Diskusní fórum

Stránky 1 ............... 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 ............... 288

Julidochromis Marlieri

Ahoj! Měl bych dotaz na druh Julidochromis marlieri.Je možné chovat pár v nádržce 6OL?Zkoušel to někdo.Slyšel jsem,že je někteří chavtelé v takovéto velikoksti mají.Co vy na to?Vyvrátí to někdo?Potvrdí?Doporučí?

Založil: RUMburak123 » více k tématu (počet reakcí 35)

nikdy nedonosí pokračování

Koupil jsem topítko a zvedl teplotu na 28 nosí zebra a melanochromis .tak jsem zvědavý na to jestli jste měli pravdu a konečně donosí ,ale moc tomu nevěřím

Založil: hříšník » více k tématu (počet reakcí 13)

Čím se může natřít 3D pozadí v akváriu

Dělám polistyrenové poz. do akva 170x50x50.Můžu ho natřít balakrylem a potom epoxidem?Je nutné posypání pískem?Nebude vadit,když se za pozadí dostane voda? Děkuji za vaše rady.

Založil: Stan » více k tématu (počet reakcí 4)

Krmivo SAG 55

Zdravím všechny.Chtěl jsem se jenom zeptat jestli je krmivo SAG 55 vhodné pro tlamovce-malawi.Jak tak pročítám forum,tak jsem asi sáhnul vedle,mohl jsem vybrat krmivo s větším obsahem rostlinné složky.No když tak to skrmím u ostatních ryb.Pustˇte se do mě.

Založil: Luba » více k tématu (počet reakcí 11)

jde dohromady tlamovec a šnek ?

Ahojte všichni, nevíte jakou šanci na přežití by měl šnek (ampulárie) v 240l akva, kde jsou mimo jiné šneka neohrožující ryby 2 kusy Pseudotropeus maingano a 4 ks Pseudotropeus zebra red ? Tlamovci jsou k ostatním rybám velice shovívaví, až mě jejich krotkost překvapuje (mile).

Založil: Tomas83 » více k tématu (počet reakcí 1)

Co se šneky??? :)

Zdravím Vás, Mám jeden dotázek,copak děláte se šneky po vytáhnutí z akva? Nějak se mi tam přemnožili,tak jich pár budu muset vylovit.Ani nevím odkud se potvůrky vzaly.. nic jsem do akva nedokupoval. To je splachujete do záchodu,nebo je nějak hubíte? Děkuji za info:) PS: Bo koupit nějakou šnekožravou rybičku? Ale k Malawi asi ne,co?

Založil: rusis » více k tématu (počet reakcí 17)

Vnejsi filtr + pozadi

omlouvam se zase za otravovani ale rad bych vedel od zkusenejsich, jake pozadi je lepsi-zda svetlejsi nebo tmavsi a jak tam zakomponovat vnejsi filtr (po dlouhem uvazovani a zvazovani a cteni jsem se rozhodl pro eheim 3 2073). a pozadi premyslim z kamene, protoze mam zkusenosti se sladkovodnim a vim, ze piskove pozadi ryby dost "odira" takze pokud mate nekdo napad jak to skloubit, pripadne nejake napady nebo pripominky predem ocenim. diky

Založil: kolemjdouci » více k tématu (počet reakcí 3)

Jak na Malawi 648l ?

Zdravím všechny milovníky tlamovců. Prosím o rady.... budu si pořizovat akvárium 180x60x60cm, nějaké zkušenosti mám ale tady je určitě plno lidiček kteří těch zkušeností mají víc, tak budu rád za každou radu abych se vyvaroval chybám. Předem všem děkuji

Založil: michalsvoba » více k tématu (počet reakcí 3)

Labidochromis caeruleus - Papuľovec čiernoplutvý

Dakujem za rady. Koľko by mali byť približne hodnoty NO3.Este jedna prosba mam v umysle vložiť do akva 3d pozadie, ale vzhladom na to ze nemam miesto na ryby je ich 10ks cca4-5cm je možné nechať ich približne 3dni v sačku v druhom akva kým sa nestabilizuje voda. Použijem povodnu a plus vymenim zaroveň 1/3 za novu. Vydržia to tie rybky v sačku tak dlho?

Založil: alesanko » více k tématu (počet reakcí 1)

Labidochromis caeruleus - Papuľovec čiernoplutvý

Mám Labidochromis caeruleus - Papuľovec čiernoplutvý, a mám taký pocit že samička má v papuľke mladé sú to asi dva dni čo som si to všimol, chcel by som ju odloviť zvlášť, ale v druhom akva mám desať dňové asi 1,5cm dlhé prísavníky bude to vadiť poraďte budú to moje prvé mladé malé akva má len 35L(štrk koreň, kamene atď)dakujem

Založil: alesanko » více k tématu (počet reakcí 4)

Mléčné oko u tlamovců

Měl bych dotaz, mám doma tlamovce zakoupil jsem šneka a po nějaké době chytilivšichni tlamovci nějakou nemoc. Začalo se jim zakalovat oko/ jako mléčné/ Pak z oka jako by odpadala rohovka a následně všichni uhynuli. Mám v akváriu i sumečky, ale ti jsou v pořádku. Proto jsem vyměnil asi polovinu vody osolil a zvýšil teplotu na 30 C. Koupil jsem tři nové tlamovce a na druhý den to měli taktéž. Tak jsem aplikoval preventiv. Nevím co je to za nemoc vypadá to jako motolice oční, ale tá má i další přiznaky takže opravdu nevím.Jedná se jen o zakalení okna a přestanou přijímat potravu , následně hynou. Poraďte jak se to léči pokud je to motolice, nebo obrněnka či jiné parazitalní onemocnění. Děkuji pokud se mi to podaří vyfotit zašlu foto.

Založil: marekbra » více k tématu (počet reakcí 28)

Aulonocary firefish

Jaký je rozdíl mezi aulonocara firefish a aulonocara red dragon? Někdo tvrdí, že je to identická ryba jiní prodávají tyto ryby jako rozdílné druhy viz. http://www.tanganika.cz/odchovy/Malawi/ vím, že jsou vyšělechtěné z nekolika druhů, ale vzhledm k tomu, že bych si chtěl tak 6 ryb pořídit mě zajímá rozdíl .Nebo si pořídit "čistokrevné" rubin red? Děkuji za reakce

Založil: adam » více k tématu (počet reakcí 3)

jaké druhy ryb se snesou s tlamovci?

Dobrý den, potřebovala bych poradit. Dostala jsem od Ježíška akvarium cca 200 litrů pro chov tlamovců. Nyní mám akvarium 80 litrů. Mám v něm 2 úžasné obrovské skaláry(které se docela často třou), 2 utrápené neonky, 2 ancistrusy, 2 krevetky, 2 takový milý mloky. Mám takový plán, že všechny tyto rybky a tvory bych ráda, až to půjde, přemístila do velikého akvária. A teď, až si po čase přivezu domů tlamovce, můžu je tam nechat dohromady a nebo je budu zase muset vrátit do malého akvaria? V jednom článku jsem četla, že cychlidy se snesou a skaláry jsou cychlidy. Ale myslím si, že to asi nebude vhodné, ale co kdyby. :-) Můžete mi prosím poradit? Děkuju

Založil: tet Terez » více k tématu (počet reakcí 20)

Může být problém barvení vody kořeny u nádrže s tlamovci?

Mám 250l akvárko s tlamovci a voda se v něm hodně barvý od kořenů-je to problém?Děkuji za odpovědi.

Založil: Sklář » více k tématu (počet reakcí 6)

Může být problém barvení vody kořeny u nádrže s tlamovci?

Mám 250l akvárko s tlamovci a voda se v něm hodně barvý od kořenů-je to problém?Děkuji za odpovědi.

Založil: Sklář » více k tématu (počet reakcí 1)

Nábytek na akvárium

Zdravim vsechny. Omlouvam se za svuj dotaz, ale zajimalo by me, proc se vsude stavi jenom skrinka pod akvarium a ne "i okolo" - je to pouze z financnich duvodu, nebo je za tim neco jineho? Jinak bych si to chtel udelat z tech desek co maji v OBI (nevim presne jak se jmenuji, ale vypadaji jako nejaky masiv) - co vy na to? Diky za odpovedi vsem

Založil: kolemjdouci » více k tématu (počet reakcí 38)

vhodna kombinace do 215 l

ahoj prosim o radu zkusene chovatele.Uz opravdu nevim jake druhy tlamovcu mohu dat k sobe.Mam 215 litrove akva a po nekonecnem hledani jsem vybrala nasledujici Ps.saulosi,Ps.elongatus mpanga,Lab.c.yellow.Mohou byt tyto tri v jedné nadrzi?Moc moc dekuji za odpovedi

Založil: katarina R. » více k tématu (počet reakcí 3)

Pro pobaveni :-)

KOnecne se mi podarilo sehnat fotku Saxe s jeho akva :-)

Založil: Jerry1 » více k tématu (počet reakcí 7)

Pro pobaveni :-)

minitanganika

Ahoj, mám volné jedno aq 63l, mohl bych tam dát nějaké ryby z tanganiky?

Založil: red » více k tématu (počet reakcí 10)

koren v akva

ahoj,chci se zeptat na vas nazor ohledne korenu v akvariu malawi.Je vhodne v tomto akvariu nejaky koren mit libi se mi ale nevim jestli se do tohoto akvaria hodi a take jestli neokyseluje vodu.Dekuji

Založil: janis » více k tématu (počet reakcí 1)

koren v akva

ahoj,chci se zeptat na vas nazor ohledne korenu v akvariu malawi.Je vhodne v tomto akvariu nejaky koren mit libi se mi ale nevim jestli se do tohoto akvaria hodi a take jestli neokyseluje vodu.Dekuji

Založil: janis » více k tématu (počet reakcí 12)

Rozdeleni Tropheusu

Ahojte. Urobil som prehladne rozdelenie Tropheusov aby som pomohol zacinajucim chovatelom tychto krasnych ryb s vyberom tej najkrajsiej farebnej varianty. Skuste mrknut: http://www.tanganyika.sk/rozdelenie-tropheusov

Založil: Selik222 » více k tématu (počet reakcí 2)

vyskytuji se jen v ramci jednoho rohu akvaria

Dobry den, chtela bych se zeptat jestli by mi nekdo neporadil, co mmam delat - mam tak tyden nove akvarium s mladymi tlamovci (150ks s 12kusy rybek - P. Demasoni, P. zebra red red a M. Auratus)a spoustou ukrytku v podobe skalky a kamenu, ale az na dva samce (P. Demasoni a M. Auratus) mi zbytek plave jen jakoby v ramci jednoho predniho rohu. Predem dekuji moc za odpoved

Založil: wolfi » více k tématu (počet reakcí 6)

demasoni a brichardy???

Zdravim chcem sa opytat mam asi 250 l akvarium chovam demasonky a chcel by som do nadrze doplnit brichardy ci je to vobec mozne a ako to tam bude prebiehat za odpoved dakujem.

Založil: tvrdy111 » více k tématu (počet reakcí 1)

C.microlepidotus - krmení

Dobrý den. Chtěl jsem požádat o radu, zkušenost či názor. Chovám výše uvedené ryby dvou variant. Ryby jsem zakoupil od slušných chovatelů. Jsou chovány v 250 l nádržích se standartním vybavením pro africké cichlidy po 20 ti kusech. Každá varianta je chovaná zvlášť. Avšak ryby po celou dobu velmi špatně přijímají potravu. Někdy žerou ze začátku hltavě a po si jedné minutě si krmení ani nevšimnou. Nikdy se nenažerou tak, aby to šlo vidět na bříškách. Krmím plankton, artemii, granule. Krmení jeden den přijímají a druhý den si ho vůbec nevšimnou. Nemoce mohu 100 % vyloučit. Za případné rady, zkušenosti mnohokrát děkuji. David 731971341

Založil: David111 » více k tématu (počet reakcí 1)