Diskusní fórum
Odchov paracyprichromis nigripinis blue neon
Ahoj.Mám v 300lit.aq. dospívající skupinu těchto ryb 5:10. Rád bych věděl jestli tento druh požírá své mladé a nebo můžu nechat nosící samice ve společné nádrži.Rád bych odchoval co nejvíce kusů,moc se mi líbí a chci jich mít pořádné hejno.Děkuju za radu.
Založil: Daniel
» více k tématu (počet reakcí 2)
Labidochromis hongi "super red top"
Nazdar prosim o radu mužu do 115L akvarka dat Labidochromis hongi "super red top"???
Založil: npanda
» více k tématu (počet reakcí 6)
Neolamprologus multifasciatus
Ahoj všichni!Ve čtvrtek jsem "překopal" akvárko a poté celý víkend brouzdal na internetu (ale hlavně na těchto stránkách) a chtěl bych znát názor zkušených akvaristů.Mám zájem o rybky Neolamprologus multifasciatus (nebo jiné "šnekáče").Akvárium má rozměry 75x40x45cm (DxHxV),kolik by byl rozumný počet rybek?Mám představu tak kolem 12-15ks.Ještě "maličkost".Mám tam pozůstatek 2ks z doby,kdy jsem neodolal a koupil tlamovce jen proto,že se mi líbili.Jedná se pravděpodobně o Pseudotropheus zebra a Pseudotropheus demasoni.Můžu tam tyhle 2 kousky nechat nebo je musim dát pryč?Předem díky za rady i za kritiku!
Založil: spaca
» více k tématu (počet reakcí 4)

2 akvária ke kritice
Ahoj vsem, i kdyz vim, ze nadrze nejsou objemove dostacujici 135*45*40 & 90*45*40, tak bych chtel poprosit o rady, jak zaridit biotopni akva. Jak je znamo u mne, tak jsem velky antitalent.3D pozadi je nemozne kvuli nizke sirce a tak cerna tapeta to jistila., To druhe s mladyma jsem dal rostliny zamerne, ktere slouzi jako potrava a zaroven udrzuje lepe rovnovahu kvuli malemu objemu (V praci jich mame mraky).Na akva co mam spadeno stoji 900 liber 200*70*75 coz neni legrace a setrim jak mourovatej, tak zatim tohle ... Diky za jake koliv postrehy a smele do mne .
Založil: melanochromis
» více k tématu (počet reakcí 38)

Daruji tlamovce
Daruji tlamovce,šedomodrý,asi 18 cm,nejsem chovatel,dostal jsem ho jako dárek a nevím co s ním.Mobil 604460924,Praha 5.
Založil: RomanRenda
» více k tématu (počet reakcí 3)
opukle oko sedym zakalem
Zdar vsem, mam problem s hrbohlavcem a obavam se nejhorsiho jestli nejde o motolici. Nevim jak dal, zatim jsem pridal sul a nic vic. Sneky nemam, krmim ho bloodwormem, pravidelna vymena vody. Nevim kde jsem udelal chybu a nevim jak s toho ven. Za kazde popripadne dotazy a rady predem dik .
Založil: melanochromis
» více k tématu (počet reakcí 11)

Těhotná samice Tropheus Bemba
Ahoj všichni,mám těhotnou samici asi 7 den v 300l akva společně s celou osádkou,chci se zeptat kdy mám samici odlovit a dát ji do menšího akva cca.60l a jestli je to dostačujicí a co tam má mít,teplota nyni v akva 27 stupnu-dostačujíci?jak vzduchovat měnit vodu,krmit a čím po vypuštění mladých a jesli nevadí v tomto akva 14 malých prcku ancistruse 8 dní starých prosím poradte moc díík
Založil: Domimili
» více k tématu (počet reakcí 13)
Kryt Glo Lite 120x40
U krytu je též rámeček, který prý patří pod akvárium. Připadá mi trochu chatrný (akvárium je kousek nad deskou skříňky a drží v rámečku v rozích. Z estetického hlediska je ten rámeček fajn ale.... Máte s ním někdo zkušenosti? Když ne rámeček.co dát pod akva? Podložku (spec pod akva "pěna" nebo polistyren? Předem díky
Založil: Fanda 007
» více k tématu (počet reakcí 8)
Zase zdevastovaná zebra
Mám skupinku pseudotroph. zebra a skoro každý rok se mi stane,že samec vždycky nějakou samici ubije. Prostě si ji vyhlídne a pronásleduje ji tak dlouho až ji chudinku úplně zničí. Samce mám jednoho a samic bylo 5 už mi zbyly jenom 3.Ta poslední nosila. Nebylo by lepší se toho samce zbavit??? Díky
Založil: denis
» více k tématu (počet reakcí 8)
Osvětlení 105 sm
Zakládám akva 240l (délka trubic 105 cm). Poradíe mi s osvětlením? Nemáte někdo Sera blue sky royal, že bych jí zkombinoval s narvou color nebo natur (ve 105 cm se dělá Narva colour i Narva natur) Chtěl bych odstín do modra a druhou takovou aby mi alůespoň trochu rostly anubiasy a nedělala se "špatná řasa". Aqua glo atd.... po přečtení diskusních for ne.
Založil: Jirkas
» více k tématu (počet reakcí 3)
Akvarejní kryt na míru
Ahoj všichni,začínám realizovat svuj sen větší akvarium a proto mám dotaz kde se da koupit nebo jestli existuje firma,která dělá akvarejni kryty na míru,jedna se o rozměr krytu 200cm-65cm.A ještě jedna otázka akvarium má rozměry 200cm-65cm-60cm d-s-v,stačí to pro tropheusy a frontosy?Jaký by měl byt počet kusu tropheus a frontos teda jestli to jde dohromady,nyni mam 300l a snáší se v pohodě-frontosy jsou ještě malé cca.8cm moc dekuji Domimili
Založil: Domimili
» více k tématu (počet reakcí 4)
Tlamovci a nitěnky
Proč se nesmí krmit tlamovci nitěnkamI?
Založil: Petr Kotačka
» více k tématu (počet reakcí 2)
Potrebujem určiť druh rybičky
Prosím, pomôže mi niekto s identifikáciou tejto rybičky, foto úbohé, ale hádam rozoznateľné, ďakujem. Nemôžem ju nikde nájsť.
Založil: Juraj
» více k tématu (počet reakcí 14)

filtrační médium
Poradte mi nějaké filtrační médium nebo-li vložku do jedné z komor biofiltru ,poptřebuji odstranit hlavně droboulinké částečky a nečistoty které mi kalí vodu .Takže něco velmi jemného a aby protékala voda skrz.Mám 1komora biomolytan hrubý pak2komora zeolit s korálovým pískem a třetí komora je prázdná
Založil: Hříšník
» více k tématu (počet reakcí 1)
Pomoc s řasou
Posim o pomoc s touto rasou,ktera mi najednou behem par dni vznikla cca ve dvou mesicnim zavedenem akva. Filtr mam Shark AOV 800,vodu menim jenou tydne a solim,svitim 8 hodin denne 2x zarivka 30W.Akva mam 200 litru. DEkuji za odpoved.
Založil: Deskin

Filotr Tetratec EX 700 - aktivovany uhlik
Zdravim, vcera jsme koupili filtr Tetratec EX 700 a chci se zeptat tech kteri ho maji jestli puzivate pri beznem provozu tac s aktivovanym uhlikem? Diky a at vam to plave :)
Založil: Myška a méďa

tlamovci a vyklepávání
Takže jsem koukal jak prelovit tehotnou samici, tak kdyz moje byla tehotna tak jsem to zkusil ale ona je vypustila, neslo to ani odchovat.TAk mam priste odchytit samce aby ji nechal a pak ji vyklepnout(pred vypustenim mladych)?jinak ostatni ryby ji nechaji
Založil: rada
» více k tématu (počet reakcí 1)
Akce 450 vs 250l
Hezky den dámy a pánové, v sobotu dovezu 450l. A problem je, že potřebuju posunout 250 co mám. Je zaběhlá i s osátkou. Zatím nevím jak to udělat nejrychleji a beze ztrát. Vodu z 250ky i s osátkou bych chtěl přemístit do nového akva. Ale abych to mohl udělat musím sním napřed o metr hnout a nainstalovat to nové. Mám ještě 2 menší s mladýma (cca 80kusů) co pujdou do te 250. Asi po přečtení budete mít trochu zmatek, ale každá rada dobrá. A děkuji za ně. Starost to je, ale nejpříjemnější. Předem díky a rád budu informovat o průběhu celé akce.
Založil: JT
» více k tématu (počet reakcí 5)
pseudotropheus saulosi
kolik ps. saulosi a v jakém poměru samec x samice můžu dát do akva 160l l00x40 cm. Akva bude jednodruhové. Ráda bych měla v akva více samců kvůli barevnosti.Nebo byste poradili nějaké jiné složení? (o mel. maingano + lab. yellow asi uvažovat nemám, nebo se najde někdo kdo "mi to dovolí"? Písek mám volit zrnitost 0,8 nebo 1,3? Stačí když akva bude fungovat 25-30 dní pouze s rostlinama nebo je lepší tam hned po založení dát třeba dania .... Děkuji předem za rady. Vybavení: Mám: Vnější filtr tetra tec ex700, topítko jager 125w, kryt waterhome (hagen),zářivky philips aquarelle+philips tld 865, pozadí polystyren vl. výroba, valouny ze Sázavy Dokoupím:rostliny/ vall. spiralis red a anubias barteri var. nana, ancistrus 3x + piskořky Čekám na stůl pod akvárko což mě brzdí.
Založil: šárka
» více k tématu (počet reakcí 15)
zkusenosti s E-SHOPY
Tohle vlakno by mohlo byti napomocno nam vsem akvaristum pri vyberu verohodnemu obchodu. Predstavuji si, ze napisete Vase zkusenosti s dodanim, ochotou a hlavne reklamacemi, ktere jsou vseobecne v CR velmi spatne. Sam uvedu vcerejsi zkusenost s obchodem MOJEAKVARIUM.cz, kdy jsem byl naprosto sokovam s perfektnim a rychlym vyrizenim reklamace. Mam filtr Tetra 1200, odesel me jeden ventil (protaci se a nejde zcela otevrit), poslal jsem dotaz na tuto firmu a dostala se me prekvapiva odpoved, ze me dil poslou predem, aby me mohla filtrace bezet, s dodatkem o spokojenosti mych ryb. Skvely pristup. Na druhou stranu uvedu jak by to vypadat nemelo. MIGA.cz dodnes mam u nich objednane zbozi z cervence, i pres me maily, kdy zbozi dojde atd. se me nedostalo radne odpovedi.
Založil: Troph3us
Epoxy 1200 a jeho zbělání
Dobrý den, vyrábím si pozadí, kde jsem pro finální povrchovou úpravu zvolil pryskyřici 1200. Dočetl jsem se však, že hrozí její zbělání poté co přijde do styku s vodou. Dá se proti tomu nějak bojovat, předejít či jinak čelit? Nerad bych si skazil finální dílo. Uvítám postřehy zejména od těch, kteří s tím mají osobní zkušenosti. Díky moc.
Založil: Rorejs
AQ po půl roce
Mám akvarko 380l přes půl roku v provozu trochu mě to zarustlo řasou, co na něj říkate vím ta rostlina tam asi nepatří, ale bylo mě ji líto vyhodit a celkem se ji daří a rybám taky.
Založil: Radek 2

Je to kříženec?
Dostal jsem tlamovce a nevim přesně o jaký druh se jedná.Lombardák to asi není.
Založil: Radek 2

Tropheus Duboisy maswa a Tropheus Ikola nebo Bemba
Tak a došlo i na mě.Chlapy a děvčata,potřebuji pomoct u jedné DŮLEŽITÉ věci. Budu si pořizovat Duboisy.....nevím,zda obyč,nebo Maswy,ale potřebuju je umístit buď k Ikolám,nebo k Bembám.Tyto druhy mám samozřejmě zvlášť ohledně křížení a to je ten dotaz. Budou se Duboisy z Ikolama,nebo Bembama křížit??? Hodně lidí tvrdí,že ne,ale ryby budou v pěstírně,tak proto ty obavy.Vím,že pan Kraut psal,že můžou být u každých tropheusů,ale pro jistotu se raději ptám a doufám,že hlavně pan Kraut se mi k dotazu vyjádří.Předem dík za odpovědi.
Založil: memeo
» více k tématu (počet reakcí 33)
Moje první Maingána
Ahoj a nebo heské večer poprvé mám potěr Mel.Main.asi 8.ks.jenomže 3 sou tmaví a zbytek připomíná Sauloisi je to normální? dík Roman.
Založil: Karel