Diskusní fórum
Pisek v akva
Chtel bych se zeptat jestli je prijatelny Kremicity pisek... Ktery se pouziva na sparovani zamkove dlazby. je v provedeni bile barvy.... Hodlam ho pouzit do akva o objemu 600L. Hodlam davat 2-3cm pisku... dekuji za nejake odpovedi.:) pekny den
Založil: Chlup
» více k tématu (počet reakcí 7)
moc pekni Duboisi odkaz
http://www.youtube.com/watch?v=67W5WmBRSF8&feature=channel_page no tak to je komplet, sry:)
Založil: Troph3us
» více k tématu (počet reakcí 4)
Ancitrus, závojnatky - jaká nemoc?
Mám 1OOlitrové akvárko, celkem směska 3tím rokem stáří, dlouho spolu, trápí mě ancitrus tygrovaný 23cm a závojnatky.Již delší dobu pozoruju bělavý táhlý výkal, otěry o dekoraci, občas stáhlé ploutve, velká žravost, těkavé pohyby. Dříve jsem měla plíseň, nyní nově založené cca 10dní. Užívám krmivo od Tetry.Jsem amatérka, prosím o každou radu, nehci nic zanedbat,díky
Založil: KPeťa
» více k tématu (počet reakcí 5)
Akva 170 L pro tlamovce ?
Ahoj všem, poradí mi někdo jaké tlamovce je možno chovat v 170 L akva? Moje představa je Labidochromis c. yellow-Tlamovec černoploutvý-2 samci+ 6 samic, tlamovce pestré-melanochromis aurátus-2 samci+ 6 samic, 1 ancistrus, nebo přísavka thajská pro úklid. Díky za jakékoliv rady. Akva již mám delší dobu, ale tlamovce chci zkusit poprvé. Díky za jakékoliv rady.
Založil: mirekriox
» více k tématu (počet reakcí 11)
sháním piskořku věžovitou
Dobrý den. Jsem z Třebíče a sháním piskořku věžovitou, neporadíte mi kde ji sehnat? děkuji
Založil: TomBr
» více k tématu (počet reakcí 12)
Filtry EHEIM
Ahoj všem, potřebuji radu ohledně filtru. Zakládám novou nádrž 180x50x50 450 l. Řeším jaký fitr. Rozhodla jsem se pro EHEIM, ale nevím který z těchto dvou bude lepší. Proffesionel II 2028 nebo Proffesionel 3 2075? 2075 má předfiltr, jinak je řešen adaptér pro připojení hadic a startovací pumpa pro nasání vody při uvádění filtru do provozu. Model 2075 má nižší spotřebu - 16W oproti 20W u modelu 2028. Model 2028 je už ale nějaký čas na trhu a je "odzkoušen". Nemáte někdo 2075, že mi sdělil své "dojmy" s tímto filtrem? Předem díky
Založil: sarka.x
» více k tématu (počet reakcí 13)
Jemný říční písek - kde sehnat
Ahoj, jsem už trošku zoufalý... Nechci šedý štěrk potěrák ani žlutý písek ze stavebnin. Nechci bílý drcený křemen z obi ani písek do bazénových filtrů. Nechci ani Riverbed Sand po kterém vypadá akvárko jak z Marsu.... Dá se někde sehnat přirozeně hnědý říční písek dost jemný pro tlamovce? Klidně si ho pojedu nakopat když poradíte kam (su ze Zlína). Nebo Vám zaplatím pokud mi ho nakopete vy a pošlete (potřebuju 50 litrů). Vím o jednom nádherném ale ten mám 550 kiláků daleko (GeierswalderSee).... Díky
Založil: rach x
» více k tématu (počet reakcí 24)
zateplení pěstírny
máte někdo zkušenosti se zateplení pěstírny na zimu? Vytápění atd.? Díky moc za rady a zkušenosti
Založil: A.S.
» více k tématu (počet reakcí 2)
Stránky o Tropheusech?
Prosím, poradíte nějaké stránky s fotkama a popisem druhů? Znám jen Cichlid fórum. V názvosloví Trofíků se mi zdá dost duplicit a/nebo nejasností (Kirschfleck x BuluPoint...). Díky....
» více k tématu (počet reakcí 18)
Nové Malawi 480l.
Zdravím, tak mě to nedalo a přidávám i já fotku mého nového Malawi.Bohužel z původních 700l jsem upustil a koupil jsem o něco menší.Přeci jenom bydlím v druhém patře a strop mám z hurdisk.Omlouvám se za kvalitu, ale bohužel jinej foťák než telefon jsem doma nenašel.
Založil: Jira
» více k tématu (počet reakcí 15)
Čerpadlo pro odkalování.
Prosím o radu jaké čerpadlo použít pro odkalování akvária.Mám akvárium nízko nad podlahou a samospádem to nejde. Děkuji za rady.
Založil: Stan
Akvárium 112 l, prosím o radu
Dobrý den, dnes jsme si pořídili 112 litrové akvárium (z důvodu místa bohužel nemohlo být větší :-() a ráda bych si nechala poradit, jaké obyvatelstvo do něj, protože chci, aby se ryby cítili dobře. Moc se mi líbí kančíci, ale do takového akvária maximálně párek, že? Je možné k nim přidat ještě i jiný druh? Nejvíce se mi zamlouvá kančík červenooký. Prosím o radu, jaké druhy a počty rybek bychom mohli mít. Předem velmi děkuji.
Založil: Hope
» více k tématu (počet reakcí 9)
Vnitřní filtr
Zdravim vas. Chtel jsem se zeptat zda-li nemate nejaky zajimavy odkaz zabyvajici se vnitrnim vicekomorovym filtrem - jde mi o velikost a funkcnost. Planuji akva 2050/600/450(v) mm do nosne steny a na jedne bocni stene bych udelal vlepeny vicekomorovy filtr - jen bych se rad o neceho odpichl - diky moc w.
Založil: wunti
» více k tématu (počet reakcí 32)
200 litrů na odchov tropheus
Zdravím všechny a prosím vás o radu. Jak někteří znáte mou mix osádku, tak bych chtěl odlovit své 3 kusy tropheusů ( 1+2 ) a dát je do nové nádrže. Samice obě nosily, ale nikdy nedomosily. Chtěl bych pro ně vytvořit lepší podmínky a odchovat je. No otázka zní zda je mám dát do nádrže samotné či s někým aby se rozvrhla agresivita. Mám ještě 3 frontozy ( ale to potravně nesedí) a dále prcky demasonek nebo yellouvek. Co mi radíte? Předem děkuji.
Založil: Ondrášovi
» více k tématu (počet reakcí 53)
Kde v Praze koupit dily na osvetleni?
Tak jsem se konecne dostal k vyrobe krytu na sve akva. Poradi nekdo, kde v Praze koupit dily na osvetleni? (patice, predradniky, drzaky na trubice atd.) Lamino uz mam narezany, dnes smontuju. Zitrek a sobotu bych chtel osadit el. rozvod, jen nevim kam za nakupem. V Hornbachu, OBI a baumaxu jsem neuspel. Dikes za jakoukoliv radu.
Založil: morpheus
Pomůžete určit?
Prosím zkušené chovatele o identifikaci.Je to scianochromis fryeri?Předem děkuji za vaše reakce.
Založil: robroj
» více k tématu (počet reakcí 7)
Pletivo místo krycích skel
Ahoj, nemáte někdo zkušenost? Bude lepší pozink nebo potažené plastem?
» více k tématu (počet reakcí 10)
Vrubozubec paví - nemoci - poraďte prosím
Je to samec vrubozubce velký skoro 30cm, bohužel samice je ještě větší a občas na něj útočí, má takový červený váček v místě prdele pár dní a teď se to zvětšuje, nevím co s tím, plíseň to není, ryba vypadá jinak zdravá, normálně žere, tak nevím. díky za každou radu. dan
Založil: landa
diodové osvětlená
Ještě jeden dotaz na své akvarium bych chtěl vyrobyt osvětlení z diodových světel kvůli spotřebě enerigie. Máte s tím někdo zkušenost? neškodí to rybkám?
Založil: johnweb
» více k tématu (počet reakcí 3)
Lávové kameny
Zdravím, zajímalo by mě kde nejlévněji koupit lávové kameny, mám 600L akvarium a chtěl bych do něj postavit utes z lávových kamenů. Nejlevnější kameny co jse mnašel bylo 90kč za cca 30cm kamen. myslím ale že i ta kje to dost
Založil: johnweb
bezproblémové množení tlamovců
ted přišlo období kdy se mi množí ryby jak o život auratusy mám dvě samice a pokaždé mě obě najednou donosí mladé zebry labidochromis yelou všechny donášejí mám plné akva malých rybek různé velikosti vypadá to zajímavě ale pomalu začíná být v akva těsno.Rozmnožit tlamovce opravdu nic neni .To tetry nebo labyrintky to je jiná třída
Založil: hříšník
» více k tématu (počet reakcí 2)
Mé akva 250l
Jak se vám líbí?je to mé první akvárium.
Založil: madar
» více k tématu (počet reakcí 10)
Přísavka thajská
Dobrý den, můžete mi prosím někdo nabídnout tento druh? Četla jsem zde, že se snese s tlamovci. Tak by mohla být u vrubozubců taky asi. Hlavně jí potřebuji na úklid řas. Mám 600 l akva, takže asi velkou 15 cm a dvě rybky. Děkuji předem za odpovědi. Patricia.
Založil: Patrys
» více k tématu (počet reakcí 5)
zkřížení dvou druhů - odchov mladých
Zdravím, prosím o radu. V našem malém akvárku (70l) se nám vytřeli dva tlamovci - Pseudotropheus acei s Pseudoropheus flavus. Žlutá samice po nějaké době mladé vyplivla a teď nám tam plavou 3-4, možná i více malých rybek (cca 1cm). Nevíme, zda jemáme oddělit do zvláštní líhně, ať je ty ostatní ryby nesežerou. Zkušenosti nemáme, tlamovce chováme jen na okrasu a potěšení, ne na chov. Prosím moc o radu. Díky předem Lenka Hanzlová
Založil: Užovka
» více k tématu (počet reakcí 13)
Astatotilapie pro Pietra
Ahoj, tak máš u mě 11 kousků Astatotilapia nubilis. Netušil jsem kolik jich chceš, tak jsem jich vzal 3:7 (a u jedné si nejsem jistej). Kdyžatk mě napiš na email kdy ti je mám poslat, nebo jak provedem výměnu. Doufám že tě to těší:o) Už se začínají třít a jsou nádherný.
Založil: Ondra
» více k tématu (počet reakcí 12)