Diskusní fórum
Dplnění osádky akva
Máte někdo osvědčený recept na doplnění tlamovců do akva. Mám jich v akva cca 30 ks a po přirozeném úbytku to jsou u některých druhů zbytky skupin ( 1 - 2 samci a 1 samice apod. ). Je vhodné doplnit druh, nebo zela jinou skupinu. Případně obojí ?
Založil: Iris
» více k tématu (počet reakcí 6)
Malawi dravci
Zdravím vás všechny, obracím se na vás kdo máte zkušenosti s kombinací malawi dravců. Chci je dát do 600 l akvária. Chtěl bych vybírat z těchto druhů: Aristochromis christyi + Fosorochromis rostratus + Dimidiochromis compressiceps + Cyrtocara moori + Nimbochromis livingstonii + Sciaenochromis fryeri. Budu moc rád když mi někdo poradí počet a kombinaci možnou těchto druhů - nikde jsem na toto téma nenašel diskusi, děkuji předem.
Založil: Fido111
» více k tématu (počet reakcí 3)
450 l akva-jake ryby??
Ahoj,mám 450 l akva jake tlamovce a jake kameny pro schovavani doporucujete??O kameni sem premyslel dal bych tam znelec.dekuji
Založil: karel zizka
» více k tématu (počet reakcí 5)
Kde sezenu 500 l akva levne ??
Ahoj,chci si zalozit 500l akva.Jsem z usti nad labem a nevím kde bych ho mohl koupit hlavne levne do 4500??Dekuji
Založil: jiri urban
jak se jmenuje
Ahoj ja se jmenuje tato ryba díky moc
Založil: Janula
» více k tématu (počet reakcí 8)
Potrava pro Neolamprologus multifasciatus
Zdravim. Mam ve 250 litrech 8x Neolamprologus multifasciatus a chtel jsem se zeptat cim nejlepe krmit tyto snekace? Podavam jim nyni Sak mix vel.1, ktere v poho basti, ale napr.kdyz jsem jim podaval mrazene patentky tak se jich ani nedotkli...co jeste by jste doporucili. DIk m.
Založil: wunti
» více k tématu (počet reakcí 12)
poradte akary
ahoj mam asi tejden mladá akary modré chtel kdyš je vezmu 19.9 na burzu je to nane brzo? kdyby ano tak v jakem věku už by mohly do prodeje a za jakou cenu +- nemam vtom moc přehled
Založil: sporky
» více k tématu (počet reakcí 5)
Osazení nového aqua 375 l
Dobrý večer. Během 14 dnů budu mít nové aqua 150x50x50. Plánuji tam přemístit z menšího 7 Labidochromis caeruleus a 4 Melanochromis maingano. Prosím o jakékoliv informace jak a čím a počet ryb jak tehle stav rošířit. Děkuji za připomínky. Zdraví Martin
Založil: Proky
» více k tématu (počet reakcí 9)
Pseudotropeus lombardoi
V nádrži chovám 4 exempláře Pseudotropeus lombardoi a unich se mi vyskytl problém.Samicím se na těle vytvaří bilé až šedé skvrny, které do 3 dní zmizí a vytvoří se na nich skvrny nové a tento děj se stále opakuje.Zajimavé je, že u ostatních druhů se nic takového neprojevuje.A prosím o radu zkušené akvaristy. Děkuji.
Založil: tuc
» více k tématu (počet reakcí 23)
Výměna vody v akváriu
Dobrý den, Chtěl jsem se zeptat jak řešíte výměnu vody v akváriu. Já mám 300litrové akva a pro výměnu vody zatím používám 3ks umělohmotných kýblů po 30litrech, ve kterých nechám vodu alespoň jeden den odstát a ohřeju ji na teplotu jakou má akva+kontrola pH .Pak ji přepustím pomocí umělohmotné hadice do akva.Tento systém a postup mi, ale přijde z dlouhodobého hlediska dost nepraktický. Proto jsem se chtěl zeptat na vaše zkušenosti a nápady pro zjednodušení udržby Akva. Díky J.
Založil: Jiri Kr.
» více k tématu (počet reakcí 17)
jak poznam.....
cau prosim poradte mi jak se pozna samice a samec od prisavky "zlate" ja ji tak rikam protoze ma takovou zlatou barvu. doky za odp...
Založil: tomikros
Rozmnožování Anubiasů
Dobrý den, právě mi rozkvetl anubias, jestli se tomu dá tak říct. Zajímalo by mně, jestli se nedá nějak rozmnožit semeny. Díky
Založil: Pozďa
» více k tématu (počet reakcí 7)
Vzduchování s filtrací
Chtěl jsem se zeptat jestli používáte při vnitřní filtraci nasávání vzduchu? Když nebudu vůbec vzduchovat ani nebudu využívat při filtraci nasávání vzduchu, budou ryby ok, kde vezmou kyslík?
Založil: M2M
» více k tématu (počet reakcí 4)
Filtr do 240 akva???
Ahoj,mám v plánu založit 240 l akvárko.Do teď jsem měla akvária jen kolem 100 l,takže řeším jaký filtr pořídit.Fluval nebo Eheim???Máte někdo zkušenosti,kterej je lepší???A co 3D pozadí,moc se mi líbí,už mám vybrané,ale jde to tam pak pěkně všechno zapasovat???
Založil: petra
» více k tématu (počet reakcí 2)
Želva vodní jak poznám
Ahojte lidi jak poznám želvu vodní a želvu suchozemskou našla sem ji a nemužu určit co je zač díky
Založil: Michala
» více k tématu (počet reakcí 2)
prosim poradte
cau kolik mam dat do 300 l akvarka tlamovcu pseudotrapheus demasoni spolu s pseudotrapheus crabro ??????????
Založil: tomikros
nalevníci a nebo vířnici
Ahoj skoušel jsem vytírat tetry černe a neonky akdyš jím dam vylíhle artemie a dívamse jestly žerou zají se mi že jsou naně velké tak jsem se chtel zeptat jestly nebude lepší jim davat vířniky nebo nálevníky? ale nevím kde to koupit dyštak mě sem prosím dejte odkazy na net a díky za rady
Založil: sporky
Prasklé akvárium
mam mensi "starost" Vcera jsem si vsiml, ze v akvariu ty vrchni prouzky skla, ktere jsou nalepeny nahore u obou delsich stran jsou praskle. Kdyz se podivam soumerne s delsi stranou, jde videt, jak je prohla. A to nemam nejake extremni akva. (120x50x40). Nemate nekdo s timhle zkusenost? Treba je to blbost, ale jistota je vzdycky lepsi. Ty oba prouzky jsou praskle cca na stejnem miste.
Založil: lubnek
» více k tématu (počet reakcí 27)
čím krmíte....
Dobrý den, můžu se zeptat čím krmíte tlamovce černoploutvý.(Labidochromis caerurleus) a demasoni? Díky za odpověď
Založil: Pozďa
» více k tématu (počet reakcí 8)
Sul jako lecivo
Uz tu bylo nekolikrat diskutovano, jestli sul do akvaria pridavat stale nebo ne. Krasna diskuse na to tema je tady: http://wds.cz/tlamovci/forum_reagovat.php?id=23772 Kazdopadne je ale sul doporucovana jako podpurny prostredek pri lecbe mnohych onemocneni ryb. V "Rady a zkusenosti" je clanek od Pietra, kde uvadi: Solná lázeň se připraví rozpuštěním 10 až 30 g NaCl v 1 litru vody, doba trvání koupele je 15-30 minut (do 1 hodiny). A koupel se může dle potřeby u většina druhů opakovat. Mame k tomu nekolik dotazu: 1. Tento navod je na kratkodobou koupel. Kolik soli by se melo pouzit na dlouhodobou koupel - treba 2 tydenni? 2. Jaky efekt maji kratkodobe koupele (jakekoliv, ne jen solne), kdyz rybu vylovime z akva a po kratke koupeli ji vratime zpet do stejne vody (treba zamorene protozonimi parazity, spory plisni atd.)? 3.Nektere prameny uvadeji, ze pouziti soli neni vubec vhodne pro urcite druhy ryb jako napriklad jihoamericke sumcovite, protoze jsou na sul citlive. Pridavate sul (at uz porad a nebo pri leceni) rybam jako jsou Corydoras (Pancernicci) a Loricariidae (Peckoltie)? Dik za odpovedi.
Založil: A+I
Jak chytit rybu
Zdravím vás, potreboval bych poradit jestli nekdo neznate nejaky fígl jak chytit nosící samici P.Zebra z akvária.Rybu bych chtel umístit do samostatného akvaria ale pokazde kdyz se o to pokusím vsichni tlamovci se hned schovaji pod kameny.Nevíte nekdo jak na to?
Založil: Ondrej
» více k tématu (počet reakcí 7)
Náhlé uhynutí zebry+ bílá krupička na samičce aulonocara stuartgranti
Ahoj,pred dvema tydny jsem si založil 200l akva s tlamovci(Malawi).Do 1 tydne bylo vse OK,ale ted mi uhynula z niceho nic samicka zebry.A jeste jsem mel 2 samicky aulonocara stuartgranti jednu uz ani nevidím (cca 2-3 dny) a jedna je u rostliny.Na té samicce je jaka si bíá krupička.Přidávám fotku.Dík za odp.
Založil: jiri lacina
Želva vodní krmení
Ahoj te lidi a chtěla bych se zerptat sehnala sem sušený červy a rybky a korýše kolik ji toho mužu dat na interbetu nic zakovího není . Abych ji moc nepřekrmila má tendenci furt žrat
Tetra císařská a vlas
Dnes jsem si všiml u jedné dospělé tetry císařské, že má v tlamě celkem dlouhý vlas a z řítního otvoru jí leze již asi 1,5 cm dlouhý konec tohoto vlasu, který ji prochází celým zažívacím systémem. Vlas se do vody zřejmě dostal při nějaké manipulaci. Toto se my stalo poprvé, nebo aspoň to poprvé bylo mnou u ryby spozorováno. Proto bych se chtěl zeptat, zda to může rybě ublížit, jestli jde vlas nějak vytáhnout anebo jen počkat až celý projde zažívacím systémem. Foto přikládám:
Založil: Lukino
Želva vodní poradte
Ahojte lidi mužete mi někdo poradit našla jsem želvu vodní a byly mi jí líto tak sem si ji vzala ale je zvikla na červi jak se děĺají moučný červi děkuji za jakou koliv odpověd