Diskusní fórum

Stránky 1 ............... 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 ............... 288

Dostal jsem tvrdou lekci od lodotropheus sprengerae

Jak jiste vite tak stale pracuji na pozadi a ryby jsem soupnul k Hrbohlavcum a tam neprezila samice sprengerace. Mela mlade v tlame a byl jsem liny ji vyklepat a co nevidim... mela cele hrdlo rozkousane. A tady se ptam jestli se vam to take stalo. Mne se to stalo ted poprve co se sama obetovala samice na ukor mladych, ktere take skoncily v nejakem zaludku. podotykam, ze zadne napadeni od samce nehrozilo, vubec si ji nevsimal. Byly tam s ni dalsi ctyri samice a jeste jedna posledni a mozna i zasadni dodatek na konec. Byla to uz hodne skusena "matka", aby vedela kdy je vyplivnout.

Založil: melanochromis » více k tématu (počet reakcí 2)

demasoni zabijáci

já chci dát více demasonek tak 15 kusů ale kamarád mě odrazuje říkal že měl 80kusů a všechny se pozabíjeli a postupně zbyli jen 3 samci Rvali se prý mezi sebou nejen samci ale i samice .Já mám zatím 3 dva roky staré samce taky se rvou ale nezabijí se .Potřeboval bych radu opravdu někoho kdo je má .

Založil: hříšník » více k tématu (počet reakcí 7)

Piskořka Věžovitá

Už delší dobu se snažím tohohle tvorečka sehnat...není tu někdo od Pardubic, kdo by byl ochoten mi pár kousků prodat? Nebo odjinud poslat poštou?

Založil: bonifacdruhy » více k tématu (počet reakcí 2)

vyroba umele skalky

Zdravím, mam prosbu chtel bych pro me tlamovce vytvorit nejakou umelou skalku, ale nevim jaké vhodne materialy bych mel pouzit. Dekuji za rady. Jarek

Založil: jarek » více k tématu (počet reakcí 8)

Jak vzduchovat ?

Zdravím,chtěl bych se zeptat jestli je nutné vzduchovat přímo v akváriu, nebo stačí vzduchování v přepadovém filtru ? Diky za odpovědi

Založil: Roman 1 » více k tématu (počet reakcí 4)

raby zadni ploutvy u hladiny?

Čau, prosím o radu demasonky se mne drží zadní ploutví u hladiny nevypadaj dobře a nežerou vypadá to jakoby dělaly stojku. Díky za odpověď

Založil: Aktiv » více k tématu (počet reakcí 7)

Zářivky a řasy

Provádím teď ve 400l aq praktické testy se zářivkama. Chtěl bych asi jako všichni přiměřené množství zelené řasy. Třeba to někomu pomůže... Krmím mražený cyklop 1x denně a o víkendu nebo když nejsem v kanclu tak automat s vločkama. Voda se dost hýbe (2xvzduch, 1x vývod filtru cca 500l/h) Mám k dispozici Osram Lumilux (T5) v těchto teplotách: 830 (Warm White) 3000K 840 (Cool White) 4000K 865 (Cool Dayligt) 6500K Všechno 54W, můžou svítit 2 nebo 1. Moje poznatky jsou zatím asi takovéhle: 2x865 - maximální růst zelené řasy, prakticky ze dne na den před očima. Ryby vypadají v tomhle světle bezva ale nejde to používat právě kvůli řase. Kdyby svítila jen jedna ještě možná vyzkouším... 1x830 a 1x840 Co jsem vypozoroval tak startuje hnědá a zelená co byla prospívá. Stejně je to ale moc rychlý přírustek, musím ubrat na 1 trubici. 1x 830 Moc teplý vzhled, takový věčný západ slunce. Nastartované řasy dál prospívají. 1x 840 Vzhled přirozený. Růst řas uvidím po týdnu kam se posune. Kombinace hnědá (trochu) + zelená (dvoumilimetrový koberec i přes písek) je zajímavá. Druhé 130l aq svítím tím co jsem měl když byly kytky (Sera Plant Color, Sera Brilliant Daylight) 2x25W a řasa prakticky žádná, trochu hnědé. Je ale fakt že tam krmím minimálně kvůli záběhu filtru...

Založil: rach » více k tématu (počet reakcí 21)

Podivne chovanie

Ahoj, mam otazku, z nicoho nic sa moje malawi ryby zacali spravat troska divne. Su akese bojazlive, ak je okolo nejaky pohyb, hned vsetky zalezu do ukrytov. NIkdy predtym to nerobili a ked nastal pohyb, hned prisli, lebo cakali, ze dostanu nazrat. Uz to trva asi treti den, tak fakt neviem co im je?...Dik

Založil: Marco » více k tématu (počet reakcí 11)

Do jaké delky vyroste potěr v aqa s plochou dna 80cmx25cm

No nadpise je vše napsáno ale mám tam malé yellow cca 3-5cm+calvusáky asi o stejné velikosti. Nebo od kdy je mohu dát do hlavního aqa. díky

Založil: tlamík » více k tématu (počet reakcí 1)

podivné fleky

Ahoj, chtěl bych poradit - jedné samici zebry R/R se začali dělat po celém tělě černé fleky - jako kdyby se otírala o asfalt. Nemáte někdo zkušenosti ... PS: pokusim se jí nafotit, aby to bylo jasné

Založil: rhymes » více k tématu (počet reakcí 7)

může samice jíst když nosí?

všude píšou, že samice když nosí tak nežere. může jíst když nosí aniž by snědla jikry?

Založil: simona » více k tématu (počet reakcí 13)

Konec akvaristiky na chatu

Tak naám ji tam zrušli!!!Kam ted budeme chodit? no moc z toho radost nemám ,musíme zakládat dočasné.

Založil: luckyluck » více k tématu (počet reakcí 6)

Mláďata v tlamě samice

Mužu se vas zeptat jak vypada, kdyz má samice v tlamně mladý? Hledal jsem nějaké foto na internetu a nic jsem nenašel. prosím

Založil: Pozďa » více k tématu (počet reakcí 4)

Jaké druhy barvy na nátěr pozadí do akvária

Jsem v poslednich fazich dodelavani tohoto dila)). Delam to poprve, tak necekejte zazraky . Potom to nafotim. Takze pokud muzete ozvete se co nejdrive , diky moc. Mohl bych pouzit tempery nebo olejove barvy ?

Založil: melanochromis » více k tématu (počet reakcí 39)

mláďata z obchodu

Už se vám někdy stalo,že jste si přivezli nové rybičky domů a za dva dny jich tam bylo asi o 10 více? konkrétní druh "demasoni" jsem z toho :-)

Založil: Pozďa » více k tématu (počet reakcí 3)

Pěstírna v Brně a okolí

Chtěl bych s zeptat, jestli někdo nevíte o nějaké kvalitní pěstírně v Brně nebo okolí? Kde nejlépe nakoupit tlamovce?

Založil: Aldava » více k tématu (počet reakcí 5)

jaká hrubost biomolitanu

Ahoj, možná to tu už bylo, ale nějak to nemohu najít. Jen jsem se chtěl zeptat, jakej objednat biomolitan do tetra tecu. Jestli střední PPI20 nebo jemný PPI30. Bojím se, aby ten jemný moc nebrzdil průtok a aby se moc brzy neucpavala. Jaké máte zkušenosti. Díky A ještě otázka, kde objednat? Počítám že Eurofoam se nebude zabývat 4ks 25*25cm. Máte někdo nějaký kontakt?

Založil: karbi03 » více k tématu (počet reakcí 6)

Zebra zajímavost ...?

Tak jdu kolem akva a koukám, že zebra leží na boku. Ne jen nakloněná, prostě úplně na boku a ani se nehne. Tak jdu blíž, ťuknu do skla, ona se zvedla a kousek popoplula. Koukám na ní, jak se snaží dejchat a moc jí to nejde. Normálně se snažila nadechnout a měla zavřenou tlamku. Tak přemýšlím co to je, normálně jsem jí na stopro odepsal. Tak jsem na ní chodil koukat, a pak jsem já nevím asi po půl hoďce zahlídnul, jak sebou trhla a vyplivla jikry. Pár hodin se vzpamatovávala, ale teď už je naprosto v pohodě. Je to mladá rybka, jikry měla poprvé. Toto jsem ještě neviděl. Fakt jsem myslel že je po ní.

Založil: karbi03 » více k tématu (počet reakcí 3)

Navod Testu Tetra No3

Prosim vas nemate nekdo navod k testu od tetry na No3 nekde jsem ho ztratil a ted nevim jak postupovat. Dekuju

Založil: yossarian » více k tématu (počet reakcí 2)

Malawi-zakládání akva.

Všechny vás zdravím,jsem začátečník a už měsíc ležím do noci na netu a sháním potřebné info.Přesto nějaké věci mi nejsou jasné.V pátek jedu pro akva 360l.Filtr Fluval 405 mám.Už běží v malém akva.Může být akva průhledové.Aby bylo vidět jak z kuchyně,tak z obýváku? Ve středu podélně akva by byla podélná skála z kamení.Může tam být i pískovec? Nebo opuka-prý zvyšuje tvrdost vody. Mám vodu ze studni,je měká a ph zvyšuji sodou a přidávám sůl.Taky křídu. Nevím,možná je to špatně.Mám i piskořky.Jaké ancitrusi tam mohu přidat.A jaké rostlinky jsou odolné a vhodné? Umělé nechci.Můžu použít písek určený do pískové filtrace hrubost cca 1mm?Nové akva bude na dlažbě,co je vhodné pod něj dát.A co pod ty kameny do akva?Mám strach aby neprasklo dno.A poslední problém osvětlení.Jaká je vhodná watáž?Zároven kryt akva.Předem děkuji za jakoukoliv radu či odkaz.Osádka příště.Bude moc celkem 30 ryb?4-5 druhů?

Založil: daliborz » více k tématu (počet reakcí 30)

Malawi-zakládání akva.

Ukrytí biomolitanu

Potřebuji zakrýt biomolitan v akva, je osazen čerpací hlavou. Bude fungovat, když jej ze dvou stran - zepředu a z boku zakryji sklem, vlastně na něj slepím takové elko ze skla, a jedna strana zůstane zcela otevřená. Nemám v úmyslu vyrábět nějaký přepážkový filtr, jde mi pouze o zakrytí. Snad bych tím neměl nijak omezit funkci? Nebo musím biomolitan skutečně oblepit sklem ze všech stran a nechat dole otvor pro nasávání? Děkuji za odpovědi.

Založil: neil » více k tématu (počet reakcí 4)

Nový druh tlamovce

Tak jsem dnes v obchodním centru Čepkov Zlín narazil na nový druh tlamovce. Jmenuje se Cichlid Mix a stojí 66 korun. Mají jich tam v 80l akvárku asi 15. Má různé barvy, pěkně se prohání po nádrži. Asi to bude něco pro začátečníky.... No a teď vážně. Vstávaly mi vlasy hrůzou, Malawi mix od každého druhu tak dvě ryby, jen zeber bylo pět... Kdo si to odnese domů nevím...

Založil: rach » více k tématu (počet reakcí 7)

Problém s odkalováním

Mám velký problém s výkaly od gibbicepse. Už jsem si pořídila 3 odkalovačky, ale žádná nefunguje. Jednu mám obyčejnou z akvaristiky,druhou od tetryGC50 a třetí od sery zvon.Zkoušela jsem i ruční sběr jenže neúspěšně a časově náročné.Když jsem to i rozdrobila tak i následné odkalení nebylo efektní.Mám na dně jenmý písek,kterého vždycky nasaju hafo a výkaly tam stejně zůstanou.Kdyby jste někdo měl nějaký tip budu moc vděčná. Díky Denis

Založil: Denis » více k tématu (počet reakcí 10)

smrad epoxy 1200

Ahoj,je normální,že po 2 dnech schnutí mě epoxy na pozadí stále smrdí?a kdy ho budu moct dát do akva?

Založil: polly » více k tématu (počet reakcí 10)

Ktera dalsi lepidla se mohou pouzit misto EPOXY 1200

mam problem to zde na ostrove sehnat. Ktera jina lepidla se tedy mohou pouzivat k slepeni polysterenu ? V obchode jsem videl spray v nemz na vicku je zobrazen vzorek jak bude vypadat konecna faze a bylo to velmi pusobive. Vytvaruje e takova kamenita vrstva z mnoha ruznych tvaru. bylo by mozne to pouzit a vyhnout se pisku ? Diky moc predem za informace.

Založil: melanochromis » více k tématu (počet reakcí 3)