Diskusní fórum

Stránky 1 ............... 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 ............... 288

Stránky o Tropheusech?

Prosím, poradíte nějaké stránky s fotkama a popisem druhů? Znám jen Cichlid fórum. V názvosloví Trofíků se mi zdá dost duplicit a/nebo nejasností (Kirschfleck x BuluPoint...). Díky....

Založil: rach x » více k tématu (počet reakcí 18)

Nové Malawi 480l.

Zdravím, tak mě to nedalo a přidávám i já fotku mého nového Malawi.Bohužel z původních 700l jsem upustil a koupil jsem o něco menší.Přeci jenom bydlím v druhém patře a strop mám z hurdisk.Omlouvám se za kvalitu, ale bohužel jinej foťák než telefon jsem doma nenašel.

Založil: Jira » více k tématu (počet reakcí 15)

Nové Malawi 480l.

Čerpadlo pro odkalování.

Prosím o radu jaké čerpadlo použít pro odkalování akvária.Mám akvárium nízko nad podlahou a samospádem to nejde. Děkuji za rady.

Založil: Stan » více k tématu (počet reakcí 4)

Akvárium 112 l, prosím o radu

Dobrý den, dnes jsme si pořídili 112 litrové akvárium (z důvodu místa bohužel nemohlo být větší :-() a ráda bych si nechala poradit, jaké obyvatelstvo do něj, protože chci, aby se ryby cítili dobře. Moc se mi líbí kančíci, ale do takového akvária maximálně párek, že? Je možné k nim přidat ještě i jiný druh? Nejvíce se mi zamlouvá kančík červenooký. Prosím o radu, jaké druhy a počty rybek bychom mohli mít. Předem velmi děkuji.

Založil: Hope » více k tématu (počet reakcí 9)

Vnitřní filtr

Zdravim vas. Chtel jsem se zeptat zda-li nemate nejaky zajimavy odkaz zabyvajici se vnitrnim vicekomorovym filtrem - jde mi o velikost a funkcnost. Planuji akva 2050/600/450(v) mm do nosne steny a na jedne bocni stene bych udelal vlepeny vicekomorovy filtr - jen bych se rad o neceho odpichl - diky moc w.

Založil: wunti » více k tématu (počet reakcí 32)

200 litrů na odchov tropheus

Zdravím všechny a prosím vás o radu. Jak někteří znáte mou mix osádku, tak bych chtěl odlovit své 3 kusy tropheusů ( 1+2 ) a dát je do nové nádrže. Samice obě nosily, ale nikdy nedomosily. Chtěl bych pro ně vytvořit lepší podmínky a odchovat je. No otázka zní zda je mám dát do nádrže samotné či s někým aby se rozvrhla agresivita. Mám ještě 3 frontozy ( ale to potravně nesedí) a dále prcky demasonek nebo yellouvek. Co mi radíte? Předem děkuji.

Založil: Ondrášovi » více k tématu (počet reakcí 53)

200 litrů na odchov tropheus

Kde v Praze koupit dily na osvetleni?

Tak jsem se konecne dostal k vyrobe krytu na sve akva. Poradi nekdo, kde v Praze koupit dily na osvetleni? (patice, predradniky, drzaky na trubice atd.) Lamino uz mam narezany, dnes smontuju. Zitrek a sobotu bych chtel osadit el. rozvod, jen nevim kam za nakupem. V Hornbachu, OBI a baumaxu jsem neuspel. Dikes za jakoukoliv radu.

Založil: morpheus » více k tématu (počet reakcí 4)

Pomůžete určit?

Prosím zkušené chovatele o identifikaci.Je to scianochromis fryeri?Předem děkuji za vaše reakce.

Založil: robroj » více k tématu (počet reakcí 7)

Pomůžete určit?

Pletivo místo krycích skel

Ahoj, nemáte někdo zkušenost? Bude lepší pozink nebo potažené plastem?

Založil: rach x » více k tématu (počet reakcí 10)

Vrubozubec paví - nemoci - poraďte prosím

Je to samec vrubozubce velký skoro 30cm, bohužel samice je ještě větší a občas na něj útočí, má takový červený váček v místě prdele pár dní a teď se to zvětšuje, nevím co s tím, plíseň to není, ryba vypadá jinak zdravá, normálně žere, tak nevím. díky za každou radu. dan

Založil: landa » více k tématu (počet reakcí 4)

Vrubozubec paví - nemoci - poraďte prosím

diodové osvětlená

Ještě jeden dotaz na své akvarium bych chtěl vyrobyt osvětlení z diodových světel kvůli spotřebě enerigie. Máte s tím někdo zkušenost? neškodí to rybkám?

Založil: johnweb » více k tématu (počet reakcí 3)

Lávové kameny

Zdravím, zajímalo by mě kde nejlévněji koupit lávové kameny, mám 600L akvarium a chtěl bych do něj postavit utes z lávových kamenů. Nejlevnější kameny co jse mnašel bylo 90kč za cca 30cm kamen. myslím ale že i ta kje to dost

Založil: johnweb » více k tématu (počet reakcí 4)

bezproblémové množení tlamovců

ted přišlo období kdy se mi množí ryby jak o život auratusy mám dvě samice a pokaždé mě obě najednou donosí mladé zebry labidochromis yelou všechny donášejí mám plné akva malých rybek různé velikosti vypadá to zajímavě ale pomalu začíná být v akva těsno.Rozmnožit tlamovce opravdu nic neni .To tetry nebo labyrintky to je jiná třída

Založil: hříšník » více k tématu (počet reakcí 2)

Mé akva 250l

Jak se vám líbí?je to mé první akvárium.

Založil: madar » více k tématu (počet reakcí 10)

Přísavka thajská

Dobrý den, můžete mi prosím někdo nabídnout tento druh? Četla jsem zde, že se snese s tlamovci. Tak by mohla být u vrubozubců taky asi. Hlavně jí potřebuji na úklid řas. Mám 600 l akva, takže asi velkou 15 cm a dvě rybky. Děkuji předem za odpovědi. Patricia.

Založil: Patrys » více k tématu (počet reakcí 5)

zkřížení dvou druhů - odchov mladých

Zdravím, prosím o radu. V našem malém akvárku (70l) se nám vytřeli dva tlamovci - Pseudotropheus acei s Pseudoropheus flavus. Žlutá samice po nějaké době mladé vyplivla a teď nám tam plavou 3-4, možná i více malých rybek (cca 1cm). Nevíme, zda jemáme oddělit do zvláštní líhně, ať je ty ostatní ryby nesežerou. Zkušenosti nemáme, tlamovce chováme jen na okrasu a potěšení, ne na chov. Prosím moc o radu. Díky předem Lenka Hanzlová

Založil: Užovka » více k tématu (počet reakcí 13)

Astatotilapie pro Pietra

Ahoj, tak máš u mě 11 kousků Astatotilapia nubilis. Netušil jsem kolik jich chceš, tak jsem jich vzal 3:7 (a u jedné si nejsem jistej). Kdyžatk mě napiš na email kdy ti je mám poslat, nebo jak provedem výměnu. Doufám že tě to těší:o) Už se začínají třít a jsou nádherný.

Založil: Ondra » více k tématu (počet reakcí 12)

plíseň u axolotla

prosím o radu v léčbě plísně u Axolotla mexického.Omlouvám se protože vím, že sem toto téma nepatří,ale spoléhám na to,že sem chodí nejvíce zkušených akvaristů a možná by mi někdo mohl pomoci. Má plíseň na ocase a zahájila jsem léčbu acriflavinem,ale nevím jestli by nebylo vhodné přidat i sůl jako u ryb. Nemohu nikde najít žádnou odpověď proto se obracím na Vás. S díky denis

Založil: Denis » více k tématu (počet reakcí 3)

Pěstírna v Tišnově

Dobrý den. Nevíte o nějaké kvalitní pěstínně, kde by měli Demasoni a Labidochromis caerurleus v Tišnově a okolí? Díky za odpověď.

Založil: Pozďa » více k tématu (počet reakcí 2)

Cyrtocara moori

dobrý den , rád bych se zeptal jak veliké by mělo být akvárium pro tento druh ryb dále s jakým druhem je lze chovat a jaké má nároky. Nikde jsem se k tomuto druhu nic nedočetl. děkuji za Vaše rady

Založil: Jiří » více k tématu (počet reakcí 2)

Akvarijní skříň od firmy ZEKIA

Zdravím všechny. Uvažuji o koupi akvarijní skříně od firmy ZEKIA pod akvárium 150x50x50. Nemáte někdo zkušenosti s akvrijními skříňkami od této firmy??? Obávám se, aby to nebyla nějaká "hrachovina". Díky moc za jakoukoliv radu. PETR

Založil: PETR - Č.Budějovice » více k tématu (počet reakcí 3)

Akva pro Tropheusy

Tak jsem nakonec dozrál k rozhodnutí předělat svoji domácí 540tku (180x50x60) na akva pro Tropheusy. Dlouho bylo ve hře i klasické Malawi, hlavně kvůli rodině která by radši barevný cirkus ale nakonec si to udělám podle sebe.... Takže můj plán je takovýto: 35x Tropheus Ikola 16x Paracyprichromis Nigripinnis 2 páry Eretmodus Cyanosticus (mám zamluvené WF u Fuljerovcov) Už se dělá 3D pozadí u Radima Zídka, filtrovat budou dva Eheimy 2217. Plánuju dva velké kameny po stranách a volný střed. Samo pár valounů poházených po dně... Co vy na to? Prosím o doporučení od koho Ikoly vzít, vím že je "dělá" p. Štětina a má je v nabídce i J. Štětka z Týna. PS: Netuší někdo proč se nemůžu připojit ke své registraci? radek.cholasta@tiscali.cz

Založil: rach x » více k tématu (počet reakcí 6)

Pludek skalar

Chtel bych se zeptat na radu. Jak uz jsem psal tady na forum vylihli se mi necekane skalari tak jsem je dal do 20 litroveho akvarka ve kterem jsem mel par rostlin na dne sterk a stary filtr s biomolitanem pohaneny vzduchovaci hadickou a pak okruzaku a jeste sneku z rybnika tam bylo. Pludek se rozplaval a normalne prijimal krmivo pludku bylo asi 20 a kdyz jsem prisel ze skoly v akvarku jsem nasel ztezi jen 3. Nevim co se stalo a dneska rano nevidim ani jednoho vzdycky rano plavali a ja je krmil. Chtel bych se zeptat jestli nevite co se stalo. Jestli je to tim ze voda mela 23 stupnu ?? A skalari se mi vytreli znovu tak jestli to nesezerou jak mam pripravit pro ne to akvarko?? Dekuji

Založil: Charon » více k tématu (počet reakcí 2)

Nafoukle bricho demasoni

Zdravim,dnes jsem nasel demasoniho leziciho na boku na dne s nafouklym brichem.Dychal sice,ale musel jsem to ukoncit.Cim to muze byt?Patentky?obcas prikrmuju patentkama,ale jen obcas a zrovna dnes dopoledne meli.A z prekrmeni to urcite neni,meli 2 dny hladovku.Foto nemam,nejak jsem na jeho foceni nemel myslenky.Jedna se o mladsiho jedince,cca 5 cm.Dekuju za rady..

Založil: lubnek » více k tématu (počet reakcí 8)

vyšší no2 a no3

Po výměně cca 1/3 vody mám NO2=0,4 NO3=20 (před výměnou to bylo vyšší). Ryby se zdají být v pohodě. Jak vlastně snížím NO2,3? A ještě mě zajámá kolik mám krmit, 9x 5cm rybky 24x 3cm rybky nechci překrmovat tak dávám 1/2 kávové lžičky SAKu, stačí to?

Založil: MMMMM » více k tématu (počet reakcí 18)