Diskusní fórum

Stránky 1 ............... 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 ............... 288

nové akva hladina dusitanů

prosím poraďte mám založené nové akvárko 150l.Zatím mám jenom ancitrusi 6kusů a čekám na usazení dusitanů. Zakládal jsem 7,11,2008, přidal bakterie ,ale hladina je stále moc vysoká.Mám ještě počkat nebo dát 1/3 nové vody .

Založil: pegas » více k tématu (počet reakcí 4)

Kde bych mohla v Ostrava koupit tlamovce

Chtěla bych koupit tlamovce ,ale nevim kde zajít a vybrat si.Prosím poradte.

Založil: čert » více k tématu (počet reakcí 4)

Každy den umře jeden tlamovec

Nevím co se děje ,ale každý den umře jedna rybka,z akvárkem jsem nic nedělal a požád dávám stejné krmivo ,nevíte co je to za přičina nebo nemoc?????????

Založil: mikuláš » více k tématu (počet reakcí 4)

lepení akvária

Ahoj kluci,chci si nechat slepit avarium,ale všiml jsem si v pěstírnách,že někde je na akvárku nejdříve dno a na něm boky a přední+zadní stěna a na jiných jsou boky a přední + zadní díly až dolů a dno je vevnitř.Nevím zda to má nějaký vliv na pevnost akvária,a jak by to podle vás mělo být slepeno.Bude se jednat o avárium cca400l.Dík ať plavou.

Založil: dembinak » více k tématu (počet reakcí 12)

Vlnění tlamovců

Ahoj, chtěl jsem se ještě zeptat ohledně jedné věci. Mám 200l akvárium a v něm 6x afra a 6x Johanii a rybičky se mi pořád nějak divně vlní. Jde o samečky. Je to nějaký druh námluv? Nebo jde o nemoc? Nobo se jim něco nelíbí?

Založil: Asio » více k tématu (počet reakcí 26)

Poradíte přesný název?

Ta Alunocara uprostřed děkuji

Založil: Mikeš » více k tématu (počet reakcí 11)

Poradíte přesný název?

identifikace tropheus

Zdravím Vás. Chtěl bych místní odborníky na africké cichlidy, především rod Tropheus, požádat o pomoc s identifikací této formy. Jedná se o juvenilní jedince, velikost kolem 4cm. Díky moc, Radek P.S. Omluvte prosim snizenou kvalitu fotografii P.S. Dalsi fotografie nalaznete zde: http://www.hypancistrus-aquarium.com/PICS/tropheus_2.jpg http://www.hypancistrus-aquarium.com/PICS/tropheus_3.jpg

Založil: radekblasko » více k tématu (počet reakcí 2)

identifikace tropheus

jake rostliny?

dobry den muže mi nekdo poradit jaky druh rostlin mužu mit u vrubozobcu pavich zatim mi vše zlikvidovali.děkuji

Založil: martin peska » více k tématu (počet reakcí 3)

Škrábanec na skle

Dobrý den, mám dotaz ohledně škrábance na skle.Mám na skle škrábance, nejspíš od čištění akva a potřeboval bych poradit co se s tím dá dělat.Slyšel jsem že se to dá vyhladit pomocí nějakého prášku.Předem děkuji za všechny příspěvky.

Založil: Jira » více k tématu (počet reakcí 7)

byl jsem "nadsenec"

Chci se s vama odelit o svou zkusenost s nadsenim jake jsem mel pri budovani Tanganiky. I pres veskere rady, kdy jste me upozornovali, ze to vsechno co delam je k nicemu, jenom to bude stat spoustu penez, ja na to nedbal a mel svou hlavu. Poridil jsem: reverzni osmozu, davkovaci cerpadlo, kontaktni vodomer, nechal jsem si namychat "chemii" v lekarne (podle skutecneho slozeni vody v Tanganice) s celkovou investici cca 23.000,- Vsechny budouci "nadsence" chci informovat, ze vsichni co me od toho zrazovali MELI PRAVDU. je to naprosto k nicemu, namychane soli se z 50% ve vode nerozpusti, vysledne PH po "uprave" vody je 12,65 .... tudiz se musela davat pouze 1/4 davky, coz nema smysl ... opravdu staci jenom Soda-bikarbona a voda z vodovodu a poradna filtrace. Ja jsem to uz vyzkousel a VY UZ NEMUSITE :)) Usetrite si nejenom cas ale i nemalo penez.

Založil: jarda » více k tématu (počet reakcí 15)

Eheim classic nebo professionel

Po pročtění všech diskuzních příspěvků jsem se rozhodl pro venkovní filtr značky Eheim (akva 350 l). Teď ještě jestli někdo umíte poradit, jestli stačí Eheim classic 2215 plus (cena 2700 Kč), nebo má smysl si připlatit a koupit Eheim professionel 2073 (cena 4800,-). Velký rozdíl ve funkčnosti podle popisů nevidím...

Založil: Mxpx4 » více k tématu (počet reakcí 4)

nové akvárium

Ahoj všem. Koupil jsem si nové aq 240l. Po prvním "zkušebním napuštění" cca po 3 hodinách se mi pod sklem v silikonu udělaly jakési "trhlinky" (foto). Poradíte, zda se mám něčeho obávat?Setkal se s tím někdo? Díky

Založil: richard » více k tématu (počet reakcí 10)

nové akvárium

Vhodný filtr do 840l akvaria

Opět vás zdravím a prosím o radu a názor,jaky filtr je vhodný do takového akvaria?Našel jsem snad vhodné tyto 2 kousky-Fluval-FX5 http://spokojenypes.cz/filtry-vnejsi/filtr-fx-5-vnejsi?id=14856 a nebo UNI MAX 700 http://www.spokojenypes.cz/filtry-vnejsi/filtr-uni-max-plus-700?id=17157 a ještě bych přidal do akvaria za pozadí biomolitan s hlavici Atman AT 203.Děkuji za vaše rady

Založil: Domimili » více k tématu (počet reakcí 1)

Můžu krmit mbuny krilem?

Jestli jo, tak jak často doporučujete?

Založil: Lukkass » více k tématu (počet reakcí 7)

Krmiva O.S.I.

Hodlám koupit krmiva této značky,rád bych znal Vaše názory na toto krmivo,,,

Založil: V.Malawi » více k tématu (počet reakcí 8)

Bílý povlak na trubkách filtrace

Prosím všechny znalce. Mám nově založené, 3 týdny napuštěné akva MALAWI, cca 350l, voda je zatím v procesu zrání bez ryb. Vysadil jsem rostliny Valliseria, Anubias a Echinodorus. Na listech Anubias je tmavě hnědý povlak a na gumové spojce filtrační hadice a trubky se mi objevil bílý povlak vypadající jako vata a na dotek je to slizké. Navíc dokola spojky se objevily světlé flíčky. Nevím absolutně co je to hmotu a jestli je to dobře nebo špatně. Děkuji za všechny připomínky.

Založil: Martin-Brno » více k tématu (počet reakcí 4)

Bílý povlak na trubkách filtrace

Čištění dna, údržbáři akvária

Prosím poradte,jaké ryby jsou z Vaší zkušenosti nejvhodnější k "čištění dna" v nádrži s tlamovci cca300 litrů.Mám na mysli ryby jako peřovci,krunýřovci nebo pancéřníčci.díkes za rady

Založil: Luba » více k tématu (počet reakcí 28)

ALTOLAMPROLOGUS

Ahoj všichni,na těchto stránkách http://www.polit.sk/Polit/index.php?option=com_content&task=view&id=49&Itemid=91,jsem se dočetl že s Tropheusama a Eretmodusama jsou vhodný i Altolamprologus,máte s touto kombinací ryb nějakou zkušenost?Jaký počet od každého druhu do akva 200-70-60 d-h-v?Mooooc vám děkuji za vaše rady a zkušenosti-ty jsou totiž k nezaplacení...

Založil: Domimili » více k tématu (počet reakcí 8)

Prosím o názor

Je rozumné do 190 l kvária dát pseudotropheus zebra R/B? Asi tak 16 kusů plus nějakého krunýřovce nebo péřovce?

Založil: akrab » více k tématu (počet reakcí 6)

Podélná výstuha akvária

Kluci poraďte!! Mám nové akva 240l, dnes jsem nalepila pozadí z epoxy a vyskytl se problém. Koleno od sání a výpustě filtru tetra tec EX 700 je poněkud užší než podélná výztuha, kterou sklenář vyrobil (viz. foto) . Je mi jasné že se výztuha musi cca o 5-6 mm seříznout. Ví někdo jak na to?Čim a jak to udělat? Nebo "znásilnit" nějakého sklenáře? Jsem opravdu zoufalá. Pozadí je dost na pevno! Díky moc předem. J

Založil: sara007 » více k tématu (počet reakcí 22)

Podélná výstuha akvária

podélní výztuha

Kluci poraďte!! Mám nové akva 240l, dnes jsem nalepila pozadí z epoxy a vyskytl se problém. Koleno od sání a výpustě filtru tetra tec EX 700 je poněkud užší než podélná výztuha, kterou sklenář vyrobil (viz. foto) . Je mi jasné že se výztuha musi cca o 5-6 mm seříznout. Ví někdo jak na to?Čim a jak to udělat? Nebo "znásilnit" nějakého sklenáře? Jsem opravdu zoufalá. Pozadí je dost na pevno! Díky moc předem.

Založil: sara007 » více k tématu (počet reakcí 1)

jaká barva písku do aqua s cichlidama vhodnější-černá-bílá?

Ahoj.jsem tu novej,máte to tu moc dobrý,spoustu rad a fotek.Zajímá mě jakej písek je vhodnější na dno pro cichlidky.mám do tedka bílej poměrně hrubej,ale chtěl bych založit new aqvárko tak pátrám po tom co by bylo gut.Napadlo mě dát na dno písek pro změnu černej,ale jelikož mám pozadí uplně černý(nastříkáno černým sprejem) a vystavěné šutry tmavé barvy,tak by tam té tmavé barvy bylo jaksi moc...Možnost přestříkat pozadí na modrou barvu tady je..ale nemám světlé kameny a nikde jsem to takhle nenašel.Většinou je podklad na dno bílej plus tmavší pozadí a tmavší kámen,láva..atd. Takže kdby někdo měl fotečku s aqua s černým pískem-díky za ukázku!! Případně mě mužete jakkoliv navést na nějakou zajímavou změnu.dal bych sem i nějakou fotku mého aquarka ale fakt jsem nikdy moc nefotil a fotky co jsem měl jsou fuč..:-) tak ahoj a díky za každou radu či pomoc.Dušan

Založil: runner » více k tématu (počet reakcí 7)

Akvarium 240l

Poradíte, kde koupit, nechat vyrobit,kvalitní akvárium 240l (120x40x50), Praha+-100km? Potřebovala bych nejlépe včera....

Založil: javorka » více k tématu (počet reakcí 13)

Od tlamovců k chovu ryb Jižní Ameriky

Zdravim, chtěl jsem poradit s chovem Skalarů, s tlamovci jsem musel skončit z důvodů malé nádrže a nechtěl jsem tyto nádherne ryby trápit, Mám 300 litrové akvárko, a chtěl bych nnyní zkusit chovat skaláry a jine ryby Jižní Ameriky, chtěl jsem se zeptat jestli by mi někdo poradil jaké další ryby se hodí chovat společne se Skaláry. Nebo kde na internetu najdu nějaké rady atd. Předem děkuji a přeji pěkny večer

Založil: Filous » více k tématu (počet reakcí 5)

arius jordani

Zdravim.Potreboval bych poradit s brakickymi rybami.Akvaristiku delam uz delsi dobu,ale s temito ryby zacinam.Chovam arius jordani a mam problem s vodou.Potrebuji 10-12 celkove tvrdosti.Vodu,kterou pouzivam ma 8.Problem pro me neni zvysit tvrdost,ale problem je to,ze jakmile tam pridam sul,kterou potrebuji,voda mi vystoupa pres 20.Uz jsem ji redil i destilkou s kterou mam dobre zkusenosti,v pomeru pul na pul a tvrdost se po pridani soli ani nehla.Dokazal by mi nekdo poradit co s tim.Jinak ph a prechodna tvrdost(uhlicitanova)je ok.Ryby mam pres rok,ale furt se drzi jen u dna v jednom rohu a plavou jen kdyz dostanou zradlo.Nevim jestli to je tou tvrdosti nebo cim by to mohlo byt.Predem dekuji za odpovedi.

Založil: Miro » více k tématu (počet reakcí 1)