Diskusní fórum

Stránky 1 ............... 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 ............... 288

Trochu úpravy

Zdravím vás, nemám nikde na netu prezentaci mého akva a rád bych se pochlubil, pokud je čím, mám, ne sice kvalitní, foto mého akvária na lidé.cz. http://www.lide.cz/DuncaLibor Děkuju

Založil: gringo » více k tématu (počet reakcí 13)

Zahraniční knihy...?

Zdravím všechny, blíží se čas vánoc a já bych si rád nadělil dobrou knihu o tlamovcích z jezera Malawi.Prosím máte někdo dobrý tip, kde knihu sehnat?Chtěl jsem buď Aqulaog, nebo Atlas der Malawi od Koningse.Nemohu se rozhodnout.Předem díky, za Vaše příspěvky a lana.Jirka

Založil: Jira » více k tématu (počet reakcí 14)

pelvicachromis-pomoc

http://www.youtube.com/ ... ..poradí mi někdo co by to mohlo být za druh...tedy jestli to není nějaký mutant :-D ..údajně jsem ho kupoval jako Pelvicachromis taeniatus kienke,ale ten by měl mít žluté bříško...tohle mi spíš přijde jako Pelvicachromis sp. red....děkuji Martin ...nebo by to mohl být Pelvicachromis taeniatus niger. red...

Založil: Martin736 » více k tématu (počet reakcí 3)

Černý písek x bílý písek?

Poraďte prosím. Nemůžeme se rozhodnout zda dát černý nebo bílý písek do nového akva Malawi, budou tam bílé kameny a tmavé pozadí (tapeta černá nabo tmavě modrá). Nemáte prosím někdo fotku akvária malawi s černým pískem? Černý písek má zrnitost 1-2 mm - není to moc? Předem děkuji.

Založil: George » více k tématu (počet reakcí 6)

kdo určí druh??

Prosím o pokus určení druhu této tlamky.Kupovaná společně s crabro.I když má crabro x variant,nezdá se mi že to je crabro.Díky

Založil: vaku70 » více k tématu (počet reakcí 11)

Jaké tlamovce zkombinovat?

Prosím poraďte jestli můžu tyto tlamovce a v jakých počtech zkombinovat do našeho nového rohového akvária 225l. Rozměr je 85x85x122 výška 50 cm. Máme vybrány následující: Labidochromis caeruleus Yellow, Pseudotropheus demasoni, Pseudotropheus zebra red/red, Pseudotropheus socolofi. Předem děkuji za odpovědi.

Založil: George » více k tématu (počet reakcí 11)

Chovatelé Tlamovců

Prosím o kontakt na chovatele tlamovců Jižní morava-Hodonínsko.Předem děkuji

Založil: Raďa » více k tématu (počet reakcí 5)

Filtrace vody

Pořád se nemůžu rozhodnout co bude lepší filtrační materiál do filtru-jestli biomolitan nebo korálová drť.Mám Malawi.Prosím o radu.Jedná se o odbourávání odpadních látek.Předem děkuji_

Založil: Raďa » více k tématu (počet reakcí 29)

pena na hladine

na hladine mam penu prisel sem z prace tlamky tesne pod hladinou do posledni i ancaci byli prisati tesne pod hladinou co s ti mnevim co to je nydlo ani jinci svinstvo se mi tam nedostalo davam si pozor zatim sem vymenil vodu a odsal tu penu z hladiny nejaka rada?

Založil: X D... » více k tématu (počet reakcí 3)

Problém s vodou

Dobrý den! Chtěla jsem se zeptat co mam dělat,když chci doma mít akvárium a mam tvrdou vodu? Je nějaký způsob jak vodu změkčit popř. druh ryb,kterým o vdit nebude?

Založil: Johanka » více k tématu (počet reakcí 3)

Pomozte určit druh

zdravím, pomozte mi , prosím, určit druh, na žádném webu jsem nenašel fotografii tlamovce, který by se alespoň trochu podobal. Na fotce je samec, od modré hlavy přechází do červeného ocasu, při tření mu zčernají okraje ploutví. Samička je sytě oranžová až červená, jednobarevná.

Založil: Daniell » více k tématu (počet reakcí 12)

Pomozte určit druh

akva rostlina Anubias

Zdravím všechny,poradíte mi někdo prodejce,pěstovatele akva.rostlin,zejména anubiasů? Děkuji

Založil: daliborz » více k tématu (počet reakcí 8)

Akva pro šnekáče

Jaká myslíte že je ideální velikost a proporce akva pro šnekáče? Myslíte, že by se jim líbilo v 70x70x30 cm? Jak by se na to koukalo? Nebyla by ta čtvercovost neestetická? Díky

Založil: rach x » více k tématu (počet reakcí 2)

Chovatelé v okolí Rakovníka.

Nemáte prosím někdo kontakty na chovatele tlamovců v Rakovníku a okolí?Děkuji.

Založil: tates » více k tématu (počet reakcí 3)

Chovatele Tlamovci

Prosím o radu. Zakládáme akvárium a chtěli bychom tam mít tlamovce (Malawi). Máte prosím někdo kontakt na chovatele z okresů Uh. Hradiště, Zlín, Hodonín, Břeclav. Děkuji.

Založil: George » více k tématu (počet reakcí 1)

Mražené ano, či ne?

V poslední době mám podezření, že mým rybám mražené krmení / dafnie, cyklops / spíše škodí, občasné úhyny jednotlivých ryb s nafouknutými břichy. Krmím mraženým jednou týdně, malé množství. Myslíte, že je mražená strava natolik nezbytná třeba pro dosažení velikosti u ryb? Jaký máte názor na to, krmit pouze sušenou stravou, většina mých ryb v pětisetlitrovém akva jsou Haps. Díky za odpovědi.

Založil: neil » více k tématu (počet reakcí 10)

kontakt na chovatele

Prosím o kontakt na chovatele tlamovců z Hýskova u Berouna.Děkuji.

Založil: mylda » více k tématu (počet reakcí 8)

Přilepení pozadí

Chtěl bych poradit jak nejlépe přilepit pozadí, aby se za něj nedostala voda, zařizuju akvarko 180/50/50 a taky jestli můžu nakombinovat p.demasoni a l.yellow v počtu 25-25ks, filtr mám fluval 405 a menší vnitřní, dík za rady.

Založil: Rody » více k tématu (počet reakcí 8)

Kurýr ČD, jak to tedy je?

Zdravím, mám jen krátký dotaz ohledně Kurýra ČD.Zaslechl jsem různé zvěsti o tom,že se bude zdražovat,což mně moc nepřekvapuje,ale hlavně ostatní věci ano. Údajně bude muset být sepsaná nějaká smlouva z dráhami,aby jste mohli ryby odesílat atd atd atd. Proto se ptám zde,protože i zde je mnoho lidí,kteří ryby posílají tímto stylem a tak by mohli mít také nějaké info..............a nebo poraďte,jak jinak ryby odesílat po ČR.

Založil: memeo » více k tématu (počet reakcí 30)

Dekorace vápenec

Poraďte prosím. Zařizuji nové akvárium a chci tam mít tlamovce. Můžu tam mít jako dekoraci kámen z vápence?

Založil: George » více k tématu (počet reakcí 3)

Entizol a nosici samice

Chtel bych se zeptat, jestli pouziti entizolu ma vliv na nosici samici. Muzou se vyskytnout nejake negativni ucinky na vyvoj jiker??

Založil: H. » více k tématu (počet reakcí 6)

Odchov Ancistrusu

Poradte prosim.Nasel jsem v jedne dire v kameni ancistrusa lezet na vajickach.Chtel bych je odchovat ale nechci to nechat nahode.Muzu ten kamen i s Ancistrusem vytahnout a dat do samotneho akva?A co dal delat aby se vylihli?Zvysit teplotu?Na kolik?Filtrovat hodne a primo na kamen nebo klasika?Pridat neco proti plisnim????Poradte prosim co s tim delat.Diky mooc.

Založil: Milhausman » více k tématu (počet reakcí 7)

Jak opravit škrábance na skle?

Máte někdo s tímto problémem zkušenost?? Prosím o radu jak to opravit. Má drahá polovička byla aktivní a čistila mi skla od řas. Tímto mi udělala nesmírnou radost . Poškrábala mi čelní sklo, nikterak dramaticky ale přece. Máte někdo nato fintu jak to jednoduše odstranit. Moc vám děkuji za vaše názory.

Založil: pietro » více k tématu (počet reakcí 12)

Miroslav Kraut - Tlamovci v akváriu - kniha

Otevřel jsem nové téma z důvodu neprodlužování jiného(pomoc s 240kou),aby bylo více prostoru pro reakce všech... To p. Kraut : Tak to mě trochu zaskočilo - mám na mysli vaše slova, že z prodeje knihy nemáte ani korunu!!! Vaši knížku jsem koupil svému nejlepšímu kamarádovi, který má malawi a jako já chce rozšířit chov o tanganyiku-respektive on o duboisáky. U mě to znáte - jaký je plán (cca do roku - nastěhování se do domku+nová nádrž). Řeknu Vám popravdě o čem jsem uvažoval - půjčit si knížku od něj, koupit si ji abych ji měl pořád k dispozici nebo (tohle budete nerad číst, ale upřímnost je taková), že si ji oscanneruji do pc. ještě než jsem si přečetl Vaše řádky, tak jsem byl rozhodnutý o koupi, abych zaplatil Vaši poctivě odvedenou práci. Ale takhle ....no řekněte...

Založil: Ondrášovi » více k tématu (počet reakcí 40)

Miroslav Kraut - Tlamovci v akváriu - kniha

Doplnéní stavu Labidochromis yellow

Neznáte náhodou někoho kdo by prodal 4samice Labidochromis yellow,ale větší kusy.Potřebuji doplnit stav.Nebo nemáte kontakt na chovatela v okolí KYJOVA okr Hodonín.Děkuji.

Založil: Raďa » více k tématu (počet reakcí 1)