Diskusní fórum
nové akvárium
Dobrý den, obracím se na Vás s prosbou o pomoc. S přítelkyní máme koupené nové akvárium,rozměry 80/40/40 a potřebovali bychom poradit jaké druhy ryb jsou pro začátek na takto objemné a hlavně nové akvárium ideální,popřípadě jaký druh rostlin. Jak dlouho bude trvat doba "zajetí".. Díky za každou radu.
Založil: Marecek.hh
» více k tématu (počet reakcí 2)
Kdo dá radu,či návod........
Tak i na mě došlo.Mám menší problém z potěrem.Stáří okolo 7 dnů po vypuštění. Někdy mi pojde i polovina mladých v tomhle "stáří".Důvod? Udělá se jim na hlavě,nebo na spodku tlamky bílí flíček.....vypadá to jako plíseň,ale nejspíše to bude nějaký parazit.Má s tímhle někdo nějakou zkušenost. Jediné,co mě napadá je to,že jim možná brzy dávám krmení,ale to mi příjde dosti divné.Je mi jasné,že i když ryby plavou,tak hnedka krmení nebudou žrát....... A na to mám druhou otázku: po jaké době dáváte krmení vypuštěným,nebo vyklepaným rybám? Třeba i tam dělám chybu,ale dělám to tak od začátku a nikdy jsem neměl problém.....maximálně s tím,že krmení zůstalo na dně.Tohle se mi stalo hlavně u Elongatus Mpanga a u Maigana......když ryby dožijí cca velikosti okolo 0.5cm,tak už je vše v poho...napad mě nezmar,ale ten v akva 100% není.....vím,že ten mladý potěr napadá. Tak a teď babo raď.
Založil: memeo
» více k tématu (počet reakcí 6)
Odchov Tropheus moorii Golden Kazumba
Zdravím všechny, kteří mi v lednu odpověděli na můj dotaz ohledně pohlaví.Chci vám jenom napsat, že jsem před 5 minutami objevil novou mladou rybku asi 1 cm velkou.Podařil se mi tedy odchov, aniž bych o tom věděl:) Bohužel jiná rybka už tam asi není,tak doufám, že vydrží.Ale proč je jenom jedna? Předpokládám, že jich bylo více.Napište mi někdo nějakou zkušenost s odchovem s tímto druhem.Děkuji
Založil: sváťa
» více k tématu (počet reakcí 21)
Vrubozubci & tlamovci
Zajímalo by mě, jestli mohu mít v jednom akváriu společně vrubozubce s tlamovci. Děkuji za radu.
Založil: terka
» více k tématu (počet reakcí 7)
Poznáte co jsem zakoupil?
Pan prodavač tvrdil, že nakupuju mladé demasoni. Ale jak rostou tak zjišťuji, že pan „prodavač“ nebyl až takový odborník. Kdo ví, kdo je prodal mu a u mladých to asi na 100% nepozná nikdo. Takže co jsem to koupil? Já bych to tipnul na Labidochromic.sp. Foto není nic moc.
Založil: JT
» více k tématu (počet reakcí 8)
Umrti mych rybek
z 1.srpna nekdy kolem 9-11hodiny vecerni vypadla hadicka ze vzduchovaciho motorku 2srpna 7:00 rano sem zistil ze vsichni moji calvusi(6) a Akara Stuartgranti + dve jeho samicky jsou mrtvy..ostatni ryby byli u hladiny a bojovaly po zapojeni motorku do 10-15min se vsechny zbytek vratil do normalu..dekuji ze ste me vyslechly....Kazdopadne ted se mi nabizi otazka aby se tahle katastrofa nedela znovu co se ma udelat kdyz vypadne proud.....dekuji za odpoved...
Založil: pents
» více k tématu (počet reakcí 12)
Moje akva - pentS ohodnotte i kritikou
Tak to je moje akvarium skuste ho ohodnotit......bohuzel pres odkaz protoze kdyz sem chci dat tu fotku tak mi to hlasi ze sme napsal spatny ciselny kod... http://rybicky.net/nadrze/4274&kateg=0&typ=3
» více k tématu (počet reakcí 5)
Demasonky prave vypustene z tlamy co jim dat za krmivo....vcera sem je nasel....30.7.
Urcite to tady uz je ale nemohl sem to najit protoze full text to nebere tak prosim o vase rady predem dekuji. Takze ani sem nevedel ze samicka demasonky ktrema ma do cca 4,5cm ma mali v tlame porad se schovavala samec ju prohanel tak sem myslel ze je to nejaky druhy samec ktery je zahaneny ale vcera sem ji nasel za pozadim ani nevim jak se tam dastala a jak sem ju chtel chytit tak sem nasel ze mi tam plavou dalsi tri malinky samicku sem odchytl a vratil do akva a jednoho malinkyho sem s uspechem chytil a dal ho do druheho akva samozdrejme se stejnou vodou jaka je ve velkem a a mam tam molitan filtr a topitko jinak mam 3kousky pokud ty dva jeste chytnu teda a pokud jich tam neni vic ale pochybuju....tak co by ste mi doporucily na jejich krmeni spis sem uvazoval o necem susenem nebo mrazenem protoze artemie se mi lihnout nechteji kvuli trem ale kdyby to bylo nutny no kazdopadne budu rad za vase rady....
» více k tématu (počet reakcí 11)
Přelepení akvária
Mám asi 10 let akvárium 60x30x30 a začíná týct tak bych ho chtěl přelepit ale nevim jak mám oddělit skleněné takule od sebe abych je nerozbil. Díky za rady
Založil: petter
» více k tématu (počet reakcí 4)
kančík citronový sám v akvariu?
Dobrý večer, podědila jsem 2OOl akvarium s 1 rybkou,kančíkem citronovým, má cca20cmChtěla jsem se zeptat, zda ho mám nechat samotného nebo shánět někoho k němu? Děkuji Kristýna
Založil: kr
» více k tématu (počet reakcí 1)
Petr Hellinger
Zdravím všechny příznivce tlamovců! Co je důvodem tak "ostrého" nadpisu otázky? Nuže...: Koupil jsem si od pana Petra Hellingera z Pardubic díky inzerci na tomto serveru poměrně dost ryb - tzv. "chovných skupin", jak je nazývá. Bohužel jeho S.frieri jsou kříženci, a to s velkou pravděpodobností s některou z Aulonocar. Jejich potomstvo má dost výrazné pigmentové skvrny (podobně jako Otopharynx lithobathes, které P.H. také chová), Samci mají žlutou řitní ploutev atd. Apropos O.Lithobathes - "chovná skupina", kterou mi P.H. prodal čítala ve velikosti 5 cm samce v poměru 2:1 k samicím... Má někdo podobné zkušenosti, nebo tady zbytečně kalím vodu a je to náhoda?? Admin EDIT: Pana Hellingera neznám a nechci řešit pravdivost problému, který Jindra má. A sám Jindra říká, že si tím jistý není. Proto je titulek upravený. A prosím všechny, aby se vyvarovali takových bulvárních titulků.
Založil: Jindřich Švec
» více k tématu (počet reakcí 13)
perlovka červená
Nabízím jednu perlovku. Musim zrušit akvarko. Praha 14
Založil: losec
» více k tématu (počet reakcí 2)
zčernala mi ramirezka
dobry den, mam v akvarku ramirezky a jeden samec byl včera ještě v pohodě ale dnes mu uplně zčernala hlava a pořád sedí na dně a vypadá to že už to moc dlouho nevydrží. prosím o radu co s tím jestli je někomu tento problém známý.díky
Založil: iveta
Vypinejte topitka !
V techto vedrech vypinejte topitka a jestli mate akva pobnliz oken je lepsi to zastinit treaba tapetou .
Založil: melanochromis
» více k tématu (počet reakcí 10)
Ohodnoťte akva - potřetí
Mé akva MALAWI 520 l již v minulých tématech ( 1798, 2014, 2015 ) se stále vyvíjelo i za přispění názorů, rad a foto z tohoto fóra. Dávám zde foto zatím posledních úprav, ketré si vyžádaly cca 13 hodin práce, + 50 kg kamenů, odstranění cca 70 kg štěrku a vložení 45 kg jemného písku. Zatím jsem nevrátil cca 15 ks Bolbitis huedelloti a nevím, zda je dám vůbec zpět. I k tomuto očekávám vaše názory. Vše je jaksi ještě syrové - dokončeno včera v 2l.00. Vše provedeno za provozu. Za názory díky.
Založil: Iris
sp. Tapajos "Red head" skusenosti
sp. Tapajos "Red head", nema nekdo s touto krasnou rybkou skusenosti jak se chova atd?
» více k tématu (počet reakcí 3)
Astronatus ocelatus
Nevíte někdo v kolika letech dosahují pohlavní dopsělosti ???
Založil: Pajulle
co a kolik do 1000 ?
ahoj. prosím o radu. mám volných 1000 litrů. voda je již ok, takže už chybí jen osdit ryby. poradí někdo jaké? a kolik? děkuji Pavel
Založil: Pavel 200
20l akvarium pro radost co do nej
Ano vazne myslim 20l ne 200l chci jen tak neco na stul a chtel bych poradit jaky svetlo pripadne jaky filtr na takove akva pujde a co pripadne do nej(ryby,krevetky,rostliny) diky moc za rady.
Oprava/generálka akvária?
Zdravím Vás. Mám cca 250l akvárium, lepené transparentním silikonem. Je 10let staré a do spár už se mi pustily řasy, zatím hlavně nahoře, ale začínám mít strach, že se blíží doba, kdy k prasknutí nebude daleko. Co Vy na to? Předpokládám, že to bude chtít přelepit. Máte někdo zkušenosti s nějakou firmou/sklenáři co by to udělala kvalitně a v Praze?
Založil: Dave205
» více k tématu (počet reakcí 12)
Řešení i pro 1+kk:-)
Tak a tímto máte útrum s výmlovu typu:málo místa = malé akvárko:o,stůl má snad každej ne??????????????????? Na přání zašlu celou prezentaci v pps:)mějte se!
Založil: loslaiblos
Chov nítěnek
Potřeboval bych poradit s chovem nítěnek. Jakékoliv info pomůže děkuju.
Založil: Milanek
kančík příčnopruhý
dobrý den, může mi někdo poradit kolik asi stojí chovný pár kančíku příčnopruhého? děkuji
Založil: Hikaru
» více k tématu (počet reakcí 3)
kořen do aqua
Zdravím všechny příznivce tohoto fora a prosím o malou radu. Dala jsem jednomu zájemci pár aulonocar a on mi přivezl ancitruse. Zdál se mi nějak velký a po bližším prozkoumání jsem zjistila, že je to krunýřovec velkoploutvý. Takže bych asi potřebovala dát do aqua kořen, který potřebuje k životu.Jenže vím, že kořen vodu okyseluje. Myslíte,že by to vyřešilo větší množství sody??. Kořen mám koupený velmi drahý, ale leží mi asi 2 roky dobře uskladněn na půdě. Jak vyřešit situaci???. Díky za každou radu.
Založil: denis
» více k tématu (počet reakcí 7)
Sneci, mali velci u cichlid v akva
Ach jo , mam trapeni se sneky. Nekde se prilepili na neco co jsem cistil a delal a najednou mam jich plno. Porad je chytam porad cistim a porad si rostou a mnozi.Jednou jsem si myslel, tak tohle byl posledni, a jak jsem cistil kanystrovy filtr, tak jsem zjistil ze tam maji zasedani, a snazi se odhlasovat plan jak mi prijit na kobylku. TAk ze cichlidky je nezerou, mam tam sardelky, zadne dalsi ryby tam davat nechci. Vi nekdo jak na ne? Cim je nalakat do krabicky a zneskodnit ten zbytek? V obchode se mi snazili prodat jakysi kapky, ale nebylo jasne jestli to taky ryby preziji. Nejsou to piskorky ani to nejsou ti spiralovi ale maji hnedou barvu a umi pekne rychle cestovat po skle. Se mi zda ze vypadaji jak z rybnika za humnama. Jesli to nekdo nejak vyresil bez vylevani a zacinani znovu, prosim dejte vedet. Rad se neco priucim!!!!!
Založil: Kapr
» více k tématu (počet reakcí 8)