Diskusní fórum

Stránky 1 ............... 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 ............... 288

Doroste ploutvicka potrhana samcem?

Ahoj dlouho jsem tu nebyl. Chtel jsem se zeptat na jednu vec, ktera se mi stala poprve. Vcera pres noc agresivni samec Pseudotropheus dost oskubal jednu svou samici. Respektive ji pres noc utrhal temer celej ocas(tu jemnou cast). Tak jsem dal samicku na izolaci.Chci vedet jestli ji ocas doroste nebo ji uz zustane tak jak je.Nikdy se mi to nestalo, tak nevim co delat.Nevim proc si zrovna vyhlidl ji, jejich tam dost a nejmensi ani nemocna nebyla.Proste to chudera schytala.

Založil: reblikk » více k tématu (počet reakcí 3)

Prasklé akvárium v obýváku

Tak se s vama hosi musim podelit jak jsem pred chvili docistil nedobrovolne koberec.Dopoledne jsem totiz neopatrnosti klepnul do 280 l akva a ve skle byla cca 1 mm prohluben a 1 mm prasklinka.To se stalo v 10,00 hodin rano.Kontroloval jsem to cely den a byl klid. No a v 21,00 to vypuklo - viz foto. tak rychle vystehovany pokoj a vycisteny koberec jste jeste nevideli, no taky cca 100 l najednou soupnout do zarizeneho pokoje kdy vlna splouchla pomalu 3 metry daleko...Sklo zustalo viset na horni liste...takze kdyby mel nekdo zajem o cca 7-8 cm velke Labeotropheus trewavasae - jsou k mani.Ostravsko. Mam ted tak trochu problem s mistem...

Založil: Tom » více k tématu (počet reakcí 16)

Prasklé akvárium v obýváku

Otázka na výstavbu pískovcového krbu

Chtěl bych se zeptat. Rekonstruji starý dum, který je starý asi 50 let a chtěl bych si do patra pořídit pískovcový krb, který važí 600kg. Strop je dřevěný. Prosím porad te zda unosnost vydrží.Moc děkuji...

Založil: Atze » více k tématu (počet reakcí 2)

Vrtání díry do skla

Ahoj mám dotaz potřeboval bych do akva vyvrtat díru nevíte čím se to dělá nebo máte stím někdo zkušenosti?

Založil: KOJ » více k tématu (počet reakcí 2)

Zajimave video

Sice mi to pripada jako spam sem davat takove video, ktere muze najit kazdy , ale velikost tohoto akva a mnozstvi ryb mne dost zaujalo. Nejvic mne zaujal na konci ten celkem dost neobvykly obyvatel jezera. Je to tam sice mismas vsech zapadoafrickych jezer , ale presto ....

Založil: Tom » více k tématu (počet reakcí 6)

Kanci zelenooky napadani samicky.....

Zdravim mam parecek kanciku zelenookych v 60l akva vytreli se a malinkych mam asi do 50ks stari do 2mesicu a do ted je vzorne chranily spolecne ale dnes rano sem prisel k akva a samicka se schovava a samec ju prohani a je i trochu odrena co ted mam raci samicku odlovit do jineho akva aby byla sama? Nebo proc to vubec dela jinak on male porad chrani...

Založil: pents » více k tématu (počet reakcí 2)

červíci v akva

Ahoj, potřeboval bych poradit. Včera jsem vložil koupený ( použitý) kořen.Ráno mám všude na sklech malé bílé červíky velké asi 2mm. Může to škodit rybám? Dá se to nějak zlikvidovat? Mám Frontozy a Red parroty + Gibisepss. Díky

Založil: Poli » více k tématu (počet reakcí 4)

Klepání tlamek

Ahoj,zdravím všechny chovatelé tlamek.Chtěl bych se zkušených zeptat,přesně za kolik dnů je nejvhodnější klepat samičky ode dne vytření.Jedná se o zebry Red Red,M.auratus,Aulonocara stuartgranti Chilumba.Taky by mne zajímalo,jak by mněla být vybavena odchovna plůdku.Stalo se mi,že po vyklepání zebry již jikry poskakovaly po dně akvárka,byly téměř vyvinuty,ale do rána bylo po nich.Vypadalo to,jakoby ta jikra vybuchla,a na dně akva byl oranžový flíček,jakoby rozlitý žloutek.Můžete mi poradit v čem dělám chybu? Voda je v odchovně stejná jako ve společném akva,teplota taky a filtace zajištěna.Děkuji za rady.

Založil: dembinak » více k tématu (počet reakcí 5)

Chování TropheVusů

Vysvětlete mi prosím, proč se mé hejno Topheusů(14 ks ve 250l)při rozsvícení akva vždy půlka schová do skály a další půlka zůstane v rohu na jednom místě a stojí a čučí.Když se zhasne, tak plavou po celém akva a jsou velmi živé.Zářivky byly koupené v setu, teď jsem jednu vyměnil za bílou denní,ale žádná změna.Je to pro ně přirozené chování?

Založil: sváťa » více k tématu (počet reakcí 13)

Kombinace Malawi a Tanganika

Nazdar všeci, chtěl bych vědět jestli bude velký problém, když nakombinuji rybky z těchto jezer a zda je vůbec možné sehnat tyto druhy : Pseudotropheus Acei Placidochromis Phenochilus Labidochromis Textilis Aulonocara "Dragon blood" + Cyphotilapia Frontoza Labidichromis hongi - super red top Labidichromis Caeruleus Metriaclima Estherae Pseudotropheus Demasoni případně prosím poradit jaká kombinace by mohla být. Zakládám nové akva 500l. Nějaké zkušenosti s chovem tlamovců už mám, ale chtěl bych něco extra, něco co nemá každej.

Založil: Milhausi » více k tématu (počet reakcí 33)

Problém s chovným párem Hrbohlavcem africkým

Tento par se vytrel uz nejmin desetkrat a nikdy nebyl problem i po vyjmuti mladejch. Ted samec utoci na samici, ktera se pred nim schovava. Ma ponicene ploutve a je stale v ukrytu.Nevim co je spatne prosim co se stalo spatne. Za kazdou poznamku budu vdecny. Samec 11 cm a samice 9 cm .

Založil: melanochromis » více k tématu (počet reakcí 25)

Nosící samice

Ahojte, chtěl jsem se zeptat zkušených, můžu dat zároveň 2 tehotný samice do náhradní holé nádrže? Jedná se o Aulonocary firefish a to jenom do doby než vypustí potěr.Zatím jsem to tak udělal s jednou samicí a vše proběhl naprosto v pořádku, ale ted jsou "těhotný" 2 zároveň, tak jestli jim nebude vadit vzájemná společnost, díky.

Založil: ToGi84 » více k tématu (počet reakcí 11)

Co můžu chovat s tlamovci?

Zdravím, poraďte mi prosím, co můžu chovat spolu s tlamovci. Akvárium má 240 l, hodně úkrytů (skalka z břidlice), dno jemný písek (0.3 mm) Ryby (všchny zatím malé, cca 4 cm): Pseudotropheus demasoni (6 ks) Ps. elongatus neonstpot (6 ks) Melanochromis cyaneorhabdos Maingano (6 ks) Labidochromis caeruleus - Yellow (7 ks) chtěla jsem nějaké krunýřovce (ale ne klasického ancistruse), a třeba Leveretovu přísavku.. a něco, co se rádo zavrtává do jemného písku (na způsob Sekavce Příčnopásého - ale ten by to prý časem nepřežil, navíc pH by chtěl nižší)

Založil: Kacka » více k tématu (počet reakcí 9)

Naše akvárium po roce a půl

Zdravím! Posílám k posouzení naše předělané AQ. Po začátečnických chybách - měl jsem tři druhy kamenů - cirkus jsem o prázdninách nasbíral kameny z potoka Křetinka a konečně sladil pozadí a kamennou dekoraci. Také osvětlení od ZEKIA tomu dodalo patřičné. I dcerka (3apul měsíce) se ráda na něj dívá. Doufám že i vám se bude líbit.

Založil: ondrášovi » více k tématu (počet reakcí 23)

Naše akvárium po roce a půl

Uprava vody-vpusteni rybek

Zdravim,chci se zeptat,mam napustene akvario tyden,hned jsem tam dal biobakterie a pripravek Aqua Plus.Musis ted dodrzet ten mesicni cyklus pro upravu vodu?nebo uz muzu kupovat rybky.Bude se jednat o tlamovce.Diky za odpoved

Založil: Deskin » více k tématu (počet reakcí 11)

Moje nova akva

Tak konecne po dvou letech mame akvaria tak jak jsme chteli, prikladam fota k posouzeni, az se mi to povede nafotit lepe, tak je pridam

Založil: jarda » více k tématu (počet reakcí 14)

Sumečci z Malawi

Ja jsem se chtěl už dlouho zeptat jestli jsou v Malawi použitelní sumečci do akva. Já vím že kamoš má péřovce ale ti jsou přece z tanganiky.DIK.

Založil: Karel » více k tématu (počet reakcí 2)

Osvětlení akvária

Celkem spokojeně mi necelý rok fungovalo osvětlení akvária od fy. Resun tedy china. Teď se začíná doslova rozpadat, umělá hmota je propečená od tepla tlumivek a zčíná velmi vrčet. Světlo je hlučnější téměř s každým zapnutím. Jaké osvětlení či od koho a s jakou kombinací zakoupit, aby vydrželo? Předesílám že mám osvětlení dlouhé 108cm tedy na dvě trubice 30W a leží s podpěrou ca 1cm na skle akvária. Už mi bleskla hlavou i myšlenka vybrat ze světla tlumivky a předělat ho na takové to bez tlumivek. Jen se bojím že opět china nebude to pravé máme i jinou alternativu?? Za odpovědi dík Vosounek

Založil: Vosoun » více k tématu (počet reakcí 5)

TLAMOVCI V AKVÁRIU

Ve středu mě došla knuha od Miroslava Krauta Tlamovci v akváriu. Tuto knihu bych chtěl vřele doporučit všem milovníkům akvaristiky. Člověk by sice podle názvu čekal něco obyčejného, ale jedná se o opravdu skvělou knihu o tlamovcích z jezera Tanganika. Knihu vydává nakladatelství GRADA. I ta cena je myslím vynikající. Více na: http://www.grada.cz/katalog/seznam/tlamovci-v-akvariu/

Založil: Ondra » více k tématu (počet reakcí 3)

Napadnutí tlamovcem

Vážení, možná jen trochu odlehčené téma po prázdinách, ale jedná se o skutečnost. Jaké kdo má zkušenosti " s napadením tlamovce vlastního chovatele ". Kdykoli dám ruku do akva při údržbě, okamžitě mě napadá M. lombardoi - samec. Ten útočí v celém prostoru akva, zatímco např. P. flavus a M. zebra OB jen pokud se přiblížím k jejich teritoriu. Kousnutí je cítit asi jako kdy mi někdo stisknul prst smirkovým papírem. Lombarďák navíc ještě po zákusu třepe hlavou jako pes. Zároveň je však ochoten se ještě pomazlit - vzít do dlaně a třeba se i nechat zvednout nad hladinu. Když ho vrátím do vody tak pokračuje v mazlení jako by se nic nedělo. V poslední době to začíná dělat i jeho samička. Jak jste na tom vy ???

Založil: Iris » více k tématu (počet reakcí 15)

Napadnutí tlamovcem

Hlučný filtr

Hezký večer. Prosím jestli mi někdo poradí ohledně hlučnosti filtru. Nyní mám fluval 205 a uvažuji o koupi jiného, protože mám akva tam,kde spíme je fluval vcelku dost rušivý a manžel už začíná šílet. Četla jsem vcelku chválu na tetra Tec ex 1200. Akva mám 350l.Napište prosím své zkušenosti. Díky.

Založil: denis » více k tématu (počet reakcí 12)

rybky Moori Bemba

Má někdo s těmito rybkami zkušnosti? Díky za odpověď

Založil: Svobík » více k tématu (počet reakcí 2)

Nívých 450 litrů

Tak po dlouhém přemlouvání jsem konečně ukecal manželku a pořídil si 450 litrů.Sice jsem kvůli tomu musel komplet zrekonstruovat byt,aby bylo místo na něj (podmínka manželky),trvalo to dva měsíce,ale stálo to zato.Ryby putovaly z 240ky do 450ky.Určitě je jim tam lépe.Díky za krytiku...

Založil: pidanek » více k tématu (počet reakcí 14)

Nívých 450 litrů

Pravidelně se mi třou Saulosi, ale nikdy nedonosí.

Mám chovnou skupinu Pseudotropheus Saulosi red coral v poměru 4 samci a 12 samic.Třou se skoro pořád, ale nikdy mi nedonosí.Kolem 6 až 7 dne nemají ve vaku už nic.Čím to může být?Prosím poraďte

Založil: Vorech » více k tématu (počet reakcí 14)

Vpušení ryb do akvárka

Když sem si přines domů nové rybky, mam úplně nové akvárko, kdy se tak nějak uklidní, sem je vpustil do akvárka a zatim se pořád jen schovávaj a sou nasraný...Na se proto neco udělat?aby se sklidnili

Založil: Nouma » více k tématu (počet reakcí 11)