Diskusní fórum

Stránky 1 ............... 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 ............... 288

Nemocna duboiska

Zdravím, mám jeden dotaz. Již delší dobu u jedné ze svých duboisi pozoruji něco, co vypadá jako nemoc (viz foto). Jde o jakýsi výrůstek pod tlamkou. Zpočátku jsem si myslel, že se jedná o poranění vzniklé občasnými souboji s ostatními rybami. Ryba jinak nevykazuje žádné jiné symptomy nemoci. Je čilá, žere a plave zcela normálně. Zkoušel jsem něco hledat v literatuře a jediné, co je tomu podobné je lymfocystóza. Jenže u téhle nemoci se uvádí, že její průběh je velice rychlý a tahle ryby má uvedené výrostky již několik týdnů, možná i měsíců. Ani nepozoruji, že by se zvětšovaly. Rybu jsem separoval do karanténní nádrže ale nevím, co dál. Akvárium, ze které jsem ji vytáhl má 450 l, filtrace 2x Fluval 305, výměna vody 1x týdně 100 - 120 litrů. Osádka je složená z cca 50 jedinců bemba, duboisi a ilangi. Všechny ryby byly pořízeny zhruba ve stejnou dobu (cca před 2 lety) a zatím jsem nezaznamenal žádný úhyn. Chtěl bych vás tedy poprosit, zda by někdo odsud věděl, o co by se mohlo jednat, případně jak uvedenou rybu léčit. Díky moc.

Založil: tka » více k tématu (počet reakcí 5)

Nemocna duboiska

Neritina a tlamovci

Je možné mít tyto šneky s tlamovci když mají skořápku zavíratelnou? U mne v akvárku přežívají i obyčejní okružáci....

Založil: Necarek » více k tématu (počet reakcí 1)

Zebry u dna, vybarvení Pseudotr. mpanga, věk u tlamovců

Ahoj, máme malawi osazené: Labidochr. c. y., Melanochr. exasperatus, Pseudotr. mpanga. Když měli rybky asi 5-6 cm, doplnili jsme ho oranžovýma zebrickama, které meli asi 4-5 cm. Ostatní ryby nové hejno prijmuli uplne v pohode. Źádná ryba nám doposud neuhynula, ale ted dve ze zeber leží u dna, nežerou. Jen hýbou tlamou. Jsou to sice zrovna dve nejmensí zebry, ale nikdy jsem si nevsimla, ze by je ostatni ryby honili. Nemáte s tím nekdo nejake zkusenosti? Muzu je jeste nejak zachránit. Uz tak lezi dva dny. Jen obcas kousek odplavou a zase se vrati na misto. Taky se chci zeptat na vybarvení mpang? Samičky zůstanou tmavé? Kdy (v jake velikosti se vybarví samečci?) Ted mají kolem 6 cm a sameckum zacinaji svetlat pruhy. Ale po zluté ani vidu... Jak jsou staré ryby které se prodávají v odchovnách ve velikosti 3-4 cm? A kolika let se tlamovci dožívají? Předem děkuji moc za všechny připomínky, rady a názory :-) E.

Založil: Eva HK » více k tématu (počet reakcí 4)

Piskořka věžovitá.

Mám v akva Malawi piskořky,už mají i mladé,ale ty velké mají jakoby ukouslé špičky,některé i víc. Je to normální? Doroste jim to?Nekrmím třebe málo ryby? Děkuji

Založil: daliborz » více k tématu (počet reakcí 8)

Co to znamená?????????

Dobrý večer,chtěl bych poradit,moji tlamovci tedˇkom často umírají nevím co je za příčina,jenom jsem si všimnul že mají pod příškem prohluben dovnitř.Viz malovany obrázek.Děkuji za pomoc a rady.

Založil: ferko » více k tématu (počet reakcí 2)

Co to znamená?????????

Čím měřit kvalitu vody.

Zdravim, tak sem se dal po 5-ti lete pauze zas na akvaristiku .Ted sem udelal akvarko a napustil vodu .Chtel bych poradit konkretni vyrobek cim merite kvalitu vody.A je lepsi do AQ koupit nejaky "odolny" ryby nebo staci jen ten mesic pockat?

Založil: Spanky5 » více k tématu (počet reakcí 2)

můžou se tlamovci křížit

prokazatelně mě nosí jedna demasoni o které jsem si do dnešní doby myslel že se jedná o samce .Původní stav jsem měl 4 demasoni jedna uhynula a jedna mě před 14dny vyskočila z akva .takže mám větší podle mě samec a menší také podle mě samec jenže ten větší má narvanou hubu jikrama možná mladými.Nevěřím že by se vytřela velká samička s takovým mrzáckým samcem nemůže se vytřít s nějakou jinou rybou měli se k sobě se samečkem labidochromis?To je asi blbost co

Založil: hříšník » více k tématu (počet reakcí 9)

Jak dezinfikovat cele akvarium od řas

Mam 200 litrove akvarium a dost huste je porostle stetickovou rasou. Po vsech vasich radach s menenim vody a koupenim tech tech ryb a rostlin rasy utlumily svuj rust ale i tak nedovoli rostlinam poradne rust. Chtel jsem vsechny ryby vylovit do jineho akvaria i rostliny dat pryc z akvaria a vodu necim dezinfikovat, ale nevim cim. kdyz bych tam nasypal treba 4 kg soli to by asi nepomohlo na zlikvidovani vsech ras v akvariu ze?? Napadl me jeste hypermangan ale nevim jestli se pak neco nestane rybam. Samozrejme po dezinfikovani vody bych vsechno kompletne vymyl. Dno a kameny a koreny bych vytahl a poradne propral v ciste vode. Opravdu nevim co pouzit. Predem dekuji za odpoved

Založil: Charon » více k tématu (počet reakcí 46)

Neolamprologus buescheri kamakonde

Ahoj. Vhci se zeptat jestli máte někdo zkušenost s tímto druhem v nádrži o objemu 200L? Rozměry 100*40*50 výška. Spoluobyvately jsou N. Leleupi ,L. Ocellatus ,A. Calvus Black. Pokud by to nešlo jaký by jste volyly druh.

Založil: RUMburak123 » více k tématu (počet reakcí 1)

Parmička černopruhá

Dobrý den mám dotaz je možné mít v akváriu kde jsou tlamovci i dostatečně velké parmičky černopruhé?

Založil: Necarek » více k tématu (počet reakcí 3)

Cyprichromis leptosoma mpimbwe

Ahoj,žerou tyto tlamovci své potomstvo nebo mohu nechat nosící samice ve společném aq.děkuji

Založil: Daniel » více k tématu (počet reakcí 1)

A další pokračování

A že mi je jasné, že ani peníze a ani kořen zpět nedorazí. Nejde mi o těch 350 Kč i s poštou..Jde mi o princip, něco si zamluví, člověk mu to zababalí, pošle na své náklady...Zajímalo by mě, kolik lidí už takhle oklamal...Uvědomuji si, že je to naše chyba a už budu posílat vše zásadně jen na dobírku, ale člověk se snaží ušetřit lidem peníze a sám pak na to doplatí... Takže pozor na něj!!! zde profil... no naozaj vyzera ako k...t na gauci.ja by som cudzim ludom poslal tovar jedine na dobierku.takych hajzlikou chodi teras po svete clovek by neveril.vsak za 5.korunu teras ta aj zapichnu. milá paní borhyová kořen sem vám posla zpět a dalších několik lidí zde dosvěčí že obchoduji čestně i m i posílaj peníze a já jim posílám věci a vaše ubohé nařčení a nařčení jiných zde rádoby akvaristů co mně nazývajkí a já to řeknu a ne jen s teškama kokotem sou ubohé kořen sem vám již dávno poslal zpět jelikož vyplaval a to o té adrese ohledně peněz je pravdivá když nebudete líná a dojde te si napoštu tak zjistíte že se složenky kopírujou a asi tam bylo něco nečitelně že mi obnos přišel zpět a jestli tu zase bude někdo povídat o pravopisu ta ste opravdu ubozí a kořen zařezanej motorovou pilou opravdu nic moc do akva mejlem vám pošlu číslo podacího lístku a tím je pro mně věc vyřízena od vás bych již nechtěl ani fredku

Založil: Ondřej » více k tématu (počet reakcí 1)

Podvodný akvarista

Chtěl bych upozornit na něco co jsem viděl na jiném akvaristickém webu. Dobrý den všem, ráda bych informovala o jednom akvaristovi, podvodníkovi, který se tu vyskytuje mezi námi! Již několikrát jsem tu na foru vyměňovala s akavristy rostlinky a vše probíhalo v naprostém pořádku. Nedávno jsme tu přes inzerát prodávali kořen ve tvaru jeskyně, nevešel ae nám bohužel do akvária. Ozval se nám p. Němčanský. Po dobrých zkušenostech s akvaristy odsud z fora - také sem chodí mezi nás...Jsem mu kořen poslala s tím, že nám pošle peníze obratem složenkou. peníze nedošly, po týdnu jsem pána emailem kontaktovala a přišlo mi: Dobrý den tento týden vám pošlu peníze ale potřebuji vaši adresu jestli budete tak hodná a napíšete mi ji krabici mi dcera omylem vyhodila a toto je jediný mejl od vás který mám schovanej od soboty mi nešel počítač naskočil mi až dnes jinak kořen už je v akva dal sem ho na přísavky takže to je v pohodě zatím naschle Němčanský.

Založil: Ondřej » více k tématu (počet reakcí 11)

Čištění 3 D pozadí

Mám dotaz.Jak čistíte pozadí od nepříjemné štětičkové řasy?

Založil: Sony12345 » více k tématu (počet reakcí 7)

Pár dotazů II.

3)Sklo čistím mag.stěrkou těsně nad písek,u písku kartáčem na nádobí ale jak čistíte ten písek.Jen to rozvrtáte? A proč to vzniká. Na pohled to není pěkné. 4)Svítím od 7 do 22 hod. Tvoří se mi tato řasa. Ale hnědá by měla být z nedostatku světla.

Založil: daliborz » více k tématu (počet reakcí 5)

Pár dotazů II.

Pár dotazů I.

Ahoj,posílám pár fotek a k nim dotazy. 1)Co je to za tlamovce(už jsem ho jednou ukazoval ale změnil se. 2)V akva mám takovéto hrudky písku.Může to být z piskořky? Děkuji za rady

Založil: daliborz » více k tématu (počet reakcí 5)

Pár dotazů I.

Samec nebo samice

čau nevíte někdo když má ryba na ploutvi tečku jestli to je samice nebo samec.

Založil: vratislav » více k tématu (počet reakcí 28)

3D pozadí - dotaz

Prošel jsem již několik návodů na výrobu, ale i tak mám dotaz. Stačí při výrobě polystyren "zažehlit" horkovzdušnou pistolí, nebo je pro zpevnění nutný nátěr epoxidem? Týká se to pevnosti povrchu. Předem díky za odpovědi.

Založil: Iris » více k tématu (počet reakcí 14)

Nádrž s plastu

Ahoj.nemá někdo zkušenosti s akváriem s plastu a jen přední sklo.Viděl jsem tak slepenou nádrž v Honbachu a vypadalo to schopně. Děkuji.

Založil: Knápek Ladislav » více k tématu (počet reakcí 9)

tlamovci pestrý+cihlida plochohlavá

Mám v akváriu 5 tlamovců pestrých + 2 cihlidy plochohlavé nejsou vůči sobě zatím nijak agresivní,myslíte si že to je ideální kombinace?

Založil: hradečák » více k tématu (počet reakcí 5)

Stojí to za to?

Ahoj stojí tohle za 2000kč? Na fotce není vidět ještě digitální krmítko a drobnosti

Založil: Necarek » více k tématu (počet reakcí 8)

Stojí to za to?

Zařizuji AQ - rady na začátek

Zdarvim, potřebuji poradit se zařízením AQ. 1) Rozměry 140x45x45 (d.v.š.). Mám v úmyslu dát na dno vrstvu bílého, velmi jemného písku (vrstva asi 8-10 cm) s kameny - kombinace velkých a malých. Není síla skla 8 mm (dno a celé AQ) málo? Mam dno nechat udělat z 10 mm? Nechci, aby mi dno prdlo. Písek váhu kamenů roznese, ale dal bych dolu ještě vrstvu miralonu nebo 2cm polistyrenu? Nebo je to zbytečné? 2)Chci, aby bylo AQ na pozadí tmavé - kontrast s bílým pískem. Nechci dávat do pozadí černou fólii, ale tmavé 3D pozadí. Přečetl jsem si tu na fóru, jak na to: polystyren+lepidlo+jemný písek. Chci, aby ten písek byl černý. Je nějaká neagresivní barva, která by se nerozpouštěla do AQ? Nebo je i jiná možnost? Pokud teda nechi v kupovat pytle s tmavým píkem v krámu. 3)Jaký typ vnějšího filru? 4)Když AQ povezu asi 10 Km na káře a bude dostatečně podložené mekkým, nepraskne mi? 5)Chci pěstovat pohromadě Pseudotropheus sp. Elongatus Mpanga aZebra r.r. , snáší se pohromadě? Za rady moc díky. Vašek

Založil: ViNiS » více k tématu (počet reakcí 2)

Co dělám špatně?

Dobrý večer mám dotaz-- vytřeli se mi Pseudotropheus lombardoi samičku sem odlovil mladé vyvedla a když už byli dost velcí vrátil jsem ji do akvária zpět mezi ostatní. Bohužel zbylá samice a samec se do ní okamžitě pustili a hrozně na ní útočili když sem přišel z práce byla mrtvá. Tak bych se rád zeptal jak to řešíte vy? Stalo se mne tohle nedávno když sem kupoval novou samičku Pseudotropheus zebra red-red byla stejně veliká jako ostatní a do večera nevydržela ostatní Pseudotropheus zebra red-red ji utloukli.

Založil: Necarek » více k tématu (počet reakcí 19)

Výměna vody v akva

Všechny zdravím a obracím se s dotazem ohledně výměny vody v akva u tlamovců.Měním jednou týdně 1/4-1/3litrů akva. Od akva mám kousek koupelnu,tak vodu vypouštím rovnou do sprcháče(nemusím běhat s kýblema). Můžu i napouštět vodu rovnou z kohoutku? Když nastavím i přiměřenou teplotu? Mám vlastní studnu (bez chloru) a voda se ohřívá v el.bojleru. Děkuji za radu.

Založil: daliborz » více k tématu (počet reakcí 6)

Jake ryby ke skalaram

dobrý den, chtěl jsem se zepta jaké rybičky se hodí do akvária ake skalaram? Děkuji za odpověď

Založil: HanesG » více k tématu (počet reakcí 6)