Diskusní fórum
Hlučný filtr
Hezký večer. Prosím jestli mi někdo poradí ohledně hlučnosti filtru. Nyní mám fluval 205 a uvažuji o koupi jiného, protože mám akva tam,kde spíme je fluval vcelku dost rušivý a manžel už začíná šílet. Četla jsem vcelku chválu na tetra Tec ex 1200. Akva mám 350l.Napište prosím své zkušenosti. Díky.
Založil: denis
» více k tématu (počet reakcí 12)
rybky Moori Bemba
Má někdo s těmito rybkami zkušnosti? Díky za odpověď
Založil: Svobík
» více k tématu (počet reakcí 2)
Nívých 450 litrů
Tak po dlouhém přemlouvání jsem konečně ukecal manželku a pořídil si 450 litrů.Sice jsem kvůli tomu musel komplet zrekonstruovat byt,aby bylo místo na něj (podmínka manželky),trvalo to dva měsíce,ale stálo to zato.Ryby putovaly z 240ky do 450ky.Určitě je jim tam lépe.Díky za krytiku...
Založil: pidanek
» více k tématu (počet reakcí 14)

Pravidelně se mi třou Saulosi, ale nikdy nedonosí.
Mám chovnou skupinu Pseudotropheus Saulosi red coral v poměru 4 samci a 12 samic.Třou se skoro pořád, ale nikdy mi nedonosí.Kolem 6 až 7 dne nemají ve vaku už nic.Čím to může být?Prosím poraďte
Založil: Vorech
» více k tématu (počet reakcí 14)
Vpušení ryb do akvárka
Když sem si přines domů nové rybky, mam úplně nové akvárko, kdy se tak nějak uklidní, sem je vpustil do akvárka a zatim se pořád jen schovávaj a sou nasraný...Na se proto neco udělat?aby se sklidnili
Založil: Nouma
» více k tématu (počet reakcí 11)
Flexibacter ?
Zdá se mám problém, demasonky pravděpodobně samci podle velikosti alfa a beta samec mají takové bělavé tlamky. Všimnul jsem si že to mají v náznaku i další dvě demasonky. Dále jsem si všiml že někteří otloukánci (ryby na nejnišších stupních společenského žebříčku) mají náznak rozpadu ploutví, může jít jen o ohryzané ploutve ze rvaček ale ... Uvažuju přeléčit celé akvárko eSHa - 2000. Co vy na to?
Založil: Hroch
» více k tématu (počet reakcí 2)
Akva s Hapkama
Skoda ze autor nema na svych strankach vetsi foto :-( .Ale ryby jsou to nadherne. Vzhledem k velikosti ryb si velikost akva muzete tipnout :-)
Založil: Tom
» více k tématu (počet reakcí 15)

Drevo "mopani"
Tohle sice neni tema k africkym tlamovcum, ale vim, ze plno lidi, kteri sem chodi, chova i jine ryby, tak se tu zkusim zeptat. Potrebujem umistit par kusu tohoto dreva do akvarii pro netlamovce a chci se zeptat, jestli nekdo nevite, jak urychlit proces vyluhovani a tim padem barveni vody dohneda. Ja myslim, ze by mohlo pomoct nekolikanasobne vyvareni s naslednym louhovanim ve vode. Ale nevim, jestli to vyvareni nejak neovlivni schopnost dreva (i kdyz by to nebylo asi nic zavratnyho) snizovat pH vody. Potrebujem nizke pH, neb v akva je mj. 8 ks Ramirezi. No, ale jde mi predevsim o to, aby to drevo co nejkratsi dobu obarvovalo v akva vodu, protoze si myslim, ze tmavsi voda ubira svetlo rostlinam. Zkusenost mam tu, ze i po asi pulhodinovem jednom vyvareni voda porad trochu hnedla po nekolik tydnu.
Založil: A+I
» více k tématu (počet reakcí 4)
Sciaenochromis fryeri - v jakém věku se vám začínají třít?
Ahoj,v jaké velikosti/věku se vám začínají třít Sciaenochromis fryeri? Mam samičku která už "nosí". Mám je tak měsíc, přines jsem je tak okolo cca 5 cm samozřejmě teď jsou už trochu větší. Přijde mě to zajímavé jelikož co jsem četl a mluvil s chovatelem tak např. oproti zebrám jim trvá mnohem mnohem déle než na to "vlétnou". Tak mě jen zajímá jestli je to normálka nebo jsem je třeba inspiroval:o)(mají výhled na postel?:)!
Založil: los.laiblos
» více k tématu (počet reakcí 9)
A ještě něco
No a taky bych chtěl poradit co do akva 50x25x40 neni to nic moc ale chci jen par rybek ale ptam se jakejch
Založil: Giba
» více k tématu (počet reakcí 6)
Začínám Tak mam dotaz
Ahoj všem hele chci se zeptat jestli u akvarijních rostlin stačí je jenom zahrnout štěrkem
Založil: Giba
Schánim rybky
Neznátě nějakého chovatele v plzni nebo okolí?
» více k tématu (počet reakcí 1)
Tlamovci - začátečník
Zdravím Vás, rád bych začal s chovem tlamovců, můžete mi , prosím doporučit jeký druh je vhodný pro začátečníky. M.
Založil: Mirek T.
» více k tématu (počet reakcí 5)
slozeni tanganika
Tak konecne se dostavam k tomu, ze tak za tri tydny uz bude akva zabehnute a uz s konecnou platnosti chci rozhodnout co dat do akva. Je to Tanganika 180x80x70 (1008L) vody cca 850L. Chtel bych na 100% dva druhy tropheusu a neco co bude spis u dna a vse bilozrave. Prosim zkusene o radu, kolik kousku a jake druhy. Dekuji
Založil: jarda
» více k tématu (počet reakcí 17)
Tropheusi v jakem poctu chovat?
mam 200l akva a mam tam demasonky 8ks a tropiky 8ks a 3yellow a 3soulosi je to asi blby slozeni z prvniho malawi akva tak sem koupil co se mi libilo ale ted jak je pozoruju tak bych chtel asi nejspis udelat jen dva druhy a ted uvazuju ze bych tam dal jen tropiky a yellow...a kolik tech tropiku by tam mohlo byt? a kolik yellow ty bych bral jako doplnkovy hlavni by byli tropici tak jestly mam tam dat raci jeden druh tropiku nebo muzu dva? Diky za rady
Založil: pents
» více k tématu (počet reakcí 5)
Jaký písek a pozadí?
Chtěl bych dát na dno nějaký bílý písek,ale nevim jak velký zrnka...chtěl sem takovej ten hodně jemnej..ale nevim jestli to neni moc malý...A pak přemejšlim jak udělat pozadí..líbilo by se mi to z polystirenu,ale na to nejsem asi dost zručnej a nechci to pohnojit.Tak sem přemýšlel jen modrý a nebo vůbec žádný...nevim poradte neco co neni drahý a vypadá to dobře??Dík
» více k tématu (počet reakcí 1)
Akvárium 600L a Tetra Tec Ex 1200
Ahoj! Mám na zdejší znalce dotaz.Zvládne Tetra Tec Ex 1200 filtrovat 600 Litrovou nádrž?S tím ,že by tam byl ještě vnitřní filtr jako mechanická filtrace?
Založil: RUMburak123
» více k tématu (počet reakcí 12)
Lávové kameny
Chtěl bych se zeptat, ze zahradnictví sem si přivez kameny vyvřelé lávy a jak je mam opracovat abych je moh dát do akvaria??vyvařit nebo co s nimy aby byly nezávadný... pár je jich vetších a pak nějaký menší.Dík za radu
» více k tématu (počet reakcí 3)
řasa nebo co to je.
Ahoj mne se dela hnedozerzavé povlak na rostl.i na kamenech je to hnus pomůžemne negdo dík
Založil: Karel
» více k tématu (počet reakcí 7)

Nově založené akvárium
Zdravím. Konečně mi dorazila zásilka ryb, na které jsem tak dlouho čekal, tak Vás poprosím o názory na mé cca 2 měsíce fungující akva. Děkuji.
Založil: Adam
» více k tématu (počet reakcí 11)

Akvarium pod okno ?
zdravim, chtel bych se zeptat na to, zda vadi moc, pokud by se umistilo akvarium pod okno v panelaku.. ? planuju okolo oblozit MDF, takze slunicko by teoreticky nemelo sanci se k nemu dostat..
Založil: nekdo
» více k tématu (počet reakcí 3)
Pseudotropheus saulosi samicka ceka
Zdravim moje samicka saulosiho cca kolem 5cm+ ma nafouklej vak celkem dost samozdrejme nezere a kdyz se diva proti sklu tak sou vydet zlute jikry a rekl bych ze su celkem velke tak by me zajimalo kolik by jich tak mohla mit? A jaka je doba nez se vyklubou mlady? Vim to necely tyden samodrejme to necham na prirode a uvidime jestly to nekdo prezije....jinak jeste takova druha otazka mam demasonky vsechny ryby sou v pohode ale jedna se mi porat schovava je nekde zalezla a vubec se nehejbe vak nema nafouklej vyzualne vypada v poratku a v tlame si myslim ze taky neni poradne nic videt....
Založil: pents
» více k tématu (počet reakcí 13)
křížení tlamovců
Ctěl bych se zkušenějších chovatelů zeptat,zda se mohou mezi sebou zkřížit zebra Red Red a Pseudotropheus socolofi,které bych si chtěl dokoupit.Nerad bych mněl křížence.díky za odpovědi.Ať plavou.
Založil: R.D.
Stále otřepávaná řasa v akváriu
Mám akva malawi 200x50x60 celkem nasvíceno 240W ph 7,4 teplota 25. Pěstuji tam tedy i rostliny. Založeno již před rokem a stále mám problém s tvořící se řasou jak zelenou tak hnědou. Už jsem vyzkoušel snad vše co šlo. Svítit nesvítit, změna filtrace. Změna proudění vody. a stále nic. Dokonce jsem zakoupil i chemii a uv lampu. Stále řasa úspěšně vede. Před tímto akva jsem měl na stejném místě 160tku a šlapala jak víno i bez čištění. No jedna báseň. Pak jsem tam umístil mou novou šestistovku a řasa vítězí na plné čáře. Máte někdo nějakou dobrou radu?? pomalu začínám vzdávat boj. Moc díky.
Založil: Whitelion
» více k tématu (počet reakcí 24)
potřebuju poradit jaký tlamovci jsou nejmín nachylny
potřebuju poradit jaký tlamovci jsou nejmín nachylny když to tak řeknu který nejvíce vydrží na začátek.
Založil: petan