Diskusní fórum

Stránky 1 ............... 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 ............... 288

Kupim rybky tlamovce

Kupim priblizne 100 rybyciek. kto by mal? Vychodne slovensko a hlavne aby boli pekne a z viatcej druhov. len tlamovce.Piste na email.

Založil: Miro » více k tématu (počet reakcí 2)

Co do akvaria

A este nieco.Mam 600l akvarium a dost sa mi zda prazde. Mozem am dat ajumele rastliny alebo co by som tam mohol dat. a dakujem za tu radu s tymi korenmi.

Založil: Miro » více k tématu (počet reakcí 1)

Co do akvaria

Mozu byt v akvariu kde su tlamovce aj korene? Som zaciatocnik tak preto by som chcel poradit. Dakujem.

Založil: Miro » více k tématu (počet reakcí 3)

divne chovani

Mam problem ... teda ja si aspon myslim ze to je problem ... Samicka Tropheuse Moorii Ikola (cca 5,5 cm) ma nejake divne chovani .. plni si tlamku vzduchem (po vymene vody se mi na pozadi vytvori vzduchova kapsicka) ma ji nafouklou jako by v ni mela jikry. Plave stim po akvariu, teda plave ... jelikoz ma hlavu nadnasenou vzduchem, tak plave tak nejak divne. Kdyz ji vzduch utece, tak plave normalne, ale zase si vyjede pro vzduch a cele se to opakuje ...

Založil: jarda » více k tématu (počet reakcí 5)

co pod velké kameny-piskořky

Potřeboval bych poradit, co dát pod velké kameny při zakládání akva. Nechci je pokládat přímo na sklo. Polystyren se mi tam moc dávat nechce. Kdy tam mám dát piskořky? Až bude akva zajeté, nebo dříve? Díky

Založil: libca » více k tématu (počet reakcí 16)

TLAMOVCI (Afra)

Dobrý den, začínám s chovem tlamovečků. Koupil jsem 15 ks asi 4 druhů a afry se mi nejak začli prát, jednu rybku mi zabili a druhou mám nějakou pochroumanou (nechce hýbat zadní ploutví a straní se). Nemá někdo nejaký nápad, nebo nestalo se někomu něco podobného a co teď s rybičkou dělat? Děkuji za odpovědi :)

Založil: Asio » více k tématu (počet reakcí 7)

elongatus Mpanga

Prosím napište mi Vaše názory ohledně tohoto druhu ryby,jak se chová k rybám svého druhu a k rybám jiných druhů tlamovců stejné velikosti.Napište prosím jaké jsou Vaše zkušenosti-jsem jedno velké ucho.Díky moc

Založil: Luba » více k tématu (počet reakcí 3)

Stáří vrubozubců pavích

Může mi někdo z osobních zkušeností říct jak dlouho se dožívají vrubozubci? Mě ten můj žil 7 let. Díky.

Založil: Vanda » více k tématu (počet reakcí 29)

Nové akvárko s Afrikou ve Sklorexu.

Je to už nějaký čas co jsem slíbil,že až navštívím Sklorex,tak nafotím tu novou nádheru s Afrikou.Bohužel nějak se nedaří poslední dobou dojet do Brna :) tak jsem požádal bratrance,který bydlí kousek od Sklorexu,aby to aspoň natočil.Stalo se a já jsem video zkomprimoval a vložil sem. http://www.youtube.com/watch?v=-KuRNIL7Vcw kdo chcete mrkněte.

Založil: wladys » více k tématu (počet reakcí 8)

Prosím znovu o radu

Akvarko 190 litrů a pořád se nevzdávám myšlenky na tlamovce. Myslíte, že by bylo možné TROPHEUS DUBOSI plus PSEUDOTROPHEUS SAUFOSI? Pokud ano poradíte mi počet a složení?

Založil: akrab » více k tématu (počet reakcí 11)

Můj vrubozubec má depku, pomoc!

Zdravím všechny příznivce vrubozubců. Potřebuju radu.. Mám vrubozubce 15cm už 7 let. Byl v akváriu(200l) sám až donedávna kdy mu přibyla kámoška, 20cm (2roky stará). Když byl v akvárku sám, poslední dobu se choval divně, nežral a schovával se. Pak jak mu přibula kámoška tak ožil a hrál si s ní a teď zase po 2 měsících co jsou spolu se chová stejně, nežere, schovává se a hřbetní ploutve má shrbené, skoro vůbec neplave. Nevíte prosím někdo co se s ním děje? Moc nerada bych o něj přišla..Děkuju za každou radu.

Založil: Vanda » více k tématu (počet reakcí 12)

elongatus Mpanga

Poradte, kde seženu elongatus mpanga-severočeský kraj.Dnes jsem byl na akvarijních trzích v Mostě,ale tyto rybky jsem tam bohužel nenašel.Ideální by byla skupinka 1samec+3samice pokud by to bylo možné.Předem děkuji za ochotu.

Založil: Luba » více k tématu (počet reakcí 15)

problém s pozadím

jen takový dotaz mám akva 210 dlohé a mám tam 3 vzpěry.A rád bych si udělal 3D pozadí ale jak ho tam dostat v celku to asi nepůjde a když to bude z více dílů tak tam budou vidět spoje si myslím.Díky za nějakou radu

Založil: dejvid » více k tématu (počet reakcí 4)

Začátečník, akvarko 190 litrů

Líbí se mi tlamovci MALAWI, ale ze zdejší diskuze chápu, že moje nové akv. je malé. Takže asi Tanganika. Prosím poraďte počet samic a samců, aby to bylo hezké a hlavně aby se jim u mě dařilo. Dává se do vody sůl a soda? Je nutné čekat s rybami 30 dnů i když použiju biofiltr? Musím mít vzduchování i když mám kvalitní filtr? Vítám každou radu . Mám načteno, ale praxe je praxe. Děkuji

Založil: akrab » více k tématu (počet reakcí 21)

Výměna vody v akváriu

Jakým způsobem provádíte výměnu 1/3 vody v akváriu? Moc mě nebaví přes odkalovací filtr vypustit 7-8 desetilotrých kýblů. A poté zase 7-8 desetilitrových kýblů naplnit a vylít do akvária. Neexistruje nějaký kompresor, který by to přes hadici pouštěl rovnou do odpadu? Jestli ano jaký doporučujete použít?

Založil: Mxpx4 » více k tématu (počet reakcí 10)

Kolik platíte za pojitsku za akvarium

Kolik platíte za pojitsku za akvarium,kdyby praslo ,vytopilo sousedy.Jaká je to pojistka a u jaké pojištovny?Mám na mysli ročně?

Založil: macha3 » více k tématu (počet reakcí 1)

proces nitrifikace

V radech a zkušenostech jsem se dočetl toto:"U vašich ryb se mohou objevovat známky úzkosti s projevy rychlého dýchání, ztátou apetitu, vypouklých očí, nafouknutí nebo rozpadu ploutví zvláště když proces nitrifikace vrcholí. V průběhu procesu nitrifikace se nedoporučuje jakákoliv výměna vody." bohužel mé ryby opravdu ztrácí apetit a zrychleně dýchají,taktéž má jeden tlamovec vypouklé oči. Můžete mi někdo prosím poradit, co má nyní dělat? Ošetřit vodu nějaký přípravkem apod.

Založil: Jelen » více k tématu (počet reakcí 8)

Vrubozubec paví gold - Astronotus ocellatus gold

Zdravím neví někdo kde bych mohl sehnat Vrubozubec paví gold - Astronotus ocellatus gold nemohu je nikdne sehnat.Díky

Založil: KOJ » více k tématu (počet reakcí 7)

Zimní - letní čas

Jen tak k zamyšlení. Většina z nás má jistě digitální časovač zásuvky na osvětlení. Přenastavujete i čas na ní při jeho přechodu na zimní či letní, aby ryby měly to samý co my?........o))))

Založil: Lukkass » více k tématu (počet reakcí 8)

Dokument o Afrických tlamovcích

Zdravím. Chci se zeptat - Viděl jste někdo, nebo nevíte, zda-li byl natočen nějaký dokument z Afrických jezer zaměřený na tlamovce?...Myslím tím, jestli už něco takovýho běželo třeba na Animal planet, Nat geo, Nat geo Wild ? Jasný, na youtube něco je.....ale to neřeším...

Založil: Lukkass » více k tématu (počet reakcí 5)

Praziquantel X Metronidazol - dva leky urcene k leceni vnitrnich parazitu.

V akvaristikach jsou nekdy k videni ryby, ktera maji propadla briska a ani moc nejevi zajem o zradlo nebo ryby s prohnutou pateri nahoru (jako kocka). Myslim, ze se jedna o vnitrni parazity. Ale snadno se stane, ze se vam se zdanlive zdravou rybou koupenou v akvaristice a dvoutydenni karantene presto objevi tohle onemocneni doma a muze se zacit prenaset pomalu z jedne ryby na druhou. Pietro uvadi ve svem clanku v sekci "Rady a zkusenosti" oba tyto leky proti vnitrnim parazitum, kazdy vsak pro jine druhy parazitu. Muze laik poznat podle priznaku na rybe, ktery tento ze dvou leku pouzit? A nebo ktery zkusit jako prvni? Prelecit jen nemocne ryby nebo cele akva? V pripade, ze se jedna o tlamovce, muze se lecivo aplikovat i v pripade nosicich samicek? Praziquantel je vhodny pouze ke koupelim ryb nebo i k preleceni celeho AQ?

Založil: A+I » více k tématu (počet reakcí 7)

Metriaclima estherae

Dobrý večer všem,žádné akvárium zatím nemám,možná v budoucnu,ale chtěl bych se zeptat jestli bych mohl společně chovat metriaclima estherae a metriaclima gershakei? Jde mi o to,jestli by se mezi sebou nemohli křížit,když jsou to podle toho co všude možně čtu asi obojí "zebry" ? Děkuji všem co mají v tomto nějakou zkušenost za odpověd.

Založil: Orbit » více k tématu (počet reakcí 3)

Chovatel z Prahy a okolí?

Dobrý večer, sháním chovatele z Prahy nebo blízkého okolí, který chová tyto dva druhy: Julidochromis transcriptus a Melanochromis auratus. Rád bych si je koupil a nechce se mi je pořizovat v Hornbachu, kde nemám nejlepší zkušenosti. Díky Jirka

Založil: Jiří Drnec » více k tématu (počet reakcí 2)

Tropheus Duboisi

Když se Duboisi vyskytují v jezeře v malých skupinkách,podle literatury zřídka kdy víc než 4kusy, jaké minimální množství by jste doporučili nebo s jakým máte skušenost ve společném akváriu? Díky za odpovědi.

Založil: Karl » více k tématu (počet reakcí 149)

Pozadíi Epoxy 1200

Včera jsem natřela pozadí Epoxy 1200 (první vrstva).To smíchání s tvrdidlem (poměr), není úplně jednoduchý (míchala jsem to na dvakrát). Vypotřebovala jem balení 800g. Na druhý nátěr padne tedy taky 800g. Můžu vylít celý obsah tvrdidla do pryskyřice? Dělal to tak někdo? Pryskyřice je 750g + 50g tvrdidlo. Podle mých propočtů by to mělo +- sedět.

Založil: sara » více k tématu (počet reakcí 8)