Diskusní fórum
Druhy vašich krmiv pro malawi
Zdravím mohli by jste prosím napsat druhy krmiv které používáte pro malawi tlamovce?Vím že už se to tu probíralo,četl jsem to,ale přece jen si myslím,že souhrn všech vašich krmiv by nikomu neuškodil.Děkuji
Založil: Mikeš
» více k tématu (počet reakcí 6)
Perlovka červená - Hemichromis bimaculatus
Zdravím všechny, potřeboval bych poradit. Mám Perlovku č. a jelikož sem dával do akva novou osádku, musel jsem ji vylovit, neb na ně útočila. Dal jsem ji prozatím k tlamovcům a oni jí zřídili. Teď je separé v akva a léčí se, ale začala se přetáčet břichem nahorů a mám strach, že pojde. Stále však bojuje. Poraďte, pokud se dá ještě zachránit. Díky moc
Založil: kropy
» více k tématu (počet reakcí 5)
Vnitřní filtr
Máte někdo tip na vnitřní filtr. Moje představa je objem cca 10 l bioakvacitu. Na trhu jsem se s něčím podobným nesetkal. Tak zda se dá vyrobit doma. Např. s čerpací hlavicí ATMAN. za rady děkuji.
Založil: Iris
» více k tématu (počet reakcí 7)
Zelená voda v akváriu
Ahoj vsem,prosim porad te co mam delat,kdyz neustale i po vymene vody,vymenuji 1 tydne 1/4 vody ,mam zelenou vodu v akvarium,je to takova zelenava mlha uz jsem snad delal vse a neustale nic,mam pouzit chemii-prosim o radu moc vam dekuji
Založil: Domimili
» více k tématu (počet reakcí 30)
Kde se dá sehnat vhodný písek na 3D pozadí
Ahoj,potřebuju poradit jaký písek či drť mám použít na polystirenové pozadí.Stálé procházím weby a nemůžu najít vhodný posip.Skoro všude prodávají bílej písek nebo drť,ale asi by to chtělo něco tmavšího.Poraďte mi prosím kde se dá něco sehnat.Budu vděčný za každou radu.
Založil: Jira
» více k tématu (počet reakcí 13)
3D pozadí do akvária
Ahoj všem mám dva dotazy ohledně 3d pozadí.1/ Pozadí mám natřené balakrylem uni mat. Jelikož mám příčnou výstuhu, budu muset pozadí rozřezat. Ale kdy? Až po natření pryskyřicí a neutralizaci, nebo mi mdoporučíte ted po natření balakrylem, že bych ho zároveň vyzkoušel jak sedí v akva. Řezat pilkou na železo?2/ Jaký líh mám přidat na zředění epoxy? Chtěl jsem denaturovaný a bylo mi rečeno, že denaturovaný a technický je úplně stejný. Jinde mi řekli že mají pouze technický, že denaturovaný je čistý líh, který vedou pouze ve specializovaných prodejnách.Tak už jsem se jinde neptal. Můžu tedy použít líh lékárenský? Používal ho někdo? A poslední, jak moc ta pryskyřice smrdí? Můřu to dělat doma v obýváku? Děkuji za rady
Založil: Fanda 007
» více k tématu (počet reakcí 40)
akvárium 480l 160x50x60cm
Můžete mi poradit jaké tlamovce v jaké velikosti a počtu dát do toho nového akva.Aby to bylo pestré.
Založil: Radinek22
» více k tématu (počet reakcí 18)
Tropheus - prosím o radu
Dobrý den, chci se zeptat jak velkou nádrž potřebuji k chovu ryb druhu Tropheus? 200 litrů bude asi málo,že? Děkuji za odpověd.
Založil: Milan01
» více k tématu (počet reakcí 8)
Krmeni pro tropheusy
Prosim o radu, jake kvalitni krmeni poridit pro tropheusy. S soucasnym krmenim mam problem, sice je na nem ze je pro tropheusy, ale obsahuje rybi moucku a i pres opatrne krmeni uz maji zazivaci problemy. Momentalne lecim Baktopurem dikect.
Založil: jarda
» více k tématu (počet reakcí 18)
Motolice - parazit
Mam velkou prosbu na Pietra, Wladyse a vsechny ostatni, kteri o tomto parazitu neco vedi, aby sem prispeli. Snazim se o tom neco najit na webu uz delsi dobu, ale nemuzu se dopatrat niceho kloudneho aby to bylo ve spojitosti s rybama. Tady ani na Akvamalawi nemuzu taky nic s podrobnejsim popisem najit. Docela me vydesil brova s jeho zazitkem. Ale nic konkretniho tam napsany neni. Chci vas poprosit o blizsi seznameni (uaaa - jasne ze jen teoreticky) s timto parazitem. 1. Jake jsou prvni naznaky, ze se jedna o motolici? 2. Jak to oko vlastne vypada? Je v nem parazit videt? 3. Nasleduje pak nejake nezvykle chovani ryb? 4. Dostane se to do akva jen s nakazenym snekem, krabem nebo i jinak? 5. Rozsiruje se to v akvariu z ryby na rybu vodou nebo parazit zustava ve vode dal jen z uhynulych ryb? 6. Jak se parazit rozmnozuje? 7. Da se to prenest vodou, sitkou... z jednoho akva do druheho? 8. S nitenkama, zivym krmivem? 9. Jak je rychly prubeh? 10. Co mit pripraveneho za lek - pro pripad? 11. Atd., atd. ?? Ja nevim, jestli me to nekdy potkalo. Pred vic nez 10 lety jedne nasi cichlide Ramirezi se zacalo zvetsovat oko. Bylo cimdal vetsi a prej to byl parazit (mi rekli v akvaristice), kterej pod okem rostl a vytlacoval ho ven. Rezinka asi po mesici uhynula s hodne vystrcenym okem. Zadny leceni neprobehlo a pak uz to nikdo jinej nedostal. Vubec nevim, jestli to byla Motolice. Ryba se chovala po celou dobu uplne normalne - postavala na miste, coz je jeich prirozeny chovani. V nasi Amazonii mame mj. hejno Colombian teter a asi 3 z nich maji na oku (kazda ryba na obou ocich) malou bilou tecku uplne na povrchu (jen na povrchu) na rohovce. Maji to uz celkem dlouho, beze zmeny a ryby vidi. Nevim, co to je. Pred tydnem jsme byli tady v jedne akvaristice a v jednom akvariu byly ryby, ktery mely na prvni pohled neco s ocima. Byl to nejaky druh Rainbows, asi 30-40 ryb v jednom tanku (ryby na prodej) a asi tak 3/4 ryb melo misto cerne cocky v ocich stribrnou, vypadalo to, jako by mely misto cocky kapku rtuti. Postizene ryby vubec nereagovaly na moje prudky pohyby pred sklem, urcite jsou slepy. Nevite nekdo co to je? Neni to spojitost s Motolici? Ja o tom proste nemuzu nikde nic najit. Nevim, jak se to rekne anglicky a pod latinskym nazvem je vsechno mozny, jen ne o rybach. Diky predem za odezvu!
Založil: A+I
» více k tématu (počet reakcí 84)
Vhodny tlamovci k Tropheus Bemba
Ahoj vsichni,chci se vas zeptat a taky poprosit o radu jaky rybky jsou vhodne do akvaria spolecne s tropheus bemba,kolik kusu od tropheusu a kolik od ostatnich,chtel bych jeste jeden druh,ale ne tropheus zakladam nove akva 200cm-70cm-60cm d-š-v dekuji
Založil: Domimili
» více k tématu (počet reakcí 4)
Labeotropheus fuelleborni je extremne agresívna
Chcem poradiť, neustále naháňa a terorizuje samca, stále len toho jedného a istého, ostatné ryby necháva na pokoji, on už nevládze, ako to mám riešiť, odobrať samicu alebo samca???
Založil: juraj
» více k tématu (počet reakcí 5)

Nová nádrž Malawi
Zdravim vas,mam dotaz-sehnal jsem nove akvarko 100x40x50 cca 190litru a rozhodl jsem se pro Tlamovce,jsou fakt nadherny :) a strasne me zaujaly.Mam jeste jedno akvarko ale mensi na 80litru a tam je takova ta klasika Cichavci,neonky atd a to novejsi jsem chtel uplne jiny a jinak zarizeny tak proto jsem se rozhodl takhle..Mel bych par otazek i kdyz jsem se toho docetl tady uz celkem dost--Na co si dat nejvetsi pozor pri chovu Tlamovcu?Kolik jich muzu asi dat do takoveho akva?Mam filtr Fluval 205 a zajima me jestli mi staci na tolik litru,pisou ze je na 200L ale cetl jsem ze je pro Malawi strasne dulezity kvalitni filtr tak proto se ptam.A kdyz jsme u filtru tak mam poprve klasicky "Kybl" a mam tam ty klacicke 4 molitany a koupil jsem ty keramick krouzky a potreboval bych poradit co jeste by bylo vhodne do nej dat,protoze jeste dva kose jsou prazdne coz mi prijde skoda???Mam tam dat jeste nejaky molitan??nebo neco jineho?A jaka je nejvhodnejsi teplota?Udrzuje se mi to od 24 do 26 jestli je to O.K ? Diky vsem :-)
Založil: pepino10
» více k tématu (počet reakcí 40)
Je v prodeji tato ryba?
Videl uz prosim nekdo v prodeji tuto rybu - Nanochromis transvestitus ? Myslim na vlastni oci u chovatele , ne v nejakem pochybnem webshopu.
Založil: Tom
» více k tématu (počet reakcí 1)

Pseudotropheus acei
Ahoj,nevíte někdo kde bych získal nějaké info o tomto tlamovci?Chtěl bych si je pořídit,ale nejdříve bych chtěl znát jejich podmínky pro chov.Díky všem za rady?
Založil: dembinak
» více k tématu (počet reakcí 11)
kořeny v akváriu
Nemáte někdo přehled o cenách akvarijních kořenů,potřebuji jeden kořen do akvária 100x40x40cm, to aby jste měli představu o jeho přibližné velikosti Díky
Založil: Luba
» více k tématu (počet reakcí 2)
Mam si pořídit cichlidy????
Vlatnim akvarium o velikosti 112 lit.Má sestra mě chce dát 5 ks cihlid,nevím přesně jejich název jsou oranžové a mají asi 15cm.Nekteří okolní chovatelé mě řikaj že se mě bude kazit voda a ze mě to neutáhne filtr.Vlastnim filtr vnitřní Aqua.Také mě nedoporučují jemný písek.Poradímě někdo,jestli mam začit chovat cichlidy v tom to akvariu?
Založil: kopecky.ales1
» více k tématu (počet reakcí 13)
Daruji tlamovce
Jedná se pravděpodobně o Pseudotropheus zebra(pro jistotu přikládám foto) a Pseudotropheus demasoni.Jak už jsem se zde zmiňoval,pořídil jsem si je před pár lety celkem nezodpovědně bez jakéhokoli zjištění,co tyto ryby potřebují.Nyní jsem předělal akvárko a chtěl bych si pořídit rybičky,které by se do tohoto malého akvária hodily lépe.Okr.Nymburk
Založil: spaca
» více k tématu (počet reakcí 3)

Tomu říkám udělám vše...
http://www.novinky.cz/clanek/153205-v-anglii-operovali-kylu-akvarijni-rybicce-stalo-to-tisice.html
Založil: macha3
» více k tématu (počet reakcí 9)
Julidochromis marlieri- poznámka
Jul. marlieri chovám nepčetržitě už asi 15 let a zkušemosti s nima mám trochu odlišné. Ve 250 l akvariu je chovám jako jediný druh. Už jsem pozoroval i současné tření tří párů na různých místech akvária v téže době, a vzájemná agresivita byla minimální, každý pár si hlídal zhruba "svojí" třetinu akvária.Mimo období tření je vzájemná agresiivita ještě menší, je běžné poklidné soužití několika generací.Pro zajímavost - nejstarší rozmnožující se samice byla stará 12 let.
Založil: Borek
» více k tématu (počet reakcí 6)
Poradíte s osádkou?
Ahojky Konečně jsem zprovoznil akva 500l (díky Jardo H.).Pomůžete mi ses tavit osádku,prosím?Zatím tam mám 2x yellow asi samci,6x auratus neznámo jsou mladý,5x saulosi 1+4,1x maingano samice,1x alunocara jacob. samice,2x zebra pravděpodobně 1+1, a 5x ancistrus.Chtěl bych poradit co dokoupit,čeho se zbavit,popřípade nějaké nové druhy.Předem děkuji za návrhy.
Založil: Mikeš
Lecivo flubenol
Zdravim Mam dotaz ohledne pouziti leku flubenol u tlamovcu.Chovatele tercovcu(vcetne me) ho pouzivaji jednou dvakrat mesicne v krmivu jako prevenci proti vnitrnim parazitum.Narozdil od entizolu flubenol neni antibiotikum takze bych v jeho pouziti u tlamek nevidel jako problem ale nemam zkusenosti takze se radsi nejdriv ptam.Prisel jsem za posledni tejden diky svinstvu bloat o 4 nadherny kirizky a nerad bych aby se to opakovalo.Pokud je to blbost tak me nekamenujte jsem co se tyce afriky zacatecnik.
Založil: Dahak..
kde sehnat břidlici
Ještě bych chtěl poprosit o radu kde bych sehnal břidlici.Dnes jsem se byl zeptat v jednom velkém zahradnictví a koukali na mě jak z jara.Možná obi,hornbach?Poradte-díky
Založil: Luba
» více k tématu (počet reakcí 10)
Yellow a Acei
Prosím poradte mi někdo kde bych mohl sehnat odchov Labidochromis Yellow nebo Pseudotropheusc Acei v okolí Loun.Všichni kdo tyto ryby nabízejí jsou poněkud zruky a tolik ryb,aby se to vyplatilo kurýrem zase objednat nemohu-velikost akvária.Předem děkuji všem chovatelům za pomoc.
Založil: Luboš Kubička
» více k tématu (počet reakcí 10)
Tlamoun který neodchová mladý...
mam tlamouny a samice pokaždé vypustí mladý i když nekrmim protože ona je kvuli tomu vypustila....má asi 15cm a aqa 300L.Mam si sehnat jinou nebo jak sní.(vypustí do 2 dnů ani odchytit nejde protože je taky hned vypustí...)
Založil: tlamík
» více k tématu (počet reakcí 15)