Diskusní fórum
hnědé fleky-nove akva
Ahoj vsichni, mam cca mesic nove akva. mam tam parmy cernopruhy. Nyni se mi zacali delat na kamenech hnede flicky. Na kameni u dna i na kameni ktery je skoro az u hladiny. Nevize nekdo co to je? Cim to vzniklo? Dekuji za pomoc
Založil: nesquik
» více k tématu (počet reakcí 2)

voda v praze
nazdarek ,v diskuzi o vymene vody jsem se docet ze voda z kohoutku uz muze obsahovat no3 .meril jsem proto vodu z kohoutku a ouhle opravdu je tam nejakejch 20 az 25 no3 mg2/l coz opravdu neni idealni .nemete nekdo nejakej napad co stim? m
Založil: mara
» více k tématu (počet reakcí 10)
Bude stačit výška?
Zdravím vás všechny Potřebuju poradit zda vyška 40 bude stačit?? Je to pro Tanganyiku,plocha je 130x56. Budu to zapouštět do skřínky a přes zedˇ,proto ty rozměry.
Založil: Afrika
» více k tématu (počet reakcí 6)
ŘASA ČERNÁ RUDOCHA
159 ŘASA ČERNÁ RUDOCHA vloženo: 10.01.2009 19:30 Prosím poraďte co mám dělat s řasou rodochou v akváriu .Mám 150L , filtr tetratek na 120-200L .Jedu na polovinu výkonu.11 kusů tlamovců. Zatím jen na provizorních rostlinách, ale už se objevuje i na 3 anubiasech a na kamenech zatím ne.CO MÁM DĚLAT DÁT -CHEMII.Světlo 2* 18 W zářivka 60cm dlouhá silnější prej nejsou.Co jsem vyděl obrázky roduchy v plné síle tak mě to děsí . Prosím poraďte DĚKUJI PETR PET
Založil: PET
» více k tématu (počet reakcí 4)
Kmení na hladině?
Mám krmení hikari cichlid malé granule. Krmení plave po hladině a ty moje potvůrky ho z hladiny nejí. Máte někdo zkušenost s tímto krmením. Mam ho vyhodit?
Založil: Aktiv
» více k tématu (počet reakcí 9)
Tvrdost vody
Neví někdo jaká je tvrdost vody v Brně? Díky.
Založil: Mimon
» více k tématu (počet reakcí 4)
pocty samcu a samic do 200l akva
ahoj prosim o radu jsem zacatecnik a akva mam jiz pripravene k napustení ma 200litru vim ze to neni moc ale je to me prvni akva.Porad resim vyber ryb pocty atd.do tohoto akva.Po dlouhem hledani a patrani jsem se rozhodl pro 3 druhy a max 18 kusu.Chci vybrat z nasledujicich:pseudotropheus acei,zebra,socolofi,saulosi a labidochromis yellow.Chtel by jsem mit vic samcu a to od kazdeho druhu 2+4 je tato kombinace mozna?A take se ptam jestli se ty druhy co jsem vybral mohou chovat spolecne s druhem aulonacarus.Snad jsem v tom neudelal bramboracku:-D Diky za odpovedi
Založil: ppokys
Neco bileho na supinach.
Meli jste neco takoveho nekdy na rybe? Objevilo se to na dvou Iodotropheusech vic nez pred mesicem. Vypada to jako bile olemovane supiny. Porad to bylo beze zmeny, ale ted se na ne divam a vypada to, ze se to trochu zlepsilo a te jedne rybe, co to mela min, se to skoro ztratilo.
Založil: A+I
» více k tématu (počet reakcí 12)

Saulosi? pozna to nekdo?
Muze tohle byt Saulosi? Nejak moc totiz vyrostl, ma tak 12 cm (ne-li jeste trochu vic). Bylo s nim v akva jeste dalsich asi 10 Saulosi a vsechny postupne zahadne uhynuli, tenhle zustal sam a porad se, potvurka, zajima o vsechny ostatni samicky v akva.
Založil: A+I

porodnička pro tlamovce
Zkoušel někdo využít síťovou porodničku pro odchov tlamovců vypuštěných z tlamky, aby je ostatní nesežrali? Chtěl bych to zkusit. Dát do ní nosící samici cca 20 den a po vypuštění mladých jí vrátit do aq. Prcky tam nechat po nějakou dobu. Čím malé krmit? Práškovým krmivem a cyklopem? Nevím zda je to dobrý nápad, ale zajímalo by mě to
Založil: dan
» více k tématu (počet reakcí 9)
Černé flíčky na těle ryb, co je to za nemoc?
Ahoj všicni,chtěl bych jsem se zeptat, zda nevíte proč mají ryby na sobě ty černé flíčky? nevím jestli je to nějaká degenerace nebo čím to je.Když byli menší,tak byli bez nich,ale jak rostou tak se to na nich oběvilo.Podobný problém jsem mněl i u zeber,než jsem narazil na čistou formu a teď jsou dospělé a bez těchto flíčku.
Založil: Rosta
» více k tématu (počet reakcí 13)

Rozměry akvária
Ahoj všem.Chci si pořídit k mé 240l ještě jedno aq. Rozhoduji se zda velikost 180x50x50 nebo 150x60x50 (obojí 450l) Jakou velikost byste ze zkušenosti poradili?
Založil: janek
» více k tématu (počet reakcí 26)
Proměna samice
Mám v akváriu "Pseudotropheus saulosi" 1x samec a 3x samice (žluté). Během pár měsíců jedna samice začala tmavnout a nyní vypadá úplně stejně jako samec. Je to vůbec možné že dokážou změnit pohlaví? Děkuji za každou odpověď.
Založil: wiktoor

nikdy nedonosí
Taky bych si jednou už přál vidět jak nosí mladé jak je vypustí .Něco mám špatně v akvárku kRásně se vytřou nosí tak týden max 14 dní a pak začnou žrát nikdy nedonosí labidochromis auratusi zebry všechno stejné .Tady mě tvrdili že je to tím že netopím mám v akvárku teplotu 23 stupnů stabilně a to nemají ani v některých pěstírnách zdá se mi to teda nesmysl .Nevím čím to je už jsem si na to zvykl Ted zrovna koukám jak se mi třou zebry a stejně z toho nic nebude
Založil: hříšník
kdy pustí mladé
Mám samičku yelouw má v tlamce mladé, nevím kdy se odváží je vypustit z tlamky, mám ji oddělenou zvlášt má v tlamce několik mladých, ale zatím je nechce pouštět ven vidím ,že se chcou dostat ven, ale matka je nechce pustit mam se něčeho obávat, děkuji předem.
Založil: piskoř
» více k tématu (počet reakcí 1)
Akvarista Olomoucký kraj
Zdravím, Podle toho co jsem se tu zatím dočetl tak jsem zjistil že mi prodal prodavač v akvaristice zebru r/r a asi zebru r/blue(pokud jsem se dobře dočetl a že taková existuje) zkusím je zítra vyfotit.Tvrdil mi,že samička je krásná pomerančová a sameček je modrý s jemnými proužky. Jsem z toho jelen... A chtěl bych se zaptat zda tu není někdo z Olomoucka,nejlépe Šumperka kdo chová zebru r/r a demasoni ,rád si jich ještě pár pořídil a udělal pořádek. Díky Jirka
Založil: rusis
» více k tématu (počet reakcí 17)
Kvalita testu
Která značka na test ph je kvalitní. Díky.
Založil: Mimon
vajíčka oblovky velké
Zdravím všechny a prosím o radu. Včera mi přinesla kámoška vajíčka oblovky velké. Prý je to strašná laskominka pro tlamovce. Vajíček mám cca 40ks.Opláchnul jsem je, vyloupal a znovu opláchnul a vyzkoušel co ryby. Byly jako smyslů zbavený - strašná dobrota. No druhou várku cca 20ks jsem si nechal na dnešek. Chci se zeptat zda je mohu zamrazit nebo jaké zkušenosti máte vy s tímto "krmivem". Oblovka má asi 3x snůšku do roka, tak mám slíbené další. Předem děkuji za rady.
Založil: ondrášovi
tlamovci a akva 100 50 40hloubka
Dobry den,prosim o radu, chtel by jsem chovat tlamovce a jsem zacatecnik zatim brouzdam po netu a zjistuji info.V planu mam i navstevu nejakeho zkuseneho chovatele.Jedna se mi o desing tak by jsem chtel nejake pestrobarevne druhy a take 3D pozadi.Bohuzel akva je jen 100x5Ox40 hloubka.Nevim jake druhy a mnozstvi do tohoto akva.Je muj pozadavej vubec realny?Dekuji
Založil: pookys
Jaký vnější filtr
Které značce vnějšího filtru byste dali přednost,dnes je na trhu takové množství. Mám akva 200 l a tlamovce. Rozhoduji se mezi Fluval 205 nebo Tetra EX 700 nebo doporučte něco lepšího. Dík
Založil: nik
Odpadní umělohmotné trubky do akvária
Dobrý den. Mám 600 l akvárium s tlamovci různých rozměrů. Ti dva nejstarší-20 cm (už jsou od začátku v akváriu tzn.4 roky) se k těm ostatním menším chovají dost agresivně. Protože při čištění mi dělaly problémy velké a těžké kameny, některé jsem odstranila, bohužel sem tím dala menší rybky na pospas těm dvěma agresorům. Napadlo mě použít odpadní trubky větších rozměrů-do kterých by se menší rybky vešly. Ráda bych z nich udělala nějakou prolézačku. Bojím se, ale, aby se z plastu neuvolňovaly nějaké škodlivé látky. To by potom má lidová tvořivost byla prd platná. Prosím poraďte mi jestli víte i o jiném materiálu, který lze použít. Kytky ničí také, takže i ty bych nějak potřebovala zatěžkat, aby mi je nepřenášely z místa na místo. Moc děkuji za rady, Patricia.
Založil: Patrys
» více k tématu (počet reakcí 3)
Lávové kameny
Dobrý den. Mám akvárium osazené lávovými kameny, je již normálně zaběhnuté a funkční. Potřeboval bych však sehnat ještě pár kamenů (bohužel velice specifických a v obchodech zatím nesehnatelných rozměrů). Poradil by mi prosím někdo? Nějakého prodejce s opravdu širokou nabídkou, případně nějaké "těžiště"? Děkuji velice.
Založil: Adam
» více k tématu (počet reakcí 7)
Vybojky HQI pro Tanganyiku
Mate nekdo zkusenosti s osvetlenim akva pomoci HQI vybojek?Jsou pouzivane v morske akvaristice, pokud to dobre chapu, maji mit nizsi spotrebu nez zarivky a osvetleni vy melo byt lepsi.
Založil: Jakub
» více k tématu (počet reakcí 7)
krmení pro mbuny
Lze krmit býložravé mbuny krom vloček a granulí (hráškem), také mraženou dafnií, cyklopem a artémií? (maingano, yellow)
Založil: standa
Piskořka věžovitá
Dobrý den, neměl by tady někdo pár Piskořek?Jsem z Královohradeckého kraje.Kolik jich mám dát do 240L akva?Předem děkuji za odpovědi.
Založil: Jira
» více k tématu (počet reakcí 8)