Diskusní fórum

Stránky 1 ............... 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 ............... 288

Samice bez ploutví

zdravím a potřebuji poradit, 200 l nádrž s 20 tlamovci, prosperují, tato samička donosila potomka a hned měla v tlamce jikry, během 1.týdne jikry zmizely a samička je "bez ploutví". Nemoc? Rvačka? Ostatní ryby jsou bez poškození.

Založil: Daniiel » více k tématu (počet reakcí 12)

Samice bez ploutví

Tropheus nkonde yellow

Jestli tohle neni laska na prvni pohled, tak ani neexistuje. Poprve jsem spatril tuto princeznu a musim je mit. Ted vypadam jak hlupak, ale nemuzu si pomoc.

Založil: melanochromis » více k tématu (počet reakcí 23)

Tropheus nkonde yellow

moje tanganika

dal jsem na net video sve tanganiky .. http://www.youtube.com/watch?v=g_n4jdU6I6M jen do me a nesetrete me ... jenom pro info plavou tam i Labeotropheus trewavasae, ti se stihli vytrit pri zajizdeni akva a ja nebyl schopny vsechen poter odlovit, tak se to snad povede az vyrostou a nebo tam nakonec zustanou.

Založil: jarda » více k tématu (počet reakcí 12)

napln do prepadoveho filtru

Zdravím,pořídil jsem si čtyř komorový prepadovy celoskleěný filtr o rozmerech 70x30x35 a chtel bych se zeptat jake filtracni media by jste doporucili a jak je posklada za sebou do komor ? Dekuji

Založil: Mistr Tlamovec » více k tématu (počet reakcí 3)

Podivný jev u trewasek

Tak dnes jsem koukal a nemohl jsem uvěřit mam labeotropheus trewavasae a oranžová samice si namlouvá druhou oranžovou samici..přitom mam i modreho samce a ten si taky namlouva stejne jako ta samice tu druhou..Dokonce se chtěli už ve skrýši vytřít, ale byli vyrušeni.. Máte proto vysvětlení?

Založil: tlamík » více k tématu (počet reakcí 3)

dno pro Malawi

Zdravím všechny nesuchozemce! Mám na Vás prosbu. Chystám se založit akvárium jezera Malawi. Akvaristika u nás v rodině je už dlouho, mé první akvárko to nebude, ale malawi ano. Expert nejsem... Chci se zeptat, zda-li je v tomto typu akvária nutno mít dno z jemného a světlého písku. Osobně se mi totiž ta světlá barva moc nelíbí. Je dno v jezeře Malawi opravdu velmi světlé a je nutné k chovu těchto ryb? Pokud ano, tak samozřejmě dám přednost funkčnosti před subjektivní krásou. Předem děkuji za odpověď

Založil: Nejtek » více k tématu (počet reakcí 19)

Jaký doporučujete vnější filtr pro 200l akva.

Ahoj, uvažuji o vnějším filtru, ten vnitřní se mi nelíbí, při čištění filtru se do vody zpět dostává velké množství špíny. Bohužel se ve vnějších filtrech nevyznám a tak bych byl rád, kdyby jste mi dali pár tipů na dobré filtry. Bojím se toho aby mi po půlroce nezačal téci.

Založil: Jakub » více k tématu (počet reakcí 11)

Sito na baby artemia

Zdravim, Chtel bych se zeptat jak cedite nove narozena artemie. Ja jsem zatim na zadne konkretni reseni neprisel jak se vyhnout v liti i morske vody do nadrze. Kazdy napad uvitam. Diky moc.

Založil: melanochromis » více k tématu (počet reakcí 9)

Otírání o písek

dobrý den,chtěl bych se zeptat jestli je normální,že se mi tlamovci sem tam otírají o dno(písek).Jinak nemájí na sobě žádnou krupičku a jsou v pohodě.Proto se ptám jestli to nemuže být začátek nějaké nemoci.Předem díky

Založil: Marcel » více k tématu (počet reakcí 9)

Je 11O l. akva. dost?

Chtěla bych se zeptat, jestli pro tlamovce stačí aq o rozměrech 70x40x40 - cca 110 l. Vím, že čím větší, tím lepší, ale velké máme v plánu, teprve až se přestěhujem do vlastního. Kdyby v něm bylo jen pár kousků tlam. menšího vzrůstu? Třeba Labidochromis c. yellow?

Založil: Šárka K. » více k tématu (počet reakcí 3)

Je nutné vzduchování?

Prosím o radu. Měním filtr. Místo vnitřního méně výkonneho, dávám vnější Eheim 300. Akvárko má 200 litrů. Mám to tam dva dny a rybky se mi stěhují k hladině. Starý filtr měl i vzduchování. Je nutné pořídit si vzduchovací kamínek? Možná to tu už proběhlo v diskuzi,ale nemohu to najít. Dík

Založil: akrab » více k tématu (počet reakcí 6)

Piesok vs. strk

Zdravim. Chcela ,by som sa opytat ci je vhodnejsi do akvaria pre cihlidy piesok alebo strk? Strk co mam doma je urceny pre cichlidy je drobny a cely biely. Vsade citam, ze ludia co maju cichlidy maju v akvariu piesok, tak neviem... Nie je to len zalezitost vzhladu? Nie su s pieskom vacsie problemy? (myslim pri cisteni). Dakujem.

Založil: evka » více k tématu (počet reakcí 8)

Umístění čerpací hlavy

Mám filtr Eheim 2228, čerpací hlavu Atman AT 202 s bioakvacitem, akva 500 litrů. Chci se zeptat, čerpací hlavu umístit u výpusti externího filtru nebo na straně sání? Díky.

Založil: neil » více k tématu (počet reakcí 2)

Pozadi do maleho akvaria

Mám malé akvárium s bílíma kameněma a nevím , jaky mam dat pozadí.Cca 150 litru ,takže asi ne 3D kvuli místu ,pls poradte jake biste dali vy pozadi. Předem dekuji

Založil: Pozďa » více k tématu (počet reakcí 2)

Labidochromis sp. chisumulae

Mám mladú samicu cca 4cm a už 14 dní nosí. Mám ju preloviť do odchovnej nádrže alebo ju ponechať vo velkom akva kedže je to jej prvý výter

Založil: jojko » více k tématu (počet reakcí 1)

Přepad do ext. skleněného filtru

Ahoj, chtěl jsem se zeptat na vybavení akva přepadem do externího filtru. Nemám přesnou představu jak to nejlíp technicky provést - možná máte víc zkušeností. Viděl jsem jednak řešení přes otvor ve dně a provrtaný stolek ale víc se mi líbil jednoduchý otvor vzadu se spodní hranou tak aby se hladina nemohla dotknout podélných výztuh. Je mi jasné že je potřeba vyvrtat díru, potřebuju ale i vyřešit a utěsnit "přechodku" sklem (určitě existují nějaké std. řešení které ale neznám). Díky

Založil: rach x » více k tématu (počet reakcí 6)

samice - samec

mám malí rybičky a chtěl bych se zeptat kdy se začnou zbarvovt protože já je mám pořád orandžoví druh pseudotropheus saulosi red

Založil: vratislav hlaváč » více k tématu (počet reakcí 1)

Malawi kombinace

Tak zatímco čekám na slepení akva (160x50x50) procházím fóra, youtube a atlasy ryb... Zatím stále favoritem zůstává kombinace Ps. Demasoni a Lab. Yellow ale rád bych znal Váš názor na jiné možnosti... Ryby co mne zaujaly jsou: S. Fryeri Aulonocara Rubin Red (nebo Fire Fish) Ps. Auratus Zebra R/R Které z nich by podle Vás byly dohromady spokojené?

Založil: rach x » více k tématu (počet reakcí 6)

Jaký je to druh?

Dobrý den. Kamarád sehnal tohoto tlamovce, ale vůbec nevíme, kam ho zařadit- Mysleli jsme buď Pseudotropheus demasoni nebo snad Pseudotropheus elongatus mpanga bez žlutého ocasu, ale to se mi moc nezdá. Mpanga se mi zdá má jiný čumák. Za tipy díky.

Založil: Tomi » více k tématu (počet reakcí 16)

Jaký je to druh?

Yellow a ich odchov

Zdarec, mam otazku. Mam dve nosiace yellowky. Prva uz ma v tlamke malinkate rybicky a ta druha zatial iba ikry. Prvu som odlovil do 22l akva, lebo kazdu chvilku cakam, ze vypusti mlade a teraz ma zaujima ci mozem dat potom k tym malym rybkam aj tu druhu samicu...Proste dalsie akva nemam tak co mi k tomuto viete poradit, ako pokracovat...Dik

Založil: Marco » více k tématu (počet reakcí 2)

Malawi nebo Tanganyika

Chtěl bych se Vás zeptat na názor,jestli je jednoduší chovat tlamovce z Malawi nebo Tanganyika.Líbil by se mi rod Tropheus a chovat jen tyto ryby nebo namíchat tlamovce z Malawi?akva 160x60x60cm

Založil: Radinek22 » více k tématu (počet reakcí 16)

Změna krmení

Přemýšlím o obměně a prostřídání krmení. Chtěl bych se vás zeptat, jeslti máte tip na nějaké vámi osvědčené krmení.

Založil: Šimon M. » více k tématu (počet reakcí 4)

vápencové kameny

ahoj všem, nevíte někdo kde bych sehnal vápencové kameny poradí někdo kde, jsem z prahy tak že nějaké okolí

Založil: jarstavel » více k tématu (počet reakcí 3)

Filtr CF-1200 ATMAN a jeho výhody a nevýhody...?

Dobrý den, chci se zeptat jaký máte názor na ten to vnější filtr.Chtěl bych ho srovnat s filtrem od Tetry EX 1200.Řeším filtraci do akva 160x70x55 616L.Chtěl bych zvolit jeden z těchto filtů a k tomu použít čerpací hlavici s biomolitanem.

Založil: Jira » více k tématu (počet reakcí 3)

barva do akva

Cau lidi.Můžete mi poradit,pokud si udělám ze sádry nějakou kulisu do akvaria,čím by se to dalo ošetřit aby to nebylo jedovaté a dobře odolné vodě?

Založil: ludekdanek » více k tématu (počet reakcí 2)

barva do akva