Diskusní fórum

Stránky 1 ............... 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 ............... 288

zelený povlak na písku

Zdravim. Mam akva 250 litru (160x35 cm, výška 45 cm) - filtruji pres dve cerpaci hlavy s koskami bioakvacitu v kazdem rohu. Na pisku se mi tvori takovy zeleny povlak - mozna ze je to normalni, ale zajimalo by mne zda-li je nekde chyba a nebo zda-li se s tim da nejak bojovat :-) diky moc za tipy w.

Založil: wunti » více k tématu (počet reakcí 13)

Co s tlamovcem?

Zdravím.Mám dotaz komu přenechat jednoho tlamovce. Mám malé akvárko cca 50l. Už dvakrát jsem koupil 8 rybek a vždy začal být jeden silnější a ten ty ostatní utejral. Teď mám jednoho už víc jak rok a potřebuji ho někomu udat (chci dětem koupit zas nějaké hejno rybek-už ne tlamovce ty v tak malém akvárku chovat nejde). Poradí mi někdo? Chápu, že je problém s karanténou, ale jen tak se ho zbavit to nechci (má přezdívku Terezka-od dětí cca 10cm velká) Dik moc.

Založil: Ondra M. » více k tématu (počet reakcí 10)

Pomůžete mi určit druh ryby?

Máme s kolegem spor,jaký to je tlamovec.Dostal jsem ho jako samce.

Založil: vaku70 » více k tématu (počet reakcí 8)

Pomůžete mi určit druh ryby?

Poraďte prosím s výběrem filtru

Ahoj:)zařizuji nové akvárium 240l pro tlamovce, nevím si moc rady s výběrem filtru. Porádíte někdo jaký externí filtr je na toto akva vhodný? nebo s čím máte dobré zkušenosti a s čím zase ne...děkuju.

Založil: Adéla S. » více k tématu (počet reakcí 4)

Cyphotilapia gibberosa blue zaire

Zdravím, chtěl bych se zeptat, zda dokáže nekdo podle fotografií přesneji určit o jakou přesnou formu jde (Kapamba, Moba..?). Předchozimu chovateli ryby byly prodány jen s tímto označenim bez bližšího určení. Za každy názor, radu předem děkuji.

Založil: Zdeněk B. » více k tématu (počet reakcí 5)

Cyphotilapia gibberosa blue zaire

Výměna vody v akva

Všechny zdravím,mám takový malý problém.V pátek jsem jako vždy vyměnil 1/3vody v akva a doladil ph na 7,8.Když jsem napouštěl vodu,tak jsem i propláchl proudem písek,protože tam byly takové ty zelené usazeniny. Problém je ale v tom,že od té doby mám pořád nazelenalou kalnou vodu.Ryby nekrmím a jsou zatím v pohodě.Jak mám dále postupovat.Mám proprat filtr?Nebo zase raději vyměnit vodu a jak často se může měnit voda v akva.Předem děkuji za brzké odpovědi a přeji pěknou neděli. Já ji zatím nemám :-(

Založil: daliborz » více k tématu (počet reakcí 13)

rozpad ploutví

Zdravím, mám tropheus golden moori 14 ks, už jsou dospělí, zřejmě se porvaly, jedna ryba má ránu na těle, odlovil jsem ji zvlášť,ale teď se jí objevil rozpad ploutví především na hřbetě, včera další odpad šupin na těle. Jak se to léčí?

Založil: sváťa » více k tématu (počet reakcí 4)

mladá tetry černé

Ahoj chtěl jsem se zeptat jestly mužu dát 10 malích teter černých mají tejden a pul k dospěůlím jednincum mezi kterými jsou i jejich rodiče nepožerouje? mam totiž jen jedno 20l akva do ketereho jsem je dal vitřít a chcu je skusit vytřít znovu jestly mam ješte počkat nebo už je mužu dat kte skupině?? díky za odpovědi

Založil: sporky » více k tématu (počet reakcí 7)

prasklé dno akvaria

Zdravím, Stala se mi taková malá nehoda prasklo mi dno akvaria, jedna prasklina na délu. Objem akvaria je 600L a ma stěny z 12mm skla akvarium jen pomalu vyteklo jinak nepraslo atd. Myslíte že když nalepím přes prasklinu platy skla (něco jako falešné dno) bude vše OK?

Založil: johnweb » více k tématu (počet reakcí 3)

prosba o radu

zdravím všetkých. chcem si zriadiť akar. a osadiť do neho tlamovce, má len 100L, tak chcem poprosiť o radu aký druh a koľko kusov by som tam mohol dať, chcem aby ryb bolo čo najviac a farebne živé, ďakujem.

Založil: jozef » více k tématu (počet reakcí 2)

Jak uspořádat kameny?

Tak se pouštím do zařizování akvária a zkouším jak rozsadím kameny. Kameny jsou vápenec. http://s1.imgupload.cz/img/--/21518/Pran4/DSC00063.JPG http://s1.imgupload.cz/img/--/21519/Lrwne/DSC00062.JPG Co vy na to? Moc prolejzaček tam nechci dělat aby to nějak nepodhrabali a nespadlo to. Nevím jestli mám u stran jít více do výšky.

Založil: M2M » více k tématu (počet reakcí 3)

Teorie a praxe s Julidochromis Marlieri

Mám tyhle zajímavé rybky od dubna ve 120 litrovém jednodruhovém akva a rád bych prodiskutoval proč se tak úplně nechovají podle literatury. Koupil jsem 8 mladých od p. Čuhela a čekal jsem že se vytvoří pár, který začne ostatní odhánět až terorizovat. Po 5ti měsících se nic takového neděje (a to v akva plavou minimálně 4 miminka!!) všechny rybky spolu tak nějak vychází a jen jedna je výrazně větší než ostatní. Že bych trefil 1 samici a 7 samců? Nepozoruju žádnou vnitrodruhovou agresi mimo občasného imponování ?samců?. Čekal jsem že se budou o prcky "nějak" zajímat neřkuli starat. Situace je taková že si jich nikdo vůbec nevšímá, žádné rodičovské pudy... Tak nevím co si mám myslet. Jsem rád že mám mladé ale počítal jsem že je budu moct nechat s párem dospělých (zatím to vypadá na grupáč 7:1 a ne na párové chování...).

Založil: rach x » více k tématu (počet reakcí 3)

nevím si rady

Ahoj všichní Tlamky. Mám ted takový problém. V AQ mám bílý hrubší píšek, a odjel jsem na 14 dní na dovolenou. Kámoš mi to krmil. Přijel jsem po 14 dnech, a z bílého písku je tak trochu hnědý písek. Tak jsem odkalil, a je to tam pořád. Přkládám foto, kdyby jste někdo věděl, jak se toho zbavím, tak budu rád. Nechtěl bych ho vyndavat a propírat. díky moc.

Založil: sharan » více k tématu (počet reakcí 10)

nevím si rady

Polystyren pod kameny

Dobrý den, chtěl jsem se zeptat mám pod velkýma kamenama v akváriu vyříznutý polystyren jako podkladovou základnu aby nebyly v přímem kontaktu se dnem akva, nemůže polystyren nějak měnit chemismus vody?

Založil: Jirka Kr. » více k tématu (počet reakcí 3)

chovna vyber ryb

dobry den chcem sa opytat mam akvaria o rozmeroch 100x40x40 6krat a 11 akvarij 40x40x40 a 2 150x50x50 vsetko doma vonkajsie filtre fluval 4 molitanove filtre a kompresor a ostalo mi to po dedovy mam to doma v izbe cem chovat nejake tlamovce len vecsina ma naroky velmy velke akvaria neviete nieco poradit . nejake mensie

Založil: DjPeggo » více k tématu (počet reakcí 7)

dotaz začátečníka

Prosím poradfe někdo přesný název této ryby.Je to vrubozubec,ale nevím jaký.Samička má jikry na kameni a už 3 dny je zdatně s partnerem ochranují. Díky

Založil: vaku70 » více k tématu (počet reakcí 8)

dotaz začátečníka

Jak na nitrifikaci

Potřebuji poradit, napouštím akvárko, mám nějaký přípravek od sery (bio) a zajímá mě když napustím, dám tento přípravek, jestli zapnout filtry, rozsvítit, krmit atd. Mám pouze měření na ph. Vím že se o tom hodně píše i na akvamalawi ale když si to přečtete, tak každý říká něco jiné. Takže potřebuji odborný zkušený názor jak na to. Upustil jsem od myšlenky vyždímat filtry od někoho jiného. Zůstanu od toho co mám. díky

Založil: M2M » více k tématu (počet reakcí 11)

Dovolená-Co udělat,aby tlamovci neumřeli?

Dobrý den,můžu se zeptat co by jste udělali,aby tlamovci neumřeli,jaké jídlo nebo co.Mám 200 l akva a jedu na 7 dní.Děkuji za odpovědi.

Založil: Petr Čihák » více k tématu (počet reakcí 4)

co to znamena, kdyz?

dobrý den, teprve před pár měsíci jsme si založili akvárko s tlamovcema a už se nám i rozmnožují. no a vypadá to že jeden samec cynothilapia afra obsadil jeden ukrýt za kameny, odhádí odtamtud každou rybu a pouští tam jen svou samičku trvá to už 3 týdny. je možné že tam hlídají mladé? ale jsme si jisti že ani jedna afra neměla na puchlou tlamičku. tak se chci zeptat proč si to místo tak chrání? díky

Založil: martina bob » více k tématu (počet reakcí 2)

Plachost ryb podle denní doby

Zdravím pánové,chtěl jsem se vás zeptat na Váš názor co se týče plachosti ryb.Mám s tím velký problém.Hodně zde uvádíte zbytečně velké množství úkrytů,tak přidám nějaké foto k posouzení(žádná sláva,ale na posouzení by to mělo stačit).Pokud přijdu k rybám ráno v čas krmení,tak se ryby vesele prohání po nádrži,ale stačí přijít jindy a ryby zmizí do jedné mezi kameny.I v dobu krmení stačí udělat něco neobvyklého a akva zeje prázdnotou.Jenom pro přehled v akva mám labidochromis caeruellus yellow 8 kusů,pseudotropheus elongatus 8 kusů,metriaclima estherae 4 kusy,melanochromis maingano 8 kusů a labidochromis hongi 7 kusů.Akvárium je 160cm dlouhé,60 vysoké a 40 široké.V jednom rohu mám naskládané břidlicové kameny,které tvoří skrýše a zbytek akva je volný.Ještě by mohla být možná spojitost s tím,že akvárium je v místnosti nacházející s e mimo dům a u ryb se tím pádem nikdo nezdržuje.Tak co mi k tomu povíte.Díky za každou radu

Založil: Luba » více k tématu (počet reakcí 10)

Plachost ryb podle denní doby

nove akva 250 litru

cau budu mit akva 250 l a potrebuji se zeptat jestli tam muzu mit 4 ks pseudotropheus crabro a asi 5-6 ks pseudotrapheus demasoni muzu je mit spolu a nebudu jich tam mit moc ?

Založil: tomikros » více k tématu (počet reakcí 1)

Rozmnožování vrubozubců

Ahoj, nemáte nějaké zkušenosti s rozmnožováním vrubozubců? Doma mám dva vrubozubce, pár. A dnes jsem si všimla, že mi samička na kámen klade jikry. Vrubozubci od toho místa odhánějí krunýřovce velkoploutvého. Zajímalo by mne, jestli jikry dokáží ochránit, nebo mám krunýřovce přemístit do jiného akvária? A jak dlouho vlastně tento proces trvá než budu mít malé vrubozubce? Za každou menší radu budu vděčná ... :) Můžete mi odepsat i na meil (terkasafarikova@seznam.cz) Předem moc děkuju

Založil: terkasafarikova » více k tématu (počet reakcí 11)

Správný výběr tlamovců do 200 l akva??

Ahoj,zakládám 200 l akva a nevím jestli mám správný výběr ryb?! 2x ancistrus 2x přísavka thajská 2x peřovec tečkovaný 5x pseudotropheus elongatus 2x Cynotilpa pulpican 2x Pseudotropheus demasoni 3x Red Zabra 4x Labidochromis yellow 3x Melanochromis chipokae 3x Labeotropheus trewasea 3x Melanochromis aurustus

Založil: Jiri Lacina » více k tématu (počet reakcí 13)

písek na dno

čaues lidi, můžu át na dno malawi písek, který mají na betonárce, myslím en světlý, je tak kolem 1 mm, dika

Založil: dadin26 » více k tématu (počet reakcí 13)

Úhyn odchovu

Zdravim, mam problem s dorostem. Kazdy den mi umiraji ryby mezi 2-4 ryby denne. Rad bych napsal jakekoliv priznaky, ale je to tezko proveditelne. Jen se zdrzuji u dna a z hluboka dychaji. Jejich pohyby jsou pomale a vse bez priznaku. Zadne zavineni od jinnych ryb a je pro mne zahadou proc jsou to denni uhyny a ne treba najednou vsechny. Jedna se o ryby demasoni, auratuse a ted i steatocranus casuarius. Ostatni ryby jako sprengerae a lab. yellow bez uhynu. Kysliku je v akva dost. Pouzivam vnitrni filtr fluval a vzduchovaci kamen. Voda je v norme, vse jsem meril dvakrat s Tetrou 5 v 1 testem.Dnes jsem koupil Esha 2000 a tak nevim jestli ten uhyn zastavim, protoze celkove uhynulo uz kolem 20 ryb.Jak rybky umiraji, tak trochu jejich barva s tmavne, ale nejsem odbornik, abych neco dalsiho nasel, abych dosel k pripravku, ktery by mi pomohl. Prosim jestli muzete skuste mi oporadit co nejdrive co a jak dal postupovat. Jsem v koncich. Dekuji predem. Mimo to se chci zeptat kde sehnat Entizol?

Založil: melanochromis » více k tématu (počet reakcí 21)