Diskusní fórum

Stránky 1 ............... 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 ............... 288

vune vody v akvariu

Ahojky mam dotaz,mam hezke 220l akvarium,mam v nem ryby z nasich rek,rybam se dari a hezky rostou,mam jenom jeden problem a to je ne zrovna vonici voda,mam akvarko v obyvaku a tak chapete,ze je to nemile.Menim 1/4 vody tydne a mam filtr Fluval 305.Moc dekuju za radu

Založil: Pavel skodic » více k tématu (počet reakcí 1)

tlamovci pestrý

CHtěl bych se zeptat v kolika měsících mívají tyto rybky jikry a jak moc je naročný případný odchov malých rybek.diky za vaše odpovědi.

Založil: hradečák » více k tématu (počet reakcí 1)

Zebra R/B, všechny přírůstky jsou samičky

Mám jednodruhové akva. Dospělí jsou 6x sameček, 5x samička. Malí různého stáří jsou všechny samičky. Moc zkušeností nemám, tak mi to možná někdo vysvětlí? Mladých tam mám snad celkem 20.

Založil: akrab » více k tématu (počet reakcí 2)

Vnější filtr-pomóc

Ahoj, pořídila jsem si vnější filtr a zapojila. Bohužel asi za 12 hodin mi téměř všechny ryby uhynuly a voda byla zcela zelená, místo čistá. Udělala jsem já někde chybu, či to mám reklamovat. Děkuji

Založil: Jitka » více k tématu (počet reakcí 2)

Co je to za druh tlamek?

Zdravím všechny a chci se zeptat co je tohle za druh. Přivezl jsem si je od Karpeka - rušil malawi, tak jsem je ušetřil od kanálu. Aureatky,zebry R/B jsem v poho poznal, ale tyhle ne. Nevím kam bych je zařadil, tak mám tušení že jsou to kříženci. Co vy na to?

Založil: Ondrášovi » více k tématu (počet reakcí 6)

Co je to za druh tlamek?

potrava home made

Ahoj všem, připravoval jsem si domácí krmení pro Malawi ze špenátu a hrášku. Chystám další várku a teď se mi ve druhym aq hodně množí limnophilla a valisnerie. Můžu je do toho rozmixovat taky? Zkoušel jsem dát čerstvý lístky limnophilly a trochu to ožírali. Dík CH.

Založil: charvis » více k tématu (počet reakcí 1)

Lombardův tlamovec

Zdravím, mohl bych se zeptat zda je toto Tlamovec Lombardův?? Měla by to být samička, chtěl bych se zeptat na rozdíl mezi samečkem. Díky

Založil: Lee » více k tématu (počet reakcí 17)

Lombardův tlamovec

kryt na aka z lamina

Ahoj všem, mám další dotaz, doufám že mě nebudete kamenovat. Mám asi čtvrt roku kryt z lamina (dřevotřísky). Samotné akva je zakryté sklem, teprve na něm je kryt. Četl jsem že lidi co nemaj skla tak maj problém s "bobtnáním" lamina. Já se toho moc nebál a teď koukám, že mi to bobtná celkem slušně. Přeci jenom tak asi nějaké to odpařování bude, mám tak skulinu asi 3-4cm na krmení. Dá se tomu nějak zabránit? Napadlo mě přejet hrany slabou vrstvou průhlednýho silikonu nebo lakem. Řešil toto někdo?

Založil: karbi03 » více k tématu (počet reakcí 13)

Filtr Aqua Clear 50

Mám dotaz na 200l akvárium stačí tento filtr? Máte s ním někdo zkušenosti?

Založil: Necarek » více k tématu (počet reakcí 1)

Labidochromis SP yellow

Dobrý den, chtěl bych se zeptat jestli někdo chová tyto rybičky a jak vypadá jejich rozmnožovací rituál.

Založil: Jarek » více k tématu (počet reakcí 2)

Co je toto za tlamovce?

Ahojky prosím o radu dostal jsem tlamovce ale nevím co je to za druh na fotce jsou označeni děkuji za radu. Pavel

Založil: Necarek » více k tématu (počet reakcí 14)

Co je toto za tlamovce?

Teče mi akva, odlepuje se zadní stěna

Ahoj všem, tak mě potkala další obrovská nepříjemnost. Dneska jsem přišel dom a zjistil jsem, že mi teče akva. Mám ho asi 5 let. Upustil jsem ho a při páčení je vidět, že se odlepuje zadní stěna. Jsem z toho totálně na prášky. Teď řeším kam dát rybky a kde sehnat co nejrychleji opravu. Doma mám volnejch asi 150 l, je to nějakejch 105*45*35, naštěstí 45 šířka. Stejně je to málo. Mám 3 velký zebry + 6 malejch, 6 malejch yellowek, 15 středních demasonek(většinu jsem včera přivez a pěkně to nas..), 5 elongátů a sumce. Úplně se hrozím toho, jak to vše přežijou, vypadá to na delší dobu. Když si představím čekat 14 dní na akva a potom měsíc zajíždět, tak je mi na zvracení. Většinu kamení dám asi do sudu se vzduchováním, něco rybkám, ale nechci jim moc ubírat prostor. Prostě vše na levačku. Přemejšlím, jestli to nechat přelepit, je to jenom 8mm sklo při 140cm délky, nebo sehnat nový. Zas je blbý že na zadní stěně mám nalepený pozadí. To jsem lepil tak před půl rokem a ryby byly taky venku. No Smůla s velkým S. Normálně jsem tak hotovej že mám sto chutí se na všechno vy... :-(((

Založil: karbi03 » více k tématu (počet reakcí 30)

Očista nových ryb

Všechny zdravím,chtěl jsem se jen přeptat,když dokoupíte osádku do svého akva,kde už máte ryby,jestli je rovnou vpustíte do svého akva mezi ryby,anebo nejdříve provedete nějakou očistnou kúru,popř.čím. Děkuji

Založil: daliborz » více k tématu (počet reakcí 2)

párek tlamovců?

Prosím o radu. Mám samce tlamovce černoploutvého"yellow" a k němu jsem koupil ještě dvě samice. Půl roku v pohodě ale pak samec a větší samice začli tu menší šikanovat. Totálně ji zničili ploutve, dostala asi ještě bakteriální rozpad ploutví.Jak ji štvali tak pohubla. Odlovil jsem ji 14 dní léčil, měla ještě neco s okem. Kyž jsem ji doléčil, měla už ploutve o.k. krásně žrala tak jsem ji pustil zpět, ale ty šmejdi ji zas začli chudáka šikanovat. Je možný, že prostě udělali pár a další rybu u sebe nesnesou?

Založil: Pavel Šíp » více k tématu (počet reakcí 4)

může to být motolice?

Prosím o radu. Jednomu z dospělých samců Protomelas taeniolatus Boadzulu se asi před 2 týdny udělal zákal na oku. Začalo to z centra a postupně se rozšířilo na celou rohovku. Pak se povrch začal vyboulovat až to měl jak 0,5cm kužel. Asi před 3 dny se v centru udělala dirka tak 1mm, oko oplasklo,ale je stále zakalené a podle toho jak se ryba chová,tak na něj nevidí. Žere normálně, trochu víc než obvykle se schovává mezi kameny, ploutve a povrch těla normální.Léčba ESHA ani FMC nezabrala. Nemám šanci ji odlovit do karantény aniž bych rozkopal celý akva. Dík CH.

Založil: charvis » více k tématu (počet reakcí 4)

Dezinfekce akva

Zdravím,potřebuji poradit s dezinfekcí akva.Před pár dni jsem měnil čelní sklo z důvodů znatelného poškrábání.Nejprvé jsem sklo odmastil,po té jsem nanesl silikon a nakonec jsem silikon stáhnul stěrkou pomocí jarového roztoku.Než přejdu k opětovnému napuštění nádrže.Ptám se: stačí akva řádně vypláchnout horkou vodou?Chci předejít aby nedošlo k uvolňmování chemikálií ze skla a lepeného spoje.Předem díky za odpověď.

Založil: Jira » více k tématu (počet reakcí 3)

280 L AQ pro tlamovce ?????

Ahoj, uvažuju, že přejdu od klasických ryb na tlamovce. Chtěl jsem se zeptat, jestli je rozměr 140x45x45 (d v š)vhodný pro tlamovce. Už jsem něco četl a vím, že nepotřebují vysoký sloupec vody, jako např. terčovci, ale zajímají mě Vaše osobní názory. Raději bych volil kratší, ale vyšší AQ se stejným objemem. Poradtě mi i ohledně venkovního filtru na těch 280 L. Nedám na nějaký řeči prodejců, ale zajímají mě zkušenosti akvaristů. Díky za rady

Založil: Petr Š. » více k tématu (počet reakcí 7)

Trpká zkušenost

Zdravím všechny, na tomto fóru. Dlouho jsem nad tím přemýšlel, zdali se mám s vámi podělit o mou negativní zkušenost, co se mi přihodilo tuto neděli. Je mi trapné někoho hanit a psát o někom, koho ani osobně neznám. Tedy přejdeme k věci. Rozhodl jsem se, že si nechám zaslat ryby od chovatele. Jedná se o ryby poměrně, neznáme v naších končinách, ale již zde o nich byla řeč. Kontaktoval jsem firmu - Aqua Škopek, firma působí v Kralupech nad Vltavou. Zabývají se prodejem akvarijních ryb různých zemí. Vybral jsem si firmu záměrně, jelikož jsem zjistil, že mají rybu o, kterou mám zájem a zatím nikdo ji nemá v nabídce. Tedy zatím“, jedná se o Haplochomis Limax. Nechal jsem si je tedy poslat, v počtu 6+4, tedy 6ks- jikernaček a 4Ks-mlíčáků. Co se tedy stalo?? Napsal jsem paní majitelce zavazující email, kde jsem přesně specifikoval druh a velikost, také pohlaví a rozdělení ryb do skupiny. S tím, že mi dá obratem vědět v jaké fázi je odesíláni ryb do mých rukou. Sice mi volala, ale pár hodin před odesláním. Zásilka mi přišla kurýrem ČD. K tomu kurýru se nebudu vyjadřovat, na to tady není prostor. Ryby mi došli v pořádku to jediné pozitivum na celé věci. Jinak mi přišli ryby úplně jiné a než jsem si objednal. Místo Haplochromis Limax mi došli Haplochromis Ch44 na místo již zmiňovaného druhu. Také mě zarazilo, že mi poslala skupinu opačně, než jsem požadoval. Nevím mýlit se je lidské ale udělat dvě chyby v tak jednoduché obchodní transakci mi přijde divné!! Takovou mám zkušenost a raději si ryby budu kupovat osobně a ne zajíce v pytli. Tak pozor na tuto pofiderní odchovnu!!! O další zásilce v rámci reklamace vás budu informovat.

Založil: pietro » více k tématu (počet reakcí 25)

Tlamovci a pestřenci

Ahojky, mám takový dotaz, myslíte si, že by se v akváriu snesli tlamovci s pestřenci? Akvárium kolem 300l.

Založil: Adéla S. » více k tématu (počet reakcí 2)

Malí bílí červíci

Ahoj , dnes rano jsem našel v aq malé bílé červíky, maji asi 0,5cm. Napadlo mě jestli to nejsou nějaké larvy, třeba komárů.Lezou po skle. Ďekuji za odpověď.

Založil: Pozďa » více k tématu (počet reakcí 2)

Pseudotrpheus demasoni

chtěl bych se zeptat mám demasoni asi rok a ted začaly byt divní jsou u hladfiny lapaji jakoby po dechu kyslíku mají dost teplota 25 stupňů hodně kamenu a úkrytu akvarko 250 litru a mám jich jenom 7 kousku . A žačal to dělat i dominantní samec krmení sušené perloočky poradte prosím

Založil: Michala » více k tématu (počet reakcí 2)

bičíkovci prevence

Čao všichni.CHtěl jsem se zeptat jestli se dá poznat přítomnost bičíkovců v akva ,jak se tam dostanou a z čeho to vlastně je.Všechny ryby jsou v poho, vypadají zdravě,chovají se normálně.Jen jedna před časem uhynula a při pitvě zjistili přítomnost bičíkovců v játrech.Mysíte, že mám preventivně přeléčit všechny ostatní ryby i když nemají žádné zřetelné potíže.DÍK MOC A MĚJTE SE .

Založil: adam » více k tématu (počet reakcí 3)

Proč umírají Demasoni

Ahoj všem, furt mi vrtá hlavou, proč mi chcípou demasonky. Koupil jsem jich jedenáct já nevím asi před půl rokem. Začaly postupně chcípat. Rybka přestala žrát a za dva dny byla pryč. Tak mi jich vychcípalo asi osm a pak jsem přikoupil dalších dvanáct od jiného chovatele. No a pokračuje to dál. Pomalu se loučím s tím, že bych je dál choval. Vodu měním jednou týdně asi čtvrtinu, hodnoty jsou v pohodě. Krmil jsem i granulkama, ty jsem už vypustil. Teď krmím už jen Sera green a vločkama Vegetal-Flor. Ostatní rybky jsou naprosto v pohodě. Čím by to tak mohlo být?

Založil: karbi03 » více k tématu (počet reakcí 36)

Čištění skel u AQ

Zdravím všechny! Mám takovou technickou. I když jsem se díval na historii, tak jsem nenašel otázku na to co chci vědět. Takže: Čím čistíte skla v nádržích. Já mám velké aq již staršího data - poškrábané a malé jsou také starší, takže je čistím normální kuch. houbičkou - tou hrubší zelenou stranou protože by obyčejný molitan nezabral. Mám již koupenou new 200ku a tu si nechci hnedle poškrabat. Poraďte prosím. Předem díkec!

Založil: Ondrášovi » více k tématu (počet reakcí 11)

Co pod kameny ?

Můžu použít obyčejný polystyren bez jakékoliv úpravy jako podložku pod velké kameny do akvária ? Děkuji za Vaše odpovědi.

Založil: Stan » více k tématu (počet reakcí 2)