce cca 40 kg. Kdyztak mi napiste, kdo neco podobneho ma. Nemuzu si dovolit riskovat prasknuti skla a vyteceni, mam to akva v bytovce :/ děkuju vam vsem predem
Založil: lubnek
» více k tématu (počet reakcí 6)
Podstavec pod akva do restaurace
Zdravím a chtěl bych se s vámi poradit jaký zvolit podstavec pod 840ku. Rozhoduji se mezi ytongem a kovovým rámem. Lamino jsem zavrhl. Podstavec přijde obložit dřevěným obkladem aby to ladilo s prostředím. Řekl bych že ytongové řešení s horní deskou přilepenou lepidlem a vyrovnané do roviny bude asi nejlepší a nejschůdnější varianta. Zavrhli jsme i polystyrenovou variantu ( dle p. Krauta ), protože podstavec bude 120cm vysoký. Co radíty vy?
Založil: Ondrášovi
Je to pseudotropheus lombardoi?
Zdravím,můžete mi prosím potvrdit nebo vyvrátit,jestli je to lombarďák?Díky
Založil: petra
vnitřní fitr za pozadím??
Dobrý den, chci se zeptat zda je možná nainstalovat vnitřní filtr za pozadí,tak aby plnil dál svou funkci? Děkuju za odpověď
Založil: sidy.24
» více k tématu (počet reakcí 7)
zajímavá otázka
tohle je dost blbá otázka .Ale už jsem dostal blbější .Dělal jsem pro jedny lidi pozadí .A oni mi napsali jestli něco neni s pozadím, že když ho olíznou tak je pálí jazyk .
Založil: hrisnik
» více k tématu (počet reakcí 3)
kam s přebytky
v akvárku mám těsno .Mám 39 ryb ve třístovce přemnožili se mi tlamovci . Potřeboval bych udat 12 ryb 7 auratusů a 5 zeber .Kam dáváte svoje přebytky .Nemám s tím zkušenosti
Založil: hrisnik
Poraďte co to je?
Poraďte, přijel jsem z dovolené a v menším akváriu, kde mám běžné ryby (pancéřníky apod.)mi z písčitého dna trčí nějaká háďátka, když jsem to začal vysávat, tak je to i 10cm dlouhé,ale z písku trčí jen 1 cm a vlní se to. Co to je za humus? Živé krmení ryby nemají. Kde se to tam vzalo?
Založil: sváťa
Lepení pozadí
Dobrý den, poradí mi někdo,za jakou dobu po nalepení polystyrenového pozadí silikonem již mohu zařizovat akva a napustit vodu ? Díky za radu všem.
Založil: riox
martine m. z Prostějova
Martine m,v této sekci se kontakt na Tebe objevuje víckrát, právě zakládám nové akva a rád bych se podíval na Tvoje ryby, ale web. akva..fami nemohu otevřít. Nevím proč...Petr
Založil: Petcko
» více k tématu (počet reakcí 5)
No - oooo comment
..takhle večír brouzdám netem - na youtube -videa a narazím na tohle : http://www.youtube.com/watch?v=ZCJ0n7qsiiA&feature=fvw ... ?!?!?! Duboisi se nezkříži ( že p. Kraut) ..bohužel když na tisíce mil neplavčí nikdo kromě bemby ...smutný...že... P.S. Apropo by me zajímali ( no pokud by v téhle osádce přežili) potomci...?!
Založil: Ondrášovi
Chovatelé z Blanska, Brna
Ahojte,ke svému "rostlinkovému" akváriu mi po dvaceti letech přibude po novém roce 450-tka pro tlamovce. Rád bych navázal kontakt na chovatele z Blanska, Brna, kteří by byli ochotni poradit a odprodat ryby ze svých odchovů...Díky.Petr
Založil: Petcko
» více k tématu (počet reakcí 18)
Problémy s výtokem (vody do akva)
Ahoj, potřebuju poradit.... V Malavi mi běží 2x Eheim 2217. Sání mám za pozadím, bez problémů. Potřebuju vyřešit výtok. Požadavky - nezvětšení odporu, dosažení "šikmého" proudu v AQ. Vzduchuju zvlášť takže není třeba nijak extra čeřit hladinu. Potřebuju: - spojit proud ze dvou půlcoulových hadic - něčím ho dovést do "rozstřikovací trubky" - spolehlivě upevnit rozstřivací trubku v AQ Rozstřikovací trubku si chci vyrobit z normální vodovodní. Opatlám silikonem, posypu pískem, vyvrtám dírky. Časem splyne s pozadím. Prosím řešili jste něco podobného? Máte snad dokonce fotky? Díky
Založil: rach x
» více k tématu (počet reakcí 1)
Krmivo pro ryby, spirulina
Ahojte,máte někdo zkušenosti s tímto krmivem SAK spirulina v granulích?.Myslíte si,že je vhodné tímto krmivem krmit.
Založil: Rosta D
» více k tématu (počet reakcí 24)
mražená krmiva-centrum Plzně (město)
Dobrý den vím že se to sem moc nehodí ale mam otázku kde sehnat V centru Plzně mražené krmivo za normální ceny...protože malou tabulku co koukam po akvaristikách za 50kč a více tak to je děs když přes internet je to mnohem levnější ale zase ta cesta(a vyplatí se jen větší množství:poštovné, box,...)..a navíc nevím jakou mají trvanlivost třeba 2kg mraženého..jestli by se mi to nezkazilo
Založil: tlamík
» více k tématu (počet reakcí 4)
Hejnové chování ryb
Ahoj,mám vypracovat na pár stránek na téma Hejnové chování ryb. Chtěl bych tam uvést i nějaké konkrétní příklady nějakého chování v hejnu.Nevíte,neznáte nebo nemáte nějaké zkušennosti s nějakým hejnovým chováním?Děkuji,Míra
Založil: Míra Beach
» více k tématu (počet reakcí 4)