Diskusní fórum

Stránky 1 ............... 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 ............... 288

Tlamovci onemocneni

jeste jednou posilam fotografie nemocnych tlamovcu (Dotaz c. 3097)Dostala jsem jedinou odpoved tykajici se vymeny vody. V tom bych nevidela problem.V min.obdobi jsem vodu melnila 1 1/2 tydne pred nemoci a predtim take tak. Ta nemoc se siri jak lavina.Prosim pomoc.

Založil: Ivěnka » více k tématu (počet reakcí 2)

Kolik kusů do akvária?

Dobrý den potřebuji poradit kolik Haplochromisů Limax do 400 l akvária?Děkuji za rady.

Založil: Milan255 » více k tématu (počet reakcí 12)

Kolik kusů do akvária?

Uprava vody pro tlamovce

Dobrý den,chtěl bych poradit kolik soli a sody se přidává při každé výměně vody.Předem děkuji za odpověd.

Založil: Marcel » více k tématu (počet reakcí 14)

POMOC!!!!!!!!

Potřebuju poradit! Na hladině se mi udělal slabý povlak, mastné oko (?). Jakoby od oleje. Nevím, co s tím. Už jsem kvůli tomu aq. 2x čistil a pořád se mi tam tvoří. Při čištění jsem zašel tak daleko, že jsem aq. čistil i jarem, který jsem důklaně vymyl. Nejprve to vypadá, že je vše O.K. , ale povlak se zas utvoří. Zkoušel jsem ho i stahovt z hladiny do lahve, ale vždy se udělá znova. Kameny jsem řádně vyvařil a podezření, že by byl nějaký "nosičem" mastnoty nemám. Můžete mi někdo prosím poradit. Díky

Založil: Petr K. » více k tématu (počet reakcí 7)

Šnekáči v 70l

Ahoj mužou být šnekáči v 70litrech a jaký.

Založil: hinterfisch » více k tématu (počet reakcí 3)

Nemoc tlamovcu

Prosim o radu.Tlamovci v mem akvarium jsou nemocni.Prikladam fotografie.Muze mi nekdo poradit?Za tyden jsem mela 6 umrti.Na 3 rybach ale nebylo nic videt, vypadaly uplne normalne.http://uloz.to/1443954/P1010778.JPG http://uloz.to/1443965/P1010775.JPG http://leteckaposta.cz/893003785

Založil: Ivěnka » více k tématu (počet reakcí 5)

Zvýšené dusičnany

Může mi někdo poradit, jestli existuje nějaká možnost, jak rychle snížit obsah dusičnanů v akva,třeba přidáním nějaké látky? Zničehonic vyletěly nahoru a výměna vody to téměř nezměnila. Dík

Založil: MirekKucera » více k tématu (počet reakcí 9)

úmrtí mladých frontos

Dobrý den všem, chtěl bych se na Vás obrátit s prosbou. Podařilo se mi odchovat Tlamovce (Frontosa). Cca 3 týdny bylo vše v pořádku, ale najednou mi začali postupně umírat. Měl jsem jich 22, nyní 12. Vypozoroval jsem, že jsou vždy 2-3 ryby horší a bytek přijímá potravu.Mají zrychlené dýchání. Začali mít bílé výkaly. Nevím co může být příčinou. Krmím suchým a mraženým (Cyclops, Plankton, malé patenkty). Začalo to až po krmení patenkamy, což může být příčinou? Dále mi selhávalo topení s termostatem, takže jim to vyhřálo 2xna 32 stupňů, pak to padlo na 25. To jsem již odstranil. Nevím co mám dělat. Prosím o radu. Děkuji

Založil: Poli » více k tématu (počet reakcí 10)

Tak tyhle bych u sebe doma nenechal kuchtit....

http://www.stream.cz/video/264669-varime-ne-tradicne-akvarijni-rybicky

Založil: Ondrášovi » více k tématu (počet reakcí 1)

Tanganyika 160x50x40

Dobrý den, chtěl bych začít realizovat akvárium s rybami z Tanganyiky.Jsem limitován délkou 160cm, víc to opravdu být nemůže. Možná by šlo ještě akvárium 160x50x50. Filtr mám vybraný Fluval 405, 200W termostat, 2x vzduchovací kámen. Na dno 3-5cm vrstva říčního písku namíchaného s korálovou drtí. Osvětlení 2x36W zářivky. Problémem jsou ryby. Hodně se mi líbí Altolamprologus compressiceps Gold head nebo Altolamprologus calvus ?ks (nevím počet, kolik byste jich doporučili) jako dominantní ryby. Doplnil bych je asi Neolamprologus leleupi 6ks a Neolamprologus falcicula cygnus nebo 6ks a Paracyprichromis nigripinnis 10ks. Z bozobratlých Melanoides tuberculata. Můžete mi k tomu prosím něco napsat. Předem děkuji. Budu rád za každou radu a postřeh.

Založil: oupi » více k tématu (počet reakcí 2)

tlamovec černoplotvý- yellow (samičky)

Nevíte kde bych sehnal 2 - 3 dospělé nebo odrostlejší samičky tlamovce černoploutvého. Potřebuju doplnit skupinu.Díky

Založil: vitav » více k tématu (počet reakcí 1)

Kde koupím Aulonocary ?

Ahoj, prosím o radu, kde v Praze koupím pěkné Alonocary za rozumnou cenu ? Díky.

Založil: LukášS » více k tématu (počet reakcí 4)

kolko ryb do 220l akva

Zdravim.Chcela by som poradit kolko rybiek by sme si mohli dovolit do 220l akvaria?A popripade poradit ake druhy. Rozmyslala som nad zebrami,M.aureatus a yellowkami.Mohla by byt takáto zostava?

Založil: evka » více k tématu (počet reakcí 7)

tření auratusů

chtěl bych se zeptat mám asi rok a půl aurátuse samec je zbarvenej ale nechcou se třít velikost akvaria je 250L a mám asi 12 ryb

Založil: Martinm » více k tématu (počet reakcí 2)

Prosím pomozte s identifikací

http://www.youtube.com/watch?v=cl04QO4q0Ow Co je to za rybu co připluje v čase 0:16 Díky

Založil: rach » více k tématu (počet reakcí 7)

Prosím pomozte s identifikací

Osazenstvo pro 180x60x60

Dobrý den, chtěl bych do akvaria 180x60x60 namíchat směs co nejvíce barevných tlamovců. Poradíte. Prosím verze Malawi i Tanganika. Díky.

Založil: Aldava » více k tématu (počet reakcí 23)

Pseudotrpheus zebra

je to normální aby se mě tlamovci furt třely . Oni se vytřou samice to pak vypusti a pak do 14 dní se třou znova je to pseudotropheus zebra

Založil: micseb » více k tématu (počet reakcí 2)

Písek do akva

Ahoj chci se optat zda někdo neví kde by se dal sehnat nejlépe říční písek o velikosti zrn 1mm ale lepší by bylo ještě menší.

Založil: KOJ » více k tématu (počet reakcí 11)

Pseudotrpheus zebra

Mám dva páry pseudotropheus zebra Ten jeden samec ubyl druhého samca a i samycu mě ubyl nevím čím to je poraďte prosím

Založil: micseb » více k tématu (počet reakcí 8)

dávkování krmení

Ahoj,v akvariu jsem měl problém se zelenou řasou , ale naštěstí už se to zlepšilo .hlavně díky radám tady od Vás.Míň svítím a míň krmím :)). Chtěl jsem se zeptat jaká je podle Vás optimální krmná dávka denně dejme tomu kolik zarovnaných čajových lžiček. V AQ mám 31 tlamek cca 4-6 cm.Moc děkuji za názor.Krmín sera vipan.

Založil: Honzam » více k tématu (počet reakcí 3)

Spodní filtr

Zdravím, chtěl bych vědět vaše názory na spodní filtry. Hledal jsem ve foru,ale nikdo to tu asi neřešil,mě by to docela zajímalo. Díky za odpovědi

Založil: Uli » více k tématu (počet reakcí 2)

Tvoří se mi zelená řasa

Tvoří se mi zelená řasa i když používám tablety proti nim.Mám aq 250 l. 120x50x40 a mám dvě zářivky což není málo ani moc.Poraďte mi co s tim.Dík.

Založil: Ivoolšany » více k tématu (počet reakcí 4)

Rozmnožování

Chtěla bych se zeptat jestli se můžou rozmnožit tlamovci jiného rodu. Moc by mě to zajímalo.Děkuji předem za reakce

Založil: Šárinka » více k tématu (počet reakcí 2)

tlamovci a rostliny

V poslesní době mě tlamovci likvidují anubisy tím způsobem ,že jakmile začne vyrůstat nový lístek, tak si na něm pochutnají a zbyde z něj jen lodyha a trosky. Starých listů si nevšimnou .Dá se s tím něco dělat?

Založil: hříšník » více k tématu (počet reakcí 12)

akvarium pro tlamovce 312l

ahoj chci se zeptat chtel boch tam dat vnejsi filtr fluval,ale nevim jestli 305 a ject naplno a nebo ratsi 405 a snizit vykon dekuji.

Založil: pitr » více k tématu (počet reakcí 6)