Diskusní fórum

Stránky 1 ............... 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 ............... 288

výměna štěrku v akvárii

Zdravím. Mám v akváriiu tlamovce a premýšlím nad výměnou štěrku za přírodní písek. Je potřeba akvárium znovu zaběhnout? A jak je to s rostlinkami v takové půdě? Můžu tam přesadity ty původní, které mi tlamovci nežerou nebo tato půda pro rostlinky neni vůbec vhodna? A je možne si dat do akvaii a tlamovci nějakou rybku, ktera čisti skla akvarii? Diky za radu

Založil: Aneta » více k tématu (počet reakcí 3)

Co je to za nemoc?

Dobry den, nevíte prosím nekdo co je to za nemoc? Pri kazdem sezrani krmiva zacne tlamovec Demasoni podivne plavat a vravorat se.Ostatni ryby ho odhaneji a ma propadle bricho. Je to uz druhá ryba ktera se takhle chova. Myslim ze je to nejaka bakterialni nemoc ktera sidlí ve strevech ale nevim si s tím rady a jestli sou na to nejake leciva.Akvarium ma 325L a krmim ryby Sera vipan,Sera granugreen a Hikari cichlid

Založil: Ondrej » více k tématu (počet reakcí 6)

Odchov tlamovečků

Ahoj,všechny vás zdravím a obracím se na vás s dotazem proč a kdy (jak to poznám)se musí vyklepávat mladé rybky z tlamky matky tlamovců. Měl jsem už jednou mladé (9rybek) Pseudotropheus elongatus Mpanga,když jsem to zjistil,tak jsem samičku dal do jiného akva. Tam je za nějaký ten den vypustila a samičku jsem vrátil.Mladý ted mají tak 1,5cm.Ale mám další samičky,co budou mít mladé a to 2 Mpangy,1 Yellowka a 1.OB. Mohu to řešit porodničkama ve velkém akva? Všem děkuji za rady a zkušenosti.

Založil: daliborz » více k tématu (počet reakcí 3)

Odsávání kalu

Ahoj, byl bych rád, kdybyste se podělili o zkušenosti s odsáváním kalu ze dna nádrže. Myslím tím, jaké odkalovače používáte, jak jste s nimi spokojení, jaké používáte techniky,jak často odkalujete a podobně. Na bílém písku, který má asi většina z nás je všechno hned vidět, proto se ptám. Díky.

Založil: Bentroph » více k tématu (počet reakcí 11)

Desinfekce kořenů.

Koupil jsem kořeny do akva a jelikož byly používané tak bych je chtěl pro jistotu vydesinfikovat.Poraďte prosím čím.Děkuji.

Založil: Stan » více k tématu (počet reakcí 9)

Řasy a tlamovcia ancistrus

Zdravím všechny... Chci se zeptat na radu. Mám malawi akvárium, 400l, kde mám cca 35 tlamovců o vel. 5-15cm. V akváriu mám kromě zadní umělé stěny, porostlé řasami, jemný písek a cca 15 větších kamenů. Kameny ale dost zarostly řasami a ancistrus, který má vel.10-12cm nejeví o řasy zájem, což je způsobeno agresivitou tlamovců vůči němu. tráví tedy celý čas schovaný v úkrytu a opravdu výjimečně se vydává na noční hody na kameny, což je ale velmi zřídka. Dočetl jsem se na tomto webu o Přísavce thajské, v Brně jsem se snažil nějaké exempláře sehnat, ale mají pouze siamské, které prý už nejsou tak vhodné... Byl mi ale opět doporučen ancistrus, pro jeho odolnější kůži a krunýř, což prý thajky nemají a mohl by být taky problém. Můžete mi poradit, zda mám koupit další ancistrusy, pokud ano cca kolik, nebo mám opravdu vyzkoušet ty thajky, samozřejmě vzrostlejší...? Moc díky za pomoc, začínám být bezradný...

Založil: Marian » více k tématu (počet reakcí 21)

Co vydrzi tlamovci

Na jednom aukcnim webu jsem narazil na cloveka , co prodava ryby z duvodu nedostatku mista. Nebyt to na druhem konci republiky tak je beru hned, protoze takovy maras to se jen tak nevidi...

Založil: Tom » více k tématu (počet reakcí 8)

Co vydrzi tlamovci

vypuštění mladých auratusů pokračování

je to 11 dní co moje auratuska vypustila mladé a podle vás se již o ně nestará .Mýlíte se .Rybky povyrostli je jich kolem 30 samičku jsem nechal u mladých ,jelikož jsem chtěl přesně vědět ,co se bude dít dále .Do dnešního dne je bere na večer do tlamky .Ráno je zas vypustí .Takže můj názor je takový ,že jste tohle nikdo nezkoušel a proto nevíte jak dlouho se samička vlastně o mladé stará. Pár dní ,jak tady někdo psal to nebude

Založil: hříšník » více k tématu (počet reakcí 5)

Pseudotrpheus demasoni

Chtěl bych se zeptat kolik má demasoni mladech ted se mi poprvé vytřela a mám jich 15 měl jich někdo víc děkuji za odpověd

Založil: Michala » více k tématu (počet reakcí 10)

Pomůžete mi určit druh ryby?

Ahoj.Prosím pomozte mi určit tuto rybku. Přivezl jsem si je z Jablonce n. Nisou z pěstírny,a zapoměl jsem jméno.Mám dojem že je to Aulonocara Calico. A co vy? Děkuji za odpovědi MILHAUS

Založil: Milhaus » více k tématu (počet reakcí 3)

Pomůžete mi určit druh ryby?

Pseudotrpheus demasoni

chtěl bych se zeptat neska mi žačala pouštět mladé mám ji vytřepat nebo to nechat tak mam Demasoni díky za odpovědi martin mám ji v samotném akvarku

Založil: Michala » více k tématu (počet reakcí 3)

prosím o radu

Moc zdravím.Mohl by mi někdo z vás poradit s výkupem,popř. poradit nějakého solidního výkupce nejlépe na Moravě nebo by měl o mé ryby zájem někdo z vás budu velice rád. Vím , že je ted na prodej ryb špatné období,ale zkoušet se to musí.Jestli chcete vidět fotky mých ryb - www.akvariumfami.websnadno.cz S pozdravem at se všem daří ...

Založil: martin77 » více k tématu (počet reakcí 13)

Osvětlení Malawi

Všechny vás zdravím. Dnes jsem dostal PPL-kem osvětlovací kryt 120x50,2x39W. Poradí mi někdo zářivky? Našel jsem na netu toho spoustu ale nemohu se rozhodnout.Výška akva je 60 cm,je průhledové a nemám rostlinky.Předem děkuji a přeji pěkný víkend.

Založil: daliborz » více k tématu (počet reakcí 16)

Zvýšení PH jinap než chemikáliemi

Dobrý den. Myslel jsem si, že kemeně co mám v akva mi zvýší PH, ale Ph je dost nízké a nechci tam dávat nějakou chemikálii. Jde PH zvýšit i nějak jinak? četl jsem tady něso o strouhání křídy, je to dobrý nápad? Děkuji za rady a typy.

Založil: Pozďa » více k tématu (počet reakcí 4)

jednoduchý PH Metr

Protože moje oko nebylo schopné rozeznat barvu vodičkových testů PH tak jsem koupil tenhle PH metr: http://www.meteostanice.cz/zbozi/3691/Digitalni-pH-metr-3691.htm Má sice jen jednoroztokovou kalibraci ale na akvaristiku by měl stačit. Po prvních pár použitích musím říct že se s ním pracuje bez problémů. Takže pokud jste někdo na vážkách můžu doporučit. Uvidím jak dlouho vydrží měřící elektroda, přece jen těch popisovaných 8 měsíců mi přijde málo...

Založil: rach » více k tématu (počet reakcí 6)

porad te prosim nevim co mu je

cau, mam dotaz jeden tlamovec si vyhrabal diru v rohu akvarka a sedi tam co to znamena

Založil: rezolut » více k tématu (počet reakcí 6)

porad te prosim nevim co mu je

popis vypuštění mladých auratusů

Jelikož jsem nedostal odpověd ,jak to má vypadat v přírodě když samička vypouští mladé.Nejspíš všichni vyklepáváte a vyklepané rybky později ztrácejí reflex vracet se zpět do tlamky matky a to i později jako rodiče .Tak vlastně ani nevítejak to vypadá .Tak ted mě nosící auratuska poprvé vypustila mladé .Je to samička, která sama byla vypuštěna nikoli vyklepána .Mladých je asi tak 30-40 .A samička je hlídá stačí abych se na ni a na mladé déle díval a udělá z nich takový shluk a do pár sekund ji nemotorně vplují do tlamky .Chvíli je nosí a když má absolutní klid tak je zase vypustí .Ale je to nádhera určitě lepší než to vaše vyklepávání.Přál bych vám to to vidět

Založil: hříšník » více k tématu (počet reakcí 18)

sháním prodejce

Zdravím, je tu nějaký nadšenec z JČ, který by prodával tlamovce? Díky za odpověd.

Založil: sharan » více k tématu (počet reakcí 7)

Frontosa onemocnění - plynatost?

Dobrý den všem, chtěl jsem vás poprosit o radu. Mám dospělý pár frontos.U samce se objevil v posledním měsíci následující problém. Má jako by plynatost. Je stále nacpaný pod kořenem, nebo pod korálem. Vyplave jen při krmení, ale ne vždy. Okamžitě po vyplávání ho to nese nahoru a musí vydat úsilí, aby se udržel ve středu nádrže, jako kdyby byl něčím nafouklý a to ho neslo nahoru. Krmím Artemie, patentky, srdce, Sera granuar, Tetramin, Sera Vipan, Sera granu meat atd. Poraďte mi prosím, jak mu mám pomoci. Děkuji

Založil: kropy » více k tématu (počet reakcí 2)

schovávanie rybičiek

Dobrý deň, sme začínajúci chovatelia cichlid, máme 300 l nádrž a pre začiatok 1+2 pseudotropheus zebra 1+2 labidochorim gol a 1+2 melanochromis maigano, osvetlenie 2*60W jedna obyčajná, jedna sky blue,ex. filter, biely štrk na dne a z kameňov vytvorený priestor, kde sa môžu schovávať. a to je ten problem... akonáhle v akvárku zasvietime, tak všetky rybičky sa schovajú...vychádzajú až vtedy,keď zhasneme... takže to vyzerá, akoby sme v akvarku nemali nič... prosím Vás, vadí im to svetlo? vadí im ten biely štrk?,lebo predavačka sa ma ako prvé opýtala, aký máme štrk, a keď som povedala, že biely, tak sa netvárila nadšene...a možno je to pre ne prirodzená reakcia (podľa toho čo tu píšete, potrebujú mať priestor na schovávanie). vopred ďakujem za odpoveď a prosím o zhovievavosť - začíname :-)

Založil: tereza » více k tématu (počet reakcí 8)

Výstava Malawi-Lednice

Všechny zdravím,jsem z Varů a v neděli jedu do Brna a na net.stránkách jsem našel,že v Lednici je velká výstava ryb. Jen se chci zeptat,jestli jste tam někdo byl a popř.jestli to stojí za to se tam zajet podívat.Děkuji.

Založil: daliborz » více k tématu (počet reakcí 9)

Nevybarvené samice tlamovce pestrého

Zdravím.Potřeboval bych poradit.Pořídil jsem si údajně 5samic a 1samce tlam.pestrého.Ze začátku byly všechny samice krásně vybarvené a po měsíci je vybarvená už jen jedna samice a ostatní jsou celé zahnědlé,jakoby vybledlé s nejasnými pruhy.Vypadají jako rozmazané.Nevíte někdo proč?

Založil: Ruda » více k tématu (počet reakcí 5)

Muzu krmit Mikrami?

Chci se jen zeptat.Mam moznost mit doma nasadu Miker /háďátko octové/.Muzu tim krmit sve tlamovce?Diky.

Založil: Milhausman » více k tématu (počet reakcí 3)

úhyn tlamovců

Dobrý den, mám dotaz, už si nevím rady. Mám prvně akvário a pořídili sme si tlamovce. Rekli nám, že jsou draví, že mají být sami v akvárku jinak ostatní ryby nepřežijí. Tak tam máme jen šneky, tlamovce, krunýřovce(myslím že kopinatý) a měli jsme keříčkovce a tlamovci byli 14dní v poho a pak postupně všichni umřeli vždy přes noc. Tak sme mysleli že to dělal keříčkovec tak sme se ho zbavili a akvário znovu vyčistili a koupilý nové tlamovce, ale včera přes noc mi zase další zemřel a dnes další plaval už jen tak líně u dna, vůbec nevím čím to může být, prosím poraďte. Děkuji

Založil: nika86 » více k tématu (počet reakcí 15)

Problem s rasami

Mam problem s rasami(zelena, hneda). Akvarko 175litru(39cm sirka,119cm delka a vyska 38cm).Zarivky:2x Philips TLD 30W 90cm Aqua relle 10 000 K.A svitim 13h denne.

Založil: Charon » více k tématu (počet reakcí 8)

Problem s rasami