Diskusní fórum
Hypancistrus zebra L46
Máte někdo kontakt na chovatele,který odchovává tyto ryby? Za případné odpovědi děkuji.
Založil: Karlos
» více k tématu (počet reakcí 9)
mohou se vytřít dvě samičky mez sebou?
Stala se mi taková věc že .Mám 5samiček socolofi a jednoho samečka .Všechny se prokazatelně s ním postupně vytřeli pozoroval jsem to .Pak sameček nějak onemocněl nebo ho dvě samice přerostli a podali si ho od té doby vylézá jen na žrádlo ,ale ta jedna samička má plnou hubu jiker .Dost pochybuju že s tím oškubaným zvadlým samcem ,který ani neni vidět .Může dojít třeba ke změně pohlaví v průběhu života .Ta jedna samička dominuje jako samec .
Založil: Hříšník
» více k tématu (počet reakcí 7)
Sinice a Roduchy v akváriu
Dobrý den.Chtěl bych vědět co jsem udělal špatně při zakládání nového akva.Mám 300l akva.(150*50*50)osvětlené po ránu třemi žárovkami25w po celé délce, které asi po 1h vystřídá jedna zářivka obič 40w. Večer asi v20.00h zhasíná zářivka a rosvítí se žárovky na další asi 1.5 h.Používám venkovní filtr ATMAN At-3335.Dříve jsem používal 2 stejné zářivky, ale jelikoš se mi dělali SINICE na pozadí(polistirén polepený epoxidem a pískem) po předělání celého akva.používám jen jednu zářivku.Bohužel sinice se mi asi po 1 měsíci oběvují znovu,a ještě se mi konce listu rostlin začali pokrývat štětinkovou tmavou řasou.Použivám vodovodní vodu asi jenom 4dKH.Po založení jsem použil 2* BIOFLOR.A ke kořenům rostlin přidal kuličky BIVOJE(Rataj)Mám zavedený i vzduchovací kámen,ale nepoužívám ho jelikoš jsem se v některých příspěvcích dočetl že oboum řasám prospívá cirkulace vody.Proto se obracím na Vás akvaristy o radu.
Založil: Jirka 29
» více k tématu (počet reakcí 9)
identifikace 3
prosim o radu,co je to za druh?c-3
Založil: paras1
» více k tématu (počet reakcí 10)

identifikace 2
prosim o radu,co je to za druh? c-2
» více k tématu (počet reakcí 5)

Pomůžete mi určit druh ryby?
prosim o radu,co je to za druh?
» více k tématu (počet reakcí 4)

Zrnitosr pisku
Ahoj, strucne. Jakou doporucujete zrnitost 0.5-1.2 nebo 0.2-0.6?
Založil: Troph3us
prosím o radu
Ahoj odborníci,jsem úplný lajk, chtěla bych se zeptat jestli můžu dát k sobě do akvárka Cichlidky ramirezové a paví očka.Moc děkuji za radu.
Založil: marie
nové akvárium cca 330L
ahoj všichni. kdysi jsem hodně choval kančíky ale pak jsem se přestěhoval a dlouho neměl na rybyčky čas. nyní jsem si pořídil cca 330 litrové akvárium /120x40x70/ a přemýšlím, že bych zkusil tlamovce, možná i v kombinaci s kančíky /nostalgie/. poradíte mi, dolik ryb a jakých druhů /v tlamovcích se moc nevyznám/ si mohu dovolit dát do tohoto akvária ? předem dík.
Založil: komarek
Filtrace s písčitým dnem
Zdravím vás všechny... Potřeboval bych poradit jakou zvolit filtraci pokud si dám jako podklad jen písek. Mám filtr eheim 2213 jako vnější a vnitřní cosi od dobrýho Fluvalu. Objem akvária je 250L. Chci tam dát oba aby to bylo fakt dobrý a nemusel jsem se o to nějak moc starat. Jen pořád nevím jak vyřešit to, aby mi to nesálo i ten písek ze dna. Koukal jsme na fotky vašich akvárií a skoro nikde jsem žádnej filtr nezahlídnul, tak se ptám :) Nejsem žádnej profík, mám akvárium jako ozdobu domácnosti... Ryby mám red parrot 3ks, Aulonocara stuartgranti 5ks, Astronotus ocellatus 2ks... Budu rád za každou odpověd. Díky
Založil: Vlastik
» více k tématu (počet reakcí 1)
pokousaná zebra
co dělat?? Včera během dne, když jsem byla v práci mi napadl samec zebry samici.Nevím proč zrovna tuhle, když má v aqua 4 samice a tato byla jedna z těch co mám dlouho 2 roky (koupila jsem ji dospělou) Ostatní jsou též dospělé ale tato je nejstarší.(4 roky). Dala jsem ji do izolace do 50ti litr.karanténího aqua a přidala sera-mycopur dle dávkování.Něměla vůbec ocasní oloutev a v ocase a po straně měla docela větší rány. Dnes jí z toho vlajou jakoby cáry kůže a rána se mi zdá horší a divně bílá. Dala jsem znovu dávku sera mycopur + lžičku sera ectopur. Myslíte, že to přežije?? Nebo nemám změnit nějak léčbu. Plave dobře,ale málo žere.
Založil: bull
» více k tématu (počet reakcí 6)
Co mi to plave v akváriu?
Prosím, mohl by mi někdo poradit, co mi to plave v akvárku?Díky moc.
Založil: Markéta

Zajeté akvárko
Zdravím, tak naše akvárko je už 2 měsíce zajeté a připravené na chov. Přikládám foto, tak ho můžete zkritizovat :). Omlouvám se za kvalitu, je to focené z telefonu. Na osvětlení prosím nehleďte, přijde tam jiné. O víkendu tam přišli nové tlamky. Akvárko má jen 225l, proto sem tam dal jen 2 druhy menších tlamek po 10ks. Je to Labidochromis caeruleus Yellow a Labidochromis chisumulae. Vím, že jsou to dva Labiďáci a hrozí křížení, ale chovatel, od kterého jsem je koupil, je chová již delší dobu a zatím prý nebyl ani náznak křížení. Kdyby přesto došlo ke křížení, tak je samozřejmě nebudu dále šířit. Mám tam vnější filtr TetraTec700 + vzduchování, 200w topení, osvětlení se bude teprve kupovat. S tlamkama tam je ještě 5 ancistrusů + piskořky. PH: cca 6,8, pokusím se mírně zvýšit KH: cca 5-15, nejsem si jist GH: cca 14 NO2: neměřitelné NO3: cca 40, už je vyměněná voda, tak bude snad nižší Díky za názory, jestli chcete, tak se ptejte :).
Založil: Ravenek

Krvavé skvrny na těle rybky
ahoj, jedna z našich nejstarších tlamek má na sobě jakoby krvavé skvrnky- asi 4 nebo 5, je vybledlá a jakoby zpomalená. Co s tím? díky moc za jakoukoli radu.
Založil: Myška a méďa
» více k tématu (počet reakcí 11)

Pestrost ryb v akváriu
prosím poraďte, můj kamarád má v aqua kančíky červenohrdlé a perleťové. Chtěl by trochu zpestřit barevnost akvária jinými druhy ryb.Poraďte jaké druhy by byly jevhodnější má aqua 250l.Nevím zda by byly vhodné nějaké barevné druhy menších cichlid??
Založil: bull
co je tohle za písek?
Ahoj. Chtěla jsem se zeptat, zda někdo nevíte, co je toto za písek. Je takový naoranžovělý, až do zlata (viz foto), ale říční to podle mě nebude.
Založil: Adam

melanochromis maingano přesné info
Potřebuji vědět s jakýma rybama se snese, výskyt, ph vody,.... Mockrát děkuji
Založil: boxlakrosák
» více k tématu (počet reakcí 2)
Prosím o radu
Zajímalo by mě do kolika se dožívají tlamovci a proč mi sameček pořád útočí na samičku, na 100pro mám v akváriu pár. Má už potrhané ploutvičky a dnes je úplně zaražená, není náhodou už moc ve stresu nebo neonemocněla?:-)
Založil: Lucie
Odchov Sewilií
Máte někdo zkušenosti z odchovem Sewilií?
Založil: Zajda
» více k tématu (počet reakcí 14)
Krizeni ve sve domovine
Zdravim Vas vsechny , drive nez budu psat, tak hned s prva rikam, ze jsem proti jakemu koliv krizeni, takze to berte nechci rict z vedeckeho, ale z jineho hlediska mi nic jinneho nenapada . Jak sami dobre vite krizeni tlamovcu dochazi i v malawi ve sve domovine. Popravde mame spoustu Ps. elongatusu chewere, mpanga, ornatus atd na druhe melanochromis auratus chipokae, parallelus, dialeptos atd . Takze proc to pisu je to , ze vsichni jsme proti krizeni a pritom sami krizence chovame a to jen proto, ze dostali nejake sve vlastni jmeno a pro mne zustane vzdy zahadou co je original a co odruda .
Založil: melanochromis
» více k tématu (počet reakcí 12)
JAK NAMIXOVAT DRUHY DO 600l??
Hoj ...začínám s rybkama a stavíme 600l-190x60x50 chtěli byjsme malawi ale nejsem si jistej jaké druhy lze kombinovat aby si neubližovaly, kolik samic, samců ....obě boční stěny jsou vyskládány lávou...je lepší mít jen býložravé nebo mix?? nějaké rostliny?? anubias, valisneria?? dík moc Všem
Založil: Karlos
pozadí do akvária
Dostal jsem od akvaristy pár fotek akvárka do kterého jsem dělal pozadí tak dávám na ukázku
Založil: Hříšník
» více k tématu (počet reakcí 11)

Dávkování sody a soli
Zdravim, chtěl jsem se zeptat kolik mám přidávat soli při výměně 1/3 vody? Četl jsem ve fóru 1 polévková lžíce na 50l vody. Je to tak v pořádku? A ještě jak se přidává jedlá sůl? Jestli mám přidávat dokud se PH nezvýší na potřebné hodnoty. Jestli jo, tak jaké množství by mělo být v jedné dávce a za jak dlouho by se měla projevit změna? Nebo na množství sody je taky nějaký vzorec :)?
Založil: R@v3n
» více k tématu (počet reakcí 3)
nejvhodnější vnější filtr
Dobrý den, zařizuji nové akvárium. Má velikost 240l a potřebuji poradit nějaký vnější, dobrý a hlavně tichý filtr, při kterém se dá spát. Ráda bych tam měla i UV lampu, ale nevím, kam se dává, jestli k filtru nebo samotná (jako např. osvětlení). Díky za odpověď. Přeji hezký den. Eliška
Založil: Eliška
Předělávka akvária z 300 na 500 litrů
Ahoj,tak včera jsem přestěhoval ryby z 300L do 500L.Pozadí vyráběl Hříšník a myslím si že se mu povedlo.Tak prosím o ohodnocení.Předem Dík Pukous
Založil: pukous
» více k tématu (počet reakcí 8)