Diskusní fórum
tlamovci se sladkovodními krevetami
Prosim poradte mohl bych dat k tlanovcum NEOCARIDINA RED CRYSTAL nebo CARIDINA JAPONICA myslite že by si na nich smlsli?
Založil: Vít
» více k tématu (počet reakcí 5)
požíraní mladých rybek u akar
dobrý den chodí jsem hodně dobrých akvaristu tak jsem se chtel zeptat mam doma par akar modrých už tak po 3-4 se vytřely po prve zežraly jen jikry a pak jse vylíhly mladé rybky a asi po 5 dnu jejich života je jeden nebo mozna oba z rodičů požraly, kamarad ma doma taky jeden chovný par vybraný ze stejneho hejna jako ja a kdyš jse mu rybky vytřou rodiče se mu o mladé rybky starají už měsíc a půl tak jsem se chtel zeptat jestly by mě stímto někdo poradil?
Založil: sporky
» více k tématu (počet reakcí 4)
zářivka do akva
Jakou zářivku k tlamovcum?? muže být T5 modra k mořskemu akvanebo jake použivate??
» více k tématu (počet reakcí 3)
kameny k tlamovcum
Mohl bych dát k tlamovcům třeba kameny z řeky samozřejmě ktere se nedroli a podobně?
» více k tématu (počet reakcí 2)
Otrava akvária
Tak mám smutný dotaz. Někde se stala chyba a rád bych propříště věděl kde.... Přestavuju nádrž pro tlamovce a dával jsem 3D pozadí a nový písek. Pozadí (polystyrenové od R. Zídka) jsem lepil akvarijním silikonem a nechal 20 hodin zaschnout. Písek kupovaný z BauMaxu, k tomu kameny z řeky. Měl jsem ryby v barelech, zvládaly to v pohodě. Vrátil jsem tam polovinu akvarijní vody a filtr celou dobu běžel. Večer jsem do akva pustil 13 ryb, vybarvily se, na ten stress z barelů normálka. Přepojil jsem filtr. Ráno byla voda o velký kus čistější, žádná ryba u hladiny. Přišel jsem z práce a hrůza. 2 Akary chcíply, zbytek v posledním tažení znovu v barelu. Takhle rychle by přece nemohly pochcípat ani bez filtru, byla to jedna ryba na 50 litrů vody. Test NO2 je zcela fialový. Takže příčina jasná - jenže z čeho? Ryby jsem dohledal všechny, žádná zdechlina nezůstala. Co dál, mám asi napustit úplně novou vodu a udělat klasický záběh, ne? Má nějaký smysl honit vodu plnou NO2 v akva bez ryb? Díky PS. Uvidíme kolik rybek se vzpamatuje...
Založil: rach x
» více k tématu (počet reakcí 20)
Problém s 60-ti cm akvarkem
Mám problém, kolik mužu mít ještě tlamovců v 60-ti centimetrovém akvariu,kdyz jich tam mam 6??? Můžu k nim dokoupit pestřěnce červeného(pár)???
Založil: Vítězslav Novák
60 cm akvarko
Kolik muzu mit tlamovcu v 60-ti cm akvariu??
Založil: Vítězslav Novák
» více k tématu (počet reakcí 1)
tlamovec a jiná rybka
chtěla bych chovat tlamovce ale mám ještě jedno akvárko a v něm několik ribek.mohla bych chovat s tlamovci i panceřička skvrnitého??????????????????????
Založil: karina
Fitr aqua nova?
Máte někdo zkušenosti s timto filtrem.Mám v plánu ho koupit do 240l akva malawi.Díky
Založil: vaku70
Koupím samece
Koupím dvě samice Melanochromis Maingano a dvě samice Melanochromis Auratus číslo:739867247.
Založil: kimi
Tlamovci v akváriu
V mojí nádrži chovám pseudotropheus lombardoi,labidochromis yellow a tlamovce livingstnovi a ptám se jake další tlamovci by se k nim hodili chtěl sem k nim přidat melanochromisy,ale to asi nebude možné.poradte mi prosím další typy.dekuji za odpověd.
Založil: raper8
» více k tématu (počet reakcí 6)
velikost akvária
Ahoj cjtěl bych se zeptat musim zalozit nove akvarko 72l pro kancika cervenohdleho chtel bych mu to udelat ve stylu malawi bylo by mozne k nemu dat jeste treba samecka nejakeho pestrence plus dve samicky nebo jen parek? Dekuji za odpoved Vaclav
Založil: Václav Majer
filtr do 400l akvaria
Poradte prosim jaky je idealní filt do 400 l akvaria k tlamovcum cenove levnejsi
» více k tématu (počet reakcí 20)
Pomůžete mi určit druh ryby?
Zdravím všechny,může mi prosím někdo pomoci s identifikací? Děkuji
Založil: daliborz
Entizol do pusy nebo dolů?
Ahoj. Mám u tlamovce spironukleózu a známý gynekolog mi nabídl entizol co si dávaj ženský do ......víte kam, a nebo na cucání do pusy. Nevíte jakej se má použít? Díky...
Založil: apolijn
Aktivní uhlí
Když mám v akvárku Aktivní uhlí,tak se ptám jestli ve filtru a akváriu žijí užitečné bakterie,které přeměnují škodlivé látky na méně škodlivé.
Založil: Honzik
Jak vyrovnat akvárko při šikmé podlaze
Ahoj, mám problém. Podlaha pod mým akvárkem (160x50x50) je sice rovná ale křivá. Dělá to 2 cm. Zatím jsem to nechal být a můžu to nechat být dál. Mám teď ale příležitost při stěhování rybek do jiného akva něco s tím udělat. Napadají mne v podstatě dvě možnosti. Buď na jedné straně podložit skřínku o ty dva cenťáky (nevím jestli bude dost tuhá) nebo sehnat někde klín z polystyrenu který by na jedné straně měl dva cenťáky a na druhé čtyři. Netuším ale kde by mi to mohli takhle říznout.... Řešili jste něco podobného?
Nejlepší krmivo pro C.gibberosa
Mám takový dotaz ohledně krmení pro C.gibberosa. Co se vám osvědčilo jako nejlepší a co mají nejradši. Moje milujou mraženou artémku, ale zežerou jí fakt dost a rád bych jim dopřál i jinou "dobrůtku". Prostě jaké je podle vás nejlepší a nejhroší krmení pro ně. Díky, Ondra
Založil: Ondra
» více k tématu (počet reakcí 17)
mé nové akvarium
Dávám sem pro ukázku mé nové akva 350l Tak to zkrytizujte. Jedna fotka je po založení akva a jedna je ze současnosti zhruba po půl roce .
Založil: hrisnik
» více k tématu (počet reakcí 4)
Rozmery filtru
Zdravím Vás, planuji nákup filtru Fluval 205 nebo Tetra EX700. Nevíte nekdo jaké mají rozmery nejsem si jistý jestli se mi vlezou do skrínky pod akvárium jde mi hlavne o výsku i s ventilem a hadicema.
Založil: Ondrej
Ztráta barvy u hrbohlavců
Koukám,že "kacenka" má podobný problém jako já.Mám 240 l akvárko,založené před 9 měsíci,1/3 vody měním jednou za týden-10 dní.Mám v něm 20 dospělých + cca 30 malinkých hrbohlavců a taky se mi u pár rybiček změnila barva.Byli většinou tmavě vybarvený,začalo jim to kolem tlamiček a některé jsou už celé světlé.Umí někdo poradit?
Založil: Láďa-trutnov
Melanochromis auratus
Mám nové akvarium 600L, brzo zašlu foto abych se pochlobyl, ale mámm malí problém, z mého starého akvaria jsem tam přendal tmaovce mámm tam nějaké yelowvi a kančíky ale mám problém s Melanochromis auratus, chovají se normálně , žerou atd ale když plavou tak jsou takové prohnuté a také ploutve mají takové oškubané, tento problém mám jen s těmito ostatní jsou v naprostém pořádku ve 100% kondici, čím by to mohlo být?
Založil: johnweb
Tlamovce-ztráta barvy
Ahoj,potřeboval bych poradit.Mám v akvárku Tlamovce,chovu se daří,množí se.Poslední týden jich nekolik ztrácí barvu.Začíná to kolem tlamky a pak jdou jakoby do průsvitna.Nevíte co by jim mohlo pomoct?
Založil: kacenka
Krytka při sání vody přes 3D pozadí
Prosím co používáte jako krytku zamezující nasátí ryb? Kde se to dá sehnat a pod jakým názvem? Díky moc!
» více k tématu (počet reakcí 9)
Labidochromis hongi "super red top"
Dobré ráno, potřebuju radu z ničeho nic se nám nafoukl doslova že vypadá jako balon samec Labidochromis hongi "super red top"ostatní ryby jsou veselé a naprosto v pohodě. Samec byl taky naprosto v pohodě pak dva dny nevylezl z jeskyně a ted vyplaval a je doslova jako balon
Založil: necar