Diskusní fórum
nove akva 250 litru
cau budu mit akva 250 l a potrebuji se zeptat jestli tam muzu mit 4 ks pseudotropheus crabro a asi 5-6 ks pseudotrapheus demasoni muzu je mit spolu a nebudu jich tam mit moc ?
Založil: tomikros
» více k tématu (počet reakcí 1)
Rozmnožování vrubozubců
Ahoj, nemáte nějaké zkušenosti s rozmnožováním vrubozubců? Doma mám dva vrubozubce, pár. A dnes jsem si všimla, že mi samička na kámen klade jikry. Vrubozubci od toho místa odhánějí krunýřovce velkoploutvého. Zajímalo by mne, jestli jikry dokáží ochránit, nebo mám krunýřovce přemístit do jiného akvária? A jak dlouho vlastně tento proces trvá než budu mít malé vrubozubce? Za každou menší radu budu vděčná ... :) Můžete mi odepsat i na meil (terkasafarikova@seznam.cz) Předem moc děkuju
Založil: terkasafarikova
» více k tématu (počet reakcí 11)
Správný výběr tlamovců do 200 l akva??
Ahoj,zakládám 200 l akva a nevím jestli mám správný výběr ryb?! 2x ancistrus 2x přísavka thajská 2x peřovec tečkovaný 5x pseudotropheus elongatus 2x Cynotilpa pulpican 2x Pseudotropheus demasoni 3x Red Zabra 4x Labidochromis yellow 3x Melanochromis chipokae 3x Labeotropheus trewasea 3x Melanochromis aurustus
Založil: Jiri Lacina
» více k tématu (počet reakcí 13)
písek na dno
čaues lidi, můžu át na dno malawi písek, který mají na betonárce, myslím en světlý, je tak kolem 1 mm, dika
Založil: dadin26
» více k tématu (počet reakcí 13)
Úhyn odchovu
Zdravim, mam problem s dorostem. Kazdy den mi umiraji ryby mezi 2-4 ryby denne. Rad bych napsal jakekoliv priznaky, ale je to tezko proveditelne. Jen se zdrzuji u dna a z hluboka dychaji. Jejich pohyby jsou pomale a vse bez priznaku. Zadne zavineni od jinnych ryb a je pro mne zahadou proc jsou to denni uhyny a ne treba najednou vsechny. Jedna se o ryby demasoni, auratuse a ted i steatocranus casuarius. Ostatni ryby jako sprengerae a lab. yellow bez uhynu. Kysliku je v akva dost. Pouzivam vnitrni filtr fluval a vzduchovaci kamen. Voda je v norme, vse jsem meril dvakrat s Tetrou 5 v 1 testem.Dnes jsem koupil Esha 2000 a tak nevim jestli ten uhyn zastavim, protoze celkove uhynulo uz kolem 20 ryb.Jak rybky umiraji, tak trochu jejich barva s tmavne, ale nejsem odbornik, abych neco dalsiho nasel, abych dosel k pripravku, ktery by mi pomohl. Prosim jestli muzete skuste mi oporadit co nejdrive co a jak dal postupovat. Jsem v koncich. Dekuji predem. Mimo to se chci zeptat kde sehnat Entizol?
Založil: melanochromis
» více k tématu (počet reakcí 21)
Čištění filtru
Přísti tyden budu napoustet akva je nekdo z Chomutova a okoli potreboval bych bordel z filtru.diky
Založil: M2M
» více k tématu (počet reakcí 6)
Tropheus Ikola 2cm v malém akva
Dobrý den, chtěl jsem se zeptat budu kupovat asi 35ks Tropheus Ikola velikost něco málo přes 2cm , Myslíte že je mohu nějaký čas nechat v nádrži o velikosti 60l než povyrostou alespon do 4cm A pak je vypustit do 300l nádrže ? děkuji za radu J.
Založil: Jirka Kr.
» více k tématu (počet reakcí 8)
zaplísnění jiker teter černých
Ahoj chtel jsem se vas zeptat jestly nekdo neznáte nějaký učinný prostředek nebo radu proti zaplísění jiker ? večer jsem jikry kontroloval a dorana už byla asi čtvrtka možná vice plesnivých a nektere už se přes noc vylýhly a snaží se dokonce plavat y když v knižkách píší rozplavaní 3-5dnů.
Založil: sporky
Cichlida papouščí a tlamovci v jednom 200 l akva??
Ahoj,můžu se zeptat jestli může být cichlida papouščí (velká oranžová ryba) s tlamovci??
Založil: Jiří Lacina
» více k tématu (počet reakcí 12)
Lamprologus ocellatus - nemoc? Prosim o radu
Ahoj, po návratu z dovolené (týden) jsem v mojí nádrži Tanganyika objevil jednoho L.ocellatuse s vypouklým okem. Ryba se ale jinak chovala "normálně". Každopádně jsem jí ihned odlovil, a dal do karantény. Na zorničce oka není vidět žádná tečka, oko se mi zdá lehce zakalené a kolem oka není vidět žádné mechanické poškození. Na otoku kolem oka jsou viditelné jakoby dva puchýřky. I po odlovu do karantény ryba přijímá potravu a chová se "normálně". Odkaz na fotky (omlouvám se za kvalitu, foceno mobilem): http://www.fotogalerie.cz/aladin/161100-lamprologus-ocellatus-nemoc/161105-dsc00630 http://www.fotogalerie.cz/aladin/162423-lamprologus-ocellatus-nemoc2/162424-dsc00641 Co to může být? Jak léčit? Ryby v akváriu zatím vypadají dobře - snad to tak zůstane. Mám nasadit nějakou léčbu pro akva Tanganyiky? Prosím o radu...
Založil: aladin

Kde koupit tlamovce v usti nad labem??
Ahoj,mam 200 l akva a v nem uz doplnky k tlamovcum akorat ze nevim kde koupit tlamovce v usti nad labem??
Založil: Jiri Lacina
» více k tématu (počet reakcí 10)
Vhodný výběr ryb do nového akva
Zdravím všechny a prosím o radu či zhodnocení správného výběru ryb (počty, druhy atd..). Do nového akva 375l (150x50x50) zvažuji následující výběr ryb: Pseudotropheus demasoni - 15ks Pseudotropheus acei - 5ks Metriaclima estherae red/red - 5ks Labidochromis c. yellow - 5ks Aulonocara spec.Red rubin - 5ks nebo Afra cobue Díky moc za jakýkoliv komentář. PETR
Založil: PETR - Č.Budějovice
» více k tématu (počet reakcí 4)
Kde nakupovat tlamovce v Praze
Dobrý den, zajímalo by mě kde je v Praze nejlepší výběr tlamovců. Ja co jsem koukal v různých chovatelských potřebach atd tak všude většinou jsou rybky ve špatném stavu nebo nemocné. Díky za radu
Založil: johnweb
Úhyn demasoni
Potrebujem radu dnes ráno som našiel uhynutého samca demasoni. Už pár dní nežral a ležal len v jaskynke na dne akoby sa opieral o jej stenu. Nežral a predsa vyzeral ako kebyže je precpaný. Prikladám fotku. Ďakujem za rady
Založil: pepeSK
» více k tématu (počet reakcí 5)

Polyuretanový lak
Zdravím všechny akvakutily.Chci ze zeptat jestli nemáte někdo náhodou zkušenosti s polyuretanovým lakem.Dočetl jsem se ,že se tím dá natřít kořen do akva a je po problemu s obarvováním vody.
Založil: Mikešcz
výroba 3D pozadí
Dobrý den vyrábím si 3d akvarijní pozadí pro tlamovce z polistyrenu a fasádního lepidla na polistyrén. a zajímalo by mě zda nebude vypouštět nějaké škodlivé látky nebo zda mam celé pozadí ještě natřít nějakou barvou. Díky za radu
Založil: johnweb
» více k tématu (počet reakcí 9)
Pomozte prosím s identifikací
Zdravím všechny a žádám tímto zároven o radu.Včera jsem dostal od známého šest ryb,jelikož po týdenní dovolené našel polovinu ryb mrtvou-vyplá filtrace plus překrmení,takže si dokážete představit,jak to asi v akváriu vypadalo.Já chovám tlamovce asi dva roky,takže se stále nepovažuju za nějakého zkušeného chovatele,mám jen běžné druhy jako elongáty,yellouwy,maingana a zebry.Tyto ryby ale neznám a tak Vás prosím o radu,pro Vás to bude jistě maličkost.Bývalý majitel mi byl schopen pouze říct,že to jsou tlamovci-víc nic.Až budu znát druh,tak už si lehce najdu, jaké jsou nároky na jejich chov-doufám.vaše forum už mi mnohokrát pomohlo a tak doufám,že mě ani tentokrát nezklamete.Posílám nějakou fotku(omluvte kvalitu)tak doufám,že z ní něco vykoukáte.Díky všem a at Vám plavou Luboš
Založil: Luba
» více k tématu (počet reakcí 7)

Zkrocení zlé frontozy
Mám velkou Cyphotilapia frontoza prý dominantní samici, takže si nerozumíme. Uhonila mi už dvě rybky. Je teda fakt krásně zbarvená do modra, zdravá taky jako pořádná ryba, ale já mám dvě akva 600l. a nemůžu si dovolit mít další pro 1 rybu. Vůbec se nebojí srovnala i dospělé vrubozubce na hromádku a to doslovně. Tak jesli někdo máte nějakého playboye, který by jí trochu srazil hřebínek, snad by to šlo.... Daruji jí nějakému nadšenci, protože do akvaristiky tak velkou rybu nechtějí, má přibl. 18 cm a na pověšení na zeď je zase malá. Potom mám taky velké kameny-bílé a těžké, to bych vyměnila za nějakou laskominu pro zbytek forntoz. Jsem z Prahy mail nehtypatty@iol.cz
Založil: Patrys
2 metry bez stredni vyztuhy?
Ahoj vsem, mate nekdo akva 2 metry dlouhe bez stredni (delici) vyztuhy, priznam se, ze jsem ji dnes neopatrnosti rozbil a rad bych ji tam z duvodu spatne manipulovatelnosti vubec nedaval. Rozmery jsou 200x60x60 12mm sklo a 5cm bocni vyztuhy. Diky Tom
Založil: Troph3us
» více k tématu (počet reakcí 22)
Proč mi odcházejí rostlinky
Všechny zdravím,dokáže mi někdo poradit,proč mi odchází rostlinky? Začnou hnědnout až postupně odejdou a zbydou jen takové ty vlásečnice. Rostlinkám se prostě nedaří,něco je špatně ale nevím co. Děkuji D.
Založil: daliborz
» více k tématu (počet reakcí 3)

Zářivky - Osram Lumilux Skywhite 880
Ahoj všem,sháním tyto zářivky v délce 105 cm nevíte nikdo nějaký odkaz na internetový obchod,nebo se tento rozměr neprodává?Moc dík
Založil: Domimili
» více k tématu (počet reakcí 12)
jak poznam zda to je samicka ci samec
Dobry den,potřeboval bych poradit 1(jak poznam zda se jedna o samečka či samce 2)jaky druh muzu přidat k těmto tlamovcum diky moc
Založil: KAPR+kapr
» více k tématu (počet reakcí 3)
Výběr krmení
Zdravím,mám Tropheus Moori Bemba Orange.Krmím Sera flora a Sera vipan.Je lepší vločkované nebo granulované ? Můžu krmit i mraženými artemiemi a dafniemi ? Děkuji za Vaše rady.
Založil: Stan
» více k tématu (počet reakcí 11)
Tlamovci a vzduchování
Zdravím,nikde se nemohu dočíst,jestli je nutné,aby vzduchování bylo zapnuté non-stop,popř.jestli přes noc či den. Pořídil jsem si kompresor EHEIM 200 na mé 360l akva a jsem spokejen. Děkuji.
Založil: daliborz
začínám pěstovat tlamovce může mi daát někdo dobrou radu.dík
Začínám pěstovat tlamovce.Může mi někdo dát radu o jejich páření
Založil: Markéta
» více k tématu (počet reakcí 2)