Diskusní fórum

Stránky 1 ............... 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 ............... 288

Doplnění chovné skupiny.

Poraďte prosím v jaké velikosti se dají dát mladé k dospělím,aby je nesežraly.Potřebuji doplnit chovné skupiny.Jedná se o Zebry a Elongáty.

Založil: kocicak73 » více k tématu (počet reakcí 1)

dávkování entizolu

mám problém s nemocnou afrou viz odkaz. http://www.akvamalawi.com/phpBB/viewtopic.php?t=3187 dle všeho to vypadá na parazitární infekci s tvorbou vředů na boku rybky. bohužel jsem nejspíše vše zavinil sám protože jako nejpravděpodobnější cesta nákazy se mi jeví být podání zmražených patentek-jo komu není rady... léčím 4. den esha2000 bez jakéhokoli efektu rybka se schovává a nepřijímá potravu - zřejmě o ni s největší pravděpodobností přijdu. byl mi na tuto chorobu doporučen entizol. jaké byste zvolili dávkování a postup v léčbě célého akva?/chci to víceméně z preventivních důvodů protože ostatní ryby vypadají úplně v pohodě-zatím/ díky

Založil: TomT » více k tématu (počet reakcí 13)

pomůže někdo určit druh?

bohužel se obrázek nenačetl,tak to zkusím ještě jednou. potřeboval bych učit druh pokud možno přesně.někdy úplně zčerná. moc děkuji.

Založil: Mirakulix » více k tématu (počet reakcí 11)

pomůže někdo určit druh?

pomůže někdo určit druh?

potřeboval bych učit druh pokud možno přesně.moc děkuji.

Založil: Mirakulix » více k tématu (počet reakcí 2)

Prodej okrasných kamenů

http://www.okrasnekameny.cz/main/index.php?page=gallery

Založil: macha3 » více k tématu (počet reakcí 5)

dusičňany ve vodě

Dobrý den, prosím poraďte mi, mám akvárko s tlamovci a stále mám problémy s vodou.Teď máme ve vodě překročený limit s dusičňany a voda smrdí jako hlína.Jaký máte názor na sůl ve vodě a kolik je potřeba do 126 l. akvárka. Díky

Založil: Máťa » více k tématu (počet reakcí 9)

odchovné akva

ahoj mam už víc dospělích ryb v akva...takže se furt třou a už mladé ryby nemam kam dávat.myslel jsem udělat akva 350litrů 140x50x50 a rozdělit ho na 4 části,rozdělil bych ho plastovými lištami do kterých by se vsouvali skla a kdyžtak bych si mohl akva rozdělit na dvě části nebo tři části.co vy na to?má te to nikdo?

Založil: maty » více k tématu (počet reakcí 3)

Jak často a jakým způsobem čistit filtr?

ahoj mám zajeté aq. 400l a v něm provzdušňovací hlavici s průtokem 1400l/h (filtrační prvek je akvacit PPI20 o velikosti 10/10/40cm). poraďte mi prosím jak často a jakým způsobem ho čistit abych nezničil ty bakterie, které je potřeba tam zachovat. V nádrži je 35ks tlamovců. Díky za rady..

Založil: mila82 » více k tématu (počet reakcí 3)

jakou solí solit?

ahoj, rád bych vás požádal o radu jakou solí solit vodu pro tlamovce. solí s jodem, solí bez jodu, nebo může být i sůl s jodem a fluorem? díky za rady...

Založil: mila82 » více k tématu (počet reakcí 1)

odchov najednou nejde

Ahoj,nedělám ryby na kšeft,je to koníček už 20 let a udělal jsem vše od neonek dál.Nyní mám tlamovce,asi 5 let,yellow a hongi,vždy vše ok,někdy vyklepu kvůli místu,tentokrát 3 samice,každá jikra jinak velká,po pár dnech ůhyn už vykulených ryb,tak 14 dní starých,ph 7,8,strava mražené artemie,vločky sera,granule tetra atd.Taky často samice neudrží jikry ani 3 dny,ale podotýkám že je to až teď,měním vodu 50%=14 dní.Dík.

Založil: pinot2005 » více k tématu (počet reakcí 2)

Prosím o názor na zakoupení bílého křemičitého písku ve stavebninách (př. OBI)

Zdravím, chtěla bych si pořídit druhé, ale větší AQ, a chtěla jsem se zeptat, zda máte zkušenosti či na názor na zakoupení bílého písku pro tlamovce ve stavebninách typu OBI, Baumax atd. Týká se to též hlavně ceny jelikož mají za 79,- kč 25 kg bílého křemičitého písku. A v akvaristikách chtějí za 1kg od 30 kč. Neuškodí tento písek (ze stavebnin) rybkám př. nebude se z něj uvolňovat vápnik atd. (Na netu jsem si našla pár akvárek, kde tento písek použili). Děkuji za odpovědi a názory Míša :o)

Založil: Michaela » více k tématu (počet reakcí 12)

Pomůžete mi s identifikací?

Zdravím. Chci Vás, odborníky, poprosit o identifikaci těchto mých rybek. Podotýkám, že jsou mladý. Předem děkuji.

Založil: Lukkass » více k tématu (počet reakcí 16)

Pomůžete mi s identifikací?

Vadí těmto druhům větší cirkulace vody?

Dobrý den,rád bych znal váš názor. Myslíte,že nebude vadit rybám druhů-Altolamprologus,Cyprichromis a Paracyprichromis silnější cirkulace vody v akváriu?

Založil: Daniel » více k tématu (počet reakcí 1)

nezastřihla jsem kořínky

chtěla bych se zeptat jestli má nějaký vliv když jsem rostlinkám před zasazaním do akvária nezastřihla kořínky

Založil: iveta » více k tématu (počet reakcí 3)

fluval 205 začal vrčet

zdravím všechny a prosím o aspoň nějakou radu.Mám filtr fluval 205 a po poslední údržbě začal jaksi hlasitěji vrčet.Nevím proč ačkoli ho udržuji stále stejně podle údržbové příručky. Vrtulka je v pořádku ale to vrčení je hrozný. (filtr není starý ani rok).Je možné, že by se vrtulka nějak opotřebovala??? Děkuji všem

Založil: denis » více k tématu (počet reakcí 3)

zajetí 1000 l

ahoj všichni. jaký je váš názor na chemii při zajíždění nového akva. mám 1000 l, venkovní fluval 404 avenkovní aqua 250, oba již zajíždím 3 dny ve vedlejším akva (akva je společenské a jede již pár let) mám v plánu je tam nechat běžet ještě asi 2 dny a pak je přendat do nového. ryby bych chtěl osadit tak po dalším týdnu. je lepší ještě použít nitrivec k urychlení?(vodu si předtím zkontroluji, jen bych byl raděj, kdyby byla voda už úplně OK)1000 litrů mám v rukou poprvé .-)tak se raději ptám

Založil: pavel 200 » více k tématu (počet reakcí 6)

moje akva k posouzení

dávám svoji hlavu kritikům posudˇte moje akva co chybý co je třeba přidat atd....

Založil: Michala » více k tématu (počet reakcí 14)

moje akva k posouzení

co je to za rybku?

mám tady rybku kterou jsem dostala k narozkám je mi jasné že jeto tlamovec ale neznám latinský název poradíte mi děkuji

Založil: Helena » více k tématu (počet reakcí 12)

co je to za rybku?

ovesné vločky

ahoj jeden chovatel tlamovců my doporučil přikrmovat tlamovce ovesnýma vločkama,je to vhodné?eště jsem to rači neskoušel.díky

Založil: maty » více k tématu (počet reakcí 3)

čištění filtru

Ahoj všem mám 400 l. akvarium a filtr vnitřní Juwel jumbo chci se zeptat po jaké době mám udělat první čištění filtrační hmoty.Akvarium není zatím plně zarybněno.Děkuji za radu

Založil: jikok » více k tématu (počet reakcí 6)

jaké ryby k ramirezkam??

pořídila jsem si ramirezky a a chtěla bych se zeptat jestli k nim můžu přikoupit neonky a pancéřníčky panda??

Založil: iveta » více k tématu (počet reakcí 6)

nejlepsi svetlo

Muzete mi nekdo poradit jake je nejlepsi svetlo pro 100l akvario. Mam 2x 20W, SUN-GLO a FLORA-GLO a zda se mi to malo. Pokud to mam spatne reknete mi nekdo na jaky odkaz mam jit atd.

Založil: Irepos » více k tématu (počet reakcí 3)

Metriaclima estherae plave u hladiny

Dneska mi začala Metriaclima estherae plavat u hladiny tak, že se dotýká hlavou hladiny a zadní ploutev vede kolmo ke dnu. Ryba vypadá taková zhrbená s propadlým břichem. Nevěděl by jste někdo co se s ní děje??? Měřil jsem tvrdost vody, PH a nitrit a všechno je v pohodě. Používám vzduchování takže voda okysličená je. Ryby krmím pouze granulemi SERA granured a WELS - CHIPS. Děkuji za radu

Založil: LUB » více k tématu (počet reakcí 22)

Metriaclima estherae plave u hladiny

odchov lombardi

Ahoj, můžete mi poradit, jak odlovit samici z akvária (lombardi), která má v tlamce jikry??? Mám tam plno skrýší.... Nebo ji můžu nechat s ostatníma, přežije potěr, pokud se mi vylíhne....Zvýšil jsem teplotu vody a budu čekat. Neměl bych skusit oddělit samici ve společném akváriu nějakou sítí od ostatních? Mám 100x50x50. Díky

Založil: flekk » více k tématu (počet reakcí 2)

Cichlida vrubozubec

Dobrý den. Já mám spíš prosbu než připomínku. Máme Cichlidu vrbozubce a máme ho teprve půl roku, ale dostali jsme ho od kolegy, takže jeho přesné stáří neznáme. Je v akváriu sám a krmíme ho granulemi jemu určenými. A přesto se nám v poslední době začal chovat divně. Na těle má bílé mapy a je pomalý často si lehá na bok. Pokud byste někdo věděl proč to, buďte tak hodní a poraďte nám co s ním. Předem děkujeme.

Založil: Simona » více k tématu (počet reakcí 2)