Diskusní fórum

Stránky 1 ............... 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 ............... 288

Koupě tlamovců

Doporučujete nákup ryb v obchodě,na inzerát nebo u chovatele.Kkdyž jsem si četl fÓrum tak tam byltitulek pěstírna u Olomouce.Doporucujete když je tak chvalena?

Založil: Kaaja » více k tématu (počet reakcí 11)

Prosím poraďte

prosím poradte jaký druh tlamovce je vhodný pro zacatek a je mozno pěstovat nekteré druhy rostlin s tlamovci?

Založil: Kaaja » více k tématu (počet reakcí 17)

sliz v akvariu

Asi před týdnem a půl jsem si začala dělat do mého akvaria pozadí.Před týdnem jsem napustila vodu a koupila lepší filtraci a teploměr.Na dno jsem dala bílý jemný písek, rostliny s tuhými listy a lávové kameny a břidlici jsem rozmístila po akváriu.Zjistila jsem si kvalitu vody a měla by být odpovídající.Do filtru jsem si naockovala bakterie, které jsem zakoupila ve zverimexu.Nechala jsem odstát vodu a ryby tam koupila po třech dnech od napuštění, ale asi to byla chyba.Mám tam 5 aurátů a 5 demasonů.Rybky mi ale přijdou vystresováne a třou skřelemi o kameny a o dno.A dnes se mi na kytkách a pozadí začal dělat sliz(bílošedé barvy).Zakalilo se mi i sklo, jsou na něm bílošedé povlaky..Prosím poraďte

Založil: Martina Hejduková » více k tématu (počet reakcí 3)

Co do filtru?

Mám 250l akvárko a filtr 305Fluval-ve všech třech komorách mám biomolitan a teď se rozhoduji jestli tam nedám korálovou drť.Mám Malawi.

Založil: Raďa » více k tématu (počet reakcí 5)

pomozte identifikovat

zdravim, kdyz jsem si domu privezl zbylou osadku ryb, koukam a jedna se mi nejak nezda... Je jedina od toho neznameho druhu a ani jsem ji jeste nikde nevidel, mozna je to krizenec? Hodim sem par fotek .. Kdo mate nejake tuseni o tomhle "vetrelci" napiste, dekuju

Založil: lubnek » více k tématu (počet reakcí 13)

žádam o radu umírají mi tlamky

mam 250l zabehle aq.trvale 24.5 stupnu vnitřní filtr Aquael Turbo 1100 s houbou a naplní zeocarbon v ak. mam kameny z řeky(ne piskovec) podstive odrhle a radsi 2x vyvarene.na dnu mam drt castecky 2 az 3 mm.Vodu mením 1 tydne 35% krmím 2x dene krmíva: vipan,flora,granulky sak green Rostliny anubias congentis a z tlamek mi umira jedine Pseudotropheus saulosi jeden dene ale ostatni rybky sou v pohode zadne znamky otryvy nic jedine co sem neskousel koupit si nejake ty testry vody jeste sem tam mel snima Altolamprologus calvus taky umirali po 1 predelal sem je do 2 ak.a sou v pohode sem uplne bezradny poradte prosim

Založil: X D... » více k tématu (počet reakcí 16)

pls potrebuju pomoct mám mlady nejsem chovatel a nevim jak se o ne postarat..PS:nemám nic specialního jen akvárko a v něm par tlamovcu....

mám mladý od tlamovce Labidochromis c. yellow je jich pět ale mam este jednoho tlamovce a on n a ne utoci nemam moznoct akvarka navic jak jim mohu pomoci?mám davat davky jídla navíc kuju PS:vubec jsem nepocital s mladyma........ ryby jsou jen z normalni akvaristiky

Založil: horsík » více k tématu (počet reakcí 3)

instalace 3D pozadi

Zdravim, chystam se nainstalovat 3D pozadi do zabehleho akvaria. Ryby s filtrem dam do jineho akva, jak dal postupovat? Vsecka voda ven? Jak dlouho nechat zasychat? Kdy vpustit ryby? Nalepit normalne akva silikonem? Jakym "stylem" nalepit? atd atd atd ... diky moc za vase rady a zkusenosti

Založil: lubnek » více k tématu (počet reakcí 5)

po týdnu se mění PH vody na kyselou

Dobrý den,můžete mi někdo poradit? Mám 100 l akvárko,chovám tlamovce.Vyměním vodu v akvárku,PH 6,5. Po týdne se změní na 5,0.Vždycky chcípne nějaká ryba.Voda se změní v kyselou.Nevím, co je příčinou tak rychlé změny PH.Můžete někdo poradit?Dodám podrobnější info o nádrži.Díky všem za ochotu poradit. Juraj Bartakovič

Založil: Juraj Bartakovič » více k tématu (počet reakcí 14)

Pomůžete mi určit druh ryby?

Zdravím všechny,pomůže někdo určit tuhle rybku?

Založil: jami » více k tématu (počet reakcí 11)

Pomůžete mi určit druh ryby?

Pomoc se zařízením 240l akvária

Obracím se na vás s prosbou, zda si myslíte, že je reálné a prakticky možné, aby laik zařídil za 30 dní 240l akvárium. Rozhodla jsem se splnit manželovi velké přání a pořídit mu k narozeninám akvárium,které jsem doteď odmítala, protože bývá často služebně pryč a tím péče o ryby a akvárium zůstane na mě. Teď jsem se rozhodla, že nebudu líná a prostě mu udělám radost. Koupila jsem set Juwel Rio 240l a říkala si, že mám vystaráno (naletěla jsem prodavačce). Pak jsem našla tyhle stránky a už mi jde hlava kolem.Jsem rozhodlá přikoupit vnější filtr fluval 405, vnitřní filtr eheim, nebo můžu nechat přiložený juwel?A co topítko juwel?Ryby bych dávala až po úpravě vody a to by bylo nejspíš těsně před jeho příjezdem, takže za měsíc. Vím, že je hloupý někomu kompletně všechno zařídit, ale zase mám obavy, když si to zařídí on, že tomu nebudu rozumět já.Budu vděčná za jakékoliv rady. Předem díky Eva.

Založil: Eva » více k tématu (počet reakcí 80)

Osádka pro Malawi 540 l

Tak jsem nakonec upustil od stěhování rybek z práce domů (nechci hrabat do akva které funguje) a doma zařídím Malawi. Nádrž je 180x50x60(výška), 3D pozadí, kameny, voda napuštěná 5 cm od shora takže vody tam bude tak 450 litrů. S ohledem na obtížné doplňování rybama pozděj plánuju nasadit 50 ryb. Určitě tam chci hejno Aceiek, tak 12 kousků. Mám možnost mít buď prcky nebo i 4 větší (jejich rodiče). Nevím co je lepší - nebudou dospěláci terorizovat ostaní druhy? Pojedu si pro ně a pro piskořky k V.Malawi tak týden před zbytkem osádky kvůli postupné zátěži filtru. Přemýšlím jak nejlíp poskládat ten zbytek (ten bude od p. Čuhela). Zatím mám vybráno: Maingano - 8x Zebra r/r - 8x Yellow - 8x Trewasky - 8x Dravce nechci, mám dva malé kluky co byli nadšení z miminek pavích oček a ancistrusů tak jim tu radost dopřeju (doufám) i tady....

Založil: rach x » více k tématu (počet reakcí 12)

Burza v Ostravě

Tento víkend je opět burza v Ostravě,jede tam z vám někdo?Stojí to za to ji navštívit?

Založil: macha3 » více k tématu (počet reakcí 24)

jídelníček tlamek

Mám 4 mesíční tlamovce Pseudotropheus socolofi ,Melanochromis auratus ,Pseudotropheus saulosi coral ,Pseudotropheus demasoni ,Altolamprologus calvus ,Iodotropheus sprengerae davam jim krmení vipan,flora co bych jim mohl jeste dat docetl sem se tady ze patentky nejsou vhodné tak asi nějake granule čím krmíte vy? poradte prosím at mají pestřejší jidelníček předem děkuji

Založil: X D... » více k tématu (počet reakcí 2)

nemoci závojnatek

Zdravím, mám problém, ve venkovním jezírku máme 2 závojnatky - nejspíš lví hlavy, 2 ostroredky, a 1 závojnatku-nevím,přesně další název, ale právě tato má už 4 měsíce po pravé straně velkou bouli - tipuji, že je to samice s jikrami v tom místě, přes léto se schovávala pod listy, ted už ani nemá sílu se schovat, plave po dně,ale skoro břichem nahoru, vypadá jako mrtvá, ale když ji vylovíme, začne se normálně hýbat a narovná se ale pak zase nakloní na tu stranu, kde má tu bouli. Jezírko je čiré, čisté, cirkulace vody stálá, okysličení vodopádem, ostatní rybky jsou v pohodě, ale tato je koupena o dva měsíce dříve /ty ostatní koupené v tomto termínu asi padly za potravu potulujícím se kočkám, krom ostroretek, které jsou koupeny zároven s touto/, lví hlavy koupené později jsou v pohodě, krmíme granulemi od němec. výrobce sera. děkuji za odpověď - je-li možno i na mail.

Založil: Hanica Geržová » více k tématu (počet reakcí 12)

Smrt demasoni

Můžete se někdo kouknout na tu fotku a říct ,co se stalo.Ráno vše v pořádku.Večer se vrátím domů a samička leží na dně jak balon.Voda je ok,všechny hodnoty jsou v normě.Krmení:vipan,flora,granulky ,špenát,cuketa,1x týdně patentky.

Založil: vaku70 » více k tématu (počet reakcí 27)

Smrt demasoni

Budeme svedky zaniku jezer?

http://www.novinky.cz/veda-skoly/183324-afrika-se-rozpada-v-etiopske-pustine-se-rozevira-nove-more.html

Založil: jarda » více k tématu (počet reakcí 24)

Celková tvrdost vody v akváriu

Ahoj všem,prosím o radu,jak mám zvýšit celkovou tvrdost vody(GH),moje celková tvrdost v akváriu je 7d(nevím co to je,ale asi jednotka tvrdosti,myslím to d za 7mičkou),zde jsem se dočetl že například Calvusákum vyhovuje 12-20d http://myfish.akvamalawi.com/fish_show.php?type=current&idfish=152&idvariety=450&povod=search,moc vám děkuji za vaše rady a zkušenosti

Založil: Domimili » více k tématu (počet reakcí 11)

smrt samcu saulosi

zdravim vsechny: akva 220l.osadka 10 yellow a bylo 10 saulosi coral red.mam je asi tri mesice.pokazde kdyz se mi zacal vybarvovat samec saulosi tak ho ostatni umlatili,uz tri.nevim jestli ho napadali samci nebo samice.vybarvovali se po jednom.nevim jestli mi vubec nejaci samci zustali,vypada to na samice.je mozne zkusit doplnit vetsimi samci?

Založil: H. » více k tématu (počet reakcí 3)

rostliny a tlamovci

Čauki lidičky poradte prosím nějakou rostlinu k lamovcum vim že tlamovci liklidujou rostliny ale jak sem viděl na fotkach nekteří je nají z rostlinama

Založil: X D... » více k tématu (počet reakcí 6)

Co je s rybou

Dnes jsem přišel a jedna žlutá stále sedí na dně. Dokonce i když jsem krmil, tak se ani nehla, když ťuknu do skla tak se pohne a znovu na dno. Vypadá normálně, co jí může být? http://s2.imgupload.cz/img/79930/BJOF0/1.jpg http://s2.imgupload.cz/img/79931/wB754/3.jpg http://s2.imgupload.cz/img/79932/mv2uE/2.jpg dal jsem ho do 10l akva

Založil: MMMMM » více k tématu (počet reakcí 2)

dotaz pro všechny

Vodu v akvariu měním 1/3 každé dva týdny.Filtr jede pořád. Je to správně? Předem děkuji za odpověd Tuc.

Založil: tuc » více k tématu (počet reakcí 8)

akvária diversa

Nemáte prosím někdo zkušenost s akvárii od fy.Diversa(zřejmě Polsko)?Cena a kvalita vypadá celkem slušně.

Založil: mylda » více k tématu (počet reakcí 1)

Jiné druhy ryb s tlamovci

mohu chovat tlamovce a pancericka skvrniteho.

Založil: omča » více k tématu (počet reakcí 25)

Je tam neco spatne?

Zdravím, potreboval bych poradit.Mel sem v akvariu 112L C.Pulpican.Byl to muj vlastni odchov a bylo jich tam 9 (velikost do 3cm) meli asi 2 mesíce.Ale minuly tyden mi 2 z nich uhynuli a dnes uhynuli dalsi dva.Vecer byly vsechny OK a rano byly 2 ryby schovane pod kameny zrychlene dychaly a nezraly.Pozdeji se zacali prevracet na bok a do vecera uhynuli.Na kuzi nebyly zadne priznaky parazitu.Vodu menim asi jednou tydne 1/3.Meril sem PH, NO3, NO2 a vsechno bylo v pohode.Krmim je Sera granugreen,Hikari a Sera vipan.Nevíte nekdo kde by mohla být chyba je to muj první odchov

Založil: Ondrej » více k tématu (počet reakcí 13)