Diskusní fórum

Stránky 1 ............... 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 ............... 288

podélní výztuha

Kluci poraďte!! Mám nové akva 240l, dnes jsem nalepila pozadí z epoxy a vyskytl se problém. Koleno od sání a výpustě filtru tetra tec EX 700 je poněkud užší než podélná výztuha, kterou sklenář vyrobil (viz. foto) . Je mi jasné že se výztuha musi cca o 5-6 mm seříznout. Ví někdo jak na to?Čim a jak to udělat? Nebo "znásilnit" nějakého sklenáře? Jsem opravdu zoufalá. Pozadí je dost na pevno! Díky moc předem.

Založil: sara007 » více k tématu (počet reakcí 1)

jaká barva písku do aqua s cichlidama vhodnější-černá-bílá?

Ahoj.jsem tu novej,máte to tu moc dobrý,spoustu rad a fotek.Zajímá mě jakej písek je vhodnější na dno pro cichlidky.mám do tedka bílej poměrně hrubej,ale chtěl bych založit new aqvárko tak pátrám po tom co by bylo gut.Napadlo mě dát na dno písek pro změnu černej,ale jelikož mám pozadí uplně černý(nastříkáno černým sprejem) a vystavěné šutry tmavé barvy,tak by tam té tmavé barvy bylo jaksi moc...Možnost přestříkat pozadí na modrou barvu tady je..ale nemám světlé kameny a nikde jsem to takhle nenašel.Většinou je podklad na dno bílej plus tmavší pozadí a tmavší kámen,láva..atd. Takže kdby někdo měl fotečku s aqua s černým pískem-díky za ukázku!! Případně mě mužete jakkoliv navést na nějakou zajímavou změnu.dal bych sem i nějakou fotku mého aquarka ale fakt jsem nikdy moc nefotil a fotky co jsem měl jsou fuč..:-) tak ahoj a díky za každou radu či pomoc.Dušan

Založil: runner » více k tématu (počet reakcí 7)

Akvarium 240l

Poradíte, kde koupit, nechat vyrobit,kvalitní akvárium 240l (120x40x50), Praha+-100km? Potřebovala bych nejlépe včera....

Založil: javorka » více k tématu (počet reakcí 13)

Od tlamovců k chovu ryb Jižní Ameriky

Zdravim, chtěl jsem poradit s chovem Skalarů, s tlamovci jsem musel skončit z důvodů malé nádrže a nechtěl jsem tyto nádherne ryby trápit, Mám 300 litrové akvárko, a chtěl bych nnyní zkusit chovat skaláry a jine ryby Jižní Ameriky, chtěl jsem se zeptat jestli by mi někdo poradil jaké další ryby se hodí chovat společne se Skaláry. Nebo kde na internetu najdu nějaké rady atd. Předem děkuji a přeji pěkny večer

Založil: Filous » více k tématu (počet reakcí 5)

arius jordani

Zdravim.Potreboval bych poradit s brakickymi rybami.Akvaristiku delam uz delsi dobu,ale s temito ryby zacinam.Chovam arius jordani a mam problem s vodou.Potrebuji 10-12 celkove tvrdosti.Vodu,kterou pouzivam ma 8.Problem pro me neni zvysit tvrdost,ale problem je to,ze jakmile tam pridam sul,kterou potrebuji,voda mi vystoupa pres 20.Uz jsem ji redil i destilkou s kterou mam dobre zkusenosti,v pomeru pul na pul a tvrdost se po pridani soli ani nehla.Dokazal by mi nekdo poradit co s tim.Jinak ph a prechodna tvrdost(uhlicitanova)je ok.Ryby mam pres rok,ale furt se drzi jen u dna v jednom rohu a plavou jen kdyz dostanou zradlo.Nevim jestli to je tou tvrdosti nebo cim by to mohlo byt.Predem dekuji za odpovedi.

Založil: Miro » více k tématu (počet reakcí 1)

Nemocný demasoni

Chtel bych se zeptat,co mam delat v situaci,kdyz mi zacinaji vymirat demasoni.Z 8 kusů mi zemřeli behem 2 dnu 3 kusy(samice)Ted sleduji dominantniho samce,ktery prestal žrat,zdrzuje se bud v rohu akva na dne nebo v prostoru hadic z vnejsiho filtru.jeho poloha je stojicí hlavou dolu,tak vydrzi i nekolik hodin.zda se mi jako by strasne rychle lapal po dechu.Zadne jine priznaky nevidim.Ostatni jedinci jsou na tom zatim v pohode,zerou.prosim o pomoc,diky

Založil: Deskin » více k tématu (počet reakcí 40)

čištění trubek z venkovního filtu

Ahoj všichni,mam dotaz čistím trubky od venkovního fitru Ehaim každé 2 měsíce a vždy je mám dost zanesené jemným světlehnědým povlakem,nevíte co mám proti tomu dělat?Mám čistit trubky pravidelněji?Moc vám dííík

Založil: Domimili » více k tématu (počet reakcí 7)

Prasklé akva, mo to cenu opravovat?

Ahoj všem mám problém, praskl mi dolní roh akva. Neznáte nějakého dobrého sklenáře z Prahy, který by vyměnil zadní sklo? Nevíte jak je to finančně náročné? Díky předem

Založil: matouš » více k tématu (počet reakcí 12)

Prasklé akva, mo to cenu opravovat?

rozdělení do skupin

Věřím že máte masožravce, ale bíložravce to teda asi ne. Pokud se živí bylinami, nemohou být bíložravci. Ach ta čeština...

Založil: majka » více k tématu (počet reakcí 1)

Vyvážení sil v akváriu

Ahoj, tak už jsem tady zase. Takže mám 4x afra, 4x Auratus, 2x chipokae, 4x Johanii a 3x estherae. Jsou eště malincí (4-6cm). Mám 2 akvária (200l a 60l). Poraďte mi prosím jak je rozmístit aby se jim dařilo co nejlépe. Jinak mám ještě jedno 75l, ale bez víka a bez vybavení a maličké 11l ve kterém zatím nic není. Děkuji za rady. Případná konzultace Ostrava vítána :-D

Založil: Asio » více k tématu (počet reakcí 8)

Metriaclima estherae a Pseudotrophesus Red/Blue

Malý dotaz : Jak rozpoznáváte rozdím mezi Metriaclima estherae a Pseudotrophesus Red/Blue? Řekl bych že v obchodech jsou schopni z toho udělat jeden druh...

Založil: ondrášovi » více k tématu (počet reakcí 8)

šnekáči - složení osádky

Borci, sím, navrhněte mi složení šnekáčů do cca 100 litrů ( 80x35x40 ). Měl bych zájem tam mít aspoň 2 druhy ( teda pokud to bude možný ). Díky.

Založil: Lukkass » více k tématu (počet reakcí 9)

Žluto - modré osazenstvo

Dobrý den. Jsem začátečník v "Malawi" a proto bych Vás rád požádal o radu co dát do mého nově stavěného aq 135x55x40, vím že je to hraniční rozměr na úspěšný chov,ale větší nemám kam dát. Jedná se mi o radu ohledně typu a způsobu filtrace (vnější,vnitřní) a pak o počet rybek. Pro začátek bych si představoval asi tak dva až tři druhy,spíše klidnějších a pokud možno v kombinaci barev žlutá - modrá.Všem předem děkuji za rady a nápady.

Založil: spirit » více k tématu (počet reakcí 10)

Mladé aulonocary

Ahojte...mam akva s aulonocarama firefish, mám je od uplneho mladí a mám jich 8. Už jsou dospělé a neustále se třou. Mám v samostatném akva jejich mladé, ale tedkom k dotazu. Cca 20% potěru bylo zbarvených uplne jinak než klasika (viz. obrazek). I ostatní samice vypustili X tmavých rybek. Jak je to možné, když ke křížení určitě nemohlo dojít, pže mám jednodruhovou nádrž. díky

Založil: ToGi84 » více k tématu (počet reakcí 16)

Mladé aulonocary

založení web sides

Zdravím akvaristé - konkrétně wladyse, memea a troph3use a další co mají své stránky. Mám pár dotazů. Chtěl bych si založit své a nevím jak se to dělá, když bych chtěl použít věci z vašich stránek. Chci vaše stránky dát do svých odkazů a použít vaše články a na konci textů uvádět zdroj odkud jsem je použil. Co k tomu potřebuji? Mám každému napsat email a požádat o odpověď kde budete souhlasit nebo mi to odsouhlasíte tu?

Založil: Ondrášovi » více k tématu (počet reakcí 1)

Identifikace sumců Synodontis

Přeji všem hezký večer. Potřeboval bych poradit,co to mám vlastně za druhy Synodontů v AQ. Kupoval jsem je před 8 měsíci asi 4-5 cm velké. Nejmenší má nyní přes 10 cm a největší asi 18 cm. Problém je v tom, že jsem si objednal 2x S.petricola, 2x S.multipunctatus Black a 2x S.multipunctatus Silver a tak bych teoreticky měl mít v AQ 3 druhy ale bohužel tomu tak není. Ani jeden není stejný a tak jsem dnes hledal na planetcatfish a scotcat ale jsem z toho už tak vyřízený, že už je mezi sebou ani nerozeznám. Měl jsem se na to vykašlat a mohl jsem mít klid :-)))) Fotky budu dávat postupně, protože se neradi fotí a je to docela problém je zachytit tak, aby bylo něco poznat. Kdyby jste náhodou nějakého poznali, tak budu moc rád, když mi název sem napíšete. Díky. Tady je první:

Založil: brova » více k tématu (počet reakcí 10)

Identifikace sumců Synodontis

Onemocnění ryb

Dobrý den, nedávno jsem přestěhoval pár rybek ze zahradního jezírka domů do akvária. Ryby mi začaly pořád lapat po dechu na hladině a nežerou. Přitom rostliny byly v akváriu už dřive, aby se stačil vytvořit kyslík. Nevíte někdo co s nima je? Díyk za odpověď

Založil: VojtaJ » více k tématu (počet reakcí 4)

iodotropheus sprengerea

Ahoj, jak poznám u těchto ryb rozdíl v pohlaví nikde jsem to nezjistil pořadně.

Založil: hinterfisch » více k tématu (počet reakcí 14)

jak vzduchovat při převozu

Dobrý den, nevíte jak vzduchovat při převozu ryb na delší vzdálenosti?(aby vydrželi třeba až 5 hodin)

Založil: tlamík » více k tématu (počet reakcí 6)

Jakou má nosnost podlaha v paneláku?

Bydlím v přízemí 30 let starého panelového domu.Rád bych v obejváku stojan,ve kterém budou dvě 300 litrové akvárka nad sebou.Každé-150x50x40.Celková váha včetně zařízení bude asi 800kg.Co myslíte,snese to podlaha.Předem všem děkuji.

Založil: Daniel » více k tématu (počet reakcí 14)

Vážná diskuze o filtrech

Ahoj všem, zvětšuji akvárium pro tlamovce na 390 litrů a řeším obvyklý problém - jakou techniku. Prostudoval jsem si zdejší diskuzi za poslední 2 roky a z toho my vyplnulo že většinou používáte externí filtr - začal jsem zvažovat Tetra tec nebo Atman 1200. Dnes jsem ale přišel do akva prodejny (menší město, ale prodejce odborník na tlamovce, prý je řadu let má) - a tento prodejce mi vymlouvá, abych nekupoval externí filtr, že ten nemá k tlamovcům opodstatnění. Že ten je dobrý tak ke skalárům v 500 litrech, kde odpadne ostatní údržba. Ale k tlamovcům mi vehementně doporučuje použít vnitřní filtr s pořádnou bio houbou a tím pádem i odpadne potřeba kupovat samostatné vzduchodání a bude to levnější. Trochu mě zaskočil, když po pročtení místní diskuze to vypadá že 9/10 akvaristů má pro 300 litrů a víc filtr externí. On má ale na krámu krásné akva 800 litrů s vnitřním filtrem a funguje mu to výborně. Proto vás žádám o názor zda má pravdu či nikoliv. Po dlouhé diskuzi s ním mi nakonec doporučil koupit filtry 2 jeden vnější jeden vnitřní - tím pádem mít jistotu, kdyby jeden odešel, plus samozřejmě vzduchování, které tlamovci potřebují. Díky za vaše názory

Založil: Mxpx4 » více k tématu (počet reakcí 11)

Akvárium 300 l 120x50x50

Můžete mi poradit jaké tlamovce v jakém počtu dát do tohoto akva.Můžu tam dát kořen co trochu barvý vodu nebude to vadit?Sem začátečník,dekuju za každou radu.

Založil: Tom30 » více k tématu (počet reakcí 26)

Piskořky-dobrý pmocník

Ahoj všichni-již měsíc shaním po všech akvaristikách piskořky ale bud je nemají nebo mě řeknou že tyto rybky nemají.....Našel by se nikdo kdo by prodal nebo daroval tohoto velkého pomocníka?Rád zaplatím i poštovné a ostatní naklady děkuji moc jsem z Domažlic

Založil: Domimili » více k tématu (počet reakcí 5)

Výroba 3D pozadí

Ahoj všichni.Dělam si 3d pozadí do akvaria a v levém rohu za pozadím chci udělat místo pro nasávací koš,topení a vypouštěcí trubku,jak to mám udělat aby se mi tam nedostávali rybky a filtr mohl normálně pracovat.Mohu do pozadí vyříznout otvor pro nasávání vody a do otvoru vlepit nějakou mřížku?Myslíte že mohu přidat za pozadí i čerpadlo které bude také okysličovat vodu a dělat proudění vody.Mám Tropheus,ale ty asi moc rádi nemají velké proudění.Mohu vysadit vzduchovací moturek a prokysličovat vodu jen prouděním?Děkuji za vaše rady

Založil: Domimili » více k tématu (počet reakcí 13)

Plachost ryb

Zdravím, už je to cca půl roku co jsem si zakládal akvárko s tlamovcema (i za pomocí tohoto webu a lidí z diskuzního fóra, zacož děkuju). Má jen 200l, proto tam mám jen 10+Labidochromis caeruleus yellow a 10xLabidochromis chisumulae. Myslím, že vše funguje jak má, už se mi i párkrát vytřeli, pár samiček nosí a už mám asi 3, který přežili a mají už asi 3 cm (samice nevylovuji). Ale přecejenom jeden menší problém mám. Mám v tom akvárku asi 40 kg kamenů + 3D pozadí, takže si myslim, že schovek mají dost. Problém je v tom, že všechny rybky po tom co někdo přijde do místnosti, ihned všechny zalezou. Když jim dávám najíst, tak trochu vylejzaj, ale žádná sláva to neni. Říkal jsem si, že to je tim, že nejsou zvyklý, že se to časem bude zlepšovat, ale už je to docela dlouho a vůbec se to nezlepšuje. Vyjímkou jsou ty mladý, ty se tolik nebojej, ikdyž mi přijde, že to začínaj okoukávat od starých a zalejzaj s nima. Neni to tak závažnej problém, ale když přijdu k akvárku, tak to pomalu vypadá, jako by tam nic nebylo :). Tak jsem se chtěl zeptat, jestli někdo nevíte, čim by to mohlo být, nebo jestli máte někdo stejnou zkušenost, případně, jestli jste to nějak vyřešili, nebo víte, jak to řešit. Chtěl bych ty tlamky taky občas trochu vidět :)

Založil: Pribyk » více k tématu (počet reakcí 11)