Diskusní fórum
Řešení i pro 1+kk:-)
Tak a tímto máte útrum s výmlovu typu:málo místa = malé akvárko:o,stůl má snad každej ne??????????????????? Na přání zašlu celou prezentaci v pps:)mějte se!
Založil: loslaiblos
» více k tématu (počet reakcí 10)

Chov nítěnek
Potřeboval bych poradit s chovem nítěnek. Jakékoliv info pomůže děkuju.
Založil: Milanek
» více k tématu (počet reakcí 6)
kančík příčnopruhý
dobrý den, může mi někdo poradit kolik asi stojí chovný pár kančíku příčnopruhého? děkuji
Založil: Hikaru
» více k tématu (počet reakcí 3)

kořen do aqua
Zdravím všechny příznivce tohoto fora a prosím o malou radu. Dala jsem jednomu zájemci pár aulonocar a on mi přivezl ancitruse. Zdál se mi nějak velký a po bližším prozkoumání jsem zjistila, že je to krunýřovec velkoploutvý. Takže bych asi potřebovala dát do aqua kořen, který potřebuje k životu.Jenže vím, že kořen vodu okyseluje. Myslíte,že by to vyřešilo větší množství sody??. Kořen mám koupený velmi drahý, ale leží mi asi 2 roky dobře uskladněn na půdě. Jak vyřešit situaci???. Díky za každou radu.
Založil: denis
» více k tématu (počet reakcí 7)
Sneci, mali velci u cichlid v akva
Ach jo , mam trapeni se sneky. Nekde se prilepili na neco co jsem cistil a delal a najednou mam jich plno. Porad je chytam porad cistim a porad si rostou a mnozi.Jednou jsem si myslel, tak tohle byl posledni, a jak jsem cistil kanystrovy filtr, tak jsem zjistil ze tam maji zasedani, a snazi se odhlasovat plan jak mi prijit na kobylku. TAk ze cichlidky je nezerou, mam tam sardelky, zadne dalsi ryby tam davat nechci. Vi nekdo jak na ne? Cim je nalakat do krabicky a zneskodnit ten zbytek? V obchode se mi snazili prodat jakysi kapky, ale nebylo jasne jestli to taky ryby preziji. Nejsou to piskorky ani to nejsou ti spiralovi ale maji hnedou barvu a umi pekne rychle cestovat po skle. Se mi zda ze vypadaji jak z rybnika za humnama. Jesli to nekdo nejak vyresil bez vylevani a zacinani znovu, prosim dejte vedet. Rad se neco priucim!!!!!
Založil: Kapr
» více k tématu (počet reakcí 8)
Vymena kamenu v akvariu
Ahoj lidicky,chci se zeptat mam 1,5 roku zabehle akva 300l osazeni Tropheus,chci vymenit kameny za nove svetle jake doporucujete?Pisek mam 1mm jemny predem dik za odpoved
Založil: Domimili
Mužu dát malé tlamov. už do velkého akvar.?
Dobrý,chtěla jsem se zeptat kdy mohu dát nové narozené tlamovce mezi ty dospělé,jsou asi 1,5-2cm velké.Mám strach atˇ je nesní.Dík za odpověd.
Založil: katarina
» více k tématu (počet reakcí 2)
Polkne či nepolkne?
Ahoj opět drobný dotaz. Ve zkratce: Napuštěná ZEBRA po 14 dnech polkla, nyní opět po 14 dnech nosí. Má smysl Ji dávat bokem, nebo po tak krátké době zvítězí hlad nad mateřstvím! Tohle jsem zatím nikde nevyčetl. Zatím jste byli téměř dokonalí tak se budu těšit na radu. Předem díky.
Založil: JT
Cichlida pro začátek
Jakou cichlidu byste mi doporučili jeko začátečníkovi, nemusí to být jen tlamovec. přědem děkuji
Založil: petter
» více k tématu (počet reakcí 14)
Změna zbarvení
Ahoj koupil jsem melanochromis auratus celou skupinu a po 3 měsících se jedna takhle přebarvila.Co to znamená?Je to normální? Vím že se dominantní samci zbarvují,ale nejsem si jist jestli je to ono. Předem dík.
Založil: pukous

Kolik párů Cichlidky Ramirezovy
Kolik párů Cichlidky Ramirezovy mám dát do 160l akvaria. díky
Založil: michal07
Pajulle prosím poraď!!!!!
Ahoj Pajulle. Dneska mi moje ramirézky předvedly, že nejsou teplé ani neplodné. Mám plné akvárko malých, čilých blešek. Mám je oddělit? Pokud ano, je třeba topení a filtr? Díky moc. Hezký den!
Založil: marie
» více k tématu (počet reakcí 9)
Sciaenochromis Fryeri Iceberg
Ahoj! Chovátě někdo tuhle formu Sciaenochromise?Neni moc zrovna k mání.Stačí mi tip na chovatele.Díky za pomoc při hledání.
Založil: RUMburak123
» více k tématu (počet reakcí 11)
pozadí do akva
dostal jsem pár fotek tak zhodnotte moje nové dílko i s boky mluvím o pozadí, které jsem dělal ,to akva má tak 600-700l
Založil: Hříšník
» více k tématu (počet reakcí 9)

Návrh na rozdělení diskuzního fora
Vzhledem k tomu, že v poslední době se tu mužem setkat s dotazy na všemožná témata, tak bych chtěl pro pořádnost a roztřídění témat navrhnout udělat v diskuzním foru kategorie. Je to nápad okoukaný z jiného webu, ale za to funguje bezvadně. Viděl bych to na kategorie Začátečnické problémy, Nemoci ryb, Nádrže(akvária), Malawi, Tanganika třeba ták a hned by byl lepší přehled v tom kde by se uživatelé ptaly na rady. Je to jen návrh pokud se to bude jevit jako blbost smažte to jou.
Založil: Pajulle
hnědnoucí Anubias afzelii
Zdravím. Prosím o radu - založil jsem nové Malawi akvárium a přesunul jsem tam i rostliny z mého původního akvária. Mám tam 2 anubiasy afzelii a 4 anubiasy nana. Divné je, že jen jednomu afzelii (tomu největšímu) začaly hnědnout listy. Jsou jakoby spálené, ale se světlem to nepřeháním. Při přesunu byl jen 1 list mírně nahnědlý, ale teď se to rychle rozšířilo a již jsou 3 listy téměř celé hnědé. Pokud nikdo nebudete vědět, hodím sem foto, až přijdu večer z práce. Díky za reakce.
Založil: Adam
» více k tématu (počet reakcí 7)
prosím o radu
Nazdárek všem. Chovám Labidochromis c. yellow ,a mam z nich velikou radost. Před 3 dny jsem si všiml že mi jedna z rybek začíná černat (od tlamičky)a zhoršuje se to.Vypadá jak kominík. PH dobré, výměna vody co 14 dnů.
Založil: monticek
» více k tématu (počet reakcí 12)
Počet ryb v AQ
Zdravím všechny:-) Prosím o radu mám 250l atip-rohové AQ (koupili jsme ho od známého). Chtěla jsem se zeptat jaký je optimální počet ryb do tohoto AQ? Zatím tam mám 4 velké kančíky, dva kančíky střední, 3 dospělé tlamovce a asi 6 adolescentů:-)) Jo a taky jsou tam 2 sumečci. Prosím o radu, nechtěla bych, aby měly rybky málo prostoru, ale taky mě láká přikoupit si další barevné variace tlamovců:-)Předem se omlouvám jsem začátečník, takže mých dotazů asi bude časem přibývat:))
Založil: Emili
Doporučená doba svícení UV Lampy.
Mám externí filtr UNIMA 500 professional Plus s UV lampou 11W v akváriu o objemu 450l. V akvárium mám cichlidy a chtěl jsem se zeptat po kolikati hodinách a jak často mám načasovat UV?
Založil: Maro
Založení chovné skupiny
Zakoupil jsem asi v zaří(2007) 30ks ilang,mám je v akvárku pohromadě a chtěl bych v nějakém poměru je rozdělit abych si udělal chovnou skupinu,ale bojím se do toho šáhnot.Má to cenu a nebo je mam nechat po hromadě at se děje co se děje.Akva o velikosti 320l.
Založil: Rybaryk
Pestřenec žlutohlavý gold head Shanim
Český název: Pestřenec žlutohlavý gold head Latinský název: Altolmprologus compressiceps gold head Ahoj shanim tuto krasnou rybu sem z Brna nakupuji ve sklorexu a tam ji nemaji a zajimalo by me jestly nevite kde ji sehnat pripadne at napise kdo stim ma skusenosti kde ji sehnal dekuji za odpovedi
Založil: pents
» více k tématu (počet reakcí 13)
Sliz v akváriu
Ve filtru mám bakterie rosolovatého tipu, dále se to rozšiřuje na stěny akvária, a to horší umírají ryby. Příznaky které se projevují ... nafukují se a je s nima šmitec.
Založil: Milanek
» více k tématu (počet reakcí 14)
vložení fota
pietro jak se sem dávaj ty fota dal bych sem toho mojeho nyereráka milan
Založil: karpisek
» více k tématu (počet reakcí 5)
Pravděpodobně nemocné oko
Dobrý den, jedna z mojích rybek tzv. fire fish má vyboulené jedno oko a jako by potažené bílou blánou. Poradí mi někdo co to může být, zda je to nějaké onemocnění nebo úraz a jestli a jak je to možné léčit. Předem všem děkuji za radu.
Založil: Taras
» více k tématu (počet reakcí 8)
Osadka - Tanganika
Obracim se na vas s prosbou, na spravne a doporucene slozeni ryb do akva 1000L, Mela by to byt Tanganika a urcite Tropheus moori a tak ...
Založil: jarda
» více k tématu (počet reakcí 11)