Diskusní fórum
osazení nového akva 300l
Dobrý den, zařídil jsem nové akva 300l a pomalu končí čas záběhu a čímdál víc musím uvažovat nad druhy ryb které bych chtěl do nádrže nasadit. Nejvíc bych se chtěl věnovat rodu Tropheus, myslíte že se najdou i druhy kterým by 300l stačilo? případně v jakém počtu...dá se i kombinovatvíce druhů Tropheusů v jedné nádrži? děkuji a jsem vděčný za každou radu.
Založil: Hondzik78
» více k tématu (počet reakcí 11)
Líhnutí ancitrusů
V akváriu mám už jikry od ancitruse a nevím za jak dlouho se vylíhnou máte někdo zkušenosti?Až se vylíhnou mám je hned odlovit?Děkuji za odpovědi
Založil: Sporky
» více k tématu (počet reakcí 7)
pěstirna v okolí Znojma popř. Brno
Dobrý den, Chtěl jsem se Vás jen zeptat, jestli nevíte o někom, kdo pěstuje malawské tlamovce v okolí Znojma popř. Brna. Děkuji moc
Založil: Martin Měchura
» více k tématu (počet reakcí 1)
samec či samice
prosím mám tlamovce žluté ale bohužel nevím jak poznat samce od samice.
Založil: Kratochvíl
» více k tématu (počet reakcí 12)
Prosím o radu
Zdravím, moc prosím o nějakou radu, která by vyléčila naši rybku. K Vánocům jsme synkovi pořídili samečka Bety (vím, že to je asi neodborný název ). Hned druhý den začal polehávat a ted po týdnu jen leží na dně a pokuď ho přimějem k pohybu začne se doslova "opile" pohybovat. Plave hlavou dolů, nebo se točí, do všeho naráží apod. Očividně mu jakýkoliv pohyb dělá problém. Jsem si jistá, že nemohl nastydnout, vodu má přiměřeně teplou. Poraďte prosím. Díky
Založil: very
» více k tématu (počet reakcí 4)
lihnuti ancitrusu
ahoj tak pred 2a púl mesici se me vylihnuli ancitrusove a dalis jsete nic kamradovy se lihnuli casto a me jen jednou mam tam 2 pary poradte neda se to nejak zrychlit nebo jim mam dat na vitirani minule se me vyresli do kokosoveho orechu ktery tam mam polozeny
Založil: sporky
» více k tématu (počet reakcí 3)
Osazení akva ?
Kolik by těch demasonu mělo cca, být?
Založil: Aktiv
Topítko Tetartec HT 150
Dobrý den, potřebuji radu.Koupil jsem si topítko Tetratec HT150 na 240L akva a mám sním problém.Při nastavení teploty na 26°C topítko stále topí dál a tepltota mi leze k 28°C.Vždycky musím snížit nastavení na 23°C-24°C aby topítko přestalo topit.Je to prosím Vás normální nebo to je vadou výrobku?Předem děkuji za příspěvky.
Založil: Jira
» více k tématu (počet reakcí 7)
leleupi a zmizení jiker
Ahoj,minulý týden se mi vytřely leleupki a po dvou dnech všechny jikry zmizely,asi je je sežraly,ale proč?Před měsícem proběhlo vše ok.
Založil: pinot2005
» více k tématu (počet reakcí 9)
Osazení akva ?
Tak jsem dal do kupy co by se mě líbilo. Mrkněte prosím na to snad by to mohlo fungovat. Akvárko mám sice 300l, ale půdorys je 90x50 tak že je dost vysoký a myslím, že moc agresivní ryby tam asi nebudou moci být, ale těžko říct. Pseudotropheus demasoni sam2x samice5x Labidichromis caeruelus sam2x samice 5x Aulonocara stuartgranti sam3x samice 5x Pavel
vzduchovaci strojek
ahoj prosím poradte me nekdo kdys chci dat na dno 350l akvaria oponu vzduchu ma 20cm tak jak sylny vzduchovaci strojek by to asi utahl mam 2w a ten si ani neškrtne
Založil: Sporky
» více k tématu (počet reakcí 2)
Čištění filtru
Jak čitíte vnější fitr? Obsah vylejete (usazený kal) a vyperte filtrační media v akvarijní vodě? Jak často? Díky. Ještě jsem ho nečistil, v chodu je 2 měsíce a voda se trochu kalí detritem
Založil: ferda
» více k tématu (počet reakcí 38)
Mini Tanganyika
Ahoj vsem,chtel bych si zalozit AQ snekacu,mam nevyuzitou 60l,tak do ni.Jelikoz jsem uplny zacatecnik,tak bych potreboval poradit,jake druhy a v jakem poctu tam muzu dat. Diky za kazdou radu
Založil: Afrika
» více k tématu (počet reakcí 5)
Bílá tečka v oku
Zdravim všechny akvaristy. Mám takovej dotaz.. dokáže mi někdo poradit zda jde vyléčit vzniklá bíla tečka v oku po předchozím zaplísnění ryby (terčovec)... nikde jsem nenašel zda se to dá vylečit..... Dík jarda ( skusil semto vyfotit tak to snad pomuže)
Založil: yarda

Osazení akva ?
Dobrý den, Prosím o radu, jakým druhem ryb osadit akva. Tlamovce jsem nikdy nechoval, a tudíž nevím jaké druhy se snáší a jaké ne. Akva mám cca.300l Děkuji za odpověď Pavel
vzduchovací motorek
Ahoj všem, nemá někdo zkušenost s tímhle motorkem? Kompresor EHEIM Air 3702 tichý vzduchovací motorek se dvěma vývody, 2x100l/h, integrovaná regulace Všechny typy vzduchovacích motorků Eheim jsou dodávány včetně vzduchovací hadice a nastavitelného vzduchovacího kamínku Eheim. http://www.vltava2000.cz/mojeakvarium/goods_11370201_0_.html Jde mi o to zda je opravdu tichý, můj atman je strašně hlučný
Založil: carmello
Ještě jeden dotaz
Má cenu si pořizovat toto? http://www.mangala.cz/jednotky-reverzni-osmozy-ro-mini-akvarium-c-31_39.html
Založil: Mikeš
» více k tématu (počet reakcí 2)
Už se s tím někdo z Vás setkal?
Zdravím , akva znovu fukguje cca 2 měsíce (je starší) ale od uterka sleduji jak ze dna a z kamenů na různých místech vystupují vzduchové bubliny. Např. uprostřed akva bubliny o průměru 5mm vždy 15-20ks a pauza a to se nějaký čas opakuje pak na uplně jiném místě se objeví větší bubliny v meším počtu pak nějakou dobu nic a vše se děje nanvo.V místě vzniku bublin jsem odryl písek ,ale na skle žádlou prsklinu nezjistil.Pod akva je také sucho. ( Jsom z toho voľa aký zmetěný )
Založil: Mikeš
» více k tématu (počet reakcí 9)
trenie perloviek cervenych(hemichromis bimaculatus)
Dobry den. Mam male akvarium - 112L a v nom 4ks perloviek, ale okrem nich su tam aj dalsie rozne druhy cichlid.(cca 25) V celku prerybnene akvarium, ale ryby este niesu dospele. Mam dve otazky. 1. Ako je mozne ze sa mi vytreli perlovky , ktore podla mna este niesu dospele( samica cca 4cm a samec cca 6cm) 2. Ako som uz pisal, vytreli sa mi perlovky na kameni v kute akvaria. Chcel by som sa opytat ako mam dalej pokracovat , ak by som chcel, aby sa mi vyliahli male rybky. A este ma zaujima aka je uspesnost v tomto pripade, pretoze sa mi zda, ze tie ikry pomaly miznu? Dakujem za pomoc a radu..
Založil: Marco
» více k tématu (počet reakcí 8)
Jak to vidite?
Budou ceny ryb diky globalni krizi klesat nebo diky nehoraznemu zdrazovani energii stoupat? Navic lidi se hromadne chovnych ryb zbavuji , mnozi se inzeraty na rozprodej pestiren, znami prechazeji na drazsi druhy Apistogram nebo novinky. Zivorodky uz nedela skoro nikdo,asiati nas cenove valcuji, neonky za 3 ks se nikomu delat nechce.Pry jeste skalari jdou.Vyvoz za hranice uspesne stagnuje...Tak jak to vypada u vas ?
Založil: Tom
» více k tématu (počet reakcí 11)
Nová osádka 288l akvaria
Ahoj všem prosím o radu mam 288l akvarium a chci do nej nějaké masožravce nebo všežravce,co říkáte na složeni osádky:cyprichromis,Calvus,calinochromis a xenotilapia muzete mi poradit kolik kusu od každého a jestli se muzou dát dohromady?Moje představa je 15ks Ciprichromis,4ks Calvus,4ks calinochromis a 4ks xenotilapia co vi na to?Moc dík
Založil: Domimili
» více k tématu (počet reakcí 8)
kde koupit tlamovce na vysočině?
Dobrý den, je prosím někdo kdo by mi poradil kde mohu koupit tlamovce z Malawi na vysočině??
Založil: Rosta Vacek
» více k tématu (počet reakcí 6)
rozeznaní nosení jiker v tlamce
potřeboval bych poradit jak poznám jestli samička od yelou má v tlamce jikry má pod tlamkou takoví vak a nepřijímá potravu už to trvá asi 2 týdny nelze vyfotit tak přikládám alespon nějaké foto budu rád za každou radu díky moc.
Založil: piskoř333

Bílé výkaly u tropheusů
nazdarek ve spolek. Mam dotaz ohledne tropheusu ,kdyz se u nich objevi bile vykaly znamena to problem s bicikovci ve strevech a otazka zni jestly si stim ryby poradi ,pokud budou v dobrem prostridi a nebo jestly jim clovek musi pomoc ,treba entizolem ?ryby jsou jinak v pohode nejsou nafoukle ani apiticke. Objevilo se to u trech ryb ze skupiny 30 ryb .krmim florou od sery a jinejma zelenejma krmivama.
Založil: mara
» více k tématu (počet reakcí 24)
Dospělost ryb
Zdravim Vas,a chtel bych neco vedet o dospivani.Jedná se o Melanochromis auratus,koupil jsem asi cca pred 3 mesici 4 kusy a vypada to vsechno na samice,v posledni dobre jsem si vybral v prodejne udajne samce,i podle zbarveni byl odlisny a barva byla do hneda,jenze po par dnech se barevne vyrovnal ostatnim,tak ted proste nevim,zda mam nejakeho samce nebo ne...Jak se koukam,tak rozdil je celkem zrejmy,i jak jsem se koukal na fotky zde ve fotogalerii...Takze moje otazky jsou,zda jeste je mozna zmena barvy?Nebo v kolikati dospivaji tyto rybky?Dekuji za odpoved.
Založil: Ventis