Diskusní fórum
Dotaz na kombinaci
Dobry den, mam akva 120x50x50 = 300l, mam tam momentalne 17 ks yellou az dorostou uberu na 12ks dalo by se k nim pridat 15 pseudotropeus acei? je kombinace vhodna? diky
Založil: Guffy
» více k tématu (počet reakcí 6)
Světlé výkaly u tlamovců
Dobrý den, někteří moji tlamovci mají bělavé, světlé nebo růžové výkaly. Někdy jim celkem dlouho visí u řitního otvoru. Nejsou přímo čistě bílé. Také jejich průměr není stejnoměrný jako u normálních hnědých, ale je místy silnější, místy slabší. Ryby se chovají naprosto normálně, žerou, neoddělují se od hejna. 3 samice nosí mladé, jedna už třetí tyden. Výkalů jsem si všiml asi před 5ti týdny. Domníval jsem se, že jsou to vnitřní paraziti, proto jsem je léčil Entizolem v dávce 1 250ti mg tableta na 30L vody a zvedl teplotu na 28C. Bohužel se celkem nic nezměnilo. Akvárko je 150x50x50cm (375L), 1cm písku a několik kamenů. Vnitrní filtrace čerpací hlava s výkonem 2000L/h, vnější JBL 900. Ryby- Otopharynx lithobates black "Orange Dorsal" - 8kx, Neolaprologus leleupi - 8ks, Placidochromis phenochillus 9ks. Krmím převážně sušeným JBL NOVO Tanganika, Artemia Royal Mix od Rataje, Tetra min. Někdy dostanou mražené žábronožky. Zakoupil jsem další léčivo - TeraP SH, ale před jeho použitím se chci poradit, jestli to opravdu mohou být vnitřní paraziti, když se ryby celou dobu chovají normálně. Až na ty světle zbarvené výkaly. Děkuji za odpověď
Založil: Jirka B
» více k tématu (počet reakcí 18)
zakalená voda
Chtěl bych se zeptat,mám nově zařízené aqa cca 570L.Sotva sem ho napustit tak voda absolutně mléčná,pravděpodobně nalevnik,teď je to asi třetí den co se voda vyčistila,ale pořád to není ono,tak by mě zajímalo jestli mám tomu nějak pomoct nebo prostě čekat,Na rozjezd jsem tam pustil anciky a přísavku thajskou.děkuji za radu(y).
Založil: Michal1411
» více k tématu (počet reakcí 49)
aktivní uhli
Zdravím všechny,chtěl bych se zeptat jestli uhlí ve filtru je nezbytná věc a nebo se dá něčím nahradit a nemusí být nezbytnou součástí filtru.děkuji za odpovědi...
Založil: Michal1411
» více k tématu (počet reakcí 5)
Tanganyika 225 l - vzhled
Ahoj, prosím o radu, která ze dvou variant je podle Vás vhodnější pro zařízení nádrže. Po konzultacích jsem nakonec vybral: Altolamprologus calvus, Neolamprologus leleupi a Cyprichromis leptosoma. Ještě přemýšlím o ubrání části kamenů (teď aktuálně více kamenité), ale ta první varianta (málo kamenů mi přijde taková dost chudá). Díky moc
Založil: desmond
» více k tématu (počet reakcí 8)

Lehce zakalená voda v akváriu
Prosim o radu, mám Akvarium 240l (120x40x50), bily pisek a několik kamenů z more (po zkoušce s otcem samozřejmě šumí, což je prý podle prodejce z Hornbachu v rámci tlamovcu v pořádku). Vodu jsem nechal několikrát kontrolovat a všechny hodnoty jsou v pořádku (snad by jen mohla byt tvrdší-prý přidat vápenec). V nádrži je 22 ryb. I když výměním vodu (klidně i jednou týdne) - polovinu nádrže, není voda průzračně čistá, ale stále je lehce zakalená z bočního pohledu, což mi nepřipadá v pořádku. Z předního pohledu to člověk nepozná, ale když přeci vyměním polovinu nádrže, tak to musí byt znát. Tipnul bych si, ze největší problem budou ty kameny, ale i tak si nechám rad poradit. Předem moc děkuji.
Založil: Roman123
» více k tématu (počet reakcí 4)

Externy filter postaci?
Zdravím chcem sa spýtať, či mi utiahne 200l nádrž 100x50x50 eheim classic 350 /2215/? Mám momentálne atman 202 na molitanovej kocke, akva beží fajn ale vadí mi, že mi pláva v akva kopu čiastočiek bordelu. Domnievam sa, že filter to pekne nasaje a už sa to cez 5 poschodí do akva nevráti a voda bude kryštáľovo čistá. Ďakujem za odpovede
Založil: tlamovec11
» více k tématu (počet reakcí 15)
Nemoc?poraďte prosim
Foto zadní ploutve pro představu.co myslíte?jedná se o rozpad ploutví,nebo je okousaná?
Založil: kopacek13@seznam.cz
» více k tématu (počet reakcí 3)

Nemoc?poraďte prosím
Ahoj.Mám problem s labidochromis yellow.Poslední dny se mi začala divně chovat samička.Je nekladná,lape po dechu,ostatní ryby na ni z ničeho nic úročej.Začíná být u hlavy jakoby načernalá(nevím jestli to s tím souvisí) a zadní ploutev má jakoby okousanou.Za všechny rady budu rád,děkuji
Založil: kopacek13@seznam.cz
» více k tématu (počet reakcí 9)

filtr pro 450
Ahoj, jaký by jste dali vnější filtr do akva 450l. Já mám zkušenost s fitlry eheim takže bych raději zůstal u této značky.Co třeba Eheim Professionel 3 2075 600l. Nebo dát silnější?Napadla mě kombinace tohohle vnějšího a dát třeba ještě čerpací hlavu atman s biomolitan ať je ta filtrace co nejlepší.V akva bude malawi.Dík moc
Založil: Tonda
» více k tématu (počet reakcí 21)
Tlamovci do 450 litrů
Ahoj všem, mám nyní v akva 150x60x50 450l labidochromis yellow 12ks a pseudotropheus acei 12ks. Vše klape naprosto v pořádku, ale rád bych ještě něco doplnil. Sám mám spoustu variant. Zajímaly by mě vaše tipy. Děkuji
Založil: JardaMalawi
» více k tématu (počet reakcí 9)
zvýšení tvrdosti vody
Zdravím,chtěl bych se zeptat,jak zvýšit tvrdost vody?děkuji za rady..
Založil: wally
» více k tématu (počet reakcí 29)
Tlamovci do 600 litrů
Ahoj všem,zakládám novou 600L.A poprosil bych o radu ohledně osádky, moje představa je:L.demasoni 20x,L.Yellow 20x a A.Calico 15x.Děkuji za jakoukoliv radu
Založil: wally
» více k tématu (počet reakcí 44)
Sciaenochromis fryeri
Zdravím viete o niekom, kto mä tieto rybky na predaj? Momentálne mi ich robí veľký problém zohnať. Vedel by som si po rybky aj prísť. Ideálne z SK/CZ niekde pri hraniciach.
Založil: Patrik1
» více k tématu (počet reakcí 7)
Borleyi nebo Boadzulu
Rozhoduju se mezi Copadichromis borleyi Kadango a Protomelas taeniolatus boadzulu red. Vím, že několik lidí je chová(Wladys), prosím napište mi Vaše osobní zkušenosti s oběma druhy, jedná se mi o charakteristiku chování ve skupině - 50:50 samec/samice, agresivitu, vybarvení ostaních nedominantních samců, potravní nároky - vaše zkušenosti..Akva 150x50x60v,jde mi o to jestli je vhodné je přidat ke stávající dorůstající cca 7 měsíců malawi(socolofi, demasoni, yellow - vše 12, demici 25).Díky za informace.Rikon
Založil: Rikon
Akvária ve stylu Malawi
Dobrý den, můžete mi někdo poradit s výrobou akvárií s rozměrem d235cm x š40 x v60? Chci to mít ve stylu Malawi a nevím, která firma by mi to zpracovala kompletně s akvarií, filtr, ryby. Budu to mít do zdi. Děkuji za rady
Založil: Tony Tran
» více k tématu (počet reakcí 8)

Jak čistit hadice u akvarijního filtru
Dobry den chci se zeptat jak cistite u toho filtru hadice a cim? Tak vypadaji me po mesici chodu.Prijdou mi zaprasene.dekuji
Založil: Guffy
» více k tématu (počet reakcí 7)

poradite prosim?
Zdravim rad bych se vas zeptal zda u tlamovcu predevsim malawi je nejake prechodne obdobi kdy ryby nechteji zrat nebo je neco spatne.bezne jsem krmil 2x denne mnozstvi aby mi vse vyzobali. poslednich 7 dni mi nechteji zrat ani jeden krat denne jenn si zobnou a zbytek nechaji nevite cim to muze byt? Krmivo maji poradstejne jen sem jim skusil dat mrazeny ciklop a dafne ktere jsem daval obden na stridacku. Rybky mam aulonokary - red dragony calico a yelowky vsechny velikosti od 8-12cm.. nerad bych delal nejakou chybu v necem a krom toho mrazeneho mely vzdy granulky a vlocky od sery nikdy se nestalo ze by takhle prestaly zrat. Jinou zmenu nemely.predem dik za vase rady a typ co bych moh delat spatne.
Založil: petr11
Nemůžu se zbavit kalného akvária
DObrý den, Prosím o radu už jsem opravdu bezradný... minulý týden jsem kompletně vyčistil akva a vypral filtr. jsem debil, protože jsem filtr vypral pod tekoucí vodou, tak jsem myslel, že tam mám nálevníka, tak jsem si od chovatele přinesl bordýlek z filtru a čekal jsem jestli se to zlepší, ale bohužel je akva stále kalné a už nemám žádný nápad co s tím... Děkuji moc za jakoukoli radu
Založil: hejbys
» více k tématu (počet reakcí 27)

prosím o radu
Dobrý den chci se vás zeptat a nechat si poradit všim sem si u včera u dvou ryb AL,red dragon a Calico že mají mírně potrhané nebo roztřapené břišní ploutvičky s nabělavim okrajem nevíte co by to mohlo být a jak to řešit? Vodu v akvariu 375L měním pravidelně ze 3/4 každých 7-10dní filtry Bioflow 3 a eheim 2012 čistím po 4 až 5 mesicích nebo pokud klesne průtok krmím granulkama od sery granugren a granured občas dostanou mražené dafne nebo cyklop.předem dík za reakce
Založil: Jarek00
» více k tématu (počet reakcí 2)
pseudptropheus saulosi coral red
Chcem sa opýtať či je to normálne že môj samec pseudptropheus saulosi coral red má okolo 4-5cm a je skoro vôbec nevyfarbený. A mám ho už rok. Tú je fotka. Vopred ďakujem za odpoveď
Založil: Andrej

Petrochromis
Dobrý den a všem přeji krásný sváteční den, rád bych vás požádal o kontakt na kvalitní chovatelé ryb druhu Petrochromis. Konkrétně se mi jedná o Petrochromis red bulu point. Všem vám moc děkuji za typy.
Založil: Jordan
» více k tématu (počet reakcí 1)
Založení akvária Malawi
Vím, že se to tu řešilo nesčetněkrát, snažím se diskuze pročítat, ale ztrácím se v tom. Chtěli bychom si pořídit akvárium s tlamovci, konkrétně Malawi. Druh-druhy ještě vybrané nemáme, líbí se mi Labeotropheus Trewawasae Marmelade Cat a k nim třeba ještě jeden-dva druhy. Nádrž plánujeme cca 350l. Nenašel by se tu prosím někdo ochotný a trpělivý a nepomohl mi s výběrem techniky, vybavením apod.?
Založil: HanHa
» více k tématu (počet reakcí 31)
Něco proti řasam k tlamovcům....
Řasi na kamenech skle i na rostlinách nevim jestli k nim můžu něco dát :)
Založil: Rasta
výroba externího filtru
Chci se zeptat, když si vyrobím takový podobný filtr, jak je na přiloženém obrázku, jestli to musí být uzavřené a utěsněné i zvrchu, aby mi zněj třeba voda nevytekla ven. Jaké máte zkušenosti. Já jsem tenhle návod našel na netu. Děkuji
Založil: Carlos
» více k tématu (počet reakcí 24)