Diskusní fórum
Cynotilapia pulpican nebo afra??
Prosim dejte mi nekdo nazev tehle ryby?Je to Afra nebo Pulpican?Mam v akvu 4 ks ale nevim jestli mezi nema je i samice.Muze byt samice se zlutymi skvrnami na ocase?mam vsechny s temi skvrnami.Ale pritom se mi dve k sobe docela hodi.porad se mezi sebou nakrouceji tak nevim.Diky
Založil: Miloslav Dockal
» více k tématu (počet reakcí 8)
Poradte s odchovem malych
Mam prosbu.Poradte mi nekdo s odchovem.Mam v akvu Aceiky a u jedne jsem zjistil ze je tehotna a ponevadz jsem zacatecnik tak jsem ji hned odlovil a dal do vedlejsiho akvaria kde nic neni amuze byt tudis sama.Ale po jednom dni mi vajicka vyplivla na dno.Tak jsem ji vratil zpet mezi ostatni a vajicka dal do 5 litroveho sklenaku,dal tam bublinkovac a topeni a po 6 dnech se zacaly lihnout rybicky.Jsou zatim jen takove pruhledne a jeste maji zloutkovy vacek ale uz se snazi zobat bordel ze dna.Mam jim uz zacit davat nejake krmeni nebo to nema cenu kdyz jeste nespotrebovaly zloutkovy vacek?Zatim jen tak skacou po sklenaku jako morsti konici.A to mi nekdo rekl ze to nema cenu ty vajicka nechavat ze s toho nic nebude kdyz je nema v tlamce a vida.Je jich tam asi neco kolem 30 a vsechny zdrave.Diky moc za odpovedi.
Fleky zebry R/R
Tak konečně jsem zprovozněl "komp" - tady je fotka mé zebřice - mám 2 dospělé a obě maj takvovéhle fleky, jako kdyby asfaltovaly dálnice :) A maj je jenom samice ...
Založil: rhymes
» více k tématu (počet reakcí 18)
Rybi uroda - chovatelske uspechy
V jednom vcerejsim prispevku si jeden z prispevovatelu posteskl, ze se tu nepise o chovatelskych uspesich. Tak tedy zahajujem timto prispevkem. Muj manzel dnes v roli porodnika a za pomoci porodni asistentky (mne) privedl na svet 27 ks Cyprichromis. Uznal, ze 3 maminy jsou zrale na porod a myslel, ze kdyz je odchyti, budou mu samy poustet prcky do sitky. Predpokladal spravne. Prvni mamina 11 malych a dalsi dve po osmi. Porod byl jednoduchy, prirozeny a maminky dobre spolupracovaly. Ted uz jsou zpatky v akva s ostatnimi a malinci se seskupili v malem akvarku do jednoho hejna. Kdybychom je totiz nechali prijit na svet normalne ve spolecnem akva, zadne z nich by neprezilo. Doufame, ze se najde dost prilezitosti a chuti i pro ostatni sem obcas neco pripsat. Ondro, mas neco? ;-))
Založil: A+I
» více k tématu (počet reakcí 9)
red red a red blue
Ty ryby jsou tak zmutované ,že už je to jedno .Jednu dobu jsem sháněl RB a každý kdo prezentoval ryby jako red blue měl red red.Jednou bych si přál vidět tyto ryby jako dovoz F1.
Založil: hříšník
» více k tématu (počet reakcí 1)
Melanochromis Maingano
Kamarádi,poraďte mi v jedné věci. V poslední době mám hrozné problémy s třením Maingan.Vytřou se,ale buď nedonosí,nebo z nich místo rybek vyklepu jen plesnivou kouli z jiker. Dříve měli mladých až až.Staré můžou být tak max 2-2.5 roku. Začali mi to dělat teď po novém roce. Že by samec byl k ničemu z ničeho nic.Je jich tam sice více,ale prý se ze samicema tře jen dominant. Vodou to asi nebude............je ve všech akváriích stejná a třeba Pulpicani , nebo Mpangy se třou v pohodě a i donáší.....to samé ostatní ryby. Budu rád za každý nápad.Ještě mně napadlo je přeházet do jiného akvária.Jestli třeba změna prostředí nepomůže,ale jinak nevím.
Založil: memeo
O jaký druh se jedná
Ryby jsem zakoupil jako C. microlepidotus Black kiriza. Nyní jsou ve velikosti 9-11 cm, již se třou, avšak žádný samec není černý. Samců je 9 a 9 samic. Všichni jsou při tření či soubojích zcela stejně vybarveni jak na fotu. To není tak kvalitní. Jde mi o to, že jsem je kupoval jako raritu ve velikosti 4-5 cm za 450 kus. Dle mého názoru se jedná o jiné ryby než, které jsem chtěl. Za případné informace budu vděčný. Díky.
Založil: David1234
Zebry R/R ... R/B
Dobrý den, mám dotaz ohledně tohoto druhu. Mám 3 samičky zebry R a umřel mi samec R. Můžu k těmto samičkám dát samce B? Nejsem si jistý jestli to je nebo není křížení. :) Děkuji
Založil: Adriano5
Tření ryb o písek a kameny
Prosim o radu.Jiz delsi dobu se mi trou ryby o kameny,pisek,proste o vse co v akvariu mam.Jinak ale zerou v pohode a nic jim nechybi.Nevite cim to muze byt?Diky
» více k tématu (počet reakcí 6)
Osvětlení akvária
Dobrý den. Jsem začínající chovatel a chtěl bych poradit. Mám akva 300 l, chovám rybky Malawi. Osvětlení mám v krytu , jedná se o obyčejné zářivky 2x36W. Chtěl bych změnit toto osvětlení na modré. Tudíž bych chtěl poradit, zda je to možné a pokud ano jaké zářivky zvolit. Děkuji za odpověď.
Založil: Hancock
» více k tématu (počet reakcí 13)
V akvárku začíná být těsno
Mám asi půl roku akva se zebra R/B. Daří se jim,mám je jen pro radost. Začaly se množit a já asi budu brzy řešit problém , kam s nimi. Nosící samičky nechávám v akva, přesto pár prcků přežije. Zatím kupodivu samé holky. Počet je teď na hraně. Tak nevím až jich bude moc co s nimi. Že je osobně zlikviduji si neumím představit.
Založil: akrab
» více k tématu (počet reakcí 21)
co je to za druh
Dobry den,může mi někdo říct,co je to za druh sumečka,nebo krunýřovce? Děkuji
Založil: hugo
» více k tématu (počet reakcí 7)
Aqua Balance
Dobrý den, mám v akva višší NO3, a tak sem si sehnal "Tetra Aqua Balance" na pohled žlutej sopel a v akva žluta voda ,moc se mi to nezdá ,protože voda je velmi žlutá , tak se vás chci zeptat , jestli s tímto výrobkem máte nějaké zkušenosti. Děkuji předem
Založil: Pozďa
» více k tématu (počet reakcí 3)
Divné onemocnění u tropheusu
Mám tropheus duoisy maswy F1, všechno bylo v pořádku.Asi po pul roce přestala 1 ryby žrát, nenafoula se, neměla bilí trus, a po týdnu chcípla a tak to jde postupně dál. Zkoušel jsem sera baktopur direct, ale nezabral.
Založil: luckyluck
» více k tématu (počet reakcí 20)
Externí filtr
Máte někdo zkušenosti s externím filtrem - akva 550 l, ex. filtr 25 l umístěn tak, že dno i výška hladiny by měla být shodná s akva. Filtr by byl naplněn bioakvacitem a čerpadlo by bylo asi ATMAN. Nedojde ke kolísání hladiny buď výkonem čerpadla nebo průřezem sání a bude to fungovat ? Za rady předem děkuji.
Založil: Iris
» více k tématu (počet reakcí 2)
Jak sehnat Pseudotropheus zebra (blue) a další a snesou se spolu???
Čaute, tak jsme po usilovném výběru konečně vybrali finalisty: Labidochromis C. Yellow Pseudotropheus demasoni Nimbochromis livingstonii Pseudotropheus zebra (blue) Metriaclima estherae Vás odborníků se teď ptám...snesou se všechny spolu? Žerou stejné krmivo? A hlavně kde je všechny najednou sehnat? Podle všeho jsem pochopila, že by se akvarium mělo osadit jednorázově kvůli teritorialitě. Děkuji za reakce. Eva
Založil: Eva HK
Změna barvy u Melanochromis auratus
Ahoj,chci se zeptat, jestli je možné, aby Melanochromis auratus náhle změnil odstín své barevné kombinace? Ze světlého odstínu je teď takový tmavý našedlý s místy, které jsou leskle modré(hlavně na hlavě a na prsních ploutvích). Nemohl by to být projev dominantního samce? Nikdy jsem to neviděl. Díky
Založil: MirekKucera
Barevnost tlamovců a jejich výběr
Právě zakládáme 250 l malawi. Jelikož máme dost tmavé prostředí a jeste akvárium umístěné ve výklenku chceme mít hodně pestré rybicky. Protoze nemame zadne zkusenosti, prosim o radu. Kolik druhů muzeme koupit? Vím že se do takovéhoto obsahu vejde zhruba 15-20 ryb, tak jsem si rikala tak 5 druhů po 4 (1samec:3samicky). Myslíte že je to možné? Pokud máte typ na určité druhy (tak aby mohli být spolu v jedné nádrži a zajistily by pestre osidleni), tak budu vděčná. Děkuji móóóóóc za příspěvky. Eva
Založil: Eva HK
Chování Calvusů v novém AQ
Ahoj, je to normální že mladí Calvusáci si vůbec nevšímají úkratů a plavou v hejnu s Cyprichromisama? Už jsou u mě tři týdny, takže už si zvykli... Voda v pohodě, rybky žerou, aktivní. Jen mi nějak nesedí to chování.....
Založil: rach
» více k tématu (počet reakcí 4)
Rozmnožování tlamovců
1. Pokud už inkubující samičky odlovuju,dělám to minimálně po 10 dnech, potěr v pohodě odnosí i ve společné nádrži,ovšem je potom technicky problematické jej odlovit. Je dobré nechat je po vypuštění potěru trochu zotavit a vykrmit, a do společné nádrže vracet opatrně, nejlíp 2-3 najednou, bývají ostatními rybami často napadány. 2. Samičky Troph. duboisi během inkubace ŽEROU ! /možná se to týká i jiných druhů,nevím./nejlíp jemné řasy,ale i malé množství vločkového krmiva. 3.Vytřepávání jiker do různých "umělých tlam" je prasárna, takto odchované rybky pak často mají problémy s odchováním vlastního potěru, od takového chovatele bych ryby nekoupil.
Založil: borek
» více k tématu (počet reakcí 39)
Komora pro techniku za pozadim
Ahoj, mohl by mi nekdo poslat fotku jak vypada komora pro techniku za 3 D pozadim? Presneji receno me zajima rozmisteni techniky, konkretne saci kos a vyvod s difuzerem z vnejsiho filtru, dale topitko Jager 250 W a cerpaci hlava Atman 202 s biopenou o rozmeru 10*14*24 cm. Diky.
Založil: Aldava
Osádka 250 litrů Malawi
Dobrý den, poradíte mi , prosím kolik ryb a z kolika druhů můžu dát do nového akvária o obsahu 250 l.??? Začínám a chtěl bych mít osádku co nejpestřejší, nicméně si uvědomuju limit obsahem nádrže. Předem díky...
Založil: Ozzy
» více k tématu (počet reakcí 62)
KOŘEN DO AKVA.
Poradí mi někdo,kde seženu alespoň metrový(i větší) kořen.Děkuji.
Založil: Stan
» více k tématu (počet reakcí 3)
Přidávání nových rybek, když samice nosí
Chtěl bych se zeptat, jaké máte zkušenosti s přidáváním nových rybek do akvárka, kde samice nosí mladé v tlamce. Konkrétně mi nosí asi 14 dní mladé samice Melanochromis auratus. Mám strach, aby je donosila, když tam budou přidané nové rybky. Díky za vaše názory
Založil: vanTomas
» více k tématu (počet reakcí 6)
Ožraná ryba - cim to muze byt
Dobry den,chtel bych se zeptat dnes jsem v akvariu obevil ozranou kostru ryby, jedna se o Melanochromis auratus. V 16:00 hodin jsem ryby pocital a bylo jich stale plny pocet a kolem 20:00 jsem obevil uz rybu mrtvou, ryby mam v akva teprve 3 dny nevite cim to muze byt ze ryby ji stihli ozrat tak rychle ? Nemuze to byt tim ze byli hladove ikdyz jsem je rano krmil ?
Založil: Mistr Tlamovec