Diskusní fórum

Stránky 1 ............... 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 ............... 288

odchov artemie

Ahoj,máte někdo zkušenost s odchovem artemie?Když jí dám vylíhnutou do elementky,hodně vzduchuji,krmím liquizell,vždy pojde.

Založil: pinot2005 » více k tématu (počet reakcí 7)

artemia odchov

ahoj,máte někdo zkušenost s odchovem artemie?já pro ni mám krmivo liquizel,dám ji už živou do elementky a silně vzduchuju a ona mi vždy pojde.

Založil: pinot2005 » více k tématu (počet reakcí 1)

Kvalitní krmení pro tlamovce

Dobrý večer, chtěl bych se zeptat, čím můžu kvalitně krmit tlamovce. Co doporučují zkušenější...Zatím krmím sušeným a občas mražené nitěnky...ty nitěnky asi nejsou vhodné,co jsem se tak dočetl. Děkuji předem za rady.

Založil: Pavel609 » více k tématu (počet reakcí 6)

Labidochromis Yellow vs. Labidochromis Hongi

Ahoj chovám v akváriu L.Yellow chtěl bych k nim koupit druh L.Hongi.Nebudou se tyto dva druhy vzájemně křížit?Patří taky Hongi mezi klidnější Tlamovce?Díky za reakce

Založil: Zdenda » více k tématu (počet reakcí 6)

krmeni pro potěr???

Ahoj,chtel bych se zeptat cim nejlepe krmit a jake podminky zajistit pro poter kancika pricnopruheho aby co nejdrive vyrostl a mohl do akva k tlamkam?Predem diky za odpovedi.

Založil: Myška a méďa » více k tématu (počet reakcí 2)

pozadí bílý mramor

jelikož chodím na toto forum dávám k nahlédnutí další ze svých děl pozadí na přání zákazníka bílý mramor

Založil: Hříšník » více k tématu (počet reakcí 5)

pozadí bílý mramor

Nemocní karasi

Mám dotaz netýkající se tlamovců, ale vzhledem k odborníkům na nemoci ryb na tomto fóru, si dovoluji zde poprositi o radu, zvláště odpověď Pietra by mi byla milá. Mám v práci karasy a závojnatky a náhle se jim objevily červené fleky převážně na kořenu ploutví, ocasu a hlavně mají oteklá a zarudlá žábra. Karasi jsou na tom podstatně hůře než závojnatky, přitom obývají stejné akva. Několik jich už uhynulo a i ti zbývající vypadají, že velkou šanci nemají. Co s nimi?

Založil: Petra » více k tématu (počet reakcí 2)

Neolamprologus similis

Ahoj! Doposud se zabívám chovem Afrických ryb z jezera Malawi,ale proč to píšu.Zbylo mi doma 80-ti Litrové akvárium.Něco málo jsem slyšel o tzv.Šnekáčích.Měl bych je v plánu pořídit pokud je to tedy do této nádrže možné.Prosím o jakékoli informace o Neolamprologus similis .Na netu jsem toho doposud moc nenašel.Jde mi o kvalitu vody,krmivo,případné spoluobyvatele.Rád si vyslechnu zkušenosti chovatelů.Moc děkuji za pomoc

Založil: Zdenda » více k tématu (počet reakcí 3)

Fluval 305 nebo Tetratec ex 1200?

Zdravím všechny. Mám težké rozhodovaní, jesli si mám koupit Fluval 305 nebo Tetratec ex 1200, a proto prosim každého kdo mám s těmito filtry zkušenosti, aby napsal. (Objem akva je 360l) . Za každou poznámku budu moc vděčnej.

Založil: Jaromír. » více k tématu (počet reakcí 13)

Jak se Vám líbí?

Tady se mi těžko budou odchytávat, co? Máte na to nějakou fintu? A co na to říkáte? Zdravím všechny. Krtek

Založil: krtek77 » více k tématu (počet reakcí 8)

Jak se Vám líbí?

Literatura o chovu tlamovců

Dobrý večer, chtěl bych se ještě zeptat na kterých web stránkách (jiných než tyto) si stáhnu nějakou literaturu o chovu tlamovců. Děkuji za poskytnutí info.

Založil: Pavel609 » více k tématu (počet reakcí 1)

Jak rostou tlamovci

Dobrý den, chtěl bych se zeptat zkušenějších za jak dlouho od vylíhnutí vyrostou tlamovci na velikost cca 5 cm délky. Děkuji za radu.

Založil: Pavel609 » více k tématu (počet reakcí 7)

Prostorové pozadí tzv. 3D

Má výroba 3D pozadí. http://macha74.blogspot.com/

Založil: macha » více k tématu (počet reakcí 1)

Prostorové pozadí tzv. 3D

kamenné akvaristiky

Taková záludná hypotetická otázka, myslíte si, že je v dnešní době dostatek kvalitních kamenných obchodů spec. na akvaristiku ? A je vůbec reálné, aby takový obchod prosperoval a ne jen živořil ? U nás na Ostravsku myslím takových obchodů zase tak moc není...a výběr ryb taky nic moc...

Založil: rudek » více k tématu (počet reakcí 9)

mohol bi som tu chovat cichlidi ?

prosim sas vazeni citatelia mohli bi ste mi poradit s tim ci tu mozem chovat cichlidi prosim bol bi som rad diiki

Založil: janiculilinko » více k tématu (počet reakcí 9)

mohol bi som tu chovat cichlidi ?

přidávat sůl a sodu?

4tu na netu vše co se dá.Potřebovala bych poradit,lidé píšou ,že když se mění voda přidávají cca na jeden kyblík vody půl kávové lžičky jedlé sódy a lžičku sol.Prý to upravuje "chemismus" vody.U nás máme poměrně tvrdou vodu,tak vás prosím o názory. Děkuji

Založil: RadkaM » více k tématu (počet reakcí 7)

přikrmujete zeleninou

Zdravím a mám dotaz.Přikrmujete zeleninou, čím a Co v jakém množství.Nemužou se tím ryby překrmit nebo je to nějak nenadouvá.Zkoušel jste někdo spařené kopřivy.Dík a čao.

Založil: krtek77 » více k tématu (počet reakcí 3)

Budoucí Tanganika 400l

Po docela zdlouhavém procesu jsem si zhotovil 3D pozadí(pečlivě dle návodu) nalepil do nádrže,propral křemičitý písek a napustil jsem vodu,přímo z vodovodu.Zakoupil jsem nový vnější filtr Atman 1200.Zapnul vzduchování a teplotu na 26 stupňů.Vymáchal jsem tam filtr ze zajetého akva i s 5 litry vody.Do filtru jsem dal 4 taplety Tetra Bactozymu.Je to už 14dní a voda není stále průzračně čistá,ale stále jemně mléčná a navíc,už tam jsou i nějaké jak kdyby jemné plísně na pozadí.Ryby jsem tam zatím umístil jako testery tetry a nemají potíže s ničím ani s potravou ani s dýchaním.Mám ještě počkat nebo dát ještě vnitřni filtr.Mám totiž zamluvené Tropheus moori.

Založil: macha » více k tématu (počet reakcí 5)

Budoucí Tanganika 400l

Julidochromis-agresivita

Zdravím, zajímal by mě Váš názor, která ryba z tohoto rodu je pro Vás nejmíň konfliktní a dobře přizpůsobivá...Někde se dočtu regani relativně přizpůsobivá, někde zase hodně agresivní u J. transcriptus to samé...Prostě mi připadají k jednotlivým druhům protichůdné názory...Je mi jasné, že obecně skupina Julidochromis je známa svojí agresivitou...A také mě zajímá, která ryba z tohoto rodu má nejmenší nároky na prostor...Moc díky za názory

Založil: TOM H. » více k tématu (počet reakcí 3)

Melanochromis maingano

Zdravím, můžete mi prosím poradit jak rozeznat samce a samici tohoto druhu?Díky moc.

Založil: Marty 99 » více k tématu (počet reakcí 3)

Pseudotropheus Socolofi

Zdravím. Nechci vypadat jako trubka, ale co vy na to? Domnívám se, že se jedná o samečka. To u řitního otvoru je jakoby kladélko, nebo co to je? U samičky bych se neptal. Rybka se 2 dny drží stranou. Třetí den již je celkem normální, ale ten "výčnělek" tam je skoro stále. Rybka potravu přijímá, ale drží se stále jakoby stranou. Tření jsem nepozoroval. Co si o tom myslíte? Nepředpokládám, že je to něco hrozného, ale raději se ptám. Děkuji za případné postřehy.

Založil: Komar033 » více k tématu (počet reakcí 9)

Pseudotropheus Socolofi

Sumček žraloči

Dobry deň, nedavno som kupil dvoch sumčekov žraločich, myslel som že ked ich dam do akvarka začnu loviť gubky ktore tam su ale vobec o nich nejavia zaujem, v akvartistike mi dali na krmenie granule, ale tie hned padaju na dno a neviem či ich sumčeky vobec požeru , poradte ako ich krmiť a čim , dakujem

Založil: Ďodi » více k tématu (počet reakcí 5)

Sumček žraloči

kolik neonek do 110 l, díky

Koupil jsem si akvárko, 110l, původně jsem chtěl tlamky, ale pochopil jsem, že nee, nechci trápit ryby a větší mít nemůžu, zatím...kolik si myslíte že můžu mít neonek ??? díky

Založil: vládaaa » více k tématu (počet reakcí 19)

tvrdost vody pro cichlidi

chystám se zřídit 700l akva, zatím jsem se nerozhodl mezi malawi a nebo klasikou. v ČB máme měkkou vodu, je to problém pro cichlidi? pokud ano, lze vodu nějak "přitvrdit"? Jak je to potom s filtrem pro 700 l malawi, stačí nějaký vnější koupený, nebo byste preferovali samovyýrobu komorového ( a jaký objem na 700l MALAWI), který je asi hlučnější a má větší výpar vody...je to tak? Prosím o radu. Díky

Založil: Dan » více k tématu (počet reakcí 1)

VYKLEPÁVÁNÍ z tlamky

Můžu se zeptat jak se provádí a k čemu to je dobré . Já nechápu proč se to dělá a jestli vyklepaný potěr mam dát zpět do velkého akva nebo do vítěrky poradte

Založil: sasa » více k tématu (počet reakcí 4)