Diskusní fórum

Stránky 1 ............... 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 ............... 288

Labidochromis yellow

Po nějaké době jsem si všiml že jedna žlutá začíná být nějaká "slabá" sice žere vše, ale leží často na dně. Všiml jsem si že začíná černat kolem tlamy, což dřív neměla. Nevíte čím to?

Založil: frost » více k tématu (počet reakcí 11)

doporučení světlení

Prosím o radu. Bude mi jako osvětlení akva 80x40x50(výška) stačit 1 zářivka 18W ? Díky.

Založil: Looky » více k tématu (počet reakcí 2)

Potřeboval bych poradit jaké cichlidy chovat společně

Prosím poradte mi, vlastním 220-ti litrové akvárium bez 3D pozadí, ve kterém chovám 4 exempláře Labidochromis c. yellow,4 exempláře Pseudotropheus lombardoi a nevím jestli k nim mužu přidat 5 exemplářu Pseudotropheus Demasoni. Díky za radu.

Založil: Tuc » více k tématu (počet reakcí 7)

Žlutá voda z kmenů

Máme asi 3 měsíce staré akvarium. Prostředí tvořeno pouze kmeny a lávovými kameny a štěrkem. Při koupi kmenů jsme dostali radu, at koreny vyvarime. Vzhledem k jejich velikosti se nam to vsak nezdarilo a tak jsme je jen nekolikrat opakovane polevali horkou vodou. Opravdu hodne barviva pustily (zpočátku to vypadalo jako černý čaj:-))). Kdyz uz se nam to zdalo OK, tak jsme je uspořádali do akvarka. Bohužel i ted po 3 měsících máme vodu nažloutlou. Vodu měníme 1x za týden až za 14 dní a to zhruba 1/3. Trošku pomohla bílá zářivka, ale nejsme s tím spokojení. Nemáte s tím někdo nějaké zkušenosti? Přestanou vůbec někdy ty kořeny pouštět barvivo? Akvárko je 250 litrové a máme tam 10 labidochromis c. yellow + 10 Pseudotropheus mpanga + 9 melanochromisy + 3 zebry a 2 přísavky. Krmíme 2 denně. A druhý dotaz: co udělají tlamovci s neonkama? Nebo jaké ryby byste doporučili pro zpestření? Máme totiž tmavé pozadí, kořeny i kameny jsou tmavé a uvažujeme o vyhostění mpang, které tam naprosto zanikají. Za co je potom vyměnit?

Založil: Eva HK » více k tématu (počet reakcí 16)

Žlutá voda z kmenů

Nové akvárko

posílám novou fotku snad je trošku lepší.

Založil: pavelmalawi » více k tématu (počet reakcí 3)

Nové akvárko

Nové akvárko

Prosí může mi někdo poradi jak mám poslat video? Jsem tu nový a nějak se mi to nedaří. Zatím jen foto po zajetí,ted má akva 7 měsíců, 300 litů. Díky

Založil: pavelmalawi » více k tématu (počet reakcí 3)

Nové akvárko

Nemoc jak léčit?

Ahoj mám problém!!! 2 tlamky břicha nafouklá , nežerou, straní se , výkaly nitkovité a jako by průhledné. Co jsem se dočetl tak bych měl co nejdříve sehnat entizol. Jedna s tlamek ted u dna hlavou dolu a točila se jakoby spirálovitě v křeči. Tak jsem ji resetoval. Akva 450 dusitany, dusičnany ok. Voda co 7dní 1 polovina výměna. Krmím Hikary cichlid gold, hikari cichlid staple, sera granugreen, a nějaké vločkové pro nejmenší at stihnou něco pochytat. Stalo se to socolofi a zebře. Jak dál mám vytáhnout i tu zebru? Jak dávkovat entizol pokud jej mám použít.? Nebo je to něco jiného? Děkuju za každou pomoc. Doufám že pietro není na dovolené. Málo starostí a at plavou.

Založil: JT » více k tématu (počet reakcí 7)

Tlamovci a dovolená

Zdravím,od té doby co mám rybky jedu poprvé na dovolenou na týden. Snad mám všechno zařízené.Čerpadlo běží non-stop,světlo i vzduchování přes hodiny od 12 do 24.Jak dlouho vydrží rybky o hladu?Je nějaké spec.krmivo,které vydrží nebo mám někoho požádat o krmení.Díky za každou radu a zkušenost.

Založil: daliborz » více k tématu (počet reakcí 8)

Nažloutlá voda

Prosím o radu.Chovám tlamovce již asi 3 roky ale stále mám ten a ten samý problém.Pořád mám v akvu takovou nažloutlou vodu.Nemám tam nic jiného než kameny a štěrk.Vždy když vyměním vodu tak je to krásně čisté ale za 3 dny je to zase žluté.To mám vyměnovat vodu co 3 dny?To přeci nejde.Co dělám špatně?Díky.

Založil: Milhausman » více k tématu (počet reakcí 6)

Osazenstvo akvária

Ahoj.Mám dotaz.Je tahle skladba ryb možná v mojí nádrži?Mám v 240l nádrži 13x Pseudotropheus elongatus Mpanga,7x Labidochromis Yellow a 7x Aulonocara Rubin - red.Dá se to unést,nebo to je moc?Dík za radu.

Založil: Sony12345 » více k tématu (počet reakcí 4)

umírající Labidochromis Caeruleus

Už čtrnáct dní mi cca pod dvou dnech odejde jedna rybka jen od tohoto druhu, den před tím začne být plachá,drží se zpátky,na druhý den nastane úhyn, fyzicky není na nich vidět žádná abnormalita, ani nitkovité výkaly. Akva 544l, dusičnany 10mg, dusitany neměřitelné, ph kolem 8, měním 1/4 týdně, osazenstvo Pseudotropheus Acei -9ks junioři,Sciaenochromis fryeri 3+1,Ancitrus Gold 5,Labidochromis Caeruleus bohužel už jen 7, momentálně zaplá UV lampa, při výměně dávám do vody sodu a mořskou sůl, budu rád za každou radu, dík

Založil: chosse » více k tématu (počet reakcí 10)

Sraz chovatelů a přátel webu tlamovci WDS

Zdravím všechny chovatelé Tlamovců. Myslím, že by bylo vhodné se také ne jen setkávat pouze na těchto stránkách, ale mohli bychom uskutečnit sraz a poznat se osobně a probrat naše vaše ryby. Místo a datum bych s vámi rád projednal. Rád bych poznal lidi co mají něco společné a myslím že vy také. Co vy na to???

Založil: pietro » více k tématu (počet reakcí 164)

pěstírna v okolí Prahy

Ahoj můžete mne poradit dobrou pěstírnu v Praze a nejbližším okolí? Díky za rady.:))

Založil: mrcek » více k tématu (počet reakcí 17)

Výstava Rychnov nad Kněžnou

Zdravím....najde se zde někdo,kdo bydlí v Ostravě a okolí a chtěl by jet na tuto výstavu?Sháním ještě 2-3 lidi.

Založil: wladys » více k tématu (počet reakcí 16)

Výstava Rychnov nad Kněžnou

pseu. saulosi

dám si do dvoustovky hejno saulosek, jak mám namíchat samice a samce, aby po sobě moc nejeli, bude mi stačit třeba dva samci a 8 samiček, dík dadin26

Založil: dadin26 » více k tématu (počet reakcí 3)

Kančík perleťový

Kde sehnat tuto ryybku? potřebuji samici nejlepe dospělou

Založil: Stuz » více k tématu (počet reakcí 5)

dotaz na filtr

ahojte, můžu načas místo externího filtru použít čerpací hlavu s biomolitanem na 200 litrů, nebo jde nějak předělat na externí filtr, dík za odpovědi

Založil: dadin26 » více k tématu (počet reakcí 2)

Doplňky do akvárka - jaké

Chtěl bych se zeptat: zatím co jsem pochytil nějaké info o akvárkách, potřeboval bych doporučit jaké doplňky koupit? Akvárko budu mít min.200litrů, v něm tlamovce, ještě nevím jaké a kolik druhů. 1.Vzduchování mít prý nemusím, květiny mít nebudu nebo max. dvě líbí se mi toto zpracování: http://www.akvarko.cz/akvarium.php?nadrz=936&druh=3&objemod=100&objemdo=200 2.Kryt se zářivkami pouřiji tento: http://www.zekia.cz/kryt-standard.php s T8 3. Kde se dají koupit takové krásné barvné kameny jako jsou zde v akvárku? http://www.akvarko.cz/akvarium.php?nadrz=936&druh=3&objemod=100&objemdo=200 4. Pozadí na akvárko, s čím máte nejlepší zkušenosti. To co je zde:? stojí kolem 4000Kč, http://www.akvarko.cz/akvarium.php?nadrz=936&druh=3&objemod=100&objemdo=200

Založil: M2M » více k tématu (počet reakcí 18)

nový začátek

ahoj všem, přecházím na chov tlamovců, tak potřebuji nějaké rady do začátku, mám 200 litrové akva s pozadím, jaké druhy a kolik mohu dát do mé nádrže atd

Založil: dadin26 » více k tématu (počet reakcí 3)

Tlamovci a výbava akvária

Chtěli bychom si pořídit cca 200litrové akvárium a do něj nějaké nenáročné větší ryby. Mysleli jsme na tlamovce. Ve zveráku nám řekli že pokud máme velké akvárko a méně rybek. tak nemusíme mít vzduchování, stačí pouze filtr. Také prý tlamovci nemusí rostliny, to by nám vyhovovalo. Proč o tom píši, přecejenom takové akvárko může být energeticky náročné, tak mě zajímá jestli když takové akvárko vybavím cca 15 tlamovci bez rostlin, jestli skutečně nepotřebuji vzduchování a jesli mohutaké omezit i svícení. Prý pro ryby není nutné ale hlavně pro rostliny. Né že bych jej chtěl o světlo ochudit ale jestli mohu místo 10h denně svítit jen 5hodin. Můžete mi říci nějaké zkušenosti, popř. která další ryba by byla vhodná?

Založil: M2M » více k tématu (počet reakcí 21)

Příčina smrti???

Zdravím, bohužel si nevím rady a potřebuji pomoc.Mám 500l akva,cca 50 ryb, pravidelná výměna vody, No2-0, No3 - 20mg,krmivo sera vločky, cyclop,filtr vnejší Fluval 405 + čerpadlo s biomolitanem.Stáří ryb 1/2 roku.Teď k mému dotazu, zajímalo by mě jáká mohla být příčina smrti ryby na obrázku?Je to už druhá ryba během dvou týdnů.Bohužel jsem nezaznamenal žádné příznaky onemocnění.Ryba mě připadá jako v křeči a věškeré vnitřnosti jsou pryč????

Založil: Jira » více k tématu (počet reakcí 13)

Příčina smrti???

Tropheusi chovani

Vzhledem k tomu, že uvažuji o chovu těchto ryb, tak bych chtěl poprosit zkušené chovatele/pozorovatele, zda by mi dokázal popsat v čem jsou Tropheusové z pohledu inteligence a chování tak vyjimeční. Srovnání s neonkou je mi jasné, ale mne by zajímalo srovnání např. s Cyrtocara moori. Ve všech knihách se píše oo rybách s "vyšší" inteligencí, soužití hejna těchto ryb je přirovnáváno k soužití vlčí smečky apod. Stojí za to pro akvaritu pozorovatele jít do vyššího rizika bloatu? Mám na youtube.com nakoukáno pár stovek videí s Tropheusy, pár návštěv pěstíren, ale nevšiml jsem si žádné super vyjímečné "povahy". (Komerční chovatele chápu, tam je to dáno poptávkou a vyšší cenou) díky za odpověď PS. Cyrtocaru jsem použil jako příklad, protože se jedná také o hejnovou rybu (viz porozování některých autorů). To, že ji v mnoha nádržích ve velkých hejnech nedržíme, je pravděpodobně dáno, že samci nejsou tak agresivní a nehrozí vybití hejna.

Založil: Bolio » více k tématu (počet reakcí 2)

Ryby v provizornim akvariu

Cau. Mam dotaz. Na jak dlouho muzu nechat ryby prestehovat z 200 litroveho akvarka do 40 a 20 litroveho akvarka. To 200 litrove akvarko budu kompletne prestavovat a asi i stehovat tak se chci zeptat jak dlouho ty byby se snesou v tak stisnenych podminkach? Ryby mam:skalary, cichavce, mecovky, tetry, black moly a jeste dalsi. Ja myslim ze pri kvalitni filtraci a dobrem provzdusneni ty 5 dnu vydrzi ne?

Založil: Charon1 » více k tématu (počet reakcí 3)

pseudotropheus zebra

čauky chtěla bych se zeptat jak dlouho zebra nosí jikry v tlamě díky za odpovědí

Založil: Michala » více k tématu (počet reakcí 3)

Plíseň na pozadí?

Zdravím, mám nově založený akvárko pro malawi s pozadím s polystyrénu a epoxidu.Zatím je 14 dní prázdný jen se dvouma ancitrusama.Teď se mi začal dělat na pozadí jakýsi bílý povlak.Nevíte co to je,jestli nějaká plíseň či co a případně jak se toho zbaavit.Děkuju za odpověď.

Založil: Spanky5 » více k tématu (počet reakcí 3)

Plíseň na pozadí?