Diskusní fórum
Moje akva k posouzení
Prosim o posouzeni meho akvaria
Založil: FISCHMAN
» více k tématu (počet reakcí 36)

Velikost akvária
Ahoj, mam dotaz chtel bych si zalozit Malawi a mam doma akva o rozmerech 80x40x35 myslite, ze to staci?? Dekuji za rady
Založil: Bobeš
» více k tématu (počet reakcí 1)
Haplochromis ch44
Žádostí o určení pohlaví se roztrhl pytel a přiznám se že také trochu váhám. Jestli to co mám za rybu je samice Haplochromis ch44 či nikoliv. Bohužel na chatu se toto vydiskutovat nedá tak prosím o pomoc tady.
Založil: Vosoun
» více k tématu (počet reakcí 9)

Foto mé neznámé
Ješte bych poprosil o určení pohlaví této ryby. Jedná se o samce? Druh by měl být shodný s druhem z předchozího fota. Proč se mi ryby nepáří? Veškeré hodnoty ph a ostatní jsou v normálu. Díky
Založil: Vini
» více k tématu (počet reakcí 6)

Určení pohlaví (další foto)
Díky za rady a názory, ale Vaše rady ohledně druhu se mi s porovnáním s druhy ve fotogarlerii nějak nezdaly. Pokud tedy moji tlamovci nemají jen jiné zbarvení než druhy v galerii.
» více k tématu (počet reakcí 8)

tření ramirézek
mám 3 páry cichlidek ramirezových, už se všechny poprvé vytřeli ale jikry na druhý den zběleli a cichlidy je pak sežrali,zajímalo by mě čím to bylo?nebyli snad jikry oplodněné?? a uvažuji o koupi porodničky a chtěla bych se zeptat jestli se budou chtít třít i v ní po té co je do ní odlovím??díky za odpovědi
Založil: iveta
» více k tématu (počet reakcí 5)
jak poznám pohlaví?
zdravím a předem děkuji za tipy.jak zjistím pohlaví kančíka perleťového?
Založil: Mirakulix
» více k tématu (počet reakcí 3)
Plachost ryb
Mám takový problém,mám zařízené akvárium zhruba 14 dní,ryby jsem tam vysadil po týdnu a od té doby jsou hrozně plaché.Uhladiny je pěna,vyměním vodu pěna zmizí,ale tak do3 hodin je zpátky.Nevím co stím.
Založil: Zajda
» více k tématu (počet reakcí 10)
Je toho dost
A)Zřejmě mam druh Pseudotropheus demasoni. Sv. mordý je samec, žlutá samice a ta spodní, tmavší? Taky samice? B)Ohledně pářeni, samec by chtěl, ale samice stále ne a ne podlehnout. Samec je stále jen prohání, hlevně tu tmavou a před tou žlutou se i naparuje. Může být nějaký jiný problém nebo prostě jen nemaji holky chuť(bolesti hlavy :-) ). Žlutá se mi sem tam otírá bokem o dno. Nemůže jít o nějaké onemocnění? C)Kolik by se asi sneslo tlamovců v asi 100 l. akv.(rozměry cca 60x40x40). Snesou také tlamovci stejně jako živorodky solení vody? Za odpovědi díky
» více k tématu (počet reakcí 4)
Water Problem
Just moved to Prague and set up Tanganyika Aquarium. Lost 2 Lamprologus Leluipi, and Hap. Moorii without obvious reason. Only gravel and lava rock in set up. Ammonia, Nitrate, Nitrite, PH and hardness all good. Fish behave strangly. Is there anything in Hot or Cold water I should be aware of? Have kept these fish in UK without problem for years. Would like to hear from anyone with ideas.
Založil: Dennis
Odchovna v Severnich cechach
Zdravim, nevite nekdo, kde v Severnich cechach sehnat nejakeho chovatele, nebo odchovnu s tlamovci? Diky za rady
Založil: Artemis
Nevím co je to za druh ryby?
Snad už to pujde.Dík jeto focený telefonem.
Založil: Karel
» více k tématu (počet reakcí 13)

Nevím co je to za druh, pomůžete mi určit?
Prosím pomožte určit druh,dík Roman
Založil: Karel

Určení druhu
Prosím pomožte určit druh,mislím si že jde o Otopharynx lithobates ale nejsem si jistý na 100%.Předem dík Pukous.
Založil: pukous
Kombinace tropheusu a šnekáčů
Zdravím , mám akvarium 160*60*55cm(528l) a rozhodl jsem se pro jednu skupinu tropheus ikola - 20 ks a 6ks ertmodů . Chtěl bych k nim přidat ještě nějaké šnekáče . Poradtě mi prosím nějaké vhodné druhy a popř i kolik kusů koupit ? Ulity budu mit asi neothauma . Předem diky za odpověd
Založil: KUBIZN
parametry-začátečník z malawi
mám pls dotas mužu mít tvrdost(GH)8,2/není to málo/ a jinak kiselost mám zásaditou (PH)7,3/8,1 tak nejak mužu začít s nasazováním.
Založil: Speedy
» více k tématu (počet reakcí 5)
Nejde vkládat inzerát
Zdravím, zkoušel jsem vložit inzerát do chovatelské inzerce a nějak mi to nejde. Dám vložit inzerát a nic, píše to, že mi na e-mail přijde kód, abych ten inzerát mohl upravit, ten taky nikdy nedorazí. Nevíte někdo, čím to může být? Díky za odpověď
Založil: Ravenek
kančíci červenoocí
pro pietra Petře chci se zeptat koupilk sem kančíky červenooký jako mladé kusy a chci se tě zeptat zda nevíš jestli v dospívání mnění samice barvu mám 5 ryb všechny byly při velikosti asi 6cm stejné a ted mi jeden kus zalbínovatěl než k tomu došlo tak začal jakoby flekatět až docílil ůplně bíložluté barvy.Dík Milan
Založil: miloslav
Tropheus moorii orange Bemba
Ahoj! Už nějaký pátek chovám ryby z jezera Malawi.Prošli mi rukama dokonce i ryby P. Demasoni.Odchoval jsem spoustu mladých.Chtěl bych změnu a to v jezeře.Nadchli mě již zmíněné Tropheus moorii orange "Bemba" .Můj tedy dotaz bylo by možné je chovat v akváriu o objemu 260L?Rozměry Akvária jsou 130*50*40 hloubka.Pokud je to možné jak velká by byla max skupina.Byly by tam sami.Nemátě někdo nějakou šikovnou adresu přímo o Tropheusech?Děkuji všem za reakce.
Založil: sikkki
» více k tématu (počet reakcí 25)
Zajímavý typ odkalovaču
Nemáte někdo zkušenosti s tímto typem odkalovače? http://placek.cz/seznam.asp?id=101-11041&finall=ACKB&TID1=a&TID2=ac&TID3=ack&TID4=ackb
Založil: macha3
Vytřeli se mi ramirezky
Právě se mi vytřeli ramirezky co s jikrami?? oddělit je nebo je nechat v akváriu s ostatními?? napište prosím spěchá!!
jak rozeznat samici od samce
chtěla jsem se zeptat jak rozeznám u ps. zebra red red samici od samce poradte mi prosím
Založil: Michaela
3d pozadí v akváriu
Mám takový problém,dnes jsem vlepil pozadí do akvária a na jedné straně mi vznikla 3mm mezera musim jí vilepit silikonem nebo nevadí když se za pozadí dostane voda?Dík za odpověď
Založil: Zajda
ramirezky-tření
chtěla bych se zeptat jestli se dá nějak rozpoznat kdy se ramirezka bude třít??
Altolamprologu calvus
chtěl bych se zeptat, jak bude vypadat zařazení několika menších kusu těchto ryb do mého akva, v které již plave jeden kus calvuse black ve velikosti asi 7 cm spolu s 6 ks saulosek a 6 ks yellowek? Měl jsem ho na regulaci potěru a rád bych mu dodal kamarády. Vím, že míchám jezera, ale když oni jsou tak nádherní...jó, abych nezapomněl, akva je 130x50x50 s několika většími ulitami a menšími skupinami říčních valounů. Díky
Založil: petras