Diskusní fórum

Stránky 1 ............... 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 ............... 288

filtrační médium

Nzadárek všem, Nemáte někdo tip na molitan do venkovního filtru?? Potřeboval bych větší množství a nařezat na míru. Díky za info.

Založil: whitelion80 » více k tématu (počet reakcí 3)

Vánoce a nový rok 2009

Tak a už tady máme zase konec roku a další nový přd sebou. Tak přeji všem hodně zdraví, spokojenost a hlavně aby nás to pořád bavilo a těšilo.

Založil: Iris » více k tématu (počet reakcí 23)

Vánoce a nový rok 2009

Uverejnenie fotografie

Ako dlho asi trvá uverejnenenie vlastnej fotky rýb v galérii?

Založil: salonka » více k tématu (počet reakcí 6)

Osazení nového akvária

Prosím o radu, mám akva 112 l - 80x35x40(dxhxv). Vím, že je opravdu malé, už plánuji 150x60x60. Teď jsme dostavěli RD a je třeba ještě zvládnout pár věcí, proto větší akva nyní visí jen na financích. Přesto bych chtěl do současného 112l akva zkustit tlamky po kterých už delší dobu pokukuji. Co jsem zde vyčetl tak mi připadá nejlepší varianta: 1) 2+6 pseudotropheus saulosi 2) 1+3 pseudotropheus saulosi a 1+3 cynotilapia red dorsal Která z těch variant je lepší a jak velké ryby pořídit, jestli již větší cca 6-7 cm kde se dá již určit pohlaví či v jakém počtu koupit malé ryby cca 3,5 cm a časem až leze bude možné zjistit pohlaví ryby vytřídit do uvedených počtů. Díky moc za jakoukoliv radu. Petr

Založil: Petr - Č.Budějovice » více k tématu (počet reakcí 7)

Zebra s mladými u hladiny

Má mladé a celkem je nosí 19dní.Začala se tedˇ zdržovat u hladiny a jakoby se převrací na bok.Je to normální nebo bych měl nějak zasáhnout?Jde o nějakou nemoc?

Založil: ludekdanek » více k tématu (počet reakcí 1)

Aplikace sody

Dobrý den, rád bych se zeptal, jak se dává do akvária soda, mám jí normálně rozpustit ve skleničce a pak ji tam nalít? předem děkuji za rady

Založil: Mkoren » více k tématu (počet reakcí 9)

Problém po výměně vody

Čau všem,mám takový problém,poslední měsíc když vyměním 30% vody(14denní interval) mi na druhý den plave pár tlamek u hladiny a jakoby sosají kyslík.Měřil jsem NO3 a to bylo asi tak 20mg/l.Když jede vzduch. motorek tak je situace o něco lepší.Akva mám 450lt a v něm 35ks ryb.Poradte mi co dělám špatně,či co mám ve vodě ještě změřit,měnit vodu obden se i nechce.

Založil: Duffman » více k tématu (počet reakcí 82)

Teorie.....malý nápad...

Mám nápad jak zvětšit plochu dna když má někdo krátké ale vysoké aqa. Je to jen nápad ale napište své názory.. Takže by bylo zařízené aqa se dnem a odměřilo by se ode dna cca 35cm a tam by se dala vodorovně deska(podoba třeba 3d pozadí) která by byla děravá aby ryby mohli proplout. Takže by byli 2 dna a spousta úkrytů.... Nevím jaký materiál by tam měl být, ale nezlobte se pokud to je nějaké špatné opravdu mi to jen tak napadlo....Díky a pište názory

Založil: tlamík » více k tématu (počet reakcí 4)

Drobné tečky na rybičče

Dobrý den, htěl bych se zeptat, protože jsem koupil rybičky od velkochovatele a když jsem je donesl domů, tak se na dvou tlamovečcích udělali drobné bílé tečky. Vypadá to jako vzduchové malé bublinky, ale nejsem si tím moc jistý. Rybičky plavou a žerou nermálně. Tak nevím, protože jiné to nemají.

Založil: Asio » více k tématu (počet reakcí 3)

proces nitrifikace

Přesně před 14 dny jsem založil akva. 3 den po založení jsem vpustil 2 větší parmy, jako záběhové ryby. Každý den krmil. Jelikož nemám jiné zajete akva, neměl jsem možnost naočkovat nitr. bak. Filtr mám vnější. Dnes jsem měřil hodnoty vody NO2=0, NO3=50. Myslíte, že se ještě No2 může zvednout, nebo je proces nitrifikace u konce a já mohu vpustit ryby (samozřejmě vyměním část vody). Dle grafu na tomto webu by NO2 právě mělo mít po 14 dnech nejvyšší hodnotu.

Založil: lubor » více k tématu (počet reakcí 11)

Co říkate na strejdu zubáče?

Nemůžu najít vhodný program , který to vloží do rámečku.Poradíte pls.

Založil: Mikeš » více k tématu (počet reakcí 2)

Co říkate na strejdu zubáče?

zebra s jikrami bez samce

ahoj.prosim vás může mít samice jikry bez samce?jako že by nebyly oplodněné. Nosi je už 14dní a zdá se mi že zčernali.To už je asi dlouho ne?Prosím poraďte co s tim.Zkusil bych jí je vyklepat ale musel bych zbourat celé akvarium abych ji chyt.dík experti

Založil: ludekdanek » více k tématu (počet reakcí 11)

Dotaz na Osazenstvo?

Takže po prasknutí při převozu a po problémech s venkovním filtrem, mam ve 420l akva už zajeté a osazenstvo z 200l si lebedí v novem. Je mi jasne že mě ukamenujete že jsem v té 200 měl takovej mumraj ale bylo to jen na par měsícu než jsem pořídil tuhle 420l. Už doplnuji ze svých odchovu,ale rad bych si ujistil počty. Pseudotropheus zebra rr 7 Melanochromis auratus zatím 3x (mladí junioři zatím nedorostli) Pseudotropheus socolofi 7 Pseudotropheus saulos 3 Copadichromis Borleyi Red fin5 a tohle dude asi kamen urazu co? Měl jsem jich meně ale nějaké jsem již doplnil z odchovu. Tak by mě zajímal vaš nazor na Doplnění stavů. Ale chápu, že Copadichromis Borleyi Red fin mi budete vymlouvat. Do nového jsem chtěl ještě Aulonocary ale i tak je to asi moc. Jo a ještě po odrostení mladých bych chtěl udělat s 200 mini tanganiku. Takže taky do mě valte. Díky.

Založil: JT » více k tématu (počet reakcí 2)

Umělé tlamy a zkušenosti

Všechny zdravím, napadlo mne, že bychom mohli naposílat své nákresy nebo popisy umělých tlam a zkušeností s nimi.

Založil: Fido111 » více k tématu (počet reakcí 19)

Poprali se mi samci

Samci/zebra/ měli nějaké boje a jeden z nich to dost odnesl. Má potrhanou osasní ploutev. ˇSpatně plave. Je čilý, žere, ale ten pohyb - nic moc. Nevím jestli to mám nechat přírodě nebo samečka usmrtit. Prosím o radu zkušené, nechci ho zbytečně trápit.

Založil: akrab » více k tématu (počet reakcí 9)

Krmíte živým planktonem z rybniků?

Dnes jsem u jednoho rybníka nalovil čistou buchanku(cyklop) a na druhém hrotnatku(dafnia)2-5mm v poměrně slušném množství. Odchovy po tomto krmení dobře rostou a uhyny ryb jsou nulové i když jisté riziko tu je. Jen dodávám, že mám Tanganiku. Jsem z jižních Čech.

Založil: karlos » více k tématu (počet reakcí 14)

nálevníci, jak na ně?

Druhý den po založení akva se mi v něm udělal nálevník.Teď ho mám víc jak týden . Poradíte mi, jak na něj? Záběhový rybky krmím málo jednou za 2 dny, filtr jede naplno. Má cenu dávat nějaké bakterie Sera nitrivec, nebo biofiltr od Dajany?

Založil: vrabec » více k tématu (počet reakcí 1)

nacapana piskorka

konecne jsem chytil jednu mrsku na prochazce a mel po ruce fotak

Založil: Troph3us » více k tématu (počet reakcí 17)

nacapana piskorka

Pánové a dámy nevíte

o nekom kdo chová tuto nádheru?"OB Peacock Hybrid"

Založil: Mikeš » více k tématu (počet reakcí 5)

Pánové a dámy nevíte

Viktorino jezero 600 litrů

Biotopní akvárium. Všechny ryby pochází z Viktorína jezera. Obsádka akva: Astatotilapia latifasciata. Pundamilia nyererei "makobe" Haplochromis" sp. 44 Paralabidochromis sp. "rock kribensis".

Založil: pietro » více k tématu (počet reakcí 16)

Viktorino jezero 600 litrů

námět pro náročné

Mrkněte na http://www.akvarko.cz/akvarium.php?nadrz=3339&druh=3 To pozadí je moje práce .At se vám daří

Založil: hříšník » více k tématu (počet reakcí 25)

prosím poraťte s dusitanama

Dne 17.11.2008 jsem založil akvário 150l. Vápencových kamenů jsem udělal skálu(bez rostlin).Asi po týdnu jsem nasadil ancitrusi 6 kusů.Přidával jsem bakterie,ale hladina dusitanů je stále moc velká.Měření jsem dělal dnes 7.12.2008.Prosím co mám dělat dál ještě čekat nebo dát 1/3 nové vody a vyprat filtr.Děkuji za odpovědi.

Založil: peru » více k tématu (počet reakcí 1)

nové akvákko a hladina dusitanů

chybička se vloudila akvkárko jsem zakládal 17,11,2008 a ne 7,11,2008 . Tak mám ještě počkat.

Založil: pegas » více k tématu (počet reakcí 2)

Metriaclima esterhae Red red/ red blue

Mám v akváriu red redy a ty se vytřeli vylovil jsem samici vypustila a mám tam i blue. Tak a jak dál nechám li je pohromadě budou red blue? Nebo mám odlovit? Mám totiž pocit že už vždy budou red blue ač je samec nádherný red. Blue bude asi v samici co? Prostě za co ty ryby dávat pryč red red? nebo red blue? Přikláním se k druhé variant aby nebylo překvápko dál ode mne že? za postřehy děkuji Pavel V.

Založil: Vosoun » více k tématu (počet reakcí 15)

Metriaclima esterhae Red red/ red blue

Mám v akváriu red redy a ty se vytřeli vylovil jsem samici vypustila a mám tam i blue. Tak a jak dál nechám li je pohromadě budou red blue? Nebo mám odlovit? Mám totiž pocit že už vždy budou red blue ač je samec nádherný red. Blue bude asi v samici co? Prostě za co ty ryby dávat pryč red red? nebo red blue? Přikláním se k druhé variant aby nebylo překvápko dál ode mne že? za postřehy dkuji Pavel V.

Založil: Vosoun » více k tématu (počet reakcí 1)