Diskusní fórum
Osvětlení 500 l akva
Ahoj zařizuju si své první větší akva 2000x500x500.Můžete mi prosím poradit kolik a jakých zářivek by jste tam dali?Myslela jsem,že bych tam dala 3x 150 cm zářivky,ale bude to stačit???Prosím poraďte ať to nezvrtám.Díky
Založil: petra
» více k tématu (počet reakcí 5)
Průběžná (nepřetržitá) výměna vody
Zdravím Vás, chtěl bych se informovat, zda je na systému, kdy voda z akvária nepřetržitě "odkapává" a čerstvá voda stále přikapává něco negativního. Jde mi o to, zda je pravidelná jednorázová výmněna 1/3 vody jednou týdně účinější než výměna neustálá, nastavená tak, aby se stejné množství vody týdně vyměnilo také tímto způsobem. Díky moc. Michal
Založil: Michal.m
» více k tématu (počet reakcí 6)
Prosím co je to za rybu?
Nemyslím Ikolu, tu druhou..................................................
Založil: rach x
» více k tématu (počet reakcí 9)
Blednuti ryb?..
Zdravim mam 600 litrove akvarium s tlamovcema. mam v nem spoustu ryb.. KDyz reknu ze tam mam par lombardaku....tak samci jsou zluty a jsou rasne vybarveny a z 6 samic mam 2 krasne modry a ty dlasi jsou takovy nazloutly.. ale ne ze by se jednalo o hormonali zmenu... ale v cem by mohl byt problem?. z nedavneho prechodu na jine akva?.. ze stresu?.. setkali ste se s tim nekdo?. zatim dekuji
Založil: Chlup
» více k tématu (počet reakcí 3)
Vlezou se meeli nebo boulengeri do ulit Neothauma?
Ahoj, líbí se mi tihle šnekáči a nevím jaké ulity pro ně připravit... Jak by měly být velké? Díky
» více k tématu (počet reakcí 2)
OB (skvrnité) varianty
Máte někdo zkušenosti s OB (skvrnité)variantami. jsou skvrnité samice i samci, jsou mladí všichni skvrnití nebo je to jen občasná anomálie v populaci? Zajímá mě konkrétně OB varianta Labeotropheus trewavasae zvaná "marmalade cat".
Založil: Hroch
» více k tématu (počet reakcí 12)
osvětlení akvária
Zdravím všechny chovatele, chci rozjet starší akvárko který leželo zbytečně ladem a naplňit ho tlamovci. Chci se zeptat jak výkonné by mělo být jeho osvětlení a popř. jaké trubice použít. Akva má rozměry dxšxv 100x40x60 (cm). Vím, že to asi není úplně nejlepší rozměrově pro cichlidy, ale mám vybraný osvětlení GLO T5 HO 2x39w je vyhovující? Díky za př. odpovědi nebo rady při zařizování akvárka.
Založil: Lukáš Hampejs
tlamky vs neonky 240l
Všechny místní zdravím. Nejdříve vám chci říct, že zde máte super fórum, které je opravdu plné užitečných rad a poznatků z praxe.Byl jsem už pevně rozhodnut, že do mého 240l akva přijdou tlamky. Po zvážení všech vašich poznatků z praxe jsem ale musel vše přehodnotit a rozhodl jsem se pro hejno neonek a spíše tedy pro jižní amariku. Vím, že to zde nepatří, ale chtěl bych vás i přesto požádat o radu, kolik neonek mohu do své 240l dát, jak nejlépe upravit vodu pro tyto ryby popř.nějáké odkazy. Tlamky jsou nejlepší, ale bohužel nejsou momentálně optimální prostory :o( A chci mít funkční a zdravé ryby, a né mrzáky mačkající se v malém akva. Děkuji za rady
Založil: vk
Fluval 305 - náplně
zdravim, jake mate zkusenosti s filtracnima mediama do fluvalu 305 ? jake jsou podle vas nejlepsi, v jake kombinace, jake se vam nejlepe osvedcili ? Diky
Založil: lubnek
» více k tématu (počet reakcí 8)
Leleupi, cyprichromis, calvus - co k nim?
Ahoj, budou se stěhovat do většího akva (560 l) takže můžu přidat ještě jeden druh. Poradíte? Současný stav: Cyprichromis 27x Leleupi 12x Calvus 4x D9ky
zářivka z LED
zjistil jsem že se vyrábí již i trubicové "zářivky" zaplněné LED diodami. Mají výrazně nižší spotřebu elektriky. Měl už někdo odvahu pořídit si ji do aqva? Jaký je výsledek? Jaký je na to názor?
Založil: daniell
Náhradní díl na vzduchovací motorek Rena
Zdravím všechny,poraďte prosím kde sehnat náhradní díl na vzduchovací motorek Rena 101.Jedná se mi o vzduchovací bubínek. Díky za náměty
Založil: s.kelly
Pisek v akva
Chtel bych se zeptat jestli je prijatelny Kremicity pisek... Ktery se pouziva na sparovani zamkove dlazby. je v provedeni bile barvy.... Hodlam ho pouzit do akva o objemu 600L. Hodlam davat 2-3cm pisku... dekuji za nejake odpovedi.:) pekny den
Založil: Chlup
» více k tématu (počet reakcí 7)
moc pekni Duboisi odkaz
http://www.youtube.com/watch?v=67W5WmBRSF8&feature=channel_page no tak to je komplet, sry:)
Založil: Troph3us
» více k tématu (počet reakcí 4)
Ancitrus, závojnatky - jaká nemoc?
Mám 1OOlitrové akvárko, celkem směska 3tím rokem stáří, dlouho spolu, trápí mě ancitrus tygrovaný 23cm a závojnatky.Již delší dobu pozoruju bělavý táhlý výkal, otěry o dekoraci, občas stáhlé ploutve, velká žravost, těkavé pohyby. Dříve jsem měla plíseň, nyní nově založené cca 10dní. Užívám krmivo od Tetry.Jsem amatérka, prosím o každou radu, nehci nic zanedbat,díky
Založil: KPeťa
Akva 170 L pro tlamovce ?
Ahoj všem, poradí mi někdo jaké tlamovce je možno chovat v 170 L akva? Moje představa je Labidochromis c. yellow-Tlamovec černoploutvý-2 samci+ 6 samic, tlamovce pestré-melanochromis aurátus-2 samci+ 6 samic, 1 ancistrus, nebo přísavka thajská pro úklid. Díky za jakékoliv rady. Akva již mám delší dobu, ale tlamovce chci zkusit poprvé. Díky za jakékoliv rady.
Založil: mirekriox
» více k tématu (počet reakcí 11)
sháním piskořku věžovitou
Dobrý den. Jsem z Třebíče a sháním piskořku věžovitou, neporadíte mi kde ji sehnat? děkuji
Založil: TomBr
Filtry EHEIM
Ahoj všem, potřebuji radu ohledně filtru. Zakládám novou nádrž 180x50x50 450 l. Řeším jaký fitr. Rozhodla jsem se pro EHEIM, ale nevím který z těchto dvou bude lepší. Proffesionel II 2028 nebo Proffesionel 3 2075? 2075 má předfiltr, jinak je řešen adaptér pro připojení hadic a startovací pumpa pro nasání vody při uvádění filtru do provozu. Model 2075 má nižší spotřebu - 16W oproti 20W u modelu 2028. Model 2028 je už ale nějaký čas na trhu a je "odzkoušen". Nemáte někdo 2075, že mi sdělil své "dojmy" s tímto filtrem? Předem díky
Založil: sarka.x
» více k tématu (počet reakcí 13)
Jemný říční písek - kde sehnat
Ahoj, jsem už trošku zoufalý... Nechci šedý štěrk potěrák ani žlutý písek ze stavebnin. Nechci bílý drcený křemen z obi ani písek do bazénových filtrů. Nechci ani Riverbed Sand po kterém vypadá akvárko jak z Marsu.... Dá se někde sehnat přirozeně hnědý říční písek dost jemný pro tlamovce? Klidně si ho pojedu nakopat když poradíte kam (su ze Zlína). Nebo Vám zaplatím pokud mi ho nakopete vy a pošlete (potřebuju 50 litrů). Vím o jednom nádherném ale ten mám 550 kiláků daleko (GeierswalderSee).... Díky
» více k tématu (počet reakcí 24)
zateplení pěstírny
máte někdo zkušenosti se zateplení pěstírny na zimu? Vytápění atd.? Díky moc za rady a zkušenosti
Založil: A.S.
Stránky o Tropheusech?
Prosím, poradíte nějaké stránky s fotkama a popisem druhů? Znám jen Cichlid fórum. V názvosloví Trofíků se mi zdá dost duplicit a/nebo nejasností (Kirschfleck x BuluPoint...). Díky....
» více k tématu (počet reakcí 18)
Nové Malawi 480l.
Zdravím, tak mě to nedalo a přidávám i já fotku mého nového Malawi.Bohužel z původních 700l jsem upustil a koupil jsem o něco menší.Přeci jenom bydlím v druhém patře a strop mám z hurdisk.Omlouvám se za kvalitu, ale bohužel jinej foťák než telefon jsem doma nenašel.
Založil: Jira
» více k tématu (počet reakcí 15)
Čerpadlo pro odkalování.
Prosím o radu jaké čerpadlo použít pro odkalování akvária.Mám akvárium nízko nad podlahou a samospádem to nejde. Děkuji za rady.
Založil: Stan
» více k tématu (počet reakcí 4)
Akvárium 112 l, prosím o radu
Dobrý den, dnes jsme si pořídili 112 litrové akvárium (z důvodu místa bohužel nemohlo být větší :-() a ráda bych si nechala poradit, jaké obyvatelstvo do něj, protože chci, aby se ryby cítili dobře. Moc se mi líbí kančíci, ale do takového akvária maximálně párek, že? Je možné k nim přidat ještě i jiný druh? Nejvíce se mi zamlouvá kančík červenooký. Prosím o radu, jaké druhy a počty rybek bychom mohli mít. Předem velmi děkuji.
Založil: Hope
Vnitřní filtr
Zdravim vas. Chtel jsem se zeptat zda-li nemate nejaky zajimavy odkaz zabyvajici se vnitrnim vicekomorovym filtrem - jde mi o velikost a funkcnost. Planuji akva 2050/600/450(v) mm do nosne steny a na jedne bocni stene bych udelal vlepeny vicekomorovy filtr - jen bych se rad o neceho odpichl - diky moc w.
Založil: wunti
» více k tématu (počet reakcí 32)