Diskusní fórum
odchov artemie
Ahoj,máte někdo zkušenost s odchovem artemie?Když jí dám vylíhnutou do elementky,hodně vzduchuji,krmím liquizell,vždy pojde.
Založil: pinot2005
» více k tématu (počet reakcí 7)
artemia odchov
ahoj,máte někdo zkušenost s odchovem artemie?já pro ni mám krmivo liquizel,dám ji už živou do elementky a silně vzduchuju a ona mi vždy pojde.
Založil: pinot2005
» více k tématu (počet reakcí 1)
Kvalitní krmení pro tlamovce
Dobrý večer, chtěl bych se zeptat, čím můžu kvalitně krmit tlamovce. Co doporučují zkušenější...Zatím krmím sušeným a občas mražené nitěnky...ty nitěnky asi nejsou vhodné,co jsem se tak dočetl. Děkuji předem za rady.
Založil: Pavel609
» více k tématu (počet reakcí 6)
Labidochromis Yellow vs. Labidochromis Hongi
Ahoj chovám v akváriu L.Yellow chtěl bych k nim koupit druh L.Hongi.Nebudou se tyto dva druhy vzájemně křížit?Patří taky Hongi mezi klidnější Tlamovce?Díky za reakce
Založil: Zdenda
» více k tématu (počet reakcí 6)
krmeni pro potěr???
Ahoj,chtel bych se zeptat cim nejlepe krmit a jake podminky zajistit pro poter kancika pricnopruheho aby co nejdrive vyrostl a mohl do akva k tlamkam?Predem diky za odpovedi.
Založil: Myška a méďa
» více k tématu (počet reakcí 2)
pozadí bílý mramor
jelikož chodím na toto forum dávám k nahlédnutí další ze svých děl pozadí na přání zákazníka bílý mramor
Založil: Hříšník
» více k tématu (počet reakcí 5)

Nemocní karasi
Mám dotaz netýkající se tlamovců, ale vzhledem k odborníkům na nemoci ryb na tomto fóru, si dovoluji zde poprositi o radu, zvláště odpověď Pietra by mi byla milá. Mám v práci karasy a závojnatky a náhle se jim objevily červené fleky převážně na kořenu ploutví, ocasu a hlavně mají oteklá a zarudlá žábra. Karasi jsou na tom podstatně hůře než závojnatky, přitom obývají stejné akva. Několik jich už uhynulo a i ti zbývající vypadají, že velkou šanci nemají. Co s nimi?
Založil: Petra
» více k tématu (počet reakcí 2)
Neolamprologus similis
Ahoj! Doposud se zabívám chovem Afrických ryb z jezera Malawi,ale proč to píšu.Zbylo mi doma 80-ti Litrové akvárium.Něco málo jsem slyšel o tzv.Šnekáčích.Měl bych je v plánu pořídit pokud je to tedy do této nádrže možné.Prosím o jakékoli informace o Neolamprologus similis .Na netu jsem toho doposud moc nenašel.Jde mi o kvalitu vody,krmivo,případné spoluobyvatele.Rád si vyslechnu zkušenosti chovatelů.Moc děkuji za pomoc
Založil: Zdenda
» více k tématu (počet reakcí 3)
Fluval 305 nebo Tetratec ex 1200?
Zdravím všechny. Mám težké rozhodovaní, jesli si mám koupit Fluval 305 nebo Tetratec ex 1200, a proto prosim každého kdo mám s těmito filtry zkušenosti, aby napsal. (Objem akva je 360l) . Za každou poznámku budu moc vděčnej.
Založil: Jaromír.
» více k tématu (počet reakcí 13)
Jak se Vám líbí?
Tady se mi těžko budou odchytávat, co? Máte na to nějakou fintu? A co na to říkáte? Zdravím všechny. Krtek
Založil: krtek77
» více k tématu (počet reakcí 8)

Literatura o chovu tlamovců
Dobrý večer, chtěl bych se ještě zeptat na kterých web stránkách (jiných než tyto) si stáhnu nějakou literaturu o chovu tlamovců. Děkuji za poskytnutí info.
Jak rostou tlamovci
Dobrý den, chtěl bych se zeptat zkušenějších za jak dlouho od vylíhnutí vyrostou tlamovci na velikost cca 5 cm délky. Děkuji za radu.
Prostorové pozadí tzv. 3D
Má výroba 3D pozadí. http://macha74.blogspot.com/
Založil: macha

kamenné akvaristiky
Taková záludná hypotetická otázka, myslíte si, že je v dnešní době dostatek kvalitních kamenných obchodů spec. na akvaristiku ? A je vůbec reálné, aby takový obchod prosperoval a ne jen živořil ? U nás na Ostravsku myslím takových obchodů zase tak moc není...a výběr ryb taky nic moc...
Založil: rudek
» více k tématu (počet reakcí 9)
mohol bi som tu chovat cichlidi ?
prosim sas vazeni citatelia mohli bi ste mi poradit s tim ci tu mozem chovat cichlidi prosim bol bi som rad diiki
Založil: janiculilinko

přidávat sůl a sodu?
4tu na netu vše co se dá.Potřebovala bych poradit,lidé píšou ,že když se mění voda přidávají cca na jeden kyblík vody půl kávové lžičky jedlé sódy a lžičku sol.Prý to upravuje "chemismus" vody.U nás máme poměrně tvrdou vodu,tak vás prosím o názory. Děkuji
Založil: RadkaM
přikrmujete zeleninou
Zdravím a mám dotaz.Přikrmujete zeleninou, čím a Co v jakém množství.Nemužou se tím ryby překrmit nebo je to nějak nenadouvá.Zkoušel jste někdo spařené kopřivy.Dík a čao.
Založil: krtek77
Budoucí Tanganika 400l
Po docela zdlouhavém procesu jsem si zhotovil 3D pozadí(pečlivě dle návodu) nalepil do nádrže,propral křemičitý písek a napustil jsem vodu,přímo z vodovodu.Zakoupil jsem nový vnější filtr Atman 1200.Zapnul vzduchování a teplotu na 26 stupňů.Vymáchal jsem tam filtr ze zajetého akva i s 5 litry vody.Do filtru jsem dal 4 taplety Tetra Bactozymu.Je to už 14dní a voda není stále průzračně čistá,ale stále jemně mléčná a navíc,už tam jsou i nějaké jak kdyby jemné plísně na pozadí.Ryby jsem tam zatím umístil jako testery tetry a nemají potíže s ničím ani s potravou ani s dýchaním.Mám ještě počkat nebo dát ještě vnitřni filtr.Mám totiž zamluvené Tropheus moori.
Založil: macha

Julidochromis-agresivita
Zdravím, zajímal by mě Váš názor, která ryba z tohoto rodu je pro Vás nejmíň konfliktní a dobře přizpůsobivá...Někde se dočtu regani relativně přizpůsobivá, někde zase hodně agresivní u J. transcriptus to samé...Prostě mi připadají k jednotlivým druhům protichůdné názory...Je mi jasné, že obecně skupina Julidochromis je známa svojí agresivitou...A také mě zajímá, která ryba z tohoto rodu má nejmenší nároky na prostor...Moc díky za názory
Založil: TOM H.
Melanochromis maingano
Zdravím, můžete mi prosím poradit jak rozeznat samce a samici tohoto druhu?Díky moc.
Založil: Marty 99
Pseudotropheus Socolofi
Zdravím. Nechci vypadat jako trubka, ale co vy na to? Domnívám se, že se jedná o samečka. To u řitního otvoru je jakoby kladélko, nebo co to je? U samičky bych se neptal. Rybka se 2 dny drží stranou. Třetí den již je celkem normální, ale ten "výčnělek" tam je skoro stále. Rybka potravu přijímá, ale drží se stále jakoby stranou. Tření jsem nepozoroval. Co si o tom myslíte? Nepředpokládám, že je to něco hrozného, ale raději se ptám. Děkuji za případné postřehy.
Založil: Komar033

Sumček žraloči
Dobry deň, nedavno som kupil dvoch sumčekov žraločich, myslel som že ked ich dam do akvarka začnu loviť gubky ktore tam su ale vobec o nich nejavia zaujem, v akvartistike mi dali na krmenie granule, ale tie hned padaju na dno a neviem či ich sumčeky vobec požeru , poradte ako ich krmiť a čim , dakujem
Založil: Ďodi

kolik neonek do 110 l, díky
Koupil jsem si akvárko, 110l, původně jsem chtěl tlamky, ale pochopil jsem, že nee, nechci trápit ryby a větší mít nemůžu, zatím...kolik si myslíte že můžu mít neonek ??? díky
Založil: vládaaa
» více k tématu (počet reakcí 19)
tvrdost vody pro cichlidi
chystám se zřídit 700l akva, zatím jsem se nerozhodl mezi malawi a nebo klasikou. v ČB máme měkkou vodu, je to problém pro cichlidi? pokud ano, lze vodu nějak "přitvrdit"? Jak je to potom s filtrem pro 700 l malawi, stačí nějaký vnější koupený, nebo byste preferovali samovyýrobu komorového ( a jaký objem na 700l MALAWI), který je asi hlučnější a má větší výpar vody...je to tak? Prosím o radu. Díky
Založil: Dan
VYKLEPÁVÁNÍ z tlamky
Můžu se zeptat jak se provádí a k čemu to je dobré . Já nechápu proč se to dělá a jestli vyklepaný potěr mam dát zpět do velkého akva nebo do vítěrky poradte
Založil: sasa
» více k tématu (počet reakcí 4)