Diskusní fórum
Lovci prcků, hodnocení akva
Zdravím vás. Loví Copadichromis borley red fin mladé tlamky, nebo bych si měl pořídit jiné lovce. Akvárium mám v obýváku jen na kus podvodního světa-dekoraci. Dík za radu. A prosím, ohodnoťte + - moje první 660l Malawi.Děkuji mockrát
Založil: Gringo
» více k tématu (počet reakcí 45)
OTÁZKA PRO ZNALCE
DOSTAL JSEM TADY TOHO SOCOFOLÁKA JAKO SAMCE,ALE MÁM POCIT ,ŽE TO JE SAMICE.MÁ JEN JEDNU JIKERNÍ SKVRNU.JAKÁ JE PRAVDA?DÍKY
Založil: vaku70
» více k tématu (počet reakcí 18)
Zprovoznění akvária
Po zkušební 140 jsem zprovoznil 240 .Pozor jsem opravdu začátečník.Asi to není úplně ono ,ale je to moje první malawi.
» více k tématu (počet reakcí 39)
výběr ryb pro 600 l
Dobrý den, můžou spolu být Labidochromis yellow, Labeotropheus Trewavasae Rosa, Cynotilapia afra Red dorsal, Pseudotropheus demasoni, Pseudotropheus elongatus Neon spot a Pseudotropheus zebra R/R? Mám strach ze křížení u Pseudotropheusů. Zatím mám v akvárku Labidochromis yellow a Pseudotropheus demasoni. A měl bych přidat něco na likvidaci potěru anebo to požerou sami. děkuji
Založil: Pre
» více k tématu (počet reakcí 6)
ancitrus ,bilocervene skvrny na tlame
ahoj,mam v akvarku 3 ancitusy,jeden zluty a 2 hnede.tak 14 dni pozoruji ze ten vetsi hnedy ma na tlame bilocervene skvrny a ma jeste potrhanou zadni ploutev.muzete mi prosim nekdo poradit co to muze byt,nebo aspon naznacit o co by se mohlo jednat.
Založil: tabinnoise
» více k tématu (počet reakcí 1)
600 l akva spravny vyber ryb?
Ahoj zakládám 600 l akva s tlamovci z jezera Malawi.Měl jsem na mysli že bych tam dal: 2xAncistrus sp obyčejný 2xAncistrus sp.gold 2xpřísavka thajská 4xpseudotropheus zebra 10xpseudotropjeus demasoni 5xmelanochromis maingaino 4xmelanochromis auratus 4xCynotphia Pulpican 5xPseudotropheus Saulosi 4xPseudotropheus Socofoli 4xLabeotropheus trewavasea 5xlabidochromis yellow 3xpseudotropheus flavus 3xAuloncara stuargranti 3xpseudotroheus acei 1xsynodontis nigrita Dále sem si chtel založit také 2OO l akva s tlamovci z jezera tanganika: 2xAncistrus sp obyčejný 2xAncistrus sp.gold 2xpřísavka thajská 3xPestřenec Tanganický 4xPestřenec Similis 3xPestřenec buescheri 4xPestřenec zlatožlutý 3xPestřenec Příčnopruhý 4xPestřenec žlutohlavý 4xCihlida Raganova 3xCichlida Mramorová 1xSynodontis nigrita
Založil: petr cihak
» více k tématu (počet reakcí 14)
zářivky a transformátory
Mám problém.Na mém novém akvu mám dělany kry se zářivkama.Když svítím tak jsou transformátory jak kamna,ani se nedá udržet ruka.To asi není gut.Nejsem elektomachr.Prosím o radu.Jo a je cejtit smrad asi jak je ohřáté lamino.Trans.jsou přímo na laminu.Díky
Pro mě záhada.
Již třetí den mi nežere Cyrtocara moori, ani se o potravu nezajímá. Stoprocentně se nejedná o nosící samici /to určitě poznám, mám za sebou několik málo odchovů, ryby se mi třou /, přesto ryba jakoby dělá nezvyklé pohyby tlamkou, jako kdyby jí tam něco překáželo. Znovu opakuji, že nejde o nosící samici. Jinak je zcela vybarvená, úlekové reakce má, nyní dochází v akva u Cyrtocar k soubojům a těch se ta ryba účastní. Stejné příznaky jsem měl na jaře u samice Fryeri, ta se dokonce ještě intenzivněji vybarvila, přesto nežrala, jakoby jinak mlela tlamou, skončilo to úhynem, prostě nežrala. Jediné, co mě napadá, je důsledek stresu, Fryeri jsem přelovoval do většího, a nyní, před třemi dny jsem odlovoval z akva jednu rybu asi 15 minut, což není taková tragédie, ale třeba to ke stresu u Cyrtocary stačilo. Do toho ty souboje, ryby dospívají...? Jinak akva je 500 litrů, filtrace dostatečná, týdenní výměna, všechny ryby jsou z Čáslavi, v kondici. Tak co myslíte? Děkuji za reakce.
Založil: neil
Čištění filtru
Poraďte mi prosím, asi jsem nainstaloval externí filtr trošku nevhodně vzhledem k čištění a teď si s tím nevím radu. Filtr mám pod akváriem a nasávací trubici skoro u dna. Jakým způsobem mám čistit tento filtr? Zajímá mne postup, jak z něho dostat vodu, když přiškrtím přívod přestane voda také vytékat, pokud ho vypnu, stále je plný vody a mám strach ho rozdělat. Jelikož hadice vede těsně podél zdi za akváriem a není dostatečně dlouhá, nemůžu sání dostat nad hladinu a při odpojení hadice vedoucí do filtru voda stále vytéká z akvaria. Chci filtr vyčistit poprvé a rád bych věděl, jaký postup používáte. Díky za rad, na elegantní řešení nemůžu přijít. Lama
Založil: Lama
» více k tématu (počet reakcí 5)
Pseudotropheus Demasoni
Zdravím,jen si PROSÍM radu,jsou to hejnové ryby? Kolik by jich mělo minimálně být a v jakém poměru(samec x samice) Děkuji
Založil: lombardak
» více k tématu (počet reakcí 9)
Pludek skalar
Mam takový dotaz. Po vikendu jsem se vratil domu a vsiml jsem si ze se mi vytreli skalari. Uz po druhe tak jsem uz tomu nevenoval takovou pozornost protoze jsou jeste mladi tak jsem od nich ocekaval ze je sezerou jako tomu bylo kdyz se vytreli poprve. Ale kdyz jsem prisel v pondeli domu tak jsem si vsiml ze se z vajicek vylihl uz pludek. Vubec jsem to necekal ale tak kdyz uz to dotahli tak daleko tak jsem do 20 litroveho akvarka dal 4 Watoví filtr aby voda nestala a vzduchovani par egerii a list na kterem se pludek drzel jsem tam prenesl. Dnes je uz ctvrtek a polovina pludku se trepe na jednom kamenu a dalsi polovina na listu a uz jim pomalu zacina mizet vajecny vak. Tak jsem se chtel zeptat kdy je mam zacit krmit? To ze uz jsou na tom kamenu znamena ze uz se zacinaji rozplavavat?? Chci je ze zacatku krmit vajecnym zloutkem a pak necim specialne pro pludek. Co za krmivo je pro ne nejlepsi?? Dekuji za odpoved
Založil: Charon
» více k tématu (počet reakcí 4)
Nezvaní hosté v akváriu.
Mám 400L akva s Tropheus Moori Bemba Orange a v něm spoustu šnečků.Poraďte mi prosím jak se jich zbavit.Děkuji za rady.
Založil: Stan
» více k tématu (počet reakcí 8)
Dotaz na Pietra
Dotaz, Vincentka mimo jiné obsahuje kyselinu boritou, má toto nějak zásadní vliv na PH? Už tak jej musím zvedat sodou, ale ta Vincentka mě láká. Nebyla by vhodnější nebo stejně vhodná jiná minerálka? Díky za odpověď.
Založil: neil
Piskořka v akva ano nebo ne?
Chci se tu zeptat na vase zkusenosti a nazory na piskorku v malawi akva.Slycham z ruznych stran,ze je prospesna,z jinych zas ze ne.Neaktivne se zhruba diky ni kontroluje kvalita vody,cisti dno,nebo zahlcuje filtr.Co vy na to?
Založil: lubnek
» více k tématu (počet reakcí 43)
Labidochromic sp. "hongi"
Prosím o radu všude se dočítám jiné informace a přeci jen zde jsou zkušenosti z praxe. Mám akva 220l vnější filtr Fluval 205 svítím 21W patice T5.Rostlinky jen anubias.V tomto akvárriu mám Labidochromic sp. "hongi" 1 samec a 4 samice + 3ks Labidochromis c. yellow. Můj dotaz zní: je možný chov těchto ryb v takovém akváriu? Zatím se ani jednou nenaskytl problém mezi rybami hongi se již několikrát vytřeli. Původně jsem chtěl lombardoi ale jak jsem se dočetl jsou celkem agresivní a chtějí větší akvárium. Moje je maximum co mohu mít.
Založil: mrcek
» více k tématu (počet reakcí 3)
Změna osvětlení
Rád bych změnil osvětlení. Mám rampu T5 180 cm, zářivky 2 x 80 W 3000 a světlo se mi zdá příliš intenzivní a hlavně teplé. Doporučíte nějaký vhodný typ trubice, která vydává studenou bílou nebo alespoň ne tak teplou (žlutou), jako mám dosud? Díky.
Založil: Krmal
» více k tématu (počet reakcí 10)
eretmodus cyanostictus
Ahoj, myslíte že by se do mé 400l ještě vešlo/hodilo tak 6 těchhle krasavců? Mám tam mladé ryby 25x Cyprichromis Jumbo 12x Leleupi 4x Calvus Black Nevíte kde by se daly sehnat?
Založil: rach x
» více k tématu (počet reakcí 14)
Sinice. Vyhraná jen bitva nebo celá válka?
Ahoj, tak se mi v mé 400vce po 4 měsících podařilo zvítězit nad sinicí. Už 10 dní po ní není ani stopa. Myslíte že už mám vyhráno? Sinici jsem si přivodil vlastními pokusy s osvětlením. Při použití 2x54W typu 865 se během tří dnů zamořilo celé dno. Nakonec jsem zjistil že jí nejmíň vyhovuje 1x54 W typu 840. To rostla jen málo. Další průšvih byly krycí skla které byly inkubátorem řasy a měnily barevné podání zpátky k sinicopříznivému. Přestal jsem krmit mraženým cyklopem ale k tomu bych se rád vrátil. Takže finální opatření bylo týden tmy a hladu. To zabralo a teď mám na kamenech a pozadí kombinaci řas hnědá + zelená a písek čistý....
Založil: rach x
Daruji samce Nimbochromis venustus
Daruji samce Nimbochromis venustus cca 15cm, už na něj nemám čas a chci ho dát někomu, u koho se bude mít dobře(lépe než u mě posledí dobou) Daruji za odvoz.
Založil: Konus
"Zajetí" akvária
Ahoj všem, "dokončila" jsem své druhé akvárium 375 litru a mám dotaz ohledně zajetí. Do fitru fluval 405 jsem vyprázdila polovinu obsahu filtru ze zajetého akvária (tetratec 700) a polovinu jsem nalila do vody. Je to cca 14 dní a dusitany jsou stále na 0, dusičňany mírně zvýšeny. To samé i před týdnem, kdy jsem prováděla první měření. Je možné, že by bylo aq zajeté již po týdnu? Díky za odpvědi
Založil: sarkax
» více k tématu (počet reakcí 11)
Poradte mi prosim
jak poznam samce od samice tlamovce livingstnova
Založil: Honzik
» více k tématu (počet reakcí 4)
Cynotilapia fletti red top
Ahoj znáte někdo tento druh Afry? Máte někdo její foto? Díky za případné objasnění.
Založil: RUMburak123
» více k tématu (počet reakcí 2)
pseudotropheus lambardoi
cau od kolika litru muze do akva jit tlaamovec rodu pseudotropheus lambardoi ???
Založil: tomikros
» více k tématu (počet reakcí 2)
Pohlaví Lamprologus sp. Daffodil
Dobrý den Mám v Akva 2 ks Lamprologus sp. Daffodil a zdá se mi, že jsou to oba samci. Je možné, aby to byl pár, když si každý brání svůj domeček, ale v pohodě se snesou a plavou spolu? Oba mají dlouhé ploutve hřbetní i ocasní. Máte někdo foto samice a samce? Děkuji za odpověď
Založil: Piskot
Řasa ve filtru
Ve filtru Eheim venkovní se mi poslední dobou asi tvoří řasa. V akvarku se mi tvoří normálně na kamenech a pozadí a myslím že i normálním množství. Ale v tom filtru její jaksi moc. Filtr čistím zhruba 1x za týden, při částečné výměně vody. Akva je 200 litrů fitr je eheim 300. Je to normální nebo s tím mám něco dělat? Dík
Založil: akrab