Diskusní fórum

Stránky 1 ............... 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 ............... 288

Jaky sterk pouzit na vyrobu 3D pozadí

Dobrý den,chtel bych se zeptat jaky sterk bych mel pouzit na vyrobu 3D pozadí a kde by se dal takovy sterk nebo drt koupit? Dekuji

Založil: Ondrej S » více k tématu (počet reakcí 6)

zemřeli rybičky

Dobrý den měli jsme 5 rybek tři nám umřeli dvě byli jiné a ty žijí nevíte někdo co se mohlo stát?

Založil: ivka » více k tématu (počet reakcí 2)

Moje akváriu 250l

Dobry Den,tohle je moje akvárium nove,mužete mi ho ohodnotit,popřípadě poradit jak ho poopravit?Děkuji

Založil: Libor G. » více k tématu (počet reakcí 14)

Moje akváriu 250l

Jak 100% bezpečně zaběhnout akva před vpuštěním velkého množství ryb

Ahoj, nezabíhám akvárko poprvé ale zatím jsem vždycky ryby pouštěl postupně a teď mám taky prvně možnost nechat filtr předem běžet v jiném akvárku. Čeká mě vypuštění cca 30ks tlamovců (ještě váhám jakých) počítám cca 3-4 cm velkých. Určitě budou z jednoho zdroje a najednou vypuštění do nového akvárka. Už v minulosti mě vypuštění velkého množství ryb najednou pěkně zvedlo NO2 a tentokrát tomu chci v každém případě předejít. 1. dotaz: Když poběží nový filtr (TetraTec EX1200) jeden měsíc v rok a půl fungujícím akva (560l) společně s Eheim 2217 - bude pak 100% rovnocený tomu Eheimu (po stránce zaběhnutí)? 2. dotaz: Když budu mít takto předjetý filtr, má cenu dávat do nového akva (300l) část vody z mojí Amazonie a nechat tam další měsíc pár živorodek nebo by toto jen snížilo počet bakterií ve filtru protože by neměly co "žrát"? Díky za Váš čas...

Založil: rach » více k tématu (počet reakcí 10)

Přísavka thajská

Mám v akváriu s tlamkama i přísavky thajské Gold, zajímalo by mě jestli se někomu podařil odchov mladých, příp. v jakých podmínkách a jaké velikosti ryb (rodičů). Díky

Založil: Libor H. » více k tématu (počet reakcí 3)

250l akvárium

Dobry den.Chci se zeptat,jestli je to v pořádku,když mám v 250l akváriu tento počet a druhy ryb.Jedná se o 8KS DEMAZONU,8KS YELLOWEK,6KS AULONOCARA ALBIN.Mám ještě nějaky druh přikoupit a kolik,nebo to stačí.Děkuji za rady

Založil: Libor G. » více k tématu (počet reakcí 6)

3D pozadi - Uherské Hradiště

Zdavim,hledam nekoho kdo by me mohl udelat 3D pozadi o rozmerech 150x50. Material bych dodal a praci taky zaplatil.Jsem z Uh.Hradiste takze nekoho z okoli. Dekuji Roman

Založil: x-x » více k tématu (počet reakcí 2)

vymřeli mi ryby

Ahojky mám dotaz, záhadně nám vymřely přes víkend všechny rybky "tlamovci" měli jsme je asi 4 týdny voda v akváriu byla připravena už měsíc před vpuštěním rybek. Vůbec nevíme co se stalo, čím to mohlo být?

Založil: Vlaďka » více k tématu (počet reakcí 3)

labidochromis yellow

narodily se mi malý rybky a jedna přestala růst. Nevíte jak je to možné?

Založil: sim » více k tématu (počet reakcí 3)

labidochromis yellow

krmení granule

Ahoj,zase bych potřeboval poradit.Mám tlamky cca 4-6 cm.Krmín je vločkama sera vipan a mnoho dalších.žerou bez problémů ale já bych raději dával granule co vi na to .Moc jim nechutnají ,proč? Kdy začít s granulemi.Nejsou na granule moc malé? Zkoušel jsem sera vipagran.

Založil: Honzam » více k tématu (počet reakcí 6)

Zebra Blue/red

Ahoj kuci, Dlouho jsem tu nebyl. Zrovna se mi třou zebry!Ale nevím zda je problém,nebo to je standartní,samička má zarudlá žábra!!!!JIné ryby to nemají,tak nevím,zda častěji měnit vodu,nebo je to jiná příčina? Teplota vody 25°C Jo a ještě otázka,chtěl jsem asi za měsíc předělávat akvárko,bude to problém pro samičku? Moc díky, Jirka

Založil: rusis » více k tématu (počet reakcí 5)

reakce pozadí po napuštění?

pozadí z polyesteru natřené balakrylem a a poté epoxy 1200 sypané pískem vyreagované octem .Po nalepení a napuštění vodou se voda po několika dnech zakalila do běla a pozadí na ¨některých místech zbělalo jakoby zplesnivělo.Proč to udělalo co s tím

Založil: akvarista1 » více k tématu (počet reakcí 9)

maingano samec- samice

Ahoj, rád bych se zeptal na drobnost u Melanochromis mangano. (Koupil jsem si tyto rybky, protože jsem chtěl udělat nějakou změnu od tetrovitých, aj. rybek.) Mám rybky dvě a větší rybka, která ovládla ,,strategické místo" skvrnu-jikru na řitní ploutvi nemá a honí pryč rybku, která skvrnu má. Což by měl být samec. Proto mě napadlo: Buď mám dva samce a ten větší nemá skvrnu nebo v akvárku vládne samička. Co si vybrat? Dík za názor.

Založil: kov » více k tématu (počet reakcí 4)

Mému tlamovni odpadává ocas , pomozte prosím.

Ahojky , nevíte co jeto za nemoc když mému novému tlamovci kterého jsem si včera přinesla z burzy začal prostě odpadávat ocas už tam má jen jeden kousílínek jednu nitku , drží se od ostatních ryb a taky jsem si přinesla kančíka červenohrdlého a tomu se prostě udělaly bublinky pod kůží začala mu téct krev ze žábrů a umřel nevíte co je s nima ???

Založil: Adeema » více k tématu (počet reakcí 6)

Hodnoceni akvarka

Toto je moje prvni akvarko, muzete hodnotit...

Založil: qwetrtzz » více k tématu (počet reakcí 7)

Hodnoceni akvarka

Plánuju Africké tlamovce

Ahoj, potřebuju zkonzultovat své plány a případně nasměrovat... V akvaristice bych se zařadil mezi relativně zkušenější, afriku jsem ale nikdy nezkoušel. Doma mám prosperující (musím zaklepat) Amazonii v 600l. Druhé akva můžu mít v práci, jsem tam ale víc limitován rozměrem a váhou. Hlavní limit je předozadní hloubka jen 40 cm. Takže jsem objednal hraniční rozměr 150x40x45. Víc už opravdu nemůžu, bude to skoro 300l. Akva nechám lepit u Zekie, dělali mi i to velké a max. spokojenost. Na dno mám koupený písek 0,8mm - stačí 3cm? Kameny budou valouny buď z OBI nebo z řeky pokud do té doby roztaje u tchýně Zdobnice. Filtr bude externí, pravděpodobně Fluval. Topítko - bude stačit 100W? První technický dotaz mám na osvětlení - kolik světla potřebuje akva bez rostlin? Dají se sehnat nějaké závěsné od stropu co by nestály majlant a trochu vypadaly? Druhý technický dotaz je na automatické krmítko, nejsem v práci každý den takže musí být provoz zautomatizovaný někdy i na týden dopředu. Poradíte nějaký dobrý kousek? Takže k tomu hlavnímu a to jsou ryby. Chtěl bych dva druhy. Ideálně kombinaci žlutá + modrá. Aby se měli spolu dobře a množili se. Ne pro kšet ale pro radost z prosperujícího akva. V Tanganice jsem nic co nenašel (nejvíc se mi líbí Tropheusi ale nevím jako prvního tlamovce asi nee) a tak mám v merku Malawi kombinaci 20ks Pseudotropheus Demasoni a 10ks Labidochromis Yellow. To si ale nechám rád pozměnit.... Díky za Váš čas

Založil: rach » více k tématu (počet reakcí 17)

filtr eheim 2227

nemate někdo zkušenosti s vnějšim filtrem EHEIM 2227

Založil: andy.stas » více k tématu (počet reakcí 2)

Úhyn ryb ???

Prosím o pomoc.Nastal úhyn nejspíš velkým procentem NO2.Když bylo akva zaběhnuté a hodnoty NO2 na nule a NO3 20mg.Vyměnil jsem 1/3 vody přičemš jsem nedával pozor a sací potrubí mě nasálo vzduch.Nevěděl jsem co dál a tak jsem filtr vypnul a dopustil vodu a znovu filtr nastartoval.Následující dny jsem dál měřil NO2 a stále bylo neměřitelné.Vše se změnilo po týdnu kdy uhynula první rybka a dnes další dvě.Okamžitě jsem změřil NO2 a NO3 a zjištění bylo fatální!!!NO2 obrovské procento a NO3 neměřitelné.Chci se Vás tím to zeptat kde jsem udělal chybu a zdali se dá nějak napravit.Filtr jsem ještě nečistil a je 2 měsíce v provozu.Vzduchování i filtr momentálně jedou na plno.Všem moc děkuji za pomoc.

Založil: chico » více k tématu (počet reakcí 8)

odchov cichlid

Zdravím.Potrebovala by som poradit,sme akvaristi zaciatocnici...V akvariu mame parik Melanochromis auratus a sa mi zda ze samicka nosi v ustach mlade.Nezere,pod ustami ma taky vak.Chcem sa spytat ako dlho by sme jej ich tam mali nechat?Dnes som si vsimla ako sa cely den okolo seba obtacali a triasli.Neviem,zaujima ma co to znamena.Dakujem za radu.

Založil: eva » více k tématu (počet reakcí 13)

Kombinace cichlidek?

Prosím vás jako odborníky na chov cichlidek. Jaké cichlidky můžu zkombinovat do 300L nádrže? Líbilo by se mi hejno rybiček (např.neonky) a pak několik druhů cihlidek, které by se navzájem snesly. Děkuji moc za rady. Zatím mým největším favoritem jsou Ramirézky, pak C.Thomasova, C.Papouščí, Akara zlatá. Děkuji moc.

Založil: Lucie » více k tématu (počet reakcí 4)

Zkusme to jinak.

Probírá se to tady co chvíli.... No tak i já trošku. Chápu vaše spravedlivé rozhořčení nad tím že sem chodí lidé s Akvárky jako Snapr. Pojďme to zkusit jinak, ano bez urážek a citově zabarvených slov říci: "Hele takhle to není dobré, chceš li udělej to takhle...." Já vím oponentura je mi jasná že už jsme to dělali a že si nedají poradit a že.... a že.... Věřte ale, že je to na nás na tom jak k těmhle lidem přistoupíme mám pocit že je lepší vysvětlující přístup než hanění a nadávky(není to doslovné jen naznačuji kudy ne, nadávky tu nemáme va zvyku, ale chvála to není kapišto? :) ). Každý z vás má zkušenost z Akva obchodů Hornbachu atd... jak tam prodavač poradí. Vy jste byli ti moudřejší že jste se nejdřív ptali, četli, hledali?? Asi ne všichni co :)) Já taky ne nechal jsem si poradit a mám jako smutné memento v akvárku dva Cypriochromise... (žlutý a modrý ocas samci chce li někdo :)) Takže pojďme to tady Změnit být ti kteří PORADÍ s pochopením že chybovat je lidské. Zachráníme nějaké ryby a z dvou tří těch tazatelů uděláme milovníky AKVARISTIKY s tím že budou znát s chtít znát. Tohle je můj názor váš mě zajímá a prosím Pojďme to ZKUSIT JINAK...... Všem dík Pavel Vosounek Vošický

Založil: Vosoun » více k tématu (počet reakcí 11)

Lamprologus meleagris nebo Lamprologus Ocellatus

Ahoj! Máte někdo zkušenosti s těmyto druhy v 50L nádržce?Díky za reakce.

Založil: Jitule » více k tématu (počet reakcí 12)

obrázek akvárka

napouštím vodu ale ze studny a provokace to také není

Založil: snapr » více k tématu (počet reakcí 17)

obrázek akvárka

hodnocení akva

Ahoj založil jsem Malawi cca před měsícem .Čerpal jsem rady tady od Vás moc děkuji :))). Zkuste mi to prosím teď ohodnotit . Přijímám i kritiku :).

Založil: Honzam » více k tématu (počet reakcí 11)

hodnocení akva

Eko-3D-pozadí

Stačí pozadí z polystyrénu nařít z finančních důvodů pouze matným balakrylem? Dík

Založil: Vráťa » více k tématu (počet reakcí 8)