Diskusní fórum
Rostliny v akváriu
Prosím poraďte mi jakou rostlinu k tlamovcům .Mám tam anubiasi ale chtěl bych něco do písku.Mám kolem filtru místo ,které nechávají tlamovci na pokoji. Klidně i něco vyššího co má tužší listy. Nebo co má kdo za zkušenost co tam dokáže přežít.
Založil: PET
» více k tématu (počet reakcí 24)
piskořka v akva
Možná hloupý dotaz,ale přeci.Je možné mít piskořku v akváriu s klasickým akvarijním šterkem bez písku?Jestli tam přežije a jestli má tu samou funkčnost (požírání zbytků,kypření atd) jako v Malawce s pískem nebo drobným štěrkem.Díky za odpověd.
Založil: pidanek
» více k tématu (počet reakcí 1)
terčovci prosim o základní informace
Dříve než se do toho pustím, dá mi někdo radu o chovu terčovců. Velikost akvária, náročnost počet, jeden druh nebo vícedruhové? Moc prosím o každou radu. Zatím mám asi půl roku zebry R/B dala jsem na rady a jsou nádherné a zdravé. Tak vím, že se vyplatí nejdříve sehnat informace z praxe . díky
Založil: akrab
» více k tématu (počet reakcí 5)
Filtr -Tetra nebo Fluval
Zdravim,chtel bych si poridit ke 300 litrovemu akvariu vnejsi filtr a nevim jestli od firmi tetra nebo fluval.Poradte ktereho virobce by jste doporucili. Dekuji
Založil: Roman 007
» více k tématu (počet reakcí 4)
uhodnete kolik má tohle aqa objem?
zkuste si tipnout kolik má objem...
Založil: tlamík
» více k tématu (počet reakcí 16)
jak silny filtr do 240l akvaria
muze mi nekdo poradit jaky filtr do akvaria 240l uvazuju o tetra tec ex700 a nebo fluval 305 nevim jestli to bude stacit diky za radu
Založil: vavrik jan
osadka 110l akvarka
mam dotaz a to na to,zda je vhodne vysadit do110l akvarka: 4 zebry , 4 mangania , 4 yelowky.mam tam jeste neco cpat??velikost dna je 60 na 37.dik
Založil: LOLak
» více k tématu (počet reakcí 6)
Chovatel v okolí karviné,orlové nebo havířova
Prsím Vás neznáte někdo něekého chovatele v okolí karviné,orlové nebo havířova?Děkuji.čokoba
Založil: čokoba
» více k tématu (počet reakcí 5)
boule za levou prsní ploutví
Mám problém u trewasaček...má bouli..mám dojem že je to problém se střevem..ale to je můj odhad....nyní je skoro nekrmím protože nevím co to je a nechci aby se to zhoršilo a dieta jim neuškodí...
Založil: tlamík
» více k tématu (počet reakcí 11)
filtrační vata
Chtěl jsem se zeptat na zkušenosti s filtrační vatou mám neustále problém s drobnými částečkami a voda neni úplně průzračná Také by mě zajímalo kam jí mám umístit mám 4komorový biofiltr na 60l do jaké ji mám dát do první komory nebo az do poslední jakej je průtok nebude to brzdit průtok
Založil: hříšník
» více k tématu (počet reakcí 15)
Jak poznám samici tlamovců?
Zdravim vsechny.Mam takovy dotaz,v akvarku mam dohromady 13 tlamovcu,z toho 10 mladych (jsem zacatecnik)maji asi 3-5cm a 3 dospele.2 jsou modre bez tecek a jeden oranzovy s teckama.Ten nejvetsi modry ma svuj ukryt a vyhani ty ostatni vetsi,ani ten oranzovy si netroufne.co myslite je to samice?? Dik za rady
Založil: cokoba
» více k tématu (počet reakcí 33)
opět filtr tetra 1200
Ahoj lidičky,četl jsem vaší diskusi o filtru Tetra 1200.Já ho mám taky vzhlídnutý do mého nového akva 450l.Výrobce garantuje potichý provoz a jelikož mám akva v ložnici tak bych to ocenil.Může mi prosím někdo potvrdit tuto skutečnost, anebo mi doporočit jiný a lepší filt? děkuji za odpovědi
Založil: Milhaus
» více k tématu (počet reakcí 12)
Průzračná voda.......
Ahoj všem, mám problém s čistotou vody. Stále mi v ní plavou miniaturní částečky, takže je z boku akva stále zakalené, zepředu to není tak markantní. AQ je 300l, filtrace fluval 305 + vnitřní čerpadlo s biomolitanem. Ryb je 30 ks z toho 7 malých. Výměna vody 1x za 6 dní 1/3 vody, NO2-0, NO-50 (před výměnou, vstupní voda má 25) Ve filtru mám v horním koši zeolith a větší množství filtrační vaty. Poradíte, už mě nic nenapadá (přidal jsem ten vnitřní filtr a vatu do vnějšího a stále stejné...)
Založil: nowak
Ráda bych touto cestou poděkovala všem, kdo mi vymluvili chovat tlamovce
Ještě jednou děkuju za dobré rady (Příspěvek 2912). Mám akvárko od Ježíška cca 200 litrů. Minulý týden o víkendu jsem ho začala dávat dohromady. A držela jsem se rad z místního diskusního fóra. Ze starého akva (80l) jsem dodala část vody a hlavně jsem s těžkým srdcem vyždímala tři týdny nepraný vnitřní filtr do té čisťounké vody, který jsem pak zapojila současně s vnitřním. Pro novou vodu jsem použila chemii na úpravu čestvé vody, pak nějaké bakterie. Po dvou dnech jsem tam hodila průzkumníka (tu nebohou samotnou neonku, příští týden si pro ni přijede kamarád,když už toho tolik vydržela, aby dožila v klidu s hejnem jí podobných). Když se jí nic nestalo, přelovila jsem svoje miláčky dva ancistrusáky, dva pancéřníčky, tři krevetky a dvě skaláky a dokoupila 6 dalších skalár a k tomu 8 cichlid Ramiréz. Ty rybičky co mi poradil vladys ještě v mé oblíbené akvaristice v Nuslích nemají, ale mám je objednané. Celý den jsme celá rodina seděli u akvária místo u televize. Večer se pancéřníčci svlékli z kůže, kterou posléze sežrali a začali se třít. To bych všem přála vidět, jakých krkolomností se Ti dva dopouštěli. A tak jsem začal vážně uvažovat, že zase naplním staré akvárko, abych jim snížila hladinu, aby se tam nevyčerpávali chozením pro vzduch. Ale nakonec mě doma přemluvili, že přeci jen tak velký byt nemáme. A dnes, 5 dní po tom, co se Ramirézky nacpali vajíčky Pancéřníků se vytřeli na kámen, který je zpola zakrytý rostlinkami. A teď mám další dilema. Jestli hlízdo přežije do rána a jestli se mi podaří prosadit si znovuobnovení 80l akvárka, zda použít osmózu a nebo jestli vzít část vody z týden starého akvária a doplnit vodou z vodovodu? Můžete mi někdo zase poradit, prosím?
Založil: tet Terez
» více k tématu (počet reakcí 9)
Praziquantel
Ahoj, obávám se, že mám v akva motolice již dlouhou dobu s tím bojuji, ale až ted jsem dostala podezření, že se jedná o motolice, takže předešlé léčby nebyly účinné a nebo jen dočasné. Na skalárách se to projevuje ze začátku jako nepatrné topky na očích, pak se topky objevují i na těle, přičemž ráno jsou viditelnější a do večera zřejmě působením světla, splynou s povrchem těla ryb. Dvěma skalárám se udělal povlak na očích, jedné se to zhojilo, ale té druhé se to moc nehojí. Sehnala jsem lék optivermin s účinnou látkou praziquantel, ptám se proto, jak jej mám použít, jak přeléčit celé akva, které má 112l, je osázené rostlinami. Pls pomozte. Díky všem.
Založil: Petra
» více k tématu (počet reakcí 41)
Přepadová filtrace
Ahoj. chci se na něco zeptat. vyrobil jsem si skleněnou filtraci pod akva a řeším jednu vec tedy dvě. Jednu jsem vyřešil byl to nedostatek že mi nestíhalo přitéct voda do akva a to se plnilo tak jsem přidal ještě jednu trubku ( mám přepadovou nádržku vedle akva) Tadruhá věc je že jestli mám u přisávání v akva dát molitan aby ch zabránil hrubým nečistotám,nebo nedat a vložit do první komory ve filtraci filtrační vatu. Každý to má jinak a někdo nemá ani jedno. Moc díky za nějakou odpověd
Založil: dejvid
» více k tématu (počet reakcí 21)
mořské kameny u tlamovců?
Zdravím všechny akvaristy. Můžou být u tlamovců takové ty světlé díravé kameny z moře?Neuškodí jim,když jsou z jiného prostředí?Předem díky za odpovědi
Založil: začátečník
vnější filtr
Dobrý večer,chci se zeptat na vaše zkušenosti s vnějším filtrem tetra tec 1200.Myslel jsem, že mám vybráno ale po radě prodavačky:tak ten bych nebrala,je poruchový váhám..Případně co by jste doporučili do akva s tlamovci 450l?předem dík za rady :)
Založil: Radek Komár
» více k tématu (počet reakcí 10)
Labidochromis caeruleus - Papuľovec čiernoplutvý
Prosím vás po akej dobe nebude riskantné vybrať mladé z papulky matky(Labidochromis caeruleus) poraďte samička má cca 5cm. Ďakujem
Založil: alesanko
Lamprologus meleagris a Lamprologus ocellatus gold
Ahoj.Poradí někdo s chovem těchto druhů?Stačí na ně nádrž 60L?Jeden druh?Nebo můžou být oba?Pokud se některý z nich do této nádrže hodí pak který?Rozměry akva jsou 60 na 35 na 30 výška.Díky za rady.Ať to plave!
Založil: RUMburak123
» více k tématu (počet reakcí 3)
Julidochromis Marlieri
Ahoj! Měl bych dotaz na druh Julidochromis marlieri.Je možné chovat pár v nádržce 6OL?Zkoušel to někdo.Slyšel jsem,že je někteří chavtelé v takovéto velikoksti mají.Co vy na to?Vyvrátí to někdo?Potvrdí?Doporučí?
Založil: RUMburak123
» více k tématu (počet reakcí 35)
nikdy nedonosí pokračování
Koupil jsem topítko a zvedl teplotu na 28 nosí zebra a melanochromis .tak jsem zvědavý na to jestli jste měli pravdu a konečně donosí ,ale moc tomu nevěřím
Založil: hříšník
» více k tématu (počet reakcí 13)
Čím se může natřít 3D pozadí v akváriu
Dělám polistyrenové poz. do akva 170x50x50.Můžu ho natřít balakrylem a potom epoxidem?Je nutné posypání pískem?Nebude vadit,když se za pozadí dostane voda? Děkuji za vaše rady.
Založil: Stan
Krmivo SAG 55
Zdravím všechny.Chtěl jsem se jenom zeptat jestli je krmivo SAG 55 vhodné pro tlamovce-malawi.Jak tak pročítám forum,tak jsem asi sáhnul vedle,mohl jsem vybrat krmivo s větším obsahem rostlinné složky.No když tak to skrmím u ostatních ryb.Pustˇte se do mě.
Založil: Luba
» více k tématu (počet reakcí 11)
jde dohromady tlamovec a šnek ?
Ahojte všichni, nevíte jakou šanci na přežití by měl šnek (ampulárie) v 240l akva, kde jsou mimo jiné šneka neohrožující ryby 2 kusy Pseudotropeus maingano a 4 ks Pseudotropeus zebra red ? Tlamovci jsou k ostatním rybám velice shovívaví, až mě jejich krotkost překvapuje (mile).
Založil: Tomas83