Diskusní fórum
Ještě jednou nosnost 728L
Zdravím,LUBA,PUSTA,MIKEŠ,VOSOUN,LADOS,A+I.Předem bych chtěl poděkovat za Vaše příspěvky zvláště pak Lubošoj.Konečně se mě dostalo odpovědi,hledal jsem a sháněl jsem jak to udělat aby akva neprolítlo podlahou.Pořídilo jse mi zjistit, že v místě kde by mělo stát akva prochází z hruba 35cm od nosné zdi traverza.To znamená že akva bude stát celou svou dýlkou na traverze.Doufám že tohle tu (728l) už unese,ale pro sichr to ještě ukotvím,už se na to moc těším až poplavou.Přeji hezký zbytek dne.
Založil: Jira
» více k tématu (počet reakcí 1)
napl do filtru
dobrej poradi me nekdo jake naplne do filtru fluval 305 ryby mam tlamovce a kancici diky
Založil: fofonkahany
délka ochrany potěru
prosím jak dlouho samice vozí mladé v tlamce?
Založil: Máří
» více k tématu (počet reakcí 3)
Vnitřnosti u zebra R/R
Prosím o radu ohledně zeber red/red. Mám čtyři a dvěma z nich hodně prosvítají tmavě zbarvené vnitřnosti. Je to normální? Ptám se, abych neprošvihnul nějaké cizopasníky.Vím, že by bylo nejlepší přiložit foto,ale můj foťák je zrovna off.Díky předem.
Založil: MirekKucera
» více k tématu (počet reakcí 5)
Výtěry tlamovců
Dobrý den, vyčetl jsem hodně o těchto rybkách, ale možná nejlepší jsou názory tady na netu. Jen bych se chtěl zeptat, jak to děláte, když víte, že samička má zatím jikry v tlamce. Odlovit a dát do malého akva, nebo ji nechat s ostatními rybkami? :)
Založil: Adriano5
Filtracni media
Ahoj vsichni prosim o radu ohledne filtru,mam Ehaim vnejsi filtr a potrebuji vedet co mam dat do nadoby za media-je to 2 suplikovy fitr co mam dat do prvniho a co do druhyho-mysleno od shora moc diky za vase rady
Založil: Domimili
Prosím o radu
Je možné aby se pářily pseudotropeus zebra rzných barev?
Založil: Máří
» více k tématu (počet reakcí 10)
potřebuju živý zooplankton do sladké vody, který vydrží dlouho
zdravím, prosím o radu, četl jsem nějaké vaše texty o buchankách atd... Já sice nejsou chovatelem tlamovců,ael doufám že i tak mi pomůžete. Potřebuju sehnat živý zooplankton do sladké vody.. jsem úplně bezradný, prosím pomozte..
Založil: Cvrnc
» více k tématu (počet reakcí 13)
aulonocara ..
Ahoj,četl jsem ze se da Aulonocara chovat i bez samic.Co si o tom myslite.
Založil: ppokys
» více k tématu (počet reakcí 2)
Výztuhy ano či ne
Zdravím,pánové,konečně jsem sehnal trochu větší akva(starší) a mám menší problém.Nejsou tam totiž žádné výztuhy,ikdyž předešlému majiteli zřejmě akva funfovalo bez problémů,stejně bych chtěl poradit jestli tam přeci jenom nemám nějakou tu výztuhu vlepit.Akva je 160x60x40 d/v/h a sklo je 12mm,je mi jasný,že to mohlo být spíš nižší a hlubší,ale byl jsem rád tady za to.Přeci jenom 60cm na délce akva na víc už by mělo být znát,to si holky poplavou-mimochodem ta potvora je těžká,až to hezký neni.
Založil: Luba
» více k tématu (počet reakcí 20)
velikost filtru
poradi me nekdo jak velky filtr vnejsi do akvaria 240l diky
Založil: fiat1313
Volba filtru.
Mám akva 350 L a chci si pořídit vnější filtr Fluval 405. Co mi k tomu řeknete ? Děkuji za rady.
Založil: Stan
» více k tématu (počet reakcí 4)
uv sterilizér
Ahoj,chtěl bych si pořídit sterilizér , jednak preventivně a jednak mám teď problém s nálevníky.Potřeboval bych poradit jaký koupit.Respektive jsou tipy , které mají své čerpadlo a které ho nemají? který je lepší? Děkuji moc
Založil: Honzam
Videa - Africké cichlidy
Zde bych se s vámi chtěl podělit o krásná videa z domoviny těchto ryb. Věřím, že tyto videa poslouží i jako inspirace pro budoucí budování akvárií... ;-) http://aldovomalawi.napady.net/videa-z-jezera-malawi
Založil: Jaromír
filtr do pětistovky
Nádrž 500 litrů. Tetra Tec Ex 1200 nebo Eheim Professionel 2228. S Eheimem váhám pro relativně malý obsah kýble, cca 8 litrů. Prosím vaše názory. Díky.
Založil: neil
» více k tématu (počet reakcí 9)
Svatební tanec Haplochromis CH44
Podařilo se mi zvětšnit rozmnožovací akt mých svěřenců a tímto se chci s vámi o toto podělit. Vím ,že to není žádná novinka ale chodí zde i lidé, kteří to nikdy neviděli a tak jim věnuji pár minut krásy chovu ryb. http://cz.youtube.com/watch?v=7a_ke_Pjgok Pokud by vám tento odkaz nešel lze na You tube. vložit Pietro Haplochromis CH44.
Založil: pietro
» více k tématu (počet reakcí 7)
proč? tlamoves pestrý... aurutus
Proč se mi tyto rybky bijou? mám páreček a samička samce strasne nahani a porad se s nim jakoby bije tocijou se dokola atd atd a samec chudák je už z toho špatnej....
Založil: stuz
» více k tématu (počet reakcí 6)
Výběr filtru pro nové akva
Máte někdo zkušenosti s vnějším fitrem typ Uni Max Professional 700. V současné době vybírám filtr pro nové akva 540 l (150x60x60). Z důvodu, že bude akva v obýváku preferuji i tichý chod. Budu rád za jakékoliv vaše zkušenosti.
Založil: Petr - Č.Budějovice
Zaběhnutí akva???
Přeji hezký den. Potřebuji radu ohledně zajetí nádrže 240L 100x40x60.O Vánocích jsem založil akva a 26.12.08 jsem akva napustil.Od toho to dne běží filtrace,topení i osvětlení.V pondělí 29.12.08 jsem zašel do zdější akvaristiky pro záběhové ryby (Tetra Měděná).Jednou deně je pravidelně krmím.Po 14 dnech od založení jsem v akva vyměnil 20% vody.Jelikož jsem si myslel že úroveň dusitanů vrcholí a ryby jsou ve stresu.Teď každý den kontroluji úroveň dusitanů a musím konstatovat že jsou stále na vysoké úrovni.Používám test od www.rataj-spk.cz.Praďte prosím,co jsem udělal špatně, že ještě nádrž není zaběhnutá?Nejspíš jsem neměl měnit asi tu vodu co?
Založil: chico
» více k tématu (počet reakcí 4)
Papouščí ryby, plodné nebo ne?
http://cz.youtube.com/watch?v=GSaBg_rCOso&feature=rec-HM-r2 Slýchávám jak jsou neplodné a tady je opak. tak už nevím zda jsou nebo ne...
Založil: tlamík
» více k tématu (počet reakcí 26)
Co pod akva?
Dělám akvarium DxŠxV-170x50x50 cm.Ocelový rám není ideálně rovný, mám ho po délce tak ve dvou milimetrech.Je lepší akvarijní podložka nebo 1 cm polystyren ?Dík za rady.
Založil: Stan
leceni tropheusu
Mam dotaz, zda pri strevnim problemu u tropheusu je lepsi prelecit (entizolem) cele akva, a nebo odchytnout postizeneho (postizene) jedince do karanteny
Založil: jarda
Nosnost a filtrace na 728L akva
Dobrý den, mám na Vás na všechny dvě otázky.Pořídil jsem si větší akva a to 160x70x65 (dxhxv) 728L.Zajímalo by mě jestli mě to unese podlaha.Bydlím ve zděném baráku v druhém patře a akva bude stát u nosný zdi.Nosná zeď bude jak ze zadu tak i z boku akva.Strop z trámů není vypadá to že tam budou nějaké překlady?Druhý dotaz co mám je ohledně filtrace k již zmíněné nádrži.Řeším jaký filtr by byl lepší-celosklěněný nebo vnější?Narazil jsem na netu na Fluval FX-5 vnější 3500l/h.Myslíte že by byl dostačující?Jakou variantu by jste mi poradili?Předem děkuji všem za Vaše příspěvky a rady.
Založil: Jira
» více k tématu (počet reakcí 18)
Hodnoty a způsob měření NO3
Prosím o radu, jakou hodnotu NO3 by neměla přesáhnout voda v akva Malawi? Používáte na měření hodnoty NO3 papírkové indikátory nebo vodní roztoky? Díky moc za jakoukoliv radu či zkušenost. PETR
Založil: Petr - Č.Budějovice
nikdy nedonosí pokračování 2
chtěl bych vás informovat že i přez zvýšení teploty na 27 stupnů melanochromis i zebra nedonosila .Zhruba po 14 dnech baštěj jak o život a v tlamkách nemají nic, takže v teplotě to nebude.Zebra byla jedna z největších v akvárku a melanochromis auratus také největší samice, zhruba dva roky staré dospělé ryby .Tak ted radte páni akvaristé
Založil: hříšník
» více k tématu (počet reakcí 6)