Diskusní fórum
acriflavin a nějaké výrustky
Koupil jsem ho a aplikoval dle návodu. Zvýšil jsem teplotu o 2°C,zhasnul a bez krmení na dva dny.V návodu píšou nefiltrovat,jen silně vzduchovat. Prosím o radu, jestli opravdu nemohu filtrovat a když budu chtít vzduchovat,tak to musím koupit nějaký vzduchovač?A těm rybám to pak zmizí?
Založil: daliborz
» více k tématu (počet reakcí 4)
vypouštění rybek
jedna zebra mě poprvé vypustila mladé ,ale mladé rybky se jí bojí a nevrací se jí do tlamky .Jsou asi 8mm velké .Je možné že by rybky vyklepáváním a podobnými experimenty ztráceli reflex návratu do tlamky při nebezpečí?Taky dost pochybuji o délce inkubace .Ta ryba je nosila necelých 14dní
Založil: hříšník
» více k tématu (počet reakcí 9)
Prasklo mi již po třetí topítko
Prosím o radu. V průběhu pěti měsíců mi již třikrát prasklo topítko. Pokaždé jiný typ. Takže je asi problém u mě. Postupuji vždy podle návodu, ale.... Zřejmě k tomu dojde při výměně vody. Topítko vypínám, tak fakt nevím. Zatím se mně ani rybám nic nestalo. díky
Založil: akrab
» více k tématu (počet reakcí 3)
hnědý povlak v akva
zacala se mi delat hneda rasa nebo povlak nebo co to je na kamenech a na pozadi, svitim od 12 do 22, krmim prirozene proud vody taky ujde, dela se to hlavne na kamenech a i na pisku ale jen tam kam dopada svetlo kdyz jsou kameny prekryte tak pod tim to neni kdyz zvednu ten kamen, co mam delat pomohly by piskorky? nebo co mam delat? zarivku mam obycejnou philips, diky moc
Založil: tomas.kr
» více k tématu (počet reakcí 8)
Prosím o radu
Dobrý den, jsem chovatel začátečník a nevím si rady, mam v akvariu nějaké tlamovce a kančíky a poslední dobou se jim začínají na těle objevovat takové bílé výrustky vypadají jako bradavice, Nevíte co ot je a čím by to mohlo být? jinak vypadají a chovají se zdravě.
Založil: johnweb
» více k tématu (počet reakcí 6)
Kde koupím Aulonocary
Prosím o radu, kde v Praze koupím pěkné Aulonocary ? Díky.
Založil: LukášS
» více k tématu (počet reakcí 2)
ještě jednou přepadový filtr
O přepadových filtrech tady píšou lidé kteří ho evidentně nikdy neměli .Já mám 300l akvárko a 60l přepadový filtr se čtyřmi komorami. Hrubý molitan jemný molitan zeolit +korálový písek a filtrační vatu .U přepadového filtru si moc rychlost průtoku regulovat nemůžete ,mě to tak tak veme těch 300l za hodinu .Víc vody prostě neproteče skrz komory .V každé komoře je hladina kaskádovitě níže .Takže v poslední komoře se mi ustálí tak o 4cm níže něž je hladina na začátku filtru .
Založil: hříšník
» více k tématu (počet reakcí 8)
atman 305, hlučnost
Pánové máte někdo zkušenost z tímto čerpadlem, koupil jsem si ho do celoskleněného filtru a dost vrčí, nevím jestli jsem natrefil na špatný kousek, nebo jsou tak hlučné všechny AT-305, popřípadě kdyby jste měli nějakou radu jak hlučnost snížit, sem sní, díky.
Založil: chosse
» více k tématu (počet reakcí 1)
neo/Lamprologus Tretocephalus
Máte někdo zkušenosti s touto rybkou? Něco jsem si chtěl přečíst ale moc toho neni..Byl bych rád za každou poznámku.
Založil: tlamík
» více k tématu (počet reakcí 5)
Soutěže na akvapedie.cz
Dobrý den,zajímalo by mě,zda někdo z Vás odpovídá na soutěže na http://akvapedie.cz,kde ji dneska vyhlásili.Dneska je první kolo a za správnou odpověď je možné získat 5 bodů.A světe div se,jsou tam již tací,co mají po jednom kole už bodů 89 a nebo 85.Nezdá se Vám to jako podvod?Díky za reakce....psal jsem jim také,tak se mohou i zde vyjádřit.
Založil: s.kelly
Už plavou v novém akváriu
Tak jsem po měsíci intenzivních příprav dnes zažil velký den a vypustil jsem tlamky (i netlamky) do dvou tanganických nádrží. 400l (160x50x50) 30x Cyprichromis leptosoma jumbo yellow head 12x Neolamprologus leleupi 8 x Altolamprologus calvus Black 120l (80x40x40) 8 x Julidochromis marlieri Všechny ryby jsou od p. Čuhela... Doufám že to půjde hladce a že porostou...
Založil: rach
» více k tématu (počet reakcí 25)
víko na aqua ze dřeva (lamina) ?
ahoj, na 200l aqua mám kryt plastový a z vnitřní strany je docela mokrý. Plánuji zřídit 500l a nevím si rady s krytem. To co vidím na webu je ze dřeva (lamina). Jakou má životnost ? Existuje jiná varianta ?
Založil: Daniiel
Nemoci tlamovců
Dobrý den, ráda bych se zeptala o jakou nemoc či co se jedná. Dvě samice, které hned po vypuštění mláďat, plavou tlamou vzhůru. Zadní půlka těla nejeví žádné známky pohybu, zadní ploutev je jakoby okousaná. Nevím si s tím rady. Děkuji za případné odpovědi.
Založil: Žanda
» více k tématu (počet reakcí 7)
co je to za druh?
můžete mi prosím poradit? děkuji
Založil: simona
Jak moc vadí podlaha s kopce?
Tak jsem napouštěl akva a zjistil jsem že mi v kanclu běží podlaha z kopce. Na 160 cm délky to dělá 13 mm. Opticky to neva, mám nahoře černou pásku na schování hladiny. Napuštění to vydrželo (mám pod akvárkem 1 cm polystyrenu který to vyrovnal). Skřínka je pevná, dělaná pro avárka i o 10 cm vyšší. Neumím si představit jak bych to vyrovnával když už bych ho teda vypustil.... Co myslíte, může to něčemu vadit? Díky...
Založil: rach
cerpadlo do prepadoveho filtru
Ahoj akvaristi, potreboval bych poraditi jak vykone cerpadlo mam koupit do prepadoveho filtru o rozmerech 70x35x35 cm. Bude napojen na 420 litrove akvarko.
Založil: Roman 1
» více k tématu (počet reakcí 16)
samička či samec?
Čaute lidi, mám dva Labidochromis c. yellow, jeden je určitě samec, je krásně zbarvený a na řitní ploutvi má výrazný jikerný skvrny. Ten druhej je málo výraznej (spíš takovej vyblitej:)) a myslel sem si, že to je samice, ale pak se ji na řitní plouti objevila jedna tečka, co vypadá jako jikerná skvrna. Tak se ptám, jestli samice tohoto tlamovce může mít něco na řitní ploutvi nebo musí být ploutev absolutně čistá. díky
Založil: vysinekm
» více k tématu (počet reakcí 7)
Zkrmení kříženců
Zdravím a prosím o radu. Někteří znají mou nepříliš vhodnou sestavu. Zítra budu odlovovat samici R/R a R/B. U té první jsem viděl i tmavé prcky - takže křižáci. Jak jednou napsal melanochromis. Nejlepší pro ryby je potrava zase ryby. Tak se chci zeptat jak je mám "připravit", protože si myslím že kdybych je tam nalil, tak by jistě některá proklouzla. Napadá mě je vylít na prkénko a chvilku je nechat na suchu. Co poradíte vy? Dík...
Založil: Ondrášovi
» více k tématu (počet reakcí 10)
kdy začít krmit
A kdy mám začít?Zrovna je vypouští z tlamky.
Založil: Máří
krmení potěru
jak a čím mám krmit potěr pseudotropeů? děkuji za radu.
Založil: Máří
Zahradní jezírko
Ahoj chystám se na zhotovení jezírka na mé zahradě a chtěl jsem se zeptat i když tato stránka je o tlamovcích tak vím, že jsou tu lidi co se vyznají. Potřeboval bych poradit nějaký dobrý stránky, texty, nebo nějaký užitečný rady. Děkuji moc
Založil: Metalic6
šnek ampulário s kančíkem
zdravim všechy rybičkáře a prosím o radu muzu dát ke kančíkum cca 5 cm šneky ampulária?? nebo je vytahaj za chobot?? strašně bych je viděl v akvárium rád díky za radu
Založil: radek jecho
Rada do zacatku
Ahoj,mam na vas otazky.asi se to tu hodne krat resilo ale ja chci mit takovou jistotu ,takze budu davt otazky a snad mi na to odpovite ,vim ze si rikate nejakej blazen ale chci udelat prekvapko pro svoji pritelkyni .ktera o tom nevi ...takze zacnu ..1 - kolik litrove AQ musi byt aby to bylo supr a aby byli rybicky spokojeny ... muj tip je tak ( 250 litru )2 -jaky dno to musi byt ? ( vetsinou jsem videl bile ) ale jaky je nazor vas .3- kameny .jaky jsou nejlepsi ( cetl jsem lavove ale kde je sehnat ) 4- jak jsou narocne .5-jake osvetleni 6-jak s udrzbou .to asi na zacetek staci ..urcite me jesne neco napadne .nemlat te me hned ..jsem zacatecnik no .dikes
Založil: marcelo313
» více k tématu (počet reakcí 17)
červené druhy tropheusu F1 méně mladých?
´Moje otázka je, jestli mají druhy jako ilangy, red rainbow a jiné červené druhy tropheusu méně potomstva, tím myslím F1,ńež F0.Je možné že je to zpusobené klepáním samic a odchovu v umělé tlamě?Hlavně mně zajímájí jak jsou na tom přirozené odchovy,tzn.neklepané ryby,a jestli je u nás vubec někdo kdo tyhle ryby neklepe a má neklepané F1,které mu donáší mladé a jestli je jejich odchov horší než u F0
Založil: luckyluck
Betonové pozadí
Má někdo zkušenosti s betonovým pozadím do akvária?jedná se o akva s tlamovci.Za jak dlouho muže se dát do vody po zatvrdnutí?a ocením i jiné rady.
Založil: Rada